Author |
Topic  |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 16/08/2006 : 11:38:02
|
Opce je poznato po kome su dobili lik Groucho (Groucho Marx) i Dylan Dog (Rupert Everett), H.G. Wells (H.G. Wells), no razmišljao sam tko je bio ideja za likove poput madame Trelkovsky, a ponajviše inspektora Blocha. Mislim cak da sam svojevremeno naišao na neku stranicu gdje je bilo o tome rijec, a sada je ne mogu naci.
Za inspektora Blocha imam dvije alternative, Alfreda Hitchocka i Donalda Pleasancea. Hitchcock – cela, humor, debeljuškast, Englez; Pleasance – cela (kosa sastrane, a Hitch je nema), Englez, u filmu Death Line glumi inspektora koji maltretira podreden i zbija psine ko neki stand-up komicar i voli popit pivo u lokalnom pubu.
 Bloch kao Hitchcock
 Pleasance kao inspektor Calhoun
Ovo je H.G. Wells. Slici mu pomalo, no ovaj iz strip ima sijede i suh je ko košcica:

Madame Trelkovsky malo je teže pronaci. Trelkovsky je prezime glavnog lika u "Stanaru" od Polanskog no on nije imao sklonosti sklonosti jednog medija (mada je oblacio žensku odjecu). Druga ideja je poznati teofizicar Madame Helena Petrovna Blavatsky – slicno titula i prezime, a i bavila se svakakvim teorijama. Slika:

Wealth beyond measure, outlander...
|
|
Darkwood Devil
stripovi.com kum

.jpg)
Croatia
8299 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 16/08/2006 : 12:10:43
|
Block je po mom misljenu definitvno uzet po liku Alfreda Hitchcocka! 
BOBA FETT: "WHAT IF HE DOESN'T SURVIVE? HE'S WORTH A LOT TO ME" |
 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Member since 17/07/2003 |
|
Heyoka
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4913 Posts
Member since 01/11/2001 |
Posted - 16/08/2006 : 18:06:12
|
Sclavi je opsjednut prezimenom Trelkovsky. Tako mu se preziva i jedan od likova u Mr Noovim nastavcima "Zlatna reka".
Da se danas snima Dylan Dog, mislim da bi Bob Hoskins bio savrsen Bloch, s tim da se slazem sa DeeCayom oko uzora.
Usput, jel mi promaklo prvo ime inspektora Blocha ili je on kao i inspektor Columbo?
"All hail the spider! A hardy breed is he! Tra la la!" |
 |
|
Kant
Average Member

Croatia
716 Posts
Member since 17/08/2004 |
Posted - 16/08/2006 : 19:54:18
|
H. G. Wells nije kreiran po istoimenom piscu, vec po britanskom glumcu Davidu Nivenu. Ni Bloch nije nacrtan po Hitchcocku, vec (takoder) po jednom Englezu, glumcu Robertu Morleyu... |
Edited by - Kant on 16/08/2006 20:02:44 |
 |
|
Kant
Average Member

Croatia
716 Posts
Member since 17/08/2004 |
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 16/08/2006 : 20:13:27
|
Ne znam dali se o tome govorilo vec prije i dali je to poznato široj javnosti, ali i Madam Trelkovski ima prvo ime (koje se baš ne spominje u DD epizodama)... zove se Maria.
in the evidence of its brilliance |
 |
|
Deers
Advanced Member

Croatia
9547 Posts
Member since 29/03/2004 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 17/08/2006 : 07:46:48
|
Tako je deers, to je ta stranica!
Robert Morley aka inspektor Bloch

David Niven aka H.G.Wells

Graficki izgledi su tu, a i personalityji...
Ona prva slika s Blochom i Hitchovom sjenom u pozadini djelo je nekog fana tako da zasigurno postoje izrazite slicnosti izmedu ovih dva. Mada, Sclaviju to možda i nije bio uzor ispocetka nego su to citatelji kasnije primijetili. U stripu "Pakleni pas" Sclavi ubacuje lika majordoma koji jako slici na Hitcha, a ni Dylan ni Bloch je primjecuju slicnost nit nabace neku foru glede toga...
Wealth beyond measure, outlander... |
 |
|
Leo Charm
Average Member

Serbia
724 Posts
Member since 18/12/2004 |
Posted - 18/08/2006 : 06:01:55
|
Odlicna tema:) Nisam znao ovo ranije, sem za Gruca i Dilana naravno. E, negde je, ja mislim, pomenuto to da se madam Trelkovski zove Marija, ali stvarno jebote kako se zove Bloch? Cudo da to ni Paolica nije pomenula u broju 200...:)
...mozda sam i ja nekad zazobzo paszovo sap...! |
 |
|
Deers
Advanced Member

Croatia
9547 Posts
Member since 29/03/2004 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 03/10/2006 : 16:36:10
|
Jedan potencijalni profilm za madame Marie Trelkowsky: Medij Mary Ann Winkowski vidi mrtve ljude i priznati je medij i ghostbuster...
Cesto ju unajmljuju da pohodi sprovode i završi zemaljske poslove mrtvih (npr. "Gdje je tata ostavio oporuku?") ili pomogne ožalošcenoj obitelji da po posljednji put popricaju sa svojim voljenima.
"Dame ce uvijek prošetati i razgledati cvijece", veli ona o ženskim duhovima. Za muške duhove pak veli: "Oni moraju prebrojiti koliko ima automobila u sprovodnoj povorci."
Duhovi koji odbijaju prijeci preko održavaju Winkovskijevu zaposlenom. Naplacuje po 100$ ili više da ih isprati do bijelog svjetla. Navodno je prebukirana 4 mjeseca unaprijedj jer gaže iskrsavaju posvuda.
Na temelju njezinih doživljaja CBS je napravio seriju "Ghost Wisperer" iliti "Šaptacica duhovima" sa Jennifer Love Howitt.

Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne? |
 |
|
Heyoka
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4913 Posts
Member since 01/11/2001 |
|
|
Topic  |
|