Author |
Topic |
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Member since 10/06/2002 |
Posted - 17/09/2006 : 22:06:00
|
Pošto se napokon može razgovarati o novom BookGlobeovom poduhvatu izdavanja Marvela, treba mi pomoc sa najvecim licnim poduhvatom koji sam preuzeo na sebe: prevodenje cijele knjige za manje od mjesec dana. Radi se o Astonishing X - Menima TPB#2: "Danger". Danger. Sad bi opsovao. Zapravo sam uradio 99,8% posla i Danger mi stvara probleme. Neki ce se sjetiti da sam u prvom serijalu stvar preveo kao "vježbaonica", nesretan izbor na koji nisam ni obracao pažnju dok nije izašao drugi dio, no tada je vec LMI prestao sa izdavanjem i tako... Enivejz, prijedloge primam SADA. Termin je "Danger Room", zbog odredenih dogadaja koje necu da otkrivam zbog novih citalaca, takode skracen i u "Danger". Oni koji veze nemaju o cemu govorim onda bolje da sacekaju da izdanje izade pa onda komentarišu. Mogao bih odmah i obavijest (koju Tally vec zna): ja prestajem s prijevodom na ovim izdanjima upravo nakon Astonishing X-Mena i Ultimate War trojke (za one koji prate Ultimate serijale), ali kažu da ce imati tri citaca i lektora prije nego krene u štampu. Na šta ce sve liciti kasnije necu komentarisati.
A na ulici sa svake strane/filijale, uredi/iz njih plaze birokrate/jao ljudi, pa ja se bojim! ||| Fuck Censorship! ||| http://r2cu.wordpress.com/lavirint-comics-magazine/ ||| Recite NE cenzuri!
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
Posted - 18/09/2006 : 08:43:29
|
Ne znam ima li elegantnog rješenja jerbo su kod nas sve sobe na -onica (osim kuhinje, koja je valjda postojala prije drugih prostorija), a prefiks nastaje od glagola, a ne imenice. Dok je "danger" (opasnost, pogibelj) striktno imenica.
Ne znam ssto da ti predlozzim, osim mozzda inverzni pristup gdje chess od "danger room" zadrzzati ne "danger" nego "room" i, u tradiciji oror filjmova stvar nazvati "SOBA"?
mcn
PS Jesam, ccitao sam i ne kakaj: Whedon ima 4 reccenice po strani, to se napravi za tri dana.
PPS Je l' te bar ovi plachaju?
Dnevno svježe strip-vijesti na http://qstrip.blog.hr ; recenzije knjiga i stripova na http://mcn.blog.hr *** Q STRIP 11 na svim kioscima! *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)! |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 18/09/2006 : 08:47:19
|
Pa, Vježbaonica je sasvim oke izbor... Ili se napraviš glup pa ostaviš "Soba za trening"
Tell me Homes, at what sort of school did you learn to be a detective? Elementary, my dear Watkins...
|
|
|
JohnDrake
Junior Member
467 Posts
Member since 08/01/2005 |
Posted - 18/09/2006 : 09:02:18
|
Ma ovdje vam je bukva sistem najbolji, opasna soba, ili kasnije skraceno Opasna. Ili ako ste poeticnije nastrojeni Opaka. I jebo vas socijalizam, ako se na tome zaraduje, onda ni ove trivijalne uslugice ne smiju biti besplatne, zato je bolje takve stvari javno ne pitat. |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Posted - 18/09/2006 : 16:59:55
|
quote: Originally posted by mcn PS Jesam, ccitao sam i ne kakaj: Whedon ima 4 reccenice po strani, to se napravi za tri dana. PPS Je l' te bar ovi plachaju?
6 sati (s pauzom za rucak), ako cemo se vec hvaliti brzinom rada (koja meni nije bitna... toliko...), pa onda još sat dva da prekontrolišem, samo sam zapeo na tom jebenom imenu. i ne, nema love, zato i ne radim vise. ovo je bilo zadnji put kao ispomoc, mog gušta radi... i pošto izlazi u HC. Ej, prvi put moje ime u tvrdim koricama. Nego da nastavimo. "Opaka", "Soba" lezi kada se napokon osamostali ali nema mi mnogo smisla kao ime prostorije kao prostorije, necega što su koristili godinama... "Soba izazova"? Soba opakih izazova Soba opasnosti, tumbajte rjesenja ljudi, ima vremena, samo sam htio na vrijeme da iznesem i da ne bude neugodnih komentara - ako vam se ne svidja krajnje rješenje, smislite nešto bolje.
A na ulici sa svake strane/filijale, uredi/iz njih plaze birokrate/jao ljudi, pa ja se bojim! ||| Fuck Censorship! ||| http://r2cu.wordpress.com/lavirint-comics-magazine/ ||| Recite NE cenzuri! |
|
|
Profesor
Average Member
Serbia
653 Posts
Member since 24/06/2005 |
|
Heyoka
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4913 Posts
Member since 01/11/2001 |
Posted - 19/09/2006 : 12:54:58
|
"Big brother kuca"? :)
Soba Opasnosti? (Ali baš sa velikim slovima, ono - soba gdje Opasnost spava.)
"All hail the spider! A hardy breed is he! Tra la la!" |
|
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Posted - 19/09/2006 : 14:37:17
|
quote: Originally posted by JohnDrake I jebo vas socijalizam, ako se na tome zaraduje, onda ni ove trivijalne uslugice ne smiju biti besplatne, zato je bolje takve stvari javno ne pitat.
Ovo je pristojan topic, molim, nemoj vise psovati. A za naplatu, ovo su bile licne usluge i nacin da izbjegnem kupovinu ovih izdanja. Sada ionako polako eliminisem kupovinu novih izdanja u svakom slucaju, pa mi nije toliko bitno da dobijem te stripove. I imas pravo, ovakve stvari zaista nisu za javne rasprave.
A na ulici sa svake strane/filijale, uredi/iz njih plaze birokrate/jao ljudi, pa ja se bojim! ||| Fuck Censorship! ||| http://r2cu.wordpress.com/lavirint-comics-magazine/ ||| Recite NE cenzuri! |
|
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Posted - 19/09/2006 : 14:41:22
|
Hvala Profesore i Heyoka, do sada mi stvarno najbolje zvuci bukva sistem "Soba Opasnosti", narocito jer kasnije nema svrhe nazivati taj 'entitet' Zamka ili Soba. Ima li još prijedloga? Ajde narode, nije valjda da vas ne interesuje kakav ce prijevod biti... PS. Koliko vas je culo za izraz "per convo"? I mislite li da bih ga trebao koristiti (u bilo kom kontekstu) u stripu???
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 19/09/2006 : 16:12:40
|
Vježbaljka, Vježbenjaca, Vježbalište, OP-Soba, Rizik-soba, Šok-soba
Tell me Homes, at what sort of school did you learn to be a detective? Elementary, my dear Watkins...
|
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Member since 30/01/2003 |
Posted - 19/09/2006 : 17:37:20
|
Meni se svicja ovo Shok-soba
________________________ ''Zaboravio sam imena, brojeve telefona, mladeze na bezobraznim mestima, nicega se vise ne secam. Svi pravi mangupi boluju od amnezije...'' |
|
|
Maximuss
Advanced Member
Croatia
9013 Posts
Member since 15/11/2002 |
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7812 Posts
Member since 18/01/2005 |
|
fantom
stripovi.com suradnik
Croatia
1434 Posts
Member since 12/12/2004 |
|
Rico
Advanced Member
Croatia
3955 Posts
Member since 12/10/2004 |
|
gigi
Junior Member
Austria
451 Posts
Member since 22/01/2003 |
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
|
skAgs
Starting Member
66 Posts
Member since 30/01/2006 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 20/09/2006 : 09:06:07
|
Per convo? Nemam pojma, ne mogu nac ni na netu. Strange! No, uvijek možeš ostaviti originalni izraz pa nek se djecica muce oko prijevoda. Ionako ta djeca samo gledaju slike, strip je ipak vizualni medij.
|
|
|
Heyoka
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4913 Posts
Member since 01/11/2001 |
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3995 Posts
Member since 28/03/2003 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 20/09/2006 : 13:52:54
|
Simulator za danger room? Pokriva svrhu, no malo je prejeftino rješenje. Meni je bolje mcn-ovo "THE SOBA"
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25325 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 20/09/2006 : 14:17:21
|
Ako na "room" gledas kao na sobu,onda bi mogao "opasna/opaka soba", ako pak gleda na to kao prostor(ija), pokusaj sa "opasni/opaki prostor", mada zvuci trivijalno, ko partizanski film ;-)
svega ovoga ne bi bilo da je Pera odmah otišao u policiju |
|
|
zeraprinc
Average Member
Serbia
977 Posts
Member since 03/02/2004 |
|
Topic |
|