Author |
Topic |
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 15/09/2006 : 21:44:03
|
quote: Originally posted by mike
Nije Marvel Knights Spidy ono smece koje je vec izdavao LMI ?
Marvel age stripovi su za decicu do deset godina.
Marvel knights stripovi nisu baš za punoletne, ali svakako nisu za decicu.
-- "Et maintenent, vite au Nile!" |
|
|
Corto_Maltese
Average Member
997 Posts
Member since 15/02/2005 |
Posted - 15/09/2006 : 22:56:44
|
Dobre vesti, samo trziste u Hrvatskoj sve vise poprima oblike monopola, jedan izdavac za SVE!
Zalosno je kada covek ne zna sta hoce, a katastrofalno kada ne zna koliko moze!
Jovan Ducic |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 15/09/2006 : 23:14:58
|
quote: Originally posted by Markos
No ono sto mogu komentirati je da je tuzno sto Bookglobe (a i neki ostali izdavaci) ne koriste stripovi.com za promociju i kontakt s publikom, sto bi bilo logicno. Objava ovakvog press releasa bi po prirodi stvari, ako ne prije svih ostalih medija, onda bar istovremeno trebala ici i na stripovi.com, koji jr ipak najposjeceniji i najpoznatiji strip portal.
Toliko o tvojoj poslovnoj vezi sa stricekom BernijemPretekle te Strip vesti i to još iz neprimarne države izdavaca...
Tell me Homes, at what sort of school did you learn to be a detective? Elementary, my dear Watkins...
|
|
|
mike
Senior Member
Slovenia
2852 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 15/09/2006 : 23:33:56
|
Dobro je da se Spiderman i X-man vracaju. Nisam siguran u izbor knjiga, osim Cablea koji je sigurno dobar, ostalo nisam procitao, pa cemo pricekati sa komentarima dok sve ne izadje. No ono sto mogu komentirati je da je tuzno sto Bookglobe (a i neki ostali izdavaci) ne koriste stripovi.com za promociju i kontakt s publikom, sto bi bilo logicno. Objava ovakvog press releasa bi po prirodi stvari, ako ne prije svih ostalih medija, onda bar istovremeno trebala ici i na stripovi.com, koji jr ipak najposjeceniji i najpoznatiji strip portal.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Pa... Kad sam ja to vec govorio da je Bernardova politika cisti promasaj. A ocito smo se nekima i zamjerili. Kako vec ono bese tromislavski ili onaj sa nekim drugim nickom da mu upropastimo neko izdanje vec unaprijed? Jel to bio Wondercity, Kriminal, Satanik ili nesto trece? I onda covjek napadne Djoleta. Stvarno jadno.
Jack the Black. |
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
|
mike
Senior Member
Slovenia
2852 Posts
Posted - 15/09/2006 : 23:37:47
|
quote: Originally posted by jang
dobre vjesti...tko ih donosi je najmanje važno
Društvo ljubiteljev stripa STRIPOHOLIK Slovenija uradno ustanovljeno!
A bas bi ti prijalo da dobije ekskluzivu striparna, a :)))?
Jack the Black. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12925 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 15/09/2006 : 23:41:23
|
quote: Originally posted by jgoran5
OVAKO PIŠU STRIP VESTI
NASLOV: MARVEL PONOVO U HRVATSKOJ!
Izvrsna vijest za sve ljubitelje stripa, a posebno ljubitelje superheroja! Spider-Man i X-Meni se nakon jednogodišnje pauze vracaju u Hrvatsku. Izdavacka kuca Bookglobe je u srpnju 2006. potpisala ekskluzivni ugovor o suradnji s americkom korporacijom Marvel o objavljivanju Marvelovih stripova u Hrvatskoj.
Bookglobe ce krajem rujnu 2006. godine pokrenuti ranije obustavljene Marvelove serijale za kioske ULTIMATE SPIDER-MAN / ULTIMATE X-MEN koji su u formi “flip” svešcica nekoliko godina bili prisutni na hrvatskom strip tržištu, te ce za knjižare prvi put realizirati ediciju Marvelovih knjiga. Za prvu godinu ugovora predvideno je objavljivanje cetiriju knjiga popularnih Marvelovih naslova, dok se u svakoj sljedecoj godini planira povecanje broja izdanja. Bookglobe planira, uz probrane Marvelove hit naslove, podupirati knjige koje su realizirali domaci strip autori.
Prva cetiri naslova u tvrdo ukoricenom formatu predvidena za zimu 2006. i proljece 2007. godine su:
CABLE VOLUME 1 Davida Tischmana i proslavljenoga domaceg strip autora Igora Kordeja.
ASTONISHING X-MEN VOLUME 2 scenarista Jossa Whedona i crtaca Johna Cassadayja kojim se nastavlja serijal Astonishing X-Men ciji je prvi dio vec objavljivan u Hrvatskoj u magazinskoj formi. Serijal je nagraden priznanjem kao najbolji serijal u nastavcima za 2006. godinu, dok je Cassaday bio proglašen za najboljeg crtaca (Best Penciler / Inker) na dodjeli nagrada Eisner.
MARVEL KNIGHTS SPIDER-MAN VOLUME 1 Marka Milara i Terryja Dodsona.
SPIDER-MAN/BLACK-CAT: THE EVIL THAT MEN DO scenarista i kultnoga filmskoga redatelja Kevina Smitha i crtaca Terryja Dodsona. ULTIMATE SPIDER-MAN / ULTIMATE X-MEN # 25 krenut ce na kioske 21. i 22.09.2006. diljem Hrvatske uz novu i nižu cijenu od 16 kuna, dok ce ostatak regije morati pricekati da se postignu dogovori s distributerima u Sloveniji, Srbiji i Bosni i Hercegovini.
Ova vijest me veseli iz dva razloga.
Prvo, drago mi je da je Bernard uvidio kako su mu trejdovi isplativiji od svešcica, koji ce još k tomu biti HC. Izbor naslova obecava, Kordejev Cable je dobar strip, o Millarovom runu na Marvel Knights Spider-Manu sam cuo odlicne stvari, Astonishing X-men je fenomenalan naslov (i btw, nadam se da ce reprintati i Vol.1. u HC izdanju). Jedino je Spider-Man/Black Cat možda loš izbor, to je jedina slabija tocka u Smithovoj stripovskoj karijeri.
Drugo, ako se Bernard uspio sa Marvelom dogovoriti oko ovih stvari, znaci da bi se mogao dogovoriti i sa Dark Horseom oko novih trejdova Usagija.
Stvari na našoj strip sceni postaju svakim danom sve bolje i bolje.
________________________ You are already dead. |
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
Posted - 15/09/2006 : 23:48:36
|
quote: Originally posted by jang
dobre vjesti...tko ih donosi je najmanje važno
Društvo ljubiteljev stripa STRIPOHOLIK Slovenija uradno ustanovljeno!
A bas bi ti prijalo da dobije ekskluzivu striparna, a :)))?
Jack the Black.
dobice ekskluzivu kad krenu naša izdanja
Društvo ljubiteljev stripa STRIPOHOLIK Slovenija uradno ustanovljeno! |
|
|
mike
Senior Member
Slovenia
2852 Posts
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12925 Posts
Posted - 16/09/2006 : 00:01:19
|
Ili jos bolje - zar se ne bi mogao dogovorit sa Vertigom :)?
Ja sam 100% za. Iako ce neki ovdje tvrditi da to tobože nije u redu jer i Beli Put drži ta ista prava.
|
|
mike
Senior Member
Slovenia
2852 Posts
Posted - 16/09/2006 : 00:11:42
|
Jedino sto Beli put samo drzi, al nista ne izdaje. Jedna jedina graficka novela u 9 mjeseci je cisto foliranje iz kupaca a pre svega iz samih sebe.
Jack the Black. |
|
|
Constantine33
Average Member
Croatia
670 Posts
Member since 02/11/2005 |
Posted - 16/09/2006 : 03:07:33
|
uostalom beli put ne drži prava na sve dobre vertigove naslove. ni blizu. tako da ostaje jos dosta izbora. ja bi osobno za pocetak najviše volio izdanje morrisonovog runa na doom patrolu i animal manu, a zatim y the last man i swamp thing (pocevsi od moora pa nadalje)
____________________________ Skip the dramatic pauses. I can only give a shit for very short intervals. |
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Member since 30/01/2003 |
Posted - 16/09/2006 : 04:15:36
|
Dobro je da se Spiderman i X-man vracaju. Nisam siguran u izbor knjiga, osim Cablea koji je sigurno dobar, ostalo nisam procitao, pa cemo pricekati sa komentarima dok sve ne izadje. No ono sto mogu komentirati je da je tuzno sto Bookglobe (a i neki ostali izdavaci) ne koriste stripovi.com za promociju i kontakt s publikom, sto bi bilo logicno. Objava ovakvog press releasa bi po prirodi stvari, ako ne prije svih ostalih medija, onda bar istovremeno trebala ici i na stripovi.com, koji jr ipak najposjeceniji i najpoznatiji strip portal.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Pa... Kad sam ja to vec govorio da je Bernardova politika cisti promasaj. A ocito smo se nekima i zamjerili. Kako vec ono bese tromislavski ili onaj sa nekim drugim nickom da mu upropastimo neko izdanje vec unaprijed? Jel to bio Wondercity, Kriminal, Satanik ili nesto trece? I onda covjek napadne Djoleta. Stvarno jadno.
Jack the Black.
Evo ja danas nabavi prva dva Wondercitya i mogu da kazem da sam prijatno iznenadjen... pa to je sjajan strip za mladju publiku...
________________________ ''Zaboravio sam imena, brojeve telefona, mladeze na bezobraznim mestima, nicega se vise ne secam. Svi pravi mangupi boluju od amnezije...'' |
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Posted - 16/09/2006 : 04:18:06
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
[quote]Originally posted by jgoran5
OVAKO PIŠU STRIP VESTI arijeri.
Drugo, ako se Bernard uspio sa Marvelom dogovoriti oko ovih stvari, znaci da bi se mogao dogovoriti i sa Dark Horseom oko novih trejdova Usagija.
________________________ You are already dead.
Eh da je samo to, sta je tek uradio na Daredevil, ja sam prosto bio zgrozen... Mysterio... kad god se toga setim place mi se...
________________________ ''Zaboravio sam imena, brojeve telefona, mladeze na bezobraznim mestima, nicega se vise ne secam. Svi pravi mangupi boluju od amnezije...'' |
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Posted - 16/09/2006 : 04:19:49
|
Hm, nije mi jasno zasto se svi pri pomenu reci Vertigo odmah hvataju za serijale... Pa taj Verigo ima mnogo vise dobrih miniserija... Ja bi to voleo da vidim prevedeno...
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 16/09/2006 : 04:29:05
|
quote: Originally posted by DeeCay
Toliko o tvojoj poslovnoj vezi sa stricekom Bernijem
Pa još kad bi Bookglobe bio samo i iskljucivo Bernard... ;)
-- "Et maintenent, vite au Nile!" |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
forsaken demon
Junior Member
Pitcairn Island
468 Posts
Member since 13/08/2004 |
Posted - 16/09/2006 : 08:33:21
|
Odlicne vesti! Ja sam zamalo prodao ultimate naslove, drago mi je što se to nastavlja, to cu verovatno citati i dalje. Astonishing vec imam u originalu, a ostalo ne znam ni šta je. Moracu da poskidam skenove, pa da preletim na kratko... |
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15666 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 16/09/2006 : 08:53:05
|
Jack the Black. [/quote]
Evo ja danas nabavi prva dva Wondercitya i mogu da kazem da sam prijatno iznenadjen... pa to je sjajan strip za mladju publiku...
________________________ ''Zaboravio sam imena, brojeve telefona, mladeze na bezobraznim mestima, nicega se vise ne secam. Svi pravi mangupi boluju od amnezije...'' [/quote]
100% tocno
- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --
|
|
|
mifugo
Senior Member
1007 Posts
Member since 28/05/2005 |
Posted - 16/09/2006 : 09:59:36
|
ajme koja super vijest iz vedra neba!
a vec mišljah da džabe retrogradno pokupovah 1-24 mislin da za 16kn nemere na kioscin to propast... dakle bit ce uspješno pa moremo ocekivat skorašnju provalu daljni naslova... |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12925 Posts
Posted - 16/09/2006 : 11:29:14
|
quote: Originally posted by Duh_koji_hoda
quote: Originally posted by Mr. Bushido
[quote]Originally posted by jgoran5
OVAKO PIŠU STRIP VESTI arijeri.
________________________ You are already dead.
Eh da je samo to, sta je tek uradio na Daredevil, ja sam prosto bio zgrozen... Mysterio... kad god se toga setim place mi se...
Iskreno, meni je to bila najbolja DD prica još od Franka Millera. Mislim da je Smith odlicno povezao sve elemente, dijete kao Antikrista, Kareninu sidu, Foggyjevo zatvaranje, Mysteriov rak, Bullseyev pokolj. Ne sjecam se kada je zadnji put prije toga nešto tako uzdrmalo status quo na jednom naslovu. Matt je poslije toga bio kraljevski sjeban, psihicki i fizicki, i kao on sam i kao DD. Smithu je uspjelo napraviti ono što mnogima nije u zadnjih 40 godina, od Mysterija je napravio dostojnog protivnika. Quesadin crtež je bio takoder fenomenalan. Bude ti žao što danas toliko ne crta. A i zakon su mi one Smithove posvete Jayu i Silent Bobu u svakom broju.
Moj konacan sud je da su Smith i Quesada napravili odlicnu pricu, kojom su pripremili cvrste temelje za Smithove nasljednike, Macka, Bendisa i Brubakera.
|
|
mladen13
Senior Member
Croatia
1145 Posts
Member since 22/09/2005 |
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Posted - 16/09/2006 : 14:43:54
|
quote: Originally posted by mcn
>Evo ja danas nabavi prva dva Wondercitya i mogu da kazem da sam >prijatno iznenadjen... pa to je sjajan strip za mladju publiku...
Trechi je od prekjuccer vani.
mcn
Dnevno svježe strip-vijesti na http://qstrip.blog.hr ; recenzije knjiga i stripova na http://mcn.blog.hr *** Q STRIP 11 na svim kioscima! *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!
...znam, ali ne i kod nas
|
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Member since 10/06/2002 |
Posted - 17/09/2006 : 21:52:05
|
Da, upravo to. Ja nisam vidio da se tamo na ijednom mjestu spominje Bernard.
Cuo sam da ce on citati prijevode prije nego odu na upis. A eto sada znate i koji Whedonov serijal dolazi.
A na ulici sa svake strane/filijale, uredi/iz njih plaze birokrate/jao ljudi, pa ja se bojim! ||| Fuck Censorship! ||| http://r2cu.wordpress.com/lavirint-comics-magazine/ ||| Recite NE cenzuri! |
|
|
Topic |
|