Author |
Topic  |
Markos
Webmaster

Croatia
29700 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
nenno
Advanced Member

.jpg)
Croatia
3088 Posts
Member since 15/08/2003 |
Posted - 31/08/2006 : 14:15:19
|
kad smo kod miniserijala jel' ima kakvih informacija na kakav je doceka naišao Brad Barron?
"...I only dream in black and white..." |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29700 Posts
Posted - 31/08/2006 : 14:20:51
|
Docek? Pa uskoro završava! Uglavnom, kritike su bile dosta hladne, ali izgleda da ga je publika prihvatila.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
 |
|
jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3490 Posts
Member since 26/08/2005 |
Posted - 31/08/2006 : 14:47:15
|
Dobra vijest, novih junaka nikad dosta! A Markose, kako su prihvatili Demiana Italijani,i ako si ga ti citao kakvim ti secini?
Homo homini lupus Honores mutant mores Actum ne agas
|
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29700 Posts
|
jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3490 Posts
|
Bardho
Senior Member

1943 Posts
Member since 10/04/2003 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 31/08/2006 : 15:23:26
|
Pa bolje da prevede stripove kad izadju...
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
 |
|
jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
Posted - 31/08/2006 : 15:57:14
|
quote: Originally posted by Dado
Pa bolje da prevede stripove kad izadju...
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
racunamo na vas
Društvo ljubiteljev stripa STRIPOHOLIK Slovenija uradno ustanovljeno! |
 |
|
priki
Junior Member

Wallis and Futuna Islands
424 Posts
Member since 08/02/2005 |
Posted - 31/08/2006 : 17:15:11
|
Markose kakve su sanse da se neki od tih mini serijala objave i na ovim nasim prostorima. Mislim da li se isplati otkupiti prava za njih...
Mister No rules! |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29700 Posts
Posted - 31/08/2006 : 18:21:20
|
Pitas mene kao izdavaca da li se isplati kupiti prava ili kao citatelja?
Kao izdavac ti necu odgovoriti jer ionako je forum pun izdavaca koji osluskuju bilo naroda ne bi li ponudili raji ono sto hoce:) Neka se potrude procitati ono sto bi potencijalno izdavali:)
Kao citatelj ti ne mogu odgovoriti za ono sto nisam citao. Brad Barron je spor i dosadnjikav na pocetku (ali postoji anegdota koju sam Ruju prica, kad mu je Bonelli ponudio miniseriju ovaj je pitao "ok, koliko brojeva? 4, 5,6?". Na kraju je ispalo 18, a sad se na kraju vidi da je tu u biti stvarno bilo materijala za samo 5-6 brojeva jer su zadnjih 2-3 broja puno brzi i napetiji, jos su dva broja do kraja serijala). Demian odlicno pocinje, prvi broj je prilicno dobar, ostatak jos nisam procitao. Volto nascosto, imam povjerenja u Manfredija, a i "procitao" sam ("nijeme table" - nije jos upisan tekst) prvih 40-tak stranica koje je Parlov (jedan od mojih omiljenih crtaca) nacrtao, djeluje obecavajuce, a Goran je svakako prevaga. No opet, vidio sam i par stranica iz broja 2 i nekoliko iz broja 3, to vec puno losije izgleda. No, to cu svakako procitati. Serra je bio podbacio sa Gregory Hunterom, za ovo cemo vidjeti, posto je crtacka ekipa iz Legs, crtez mi sigurno nece pasati, ali bude li Serra u formi, mozda bude dobro. Pollok ce biti svojevrsni nastavak Napoleona, dakle, nije bas za siroke mase, ali moglo bi biti zanimljivo. Procitati cu, svakako. Postoji jos jedan serijal, razni pisci, razni crtaci, radni naziv "romani u stripu", to bi moglo biti zanimljivo isto...
U svakom slucaju, ono sto me veseli je puno novih inicijativa, samo bojim se da ne dodje do razocaranja, koliko ce slobode dozvoliti autorima, jer cemu nove inicijative ako ih radis na nacin iz 50tih?
Moji izdavacki planovi trenutno nisu vezani za te nove serijale, ali nakon sto ih procitam, mozda me nesto odusevi, pa objavim, zasto ne? Do tada, sto se mene tice, MV i KP su mi prava mjera Bonellija za raditi, htio bi ostatak vremena i energije potrositi na neke druge autore i stripove.
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 31/08/2006 : 18:45:03
|
Moram priznati da mi se svida ovaj novi smjer Bonellija. Neki stari serijali se gase, kao Mister No i Legs (a tko zna, možda i još neki u buducnosti), mnogi serijali prelaze na dvomjesecni ritam izlaženja, sve više se izdaje autorskih mini serijala... Reklo bi se da Bonelli slijedi primjer Francuza i Belgijanaca, više nije toliki naglasak na kvantiteti vec kvaliteti. Naravno, to ne znaci da ce ovi postupci poluciti same uspješnice, ali nakon nekog vremena...
Vidat cemo sve više novih naslova, a vjerojatno i neka nova autorska imena. Stvari napokon djeluju malo svjetlije u Bonelliju. 
________________________ You are already dead. |
 |
|
jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3490 Posts
Posted - 31/08/2006 : 18:56:45
|
Bonelli je meni bolji o fr-be, tako da je njegovo svijetlo dobabilo oduvijek, pa sve do sad, a i sad!
Homo homini lupus Honores mutant mores Actum ne agas
|
 |
|
priki
Junior Member

424 Posts
Posted - 31/08/2006 : 19:40:56
|
quote: Originally posted by Markos
Pitas mene kao izdavaca da li se isplati kupiti prava ili kao citatelja?
Kao izdavac ti necu odgovoriti jer ionako je forum pun izdavaca koji osluskuju bilo naroda ne bi li ponudili raji ono sto hoce:) Neka se potrude procitati ono sto bi potencijalno izdavali:)
Kao citatelj ti ne mogu odgovoriti za ono sto nisam citao. Brad Barron je spor i dosadnjikav na pocetku (ali postoji anegdota koju sam Ruju prica, kad mu je Bonelli ponudio miniseriju ovaj je pitao "ok, koliko brojeva? 4, 5,6?". Na kraju je ispalo 18, a sad se na kraju vidi da je tu u biti stvarno bilo materijala za samo 5-6 brojeva jer su zadnjih 2-3 broja puno brzi i napetiji, jos su dva broja do kraja serijala). Demian odlicno pocinje, prvi broj je prilicno dobar, ostatak jos nisam procitao. Volto nascosto, imam povjerenja u Manfredija, a i "procitao" sam ("nijeme table" - nije jos upisan tekst) prvih 40-tak stranica koje je Parlov (jedan od mojih omiljenih crtaca) nacrtao, djeluje obecavajuce, a Goran je svakako prevaga. No opet, vidio sam i par stranica iz broja 2 i nekoliko iz broja 3, to vec puno losije izgleda. No, to cu svakako procitati. Serra je bio podbacio sa Gregory Hunterom, za ovo cemo vidjeti, posto je crtacka ekipa iz Legs, crtez mi sigurno nece pasati, ali bude li Serra u formi, mozda bude dobro. Pollok ce biti svojevrsni nastavak Napoleona, dakle, nije bas za siroke mase, ali moglo bi biti zanimljivo. Procitati cu, svakako. Postoji jos jedan serijal, razni pisci, razni crtaci, radni naziv "romani u stripu", to bi moglo biti zanimljivo isto...
U svakom slucaju, ono sto me veseli je puno novih inicijativa, samo bojim se da ne dodje do razocaranja, koliko ce slobode dozvoliti autorima, jer cemu nove inicijative ako ih radis na nacin iz 50tih?
Moji izdavacki planovi trenutno nisu vezani za te nove serijale, ali nakon sto ih procitam, mozda me nesto odusevi, pa objavim, zasto ne? Do tada, sto se mene tice, MV i KP su mi prava mjera Bonellija za raditi, htio bi ostatak vremena i energije potrositi na neke druge autore i stripove.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Hvala, vrlo iscrpan odgovor. Veoma mi se svidja kako radis Kena, a nadam se i MV jer ga jos nisam video u rukama (nadam se da cu od prve plate skupiti neki dinar pa do darkwooda da se castim). Inace znam da sad mozda izlazim iz teme ovog topica ali interesuje me konkretno kod Kena sta planiras da uradis sa epizodama koje je izdavao SC. Nisam kupio ni jednu SC i razmisljam se da li da kupim sve u kompletu kad objave i ove specijalce ili da cekam vas ukoliko cete ih izdati. Ne svidja mi se sto su cepkali epizode . Da li ce libelus ako to bude objavljivao ici sa kompletnim epizodama ili ce i on seckati
Mister No rules! |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29700 Posts
Posted - 31/08/2006 : 20:39:19
|
Kena radimO Dado i ja, kao i MV, tako da pohvale idu obojici. Siguran sam da ce ti se svidjeti MV jer svi koji su ga vidjeli su rekli da vrijedi svake kune. Cuo sam se sa Slobom iz Darkwooda, on je obicno prilicno kritican prema svim izdanjima, pa tako i nasim, ali za MV je rekao da je to vrh vrhova, definitivno najbolje izdanje crno bijelog stripa u ex-Yu, da od toga ne moze bolje:)
Sto se Kena tice, nismo Dado i ja pricali o tome jos pa odluka nije donesena definitivno, ali ja bih htio nakon regularne serije od 59 brojeva nastaviti sa ostalim epizodama i naravno, ne bih to htio sjeckati, nego jedna knjiga - jedna epizoda. Odluci sam...
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29700 Posts
|
Vorador
Senior Member

Croatia
1587 Posts
Member since 29/09/2004 |
Posted - 31/08/2006 : 22:30:57
|
Kena radimO Dado i ja, kao i MV, tako da pohvale idu obojici. Siguran sam da ce ti se svidjeti MV jer svi koji su ga vidjeli su rekli da vrijedi svake kune. Cuo sam se sa Slobom iz Darkwooda, on je obicno prilicno kritican prema svim izdanjima, pa tako i nasim, ali za MV je rekao da je to vrh vrhova, definitivno najbolje izdanje crno bijelog stripa u ex-Yu, da od toga ne moze bolje:)
Sto se Kena tice, nismo Dado i ja pricali o tome jos pa odluka nije donesena definitivno, ali ja bih htio nakon regularne serije od 59 brojeva nastaviti sa ostalim epizodama i naravno, ne bih to htio sjeckati, nego jedna knjiga - jedna epizoda. Odluci sam...
Podržavam u potpunosti. Morate izdati sve epizode; Ken je legenda.
|
 |
|
priki
Junior Member

424 Posts
Posted - 31/08/2006 : 23:07:17
|
quote: Originally posted by Vorador
Podržavam u potpunosti. Morate izdati sve epizode; Ken je legenda.
Pa da znam da ste sigurni da nastavljate i tako u tom ritmu u kom ti kazes uopste se ne bih dvoumio sta da radim... No dobro bar znam sta cu od ponedeljka... pravac kod Slobe u Darkwood...na porciju MV .
Mister No rules! |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Posted - 01/09/2006 : 01:08:35
|
Mi cemo svakako nastaviti sa Kenom i nakon 59. broja, na koji nacin, to cemo se jos dogovoriti...
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
 |
|
Leo Charm
Average Member

Serbia
724 Posts
Member since 18/12/2004 |
Posted - 01/09/2006 : 06:19:06
|
Ruju i Brad Baron? Cekaj, zar nije to Faracijev miniserijal??? Nije valjda Ruju pricao tu anegdotu o Faraciju:):):) E, to bi bio fazon:)
...mozda sam i ja nekad zazobzo paszovo sap...! |
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 01/09/2006 : 06:24:40
|
Ima li mogucnosti da Libellus pocne sa izdavanjem jednog mini serijala?
Aman jada kad' akšam ovlada, u minute kad' bulbuli šute, kad' bol sanja kraj dulova granja, a dert guši i suze osuši! |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Posted - 01/09/2006 : 06:27:47
|
Za sada nije takvo sto u planu...
 |
|
SSM
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1004 Posts
Member since 13/10/2002 |
|
alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 01/09/2006 : 08:48:19
|
quote: Originally posted by SejoSexon
Ima li mogucnosti da Libellus pocne sa izdavanjem jednog mini serijala?
Aman jada kad' akšam ovlada, u minute kad' bulbuli šute, kad' bol sanja kraj dulova granja, a dert guši i suze osuši!
Vidis, ovo je meni jucer palo na pamet (ne konkretno za Libellus, ali za objavljivanje novih serijala u nas). Nakon onih ustolicenih Bonellijevaca od strane Dnevnika dobili smo Nevera (uspjesno), Venta (jako dobro) i Dampyra (ukusi su razliciti). Volio bi vidjeti recimo Brendona (iako mnogi kazu da ne valja, ali mene ta kombinacija Roi-a i postapokalipse zanima) i zasto ne - neke od tih novih serijala (Brad Baron, Damien, Volto...). Kolke su sanse da to uskoro vidimo? Male? Nikakve?
 |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29700 Posts
Posted - 01/09/2006 : 08:53:08
|
Kolike su sanse? S obzirom da je to Bonelli, a u ovoj se drzavi isplati raditi gotovo iskljucivo samo Bonelli, Alan Ford, Blueberry, Herman i Corto, sanse su velike.
 |
|
Topic  |
|