Author |
Topic |
darkraver
Senior Member
Croatia
1346 Posts
Member since 17/06/2002 |
Posted - 15/12/2006 : 15:57:43
|
quote: Originally posted by prozirna senka
Ah tako znaci! Plejadani nisu Kundingasi... Što ne veliš? Plejadani su znaci samo sredili bazu u buducnosti i uništili Atlantidu u drugoj katastrofi? To je to, nikakvih daljnjih utjecaja nisu imali?
Jok. Oni su uljezi. I to zbog onog baksuza od Berete.
Plejadjani su valjda rasa koja svako malo voli nešto devastirati na Zemlji, pokrasti malo tehnologije. A, nije moralo ni doci do križanja Nathanovog univerzuma s Mystereovim, pa je ipak došlo.
Da pokradu? Pa oni su kao bajagi naprednija rasa. Jeste da fizika kaze da ne moze biti tako, ali sta zna Bereta sta su fizicki zakoni. Kakve veze ima sad NN univerzum sa MMovim?
neznam dal ima Plejadjana,ali što se Kundigansa tice ak se nevaram time se bave u Asteroidu Argo-univerzumu Nathan Nevera ak sam dobro shvatio tamo baš posjecuju njihov planet...
nek me neko ispravi ako griješim,jer nisam siguran...
btw. možda je Asteroid Argo ispocetka nevaljao,ali po naslovnicama koje sam pogledao izgleda da postaje puno zanimljiviji poslje.A?
Od stripova radim salate ali jedino NN zacinim! |
|
|
darkraver
Senior Member
Croatia
1346 Posts
Posted - 15/12/2006 : 15:59:32
|
e da i pade mi na pamet:
Adama iskoristiti za novog Bonelli junaka vrijeme i mjesto:Atlantida i Mu tehnologija i magija u jednom svijetu Adam-faca od formata
ja bi baš to citao da postoji
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8235 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 15/12/2006 : 22:11:40
|
quote: Originally posted by darkraver
quote: Originally posted by prozirna senka
Ah tako znaci! Plejadani nisu Kundingasi... Što ne veliš? Plejadani su znaci samo sredili bazu u buducnosti i uništili Atlantidu u drugoj katastrofi? To je to, nikakvih daljnjih utjecaja nisu imali?
Jok. Oni su uljezi. I to zbog onog baksuza od Berete.
Plejadjani su valjda rasa koja svako malo voli nešto devastirati na Zemlji, pokrasti malo tehnologije. A, nije moralo ni doci do križanja Nathanovog univerzuma s Mystereovim, pa je ipak došlo.
Da pokradu? Pa oni su kao bajagi naprednija rasa. Jeste da fizika kaze da ne moze biti tako, ali sta zna Bereta sta su fizicki zakoni. Kakve veze ima sad NN univerzum sa MMovim?
neznam dal ima Plejadjana,ali što se Kundigansa tice ak se nevaram time se bave u Asteroidu Argo-univerzumu Nathan Nevera ak sam dobro shvatio tamo baš posjecuju njihov planet...
nek me neko ispravi ako griješim,jer nisam siguran...
Od stripova radim salate ali jedino NN zacinim!
Jooooooooooooooooj!!!
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio. |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17014 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 17/12/2006 : 10:23:11
|
Nije mi jasno gdje nalaze ove prevodioce. Posljednja slika na petoj stranici MM 62 Grad pet prstenova: Cijene skacu rastu jer su zalihe energije sve manje. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 18/12/2006 : 09:49:55
|
e da i pade mi na pamet:
Adama iskoristiti za novog Bonelli junaka vrijeme i mjesto:Atlantida i Mu tehnologija i magija u jednom svijetu Adam-faca od formata
Majstore nisi u toku! Beretta je vec tamo devedesetih planirao spin-off Atlantis Tales, a kako smo to vec napisali, taj projekt nikad nije ugledao svjetelo dana...
Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne? |
|
|
darkraver
Senior Member
Croatia
1346 Posts
Posted - 20/12/2006 : 12:19:32
|
quote: Originally posted by DeeCay
e da i pade mi na pamet:
Majstore nisi u toku! Beretta je vec tamo devedesetih planirao spin-off Atlantis Tales, a kako smo to vec napisali, taj projekt nikad nije ugledao svjetelo dana...
Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne?
no,no...bez ježdenja viš sad znam...;)
velim ti nisam u toku zadnjih 10 let što se martija tice... eh,no polako,polako...i nakupit ce se...
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 20/12/2006 : 13:27:52
|
Kakvih 10 godina... Do zakljucka smo došli teke nakon GIG3, a taj je objavljen sada. Zato, bez isprika!
Kaj znaci ježdenje?
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7808 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 20/12/2006 : 20:00:54
|
Kaj znaci ježdenje?
jezditi se = ljutiti se na slovenackom
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
|
|
draw
Starting Member
Slovenia
53 Posts
Member since 14/11/2006 |
Posted - 20/12/2006 : 21:34:13
|
konacno i ja procitao. slažem se sa vecinom predhodnika +
slovenska rijec - jezditi - znaci - jašiti, npr. konja ili pak ženu to bi deduktivni znacilo, da je - jezditi se - jašiti samog sebe ili cak samog sebe...puc puc puc...ili možda sa samim sobom...
jeziti se - pak znaci - ljutiti se
Znam da je bila greška u prepisivanju ali je ipak interesantno cuti - jezditi se |
|
|
smile
Starting Member
Croatia
37 Posts
Member since 14/12/2006 |
|
Leo Charm
Average Member
Serbia
724 Posts
Member since 18/12/2004 |
Posted - 21/12/2006 : 09:39:31
|
Zar nije jediti se = ljutiti se??? Jed = ljutnja? Otkud to z ili ž?
(uzo ja da upadnem leksikološki pošto se ne razumem u MM:)
...mozda sam i ja nekad zazobzo paszovo sap...! |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8235 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 21/01/2007 : 05:14:57
|
Koje govno od prevoda! Ja stvarno ne znam da li to Bernijevi prevodioci za referencu uzimaju bejblfis namesto recnika, ali ovo je jednostavno strasno! A da ni ne pominjemo nemar prilkom fusnota tipa "vidi gigant 3", gde se citalac upucuje na italijanske originale, reprinte, gigante i kratke price. A sto je najgore, dobar deo referenci je vec objavljen u Hrvatskoj. No, kad je neko glup...
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio. |
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7510 Posts
Member since 26/12/2006 |
Posted - 26/01/2007 : 14:21:04
|
Konacno procitao! Odlicna epizoda. Samo jedna sitnica me buni: Radnja u Atlantidi je kronološki prije radnje u GIG 3. I sad kako na stranici 22 je Adam prikazan kako baca kamen kao u GIG 3. I još jedan od grupe Penta govori obracajuci se Adamu: "Kao što vidiš, tvoj osobni dosje postoji", s cim hoce kazat da je to bilo u prošlosti!!!
DeeCay upomoc! |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 26/01/2007 : 16:16:25
|
quote: Originally posted by Spock
Konacno procitao! Odlicna epizoda. Samo jedna sitnica me buni: Radnja u Atlantidi je kronološki prije radnje u GIG 3. I sad kako na stranici 22 je Adam prikazan kako baca kamen kao u GIG 3. I još jedan od grupe Penta govori obracajuci se Adamu: "Kao što vidiš, tvoj osobni dosje postoji", s cim hoce kazat da je to bilo u prošlosti!!! DeeCay upomoc!
GIG3 se dešava poslije 2. velike katastrofe. A Grad prstenova prije. Tocno. Govoriš li o scenama koje koje su se dešavale u stvarnom vremenu kad je Adam aktivni sudionik ili kasnije u epizodi kad Martin pripovijeda o zgodama iz GIG3? NE znam tocno na koju scenu misliš... Adam je inace bio operativac za Pentu i radio na mnogim terenskim zadacima , pa možda su Espositovci jednostavno prekopirali tu svoju vinjeticu kad su htjeli pokazati Adama u akcijskom izdanju. No, kako bilo, gig 3. se dešava poslije katastrofe.
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7510 Posts
Posted - 26/01/2007 : 16:31:56
|
quote: Originally posted by Spock
Konacno procitao! Odlicna epizoda. Samo jedna sitnica me buni: Radnja u Atlantidi je kronološki prije radnje u GIG 3. I sad kako na stranici 22 je Adam prikazan kako baca kamen kao u GIG 3. I još jedan od grupe Penta govori obracajuci se Adamu: "Kao što vidiš, tvoj osobni dosje postoji", s cim hoce kazat da je to bilo u prošlosti!!! DeeCay upomoc!
GIG3 se dešava poslije 2. velike katastrofe. A Grad prstenova prije. Tocno. Govoriš li o scenama koje koje su se dešavale u stvarnom vremenu kad je Adam aktivni sudionik ili kasnije u epizodi kad Martin pripovijeda o zgodama iz GIG3? NE znam tocno na koju scenu misliš... Adam je inace bio operativac za Pentu i radio na mnogim terenskim zadacima , pa možda su Espositovci jednostavno prekopirali tu svoju vinjeticu kad su htjeli pokazati Adama u akcijskom izdanju. No, kako bilo, gig 3. se dešava poslije katastrofe.
Gig 3 pocinje tako da Adam pokušava spasit Evu od mutanata bacajuci kamen, što je tocno snimka koja mu prikazuje agent Pente govoreci mu da njegov osobni dosje postoji, a tu snimku je snimilo oklopno vozilo Voyager u Gig 3. To kronološki ne štima! Dakle, ta vinjeta se pojavljuje na 24.-toj str. Gig 3 i 22.-oj str. "Grada pet prstenova". Nadam se da sam sad bolje objasnio šta mi nije jasno. Ja mislim da su braca zeznula stvar ubacivši vinjetu koja tu ne bi smjela bit jer se to dešava kasnije. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 26/01/2007 : 22:44:41
|
Ma da, kužio sam otpocetka što želiš reci... Velim da je Adam inace bio operativac za Pentu i radio na mnogim terenskim zadacima , pa možda su Espositovci jednostavno prekopirali tu svoju vinjeticu iz Giganta #3 kad su htjeli pokazati Adama u akcijskom izdanju. Lijenost crtaca možda? Ili je to Adamova standardna terenska uniforma i bolo kao omiljeno oružje? U svakom slucaju, uhvatio si Esposito bros na spavanju!
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7510 Posts
Posted - 27/01/2007 : 09:26:53
|
Ma da, kužio sam otpocetka što želiš reci... Velim da je Adam inace bio operativac za Pentu i radio na mnogim terenskim zadacima , pa možda su Espositovci jednostavno prekopirali tu svoju vinjeticu iz Giganta #3 kad su htjeli pokazati Adama u akcijskom izdanju. Lijenost crtaca možda? Ili je to Adamova standardna terenska uniforma i bolo kao omiljeno oružje? U svakom slucaju, uhvatio si Esposito bros na spavanju!
Znaci ono "oružje" se zove bolo. Svaki dan se nešto novo nauci. Stvarno su bili napredni kad su imali takva oružja!! Hvala na pomoci |
|
|
etmgosa
Senior Member
1731 Posts
Member since 15/07/2002 |
Posted - 27/01/2007 : 11:25:40
|
quote: Originally posted by Markos
Esposito bros su vjerojatno najgori crtaci martija u povijesti. Ne mogu ih podnijeti.
Neko je okacio scan ove epizode, pa sam je skinuo.
Malo sam preletio po stranicama i onda brze bolje napravio Shift+Delete.
Odavno nisam vidio nesto odvratnije!
I opet mi je pao na pamet Sudzuka (pisao sam vec o tome) sa svojom sjajnom verzijom koja nije objavljena. A kakve samo kretene stampaju, zali boze papira... |
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7510 Posts
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
Posted - 27/01/2007 : 12:36:47
|
quote: Originally posted by Leo Charm
...mozda sam i ja nekad zazobzo paszovo sap...!
jediti se ne znaci ništa na slovenskom jeziku. ta rec ne postoji. jeziti se = ljutiti se jeza, bes = ljutnja; iako je možda bes još žešce nego jeza
jed = jelo, hrana (cevapcici su jed) |
|
|
zloskot
Starting Member
Germany
61 Posts
Member since 04/02/2007 |
|
Porter
Advanced Member
Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
Posted - 07/02/2007 : 10:06:33
|
quote: Originally posted by jang
jediti se ne znaci ništa na slovenskom jeziku. ta rec ne postoji. jeziti se = ljutiti se jeza, bes = ljutnja; iako je možda bes još žešce nego jeza
jed = jelo, hrana (cevapcici su jed)
ako su jed=cevapcici onda jeb mora biti sendwic
Porter |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47166 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 07/02/2007 : 10:08:33
|
quote: Originally posted by Porter
quote: Originally posted by jang
jed = jelo, hrana (cevapcici su jed)
ako su jed=cevapcici onda jeb mora biti sendwic
Porter
inner fear your worst enemy ostali smo svi na tripu,staro,mlado život cili ,ostali smo svi na tripu pivajuci NAPRID BILI!! zapali coviku vatru i ugrija si ga za jedan dan,zapali covika i ugrija si ga za cili život! |
|
|
Topic |
|