Author |
Topic  |
VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 01/08/2006 : 15:08:01
|
quote: Originally posted by CAGLIOSTRO13 Jedna cjelovita i jos neobjavljena prica.... Kako jedna cjelovita ??? Pa tri price su ffs
Hahaha, tek sam sad skužio. Kakva aljkavost.
Treca prica, 'Ukradeni život' djeluje obecavajuce. |
 |
|
rocco21
Senior Member

Croatia
1259 Posts
Member since 15/08/2004 |
|
fantom
stripovi.com suradnik

Croatia
1434 Posts
Member since 12/12/2004 |
Posted - 01/08/2006 : 15:13:03
|
Pa to je katastrofa!Piše jedna,a tri su,nekoliko grešaka sam pronašao i u sataniku i kriminalu,da ne govorim da naslovnicama uopce nisu stavili naslove epizoda. |
 |
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 01/08/2006 : 15:36:09
|
Ok, prvo sam procitao "Ukradene živote" od Accatina upravo stoga jer je sadržaj price izgledao najprimamljivije... sve se cini kao da prica ima nekog potencijala, ali taj rasplet (?) fali mi razjašnjenje...  
Onda sam krenuo sa "Duhom s radija" koji predstavlja samo uobicajeni (vrlo slabašni) obrazac po kojemu Rujuu radi; solidno gradi pricu, ali pretjeruje u raspletima, obrce, izvrce, prevrce, kenjka  ... covjek bi bio savršen scenarist za sapunice! 
Za citati trecu, De Nardovu pricu više nisam imao volje... 
in the evidence of its brilliance |
 |
|
Matara
New Member

Croatia
146 Posts
Member since 01/08/2006 |
|
CAGLIOSTRO13
Senior Member

1767 Posts
Member since 09/05/2006 |
Posted - 01/08/2006 : 15:46:12
|
Rekao sam decki odmah, dylan dog maxi nisu nista posebno. 3 price u jednom maxiju na 292 stranice, stvano nista posebno :(( Pretjerana je jedino nasa kolekcionaraska ljubav da to pod svaku cijenu moramo imati, opcenito mene nervira kada vidim na recimo Maxi Texu - Jedna cjelovita I JOS NEOBJAVLJENA PRICA, wow NEOBJAVLJENA PRICA WOWOWOW, zasto ne pise na svakom Dylanu regular i Texu regular i ostalim stripovima JOS NEOBJAVLJENA PRICA. Kao da nas se mami da kupimo strip... mislim nije da zamjeram, ali nekako mi naivno sve to izgleda.
|
 |
|
Matara
New Member

Croatia
146 Posts
Member since 01/08/2006 |
Posted - 01/08/2006 : 16:20:55
|
ma mene ta "neobjavljena prica" nije potakla na kupnju,nego stvarno ta kolekcionarska ljubav da imam jedan dd trobroj :D |
Edited by - Matara on 01/08/2006 16:21:53 |
 |
|
VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts
Posted - 01/08/2006 : 16:27:45
|
Pa fora je kad je stvarno samo jedna prica na tristotinjak stranica; ne moraš cekati na nastavke i procitaš pricu u komadu. To funkcionira u ostalim stripovima, ali pitanje je kako bi Dylanu koji se nikad nije odlikovao dugackim pricama (pamtim samo Damu u crnom i one epizode o vjesticama sto je izdao Vaninni). |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 01/08/2006 : 17:35:31
|
Sve je to tako subjektivno, to moram sam iskusiti pa procijeniti jel dobro ili ne. Ne moram doživljavati neciju drugu percepciju. Stoga, kupit cu, procitat i dati svoj mišljenje...
Ne da mi sad tražiti, koji je to MAxi po talijanima?
Wealth beyond measure, outlander... |
 |
|
Ossa
Starting Member
Croatia
46 Posts
Member since 14/05/2005 |
Posted - 01/08/2006 : 18:44:00
|
quote: Originally posted by CAGLIOSTRO13
Rekao sam decki odmah, dylan dog maxi nisu nista posebno. 3 price u jednom maxiju na 292 stranice, stvano nista posebno :(( Pretjerana je jedino nasa kolekcionaraska ljubav da to pod svaku cijenu moramo imati, opcenito mene nervira kada vidim na recimo Maxi Texu - Jedna cjelovita I JOS NEOBJAVLJENA PRICA, wow NEOBJAVLJENA PRICA WOWOWOW, zasto ne pise na svakom Dylanu regular i Texu regular i ostalim stripovima JOS NEOBJAVLJENA PRICA. Kao da nas se mami da kupimo strip... mislim nije da zamjeram, ali nekako mi naivno sve to izgleda.
apsolutno dobro zboris i mislim da tu igra veliku ulogu kako kazes "pretjerana kolekcionarska ljubav" koja je izrazena kod svih nas koji posjecujemo ovaj forum i brijemo na stripove. prica mozda i nije neka, ali bitno je da ga kupis jer u suprotnom nemam mira i opet ga mora kupiti:) |
 |
|
Aco
stripovi.com suradnik

.GIF)
Slovenia
6337 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 01/08/2006 : 18:54:38
|
Iako nisam neki posebno velik fan DD-a,ipak mi je drago što je MAxi izašao.Lijepa naslovnica.3 price u jednom stripu ne mora biti ništa loše-ipak je to skoro 300 stranica za citanje.
Ono što me rastužuje su pohvale M&G od strane legendarnih forumaša ;-)).Kud baš oni pored majstora kao što su Roi,Cassertano,Brindisi itd.
@Rocco:dolazim ;-)
Bond.James Bond. |
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13458 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 01/08/2006 : 18:58:03
|
treci maxi
inace, upravo procitao nepoznanicu accatina i kažem - vrlo dobro! napokon zanimljiva prica dostojna istraživaca natprirodnog, a ne ona rujuova forsiranja opsjednutih usisavaca, divovskih lignji i izoliranih zajednica pripotomljenih psihopata. premda ima neke boljke (nepovezanost pojedinih radnji), prica drži pozornost od pocetka do kraja za kikyja pa razjašnjenje je sasvim ok (a da se ne trošiš na marxa, i sam bi to dokucio) - Ðavao preuzima identitet dylana doga, ali ovaj uspije na kraju prevariti samog oca laži i povratiti -ukradeni život- inace, davao je prikazan kao starfaker, puši, pije, jede i jebe. te je i šaljiv, uvidi da su englezi šmokljani. svakako, jedna od boljih prica zadnjih godina i dajem accatinu: ++
Tako je govorio Zagortustra. |
 |
|
VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts
Posted - 01/08/2006 : 19:11:53
|
Da, ali taj Ðavao je vrlo naivan (za moje poimanje Ðavla). Primjerice, poznat mu je specifican nacin Dylanova sjedenja na stolcu (koji imitira da bi mogao 'igrati' Dylanovu ulogu), ali mu nije poznato da je Dylan vegetarijanac i antialkoholicar. Takodjer, prelako se dao zavarati na kraju epizode, nije Necastivi (ili neko drugo zlo natprirodno bice) toliki greenhorn da ne provjeri leš, ako vec ne može izdaleka osjetiti ciji je. Prica koja je obecavala, ali kako rece kiky, ostala je nedorecena, i traljavo izvedena.
Ljudski zamorci je dosadno sranje. Najbolji je ipak Duh iz radija. Unatoc brojnim nelogicnostima i nategnutostima (ej, plasticna operacija!), ima najdilandogovskiju atmosferu, a i ideja masovnog ubojice koji prvo tješi žrtve pa ih nakon toga izmasakrira je sama po sebi zanimljiva.
|
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13458 Posts
Posted - 01/08/2006 : 19:27:46
|
quote: Originally posted by VALTER
Da, ali taj Ðavao je vrlo naivan (za moje poimanje Ðavla). Primjerice, poznat mu je specifican nacin Dylanova sjedenja na stolcu (koji imitira da bi mogao 'igrati' Dylanovu ulogu), ali mu nije poznato da je Dylan vegetarijanac i antialkoholicar. Takodjer, prelako se dao zavarati na kraju epizode, nije Necastivi (ili neko drugo zlo natprirodno bice) toliki greenhorn da ne provjeri leš, ako vec ne može izdaleka osjetiti ciji je. Prica koja je obecavala, ali kako rece kiky, ostala je nedorecena, i traljavo izvedena.
ali ne tu je irelevantno da je dylan antialkoholicar i vegetarijanac, baš zbog toga jer je naglašeno davolovo uživanje u tjelesnim blagodatima. u tome je cijela caka - jer, što bi inace davao, kao neko više bice od covjeka, uzimao ljudski identitet. nisu to nelogicnosti, vec su takva pravila igre definirana pocetnim pretpostavkama, a te su klasicne - covjek ima svoje užitke koje nemaju ni andeli! u tom sustavu, prica funkcionira sasvim zadovoljavajuce. ni kraj nije falinga, jer - ni davao nije svemoguc! (osim toga, on uvijek gubi na kraju, volja pomjera brda i tuce davla, to je poznata stvar;)
ostajem pri tome da je jedna od najboljih prica zadnjih godina. uz otkucaje vremena, i ne znam što, možda cestu za nigdje i diva.
Tako je govorio Zagortustra. |
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13458 Posts
|
TORQUE
Senior Member

Croatia
2781 Posts
Member since 27/04/2005 |
|
jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3490 Posts
Member since 26/08/2005 |
|
jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3490 Posts
Posted - 01/08/2006 : 21:09:42
|
quote: Originally posted by Aco
Iako nisam neki posebno velik fan DD-a,ipak mi je drago što je MAxi izašao.Lijepa naslovnica.3 price u jednom stripu ne mora biti ništa loše-ipak je to skoro 300 stranica za citanje.
Ono što me rastužuje su pohvale M&G od strane legendarnih forumaša ;-)).Kud baš oni pored majstora kao što su Roi,Cassertano,Brindisi itd.
@Rocco:dolazim ;-)
Bond.James Bond.
meni je picatto zakon
Homo homini lupus Honores mutant mores Actum ne agas
|
 |
|
TORQUE
Senior Member

Croatia
2781 Posts
Member since 27/04/2005 |
|
mpavin
Advanced Member

Niue
7894 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 01/08/2006 : 21:50:26
|
quote: Originally posted by rocco21
Uzeo ga maloprije. Izgleda dobro. Bacam se na citanje nakon plaže.
Opet imam velike zamjerke na pakovanje i transport jer od 10-ak primjeraka koji sam vidio na kiosku možda 2 ili 3 nemaju oštecenje (sada 1 ili 2 ). Ostali su izudarani, izgrebani, savijeni a, naravno tu su i tradicionalni tragovi uveza na nekima.
Znam da to nije stvar na koju izdavac ne može utjecati ali stvarno ružno izgleda.
kod mene ista situacija, triput sam tražio prodavacicu da mi da drugi...
"znao sam da smo sudeni jedno drugome cim me je majka prisilila da se oženim s tobom"
|
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 01/08/2006 : 22:24:23
|
meni teta sama probire, cak i da da procitam pa vidim hocu li ga kupiti:)) ali to su vec carolije iz orthanca.....
Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees. |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29615 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 02/08/2006 : 10:14:33
|
Samo sam ga prolistao na kiosku na moru. Nedopustivo na naslovnici ona greska sa jednom cjelovitom i neobjavljenom pricom, to je tako kad se nekriticki koristi copy & paste. Unutra sam procitao samo uvodnik i ... Mislim, jasno mi je da Ana Gaspar ima puno posla oko tih prijevoda, ali neki nivo kvalitete valjda treba postojati. Ne, ne govorim o Gruchovim salama, to sam odavno prebolio, ali ovdje... "Montanari skicira (!?) stranice u olovci i onda ih dodaje (!!!?!?!?!) Grassaniju na tusiranje". Mislim, zaista. Srecom, sve sam te Maxije vec procitao (tj. prva cetiri, ostale nemam volje) pa se necu morati uvjeravati koliko jos slicnih gluposti ima u prijevodu samog stripa, ali ovo stvarno postaje pretjerano, iz broja u broj.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
 |
|
JORGE
Junior Member

Croatia
483 Posts
Member since 21/04/2004 |
Posted - 02/08/2006 : 12:26:48
|
quote: Originally posted by mpavin
quote: Originally posted by rocco21
Uzeo ga maloprije. Izgleda dobro. Bacam se na citanje nakon plaže.
Opet imam velike zamjerke na pakovanje i transport jer od 10-ak primjeraka koji sam vidio na kiosku možda 2 ili 3 nemaju oštecenje (sada 1 ili 2 ). Ostali su izudarani, izgrebani, savijeni a, naravno tu su i tradicionalni tragovi uveza na nekima.
Znam da to nije stvar na koju izdavac ne može utjecati ali stvarno ružno izgleda.
kod mene ista situacija, triput sam tražio prodavacicu da mi da drugi...
"znao sam da smo sudeni jedno drugome cim me je majka prisilila da se oženim s tobom"
MENI TA SITUACIJA TOTALNO IDE NA KU..C! MORAM KO IDIOT OBILAZITI KIOSKE I TRAŽITI PRIMJERKE KOJE PROKLETI DISTRIBUTERI NISU UNIŠTILI PRITEZANJEM ONE TRAKE ILI BACANJEM PAKETA. PA NISU TO DNEVNE NOVINE! A IMAJU TOLIKU CIJENU DA KADA IH KUPIM ŽELIM PRIMJERAK U DOBROM STANJU. TREBA ZAHTJEVATI DA DISTRIBUTER TO PROMJENI ! |
 |
|
jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3490 Posts
Posted - 02/08/2006 : 12:31:19
|
quote: Originally posted by Markos
Samo sam ga prolistao na kiosku na moru. Nedopustivo na naslovnici ona greska sa jednom cjelovitom i neobjavljenom pricom, to je tako kad se nekriticki koristi copy & paste. Unutra sam procitao samo uvodnik i ... Mislim, jasno mi je da Ana Gaspar ima puno posla oko tih prijevoda, ali neki nivo kvalitete valjda treba postojati. Ne, ne govorim o Gruchovim salama, to sam odavno prebolio, ali ovdje... "Montanari skicira (!?) stranice u olovci i onda ih dodaje (!!!?!?!?!) Grassaniju na tusiranje". Mislim, zaista. Srecom, sve sam te Maxije vec procitao (tj. prva cetiri, ostale nemam volje) pa se necu morati uvjeravati koliko jos slicnih gluposti ima u prijevodu samog stripa, ali ovo stvarno postaje pretjerano, iz broja u broj.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
dosta kritike, haj nešto i pohvali
Homo homini lupus Honores mutant mores Actum ne agas
|
 |
|
Topic  |
|