Author |
Topic |
branimir
New Member
Bosnia and Herzegovina
144 Posts
Member since 11/08/2003 |
Posted - 18/09/2006 : 13:18:47
|
Culi smo da Bookglobe namjerava objaviti nekoliko Marvelovih trejdova. Ceka nas poplava izdanja i od SA i Libbelusa. U Srbiji su krenuli s magijom i faktorima a najavljeni su i DD giganti u izdanju SC. Samo Beli put - ništa. Cekamo Watchmane stoljecima. Znam da je bilo vec topica na ovu temu, ali zanima me ima li tko novih informacija
|
|
mike
Senior Member
Slovenia
2861 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 18/09/2006 : 14:19:33
|
Pa izdali su mooreovu Vendettu, to je kao da su izdali pola Watchmena... Koja su zadnja tri izdanja izašla od Belog?
Tell me Homes, at what sort of school did you learn to be a detective? Elementary, my dear Watkins...
|
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 18/09/2006 : 15:06:38
|
V kao Vendeta se pojavio zadnji na MaFESTu. Prije njega je cini mi se išao Conan kao specijalno izdanje. A prije njega tri Sin Sitija. |
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Member since 30/01/2003 |
Posted - 18/09/2006 : 16:08:04
|
Dakle ovako, uspeo sam da se infiltriram u tajnu i dobro cuvanu bazu BPa i da ukradem sledece informacije >>>
Trenutno su u stampi Watchmen i Put u Tulum od Manare i Felinija, i oni ce biti u prodaji za jedno dve nedelje. Ubrzo stize i Liga izuzetnih dzentlmena, a zatim jos pet-sest sedam francuskih sripova do Sajma!
Dakle pocnite da stedite....
________________________ ''Zaboravio sam imena, brojeve telefona, mladeze na bezobraznim mestima, nicega se vise ne secam. Svi pravi mangupi boluju od amnezije...'' |
|
|
wildboar
New Member
292 Posts
Member since 29/10/2005 |
Posted - 18/09/2006 : 16:09:42
|
Pominjalo se da ce za sajam knjiga uraditi vise novih izdanja posto im distribucija po srbiji nije kvalitetna. Dakle za mesec dana cemo znati sta se desava. |
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Posted - 18/09/2006 : 16:17:21
|
pa bice do sajma 8-10 novih izdanja... Mislim da je jedno od njih Defauxov Jaguar, a trebalo bi da se pojavi i Blacksad u integralnoj verziji... tj. tri epizode + art book, u jednom albumu...
________________________ ''Zaboravio sam imena, brojeve telefona, mladeze na bezobraznim mestima, nicega se vise ne secam. Svi pravi mangupi boluju od amnezije...'' |
|
|
darth-vader
Advanced Member
Croatia
4834 Posts
Member since 05/10/2002 |
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15821 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 18/09/2006 : 16:57:41
|
quote: Originally posted by Duh_koji_hoda
Dakle ovako, uspeo sam da se infiltriram u tajnu i dobro cuvanu bazu BPa i da ukradem sledece informacije >>>
Trenutno su u stampi Watchmen i Put u Tulum od Manare i Felinija, i oni ce biti u prodaji za jedno dve nedelje. Ubrzo stize i Liga izuzetnih dzentlmena, a zatim jos pet-sest sedam francuskih sripova do Sajma!
Dakle pocnite da stedite....
________________________ ''Zaboravio sam imena, brojeve telefona, mladeze na bezobraznim mestima, nicega se vise ne secam. Svi pravi mangupi boluju od amnezije...''
još da saznaš koji su ti 5-7 francuskih - imaš pivu
- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --
|
|
|
darth-vader
Advanced Member
Croatia
4834 Posts
Member since 05/10/2002 |
Posted - 18/09/2006 : 17:04:09
|
nisu li ovdje neki sipali žuc što je Libellus krenuo s Magicnim kada je to vec radio System ! što je sada kada Beli Put krece s Blacksadom ?
mene iskreno boli ona stvar, svatko štampa što mu volja i što misli da može prodati, ali nesmiju vrijediti dvostruka mjerila :) onda nam smeta, a sada ne :)
if you only knew the power of the dark side |
Edited by - darth-vader on 18/09/2006 17:05:24 |
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Posted - 18/09/2006 : 17:12:49
|
Slazem se, ali ocigledno da se trzista razdvajaju i da izdavaci medjusobno ne obracaju paznju jedni na druge... jaci gazi slabijeg... mada, licno meni vise odgovara ovo integralno izdanje, jer ce biti jeftinije u odnosu na 4 albuma bookglobea... i upravo sto sam znao da ce ovo da izadje u ovom izdanju, borim se vec par meseci sa iskusenjem da ne pokupujem bookglobeove albume...
Edited by - Duh_koji_hoda on 18/09/2006 17:13:31 |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29447 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 18/09/2006 : 17:19:49
|
Ekipa koja je prolijevala zuc uglavnom vise nije tu, ali sigurno bi nasla razlog zasto je ovo opravdano a nas MV ne.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8193 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 18/09/2006 : 17:23:28
|
nacin na koji beli put izdaje stripove mi se uopce ne svida, ne mislim tu na tehniku: sken, uvez, prijevod...nego na dinamiku, moš' mislit šta ce toliko toga izbacit, a i cemu, što ce im sad i francuzi, neka daju druge trejdove constantinea, sandmana, preachera, 100metaka... ostarit cemo ovako, ili odustat pa narucit originale, meni se cini da ja idem drugim putem |
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Posted - 18/09/2006 : 17:28:27
|
pa oni od pocetka imaju u planu francuze... e sad to sto su spori, to se nikome ne dopada... al' jbga... trebalo bi kad se izbace jos liga, watchmeni i knjige magije, da se pokrene drugo kolo grafickih novela, var zdrav razum tako govori...
|
|
mike
Senior Member
Slovenia
2861 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 18/09/2006 : 18:08:16
|
quote: Originally posted by Duh_koji_hoda
...a zatim jos pet-sest sedam francuskih sripova do Sajma!
Hahaha... Verovato mislis do Sajma 2010 :).
Jack the Black. |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 18/09/2006 : 18:37:16
|
Kad su krenuli navukao sam se na ovakva izdanja jer sam se prvi put upoznao i sa vecinom stripova koje su izbacili.I svidilo mi se nemilo mi se svidilo,ali štaceš kada nas razvlace ovoliko. 100 metaka su najavili Propovednika broj 2 Ligu izuzetnih džentlmena Sin Siti izbacili toliko lijepih naslova da ne zaboravim Conana u boji,meni možda i najdraži ali ritam,ritam je bitan,a njega nema nije ritam jedan strip godišnje nažalost |
|
|
SSM
Average Member
Bosnia and Herzegovina
984 Posts
Member since 13/10/2002 |
Posted - 18/09/2006 : 19:08:52
|
Sad mogu da kažem da me Beli Put duboko razocarao i da mi njihov ritam izdavanja polako pocinje ici na neku stvar. Koji vrag su zapoceli 20 razlicitih naslova u isto vrijeme? Ako nastave ovako za godinu dana ce strušiti rekord po broju razlicitih izdanja, sasvim sigurno, ali kakva je nama korist od toga kad od svega što ce izici necemo imati ni 2 broja istog izdanja. Da su se recimo na pocetku orjentisali samo na 100B i npr. Preachera, cak i uz ovaj ritam izlaženja, to bilo puno bolje, vec bi imali po 4-5 trejdova odnosno više od polovine ovih naslova.
No one gets out of childhood alive. |
|
|
Prodigy
Senior Member
Croatia
1801 Posts
Member since 01/12/2003 |
Posted - 18/09/2006 : 20:14:03
|
Poslje bombasticnih najava imaju stvarno sramezljiv ritam izdavanja,no s obzirom da nemaju konkurencije na svoje(u biti americke)superheroje mogu si to priustiti.Bolje da ih ima i ovako na kapaljku nego da ih nema.Sve u svemu izdanja su dosta kvalitetna,i jedinu bi zamjerku dao na prevode koji su cesto u "slengu" pa me to malo zivcira.Ostaje nada da cemo napokon dozivjeti i "Watchmane"!
I'm not O.K.,you're not O.K. and that is O.K.!!! |
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6244 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 18/09/2006 : 20:20:17
|
quote: Originally posted by Markos
Ekipa koja je prolijevala zuc uglavnom vise nije tu,
Šteta.Baš bi bilo zanimljivo cuti njihovo objašnjenje.
Inace,Beli Put je pokazao da zna raditi kvalitetno(Hogar izgleda odlicno).Njihovi amerikanci me ili ne zanimaju ili ih imam na engleskom,ali ako krenu sa francuskim albumima i ako se to odradi kvalitetno(u što ne sumnjam),dilema oko kupnje barem kod mene nema.
Bond.James Bond. |
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Posted - 18/09/2006 : 20:31:43
|
Aj sad ja imam jedno pitanje... Meni takodje ide na zivce sto brze ne izdaju stripove, ali aj da vidimo ko ih brze izdaje... Koliko je godina Strip-Agentu trebalo da zavrsi Torpeda??? sta je sa Dzeremajom??? Bookglobe - sta je sa Boneom, Usagiem, Bluberijem???? Koliko je Marketprintu trebalo da zavrsi Ratnike, Petra Pana, Bernard Prinsa??? Libellus jedino sto u vecim kolicinama stanca je Ken... Spiru - jednom godisnje, Ridjobradi - dvaput godisnje... Sistem - gomila serijala po jedan album... Aj ljudi nemojte bas toliko da kakite, to sto se desava kod Belog Puta desava se kod svih izdavaca... Ne opravdavam, ali shvatam...
|
|
beli luk
Average Member
Serbia
795 Posts
Member since 18/06/2006 |
Posted - 18/09/2006 : 20:39:00
|
Pa vec je bilo ovakvih bombasticnih najava, pa ispao corak. Tako je bilo i za prosli sajam, a i od kada postoji Beli Put najcesce cujem "u najavi". To sa sajmom nije sigurna stvar, pogotovo sto koliko ja znam jos nisu dodeljena mesta na sajmu, pa se ne zna ko ce biti u 1. a ko u 14. hali. (1. je glavna, a 14. se nastavlja na nju ali nije toliko posecena). Ne znam bas koliko BP obraca paznju na to, ali sigurno da je vazno. Mada, nada umire poslednja... |
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6244 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 18/09/2006 : 20:44:44
|
Ne znam kako je kod ostalih ali moje je mišljenje ovakvo:engleski razumijem dosta dobro,da ne kažem odlicno.Ako mi se svidi npr. 100b i želim još a od BP ni traga ni glasa o nastavku,naravno da cu otici u MoreComics i uzeti preostalih 7 ili 8 trejdova(ne znam koliko ih je,govorim napamet). Bernard Princea,Comanche,Torpeda,Ridobradog itd. bar koliko je meni poznato nema na engleskom odnosno nema ih u nekoj prihvatljivoj formi.Francuski znam ko i madarski-dakle gotovo ništa.
I mene nervira sporo izlaženje pojedinih stripova(npr. Blueberry),tako da razumijem one koji kukaju za izdanjima BP-a.Mislim da je BP prije svega napravio sjajnu reklamu za americke stripove a kako ce publika odluciti(originali odmah ili cekanje na BP)ostaje da vidimo.
Bond.James Bond. |
|
|
jurica
Senior Member
1799 Posts
Member since 19/02/2003 |
Posted - 18/09/2006 : 20:47:03
|
quote: Originally posted by ken2
što ce im sad i francuzi, neka daju druge trejdove constantinea, sandmana, preachera, 100metaka...
...a gledaj, svakome nesto odgovara. ja sam sve te serijale ili citao ili su mi bezveze i s velikim uzbudjenjem ocekujem francuze (engleski govorim tecno, francuski uopce ne).
_________________________ KAJGOD - strip zin i tjedni onlajn strip KUCA STRAHA na www.kajgod.co.nr |
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27072 Posts