Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
Dado
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_blue.gif)
Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 04/10/2006 : 12:50:39
|
Kao sto su vec neki mogli procitati u pripremi je Biblioteka Tex Willer u kojoj cemo objaviti do sada neobjavljene epizode ovoga junaka. Prve dvije knjige nose nazive Zmajev Povratak i Mefistov Sin. Knjige sadrze po ca. 380 stranica i svaka epizoda kompletirana je unutar jedne knjige. Izvorne naslovnice se nalaze u samoj knjizi a ilustracije Claudia Ville predstavljaju naslovnice nasih knjiga.
Prijevod je djelo Ivice Borica dok se za lekturu i redakturu brinu Curunir i nas Gaston. Dizajn potpisuje uvijek sjajna Melina Mikulic, prijelom i pripremu (i puno toga jos ) radi Studio grafickih ideja. Veliko HVALA svim nasim suradnicima!
Gaston i ja, skupa sa njima radimo 'punom parom' na ovom izdanju, i ako sve bude u redu do kraja mjeseca bi trebalo biti u prodaji...
Za sada evo samo naslovnica...
![](http://img228.imageshack.us/img228/4131/texkaver1ij4.jpg)
![](http://img228.imageshack.us/img228/5703/texkaver2ji8.jpg)
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
|
Edited by - Dado on 12/10/2006 22:22:33
|
|
jack 50
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/Tex_Magnus02(2).jpg)
Croatia
1557 Posts
Member since 14/04/2006 |
|
alen
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/zooropa.jpg)
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
|
chemako
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
Croatia
758 Posts
Member since 22/02/2004 |
Posted - 04/10/2006 : 13:15:50
|
Koje bi ovo bile epizode po kronološkom redu?Villa ne crta naslovnice odavno pa pretpostavljam da su novijeg datuma.Ili je u pitanju neka ristampa sa novim naslovnicama? |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
tantus
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
Slovenia
1651 Posts
Member since 10/09/2003 |
Posted - 04/10/2006 : 13:16:18
|
Momci, radite u tišini i malo malo pa neko ovakvo iznenadenje.
Pošto je vecina neobjavljenih epizoda iz zlatnog perioda Teksa, mislim da ce mnogi da se raduju ovom izdanju.
Cestitke!
grupa za scanlation: groups.google.com/group/bdskenovi |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/prikazi.php.jpg)
USA
8240 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 04/10/2006 : 13:17:09
|
E sad jos i MM biblioteka... ;)
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio. |
|
seinfeld
Advanced Member
![](AvatarUpload/invincible.gif)
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Dado
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_blue.gif)
Switzerland
21068 Posts
Posted - 04/10/2006 : 13:20:35
|
quote: Originally posted by alen
HC? Cijena?
![](icon_zagor.gif)
Pa obzirom da kod male naklade HC ili SC ne igra posebnu ulogu, onda mi uvijek odaberemo HC.![](icon_smile.gif) Za cijenu jos ne mogu nista tocno reci, obzirom da je sve ovo jos u pripremi, ali mislim kako se to moze relativno lako izracunati, jer ovo izdanje je napravljeno na slicnom konceptu kao i MV, samo sto ima oko 100 stranica vise... S tim da trebam naglasiti kako mi zelimo raditi po principu jedna knjiga - jedna kompletna epizoda. A kako sve epizode nisu jednako dugacke varirat ce broj stranica od knjige do knjige a samim tim i cijena nece biti ista za svaku knjigu.
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Posted - 04/10/2006 : 13:24:12
|
quote: Originally posted by chemako
Koje bi ovo bile epizode po kronološkom redu?Villa ne crta naslovnice odavno pa pretpostavljam da su novijeg datuma.Ili je u pitanju neka ristampa sa novim naslovnicama?
Ove naslovnice u takvoj formi kao naslovnice nisu objavljene nigdje. Radi se o ilustracijama koje je crtao Claudio Villa i koje su objavljene unutar Texove edicije nuova ristampa kao dodatak na kraju... Izvorne brojeve je vec rocco21 spomenuo.
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
Posted - 04/10/2006 : 13:25:07
|
quote: Originally posted by prozirna senka
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio.
to, to, to, to, to, to....preskocene MM epizode![](icon_smile_approve.gif)
Društvo ljubiteljev stripa STRIPOHOLIK Slovenija uradno ustanovljeno! |
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Posted - 04/10/2006 : 13:25:59
|
quote: Originally posted by seinfeld
Vidi ti Dade, prvo nece biti Texa a onda BANG :-) ! A gdje je hrbat i zadnja strana, da ljudi to malo vide :-) !
"Svake sedmice novi link za neki strip sajtu u signature. Ove sedmice,naucite crtati: http://www.polykarbon.com/tutorials/"
Pa ono sto se suskalo nije bilo tocno, ne pocinjemo iz pocetka...![](icon_smile.gif) Kad bude spremna konacna verzija hrbta i straznje strane i njih cemo staviti.
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Posted - 04/10/2006 : 13:29:46
|
gdje je onaj ultimativni Texov popis na ovom sajtu?
|
Tomas Otto
Average Member
Slovenia
699 Posts
Member since 05/11/2001 |
Posted - 04/10/2006 : 13:35:58
|
quote: Originally posted by jang
quote: Originally posted by prozirna senka
to, to, to, to, to, to....preskocene MM epizode![](icon_smile_approve.gif)
Društvo ljubiteljev stripa STRIPOHOLIK Slovenija uradno ustanovljeno!
Evo, MM biblioteka, to bi mi bilo ispunjenje snova ![](icon_smile_approve.gif)
---------------------- I always keep a supply of liquor handy in case I see a snake - which I also keep handy. -- W.C. Fields
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13197 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 04/10/2006 : 13:48:01
|
na iznenadenje mnogih, moram reci: još jedan katastrofalan potez libellusa!
politika izdavanja koju u korijenu ne podržavam svi bi ti stripovi trebali biti, maltene, besplatni ;) zar ne, dado?
Tako je govorio Zagortustra. |
|
altair
Average Member
![](AvatarUpload/spag_1.jpg)
Croatia
575 Posts
Member since 19/09/2005 |
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Posted - 04/10/2006 : 13:50:38
|
quote: Originally posted by stinky
na iznenadenje mnogih, moram reci: još jedan katastrofalan potez libellusa!
politika izdavanja koju u korijenu ne podržavam svi bi ti stripovi trebali biti, maltene, besplatni ;) zar ne, dado?
Tako je govorio Zagortustra.
stinky brate, molim te..... ostavi bar ovog na miru
![](icon_zagor.gif) ![](icon_zagor.gif)
|
alen
Advanced Member
![](AvatarUpload/zooropa.jpg)
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 04/10/2006 : 13:53:25
|
quote: Originally posted by Dado
quote: Originally posted by alen
HC? Cijena?
![](icon_zagor.gif)
Pa obzirom da kod male naklade HC ili SC ne igra posebnu ulogu, onda mi uvijek odaberemo HC.![](icon_smile.gif) Za cijenu jos ne mogu nista tocno reci, obzirom da je sve ovo jos u pripremi, ali mislim kako se to moze relativno lako izracunati, jer ovo izdanje je napravljeno na slicnom konceptu kao i MV, samo sto ima oko 100 stranica vise... S tim da trebam naglasiti kako mi zelimo raditi po principu jedna knjiga - jedna kompletna epizoda. A kako sve epizode nisu jednako dugacke varirat ce broj stranica od knjige do knjige a samim tim i cijena nece biti ista za svaku knjigu.
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
A ajde. Zapravo me raduje ovo izdanje jer volim Texa i bilo mi je zao sto je Van Gogh dozivio fijasko na Extra Tex-u. Istina skloniji sam kronoloskom pristupu, ali bitno je da stripovi izlaze.
Hoce li biti objavljivane samo te preskocene epizode ili i one rane (recimo prvih 50-ak Texova) koje je Dnevnik totalno iskasapio?
![](icon_zagor.gif) |
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13197 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 04/10/2006 : 13:55:57
|
quote: Originally posted by jang stinky brate, molim te..... ostavi bar ovog na miru
![](icon_zagor.gif) ![](icon_zagor.gif)
ma to se ja malo šalim
nego, topic je otvoren i stavljen na komentiranje komentari mogu biti afirmativni ili negativni meni se izdanje ne svida pa tako kažem. i to je to
Tako je govorio Zagortustra. |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
![](avatars/wasntme.jpg)
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
|
Porter
Advanced Member
![](avatars/chi.gif)
Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
|
mladen13
Senior Member
![](AvatarUpload/clip_01.gif)
Croatia
1145 Posts
Member since 22/09/2005 |
Posted - 04/10/2006 : 14:33:41
|
moram nac' još jedan pos'o, treba stic kupit sve ovo, (jebote, bankrotirat cu na stripovima, ostavit ce me žena)
došlo vrijeme da je bolje imat' nego nemat' |
|
corto33
Senior Member
![](AvatarUpload/345.jpg)
Slovenia
2541 Posts
Member since 18/11/2003 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
![](avatars/wasntme.jpg)
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
|
Dalen
Senior Member
![](AvatarUpload/Avatar(12).jpg)
Croatia
2273 Posts
Member since 13/03/2003 |
Posted - 04/10/2006 : 15:19:48
|
Jako dobro! Ima dosta tih neizdanih Texeva. Ko zna, ako se to izdanje bude pokazalo isplativim, možda nastaviti tamo gdje je VanGogh stao, ili možda od prvog broja ![](icon_smile_approve.gif) ![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_approve.gif) . |
|
kapetan
New Member
![](icon_star_gold.gif)
![](AvatarUpload/bnw_creeper_50x50.jpg)
Croatia
202 Posts
Member since 28/09/2004 |
Posted - 04/10/2006 : 15:20:11
|
Konacno! Vec sam se pomirio sa cinjenicom da ovu hrpu neobjavljenih epizoda izmedu brojeva 100 i 300 nikad necu vidjeti. Svaka cast decki! |
|
kiky
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/kiky.jpg)
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 04/10/2006 : 15:24:49
|
I dalje se nastavlja Libellusov razaracki pohod! Rezultati trenutacne ankete sa homepagea ocito ništa ne znace toj izdavackoj kuci...
Karl Marx se okrece u grobu.
in the evidence of its brilliance |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|