forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Pozdrav ljubiteljima Zagora iz zlatne ere.
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

darkwoodaxe
Senior Member

Croatia
1202 Posts

Member since 23/10/2006

Posted - 26/10/2006 : 16:29:30  Show Profile Show Extended Profile  Send darkwoodaxe a Private Message
Po meni je to negdje od Jacka Mohikanca ili bolje, Americke odiseje, pa svakako do završetka Nolitta-Ferri suradnje, tj. Akronjana.
Divim se razmišljanjima tipa djeca citaju starog Zagora, a zrelima i pametnima on je glup, pa živjela psihodelija i horor, slojevitost, ozbiljnost i sl.
Naravno da 45 godina nosi svoje, pa i Beatlesi danas zvuce produkcijski smiješno mada su najprodavaniji band uopce.
Medutim, Zagor ne može biti veci Dylan Dog od Dylan Doga i Alan Ford od Alan Forda, Zagor je Zagor, idealiziran lik u crno - bijelom svijetu u kojem dobro pobjeduje zlo, nesputan i slobodan, trci, skace, leti na lijanama, jezdi pustinjama, plovi oceanima, bori se s ludim likovima i vanzemaljcima, skupa sa svojim simpaticnim debeljkom.
Zato kad te cura, žena ili profa , šef te tko zna tko i što razjebu zagledaš se u savršen Ferrijev crtež, zbombaš Supermajka, Zimsku Zmiju ili Kandraxa (u posebnim prigodama Hellingena) i što bi Ðoni reko boli te... za sve.
Neke stvari u životu su jednostavne.

Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts

Member since 15/05/2004

Posted - 26/10/2006 : 16:39:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Toninho a Private Message
bravo
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 26/10/2006 : 16:43:36  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Ma Zagor je zakon!

Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne?
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 26/10/2006 : 17:02:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
Upravo citam redom Zagora i upravo sam u Zlatnoj eri - danas sam procitao pricu o smrtonosnoj Tumaki.
Naivno do bola, ali ipak uživam u citanju. Upravo mi je ta raznolikost mjesta, likova i dogadaja presudna za dobar ugodaj. Zagor mi je bio i ostao jedan od najmilijih likova iz svijeta stripa...

What we do in life, echoes for eternity...
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 26/10/2006 : 17:23:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
prvi post ti je dobar, i logicki razmišljaš valjano
mnogi se tu muce sa ovakvim tokom misli i ne nikako ne mogu doci do toga
ipak,
meni je zlatna era Zagora od Nestalog istraživaca nadalje - te su mi epizode bolje od ovih koje ti spominješ, ali bar se slažemo da uopce postoje zlatne ere

Tako je govorio Zagortustra.
Go to Top of Page

sonor
stripovi.com suradnik

Vatican City
3952 Posts

Member since 18/02/2006

Posted - 26/10/2006 : 18:33:10  Show Profile Show Extended Profile  Send sonor a Private Message
quote:
Originally posted by stinky

ipak,
meni je zlatna era Zagora od Nestalog istraživaca nadalje - te su mi epizode bolje od ovih koje ti spominješ, ali bar se slažemo da uopce postoje zlatne ere

VOICE FROM THE SKY!

slazem se sa vama!

It's in my hands, the sky, so bright
It's burning, it's for me to decide
If flames will reach heaven tonight
Go to Top of Page

Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 26/10/2006 : 19:10:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Duh_koji_hoda a Private Message
Hahahhahahhahaa >>>> "savrsen Ferrijev crtez >>>>>>>>>>> bwahahahhahahhaha.........

ilalin
Starting Member

21 Posts

Member since 13/02/2004

Posted - 26/10/2006 : 19:29:48  Show Profile Show Extended Profile  Send ilalin a Private Message
Ferri nije nikad odlicno crtao a otkad je ostario crtez mu je sve gori...propocije su mu otisle u p.m.
Go to Top of Page

blueberry
Average Member

Croatia
527 Posts

Member since 30/03/2006

Posted - 26/10/2006 : 20:33:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit blueberry's Homepage  Send blueberry a Private Message
Moje mišljenje o Zagoru...
Prvenstveno to je strip za djecu do 7-12 godina, te ga tako treba i shvatiti...
Nisam bio roden u zlatno doba stripa (70-ih) kada je on izlazio te sam ga jednostavno preskocio.

Gledajuci ga sada kada imam 16 godina strip je za procitat i bacit u smece...kadriranje,crtež i naivan scenari...previše sam dobrih stripova vidio i procitao tako da mi zagor ne igra nikakvu ulogu u životu.

Primjer:
Sada se divim Hermanovim stripovima i scenariju... da sam roden 70-ih vjerovatno bi mi zagor imao odredeno ulogu u svjetu stripa...jer tada je strip imao drugaciji karakter prema današnjem
Go to Top of Page

jack 50
Senior Member

Croatia
1557 Posts

Member since 14/04/2006

Posted - 26/10/2006 : 20:52:07  Show Profile Show Extended Profile  Send jack 50 a Private Message
Zagor je zakon, što god vi govorili
Go to Top of Page

npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

Papua New Guinea
3783 Posts

Member since 22/02/2006

Posted - 26/10/2006 : 20:53:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit npetros2@htnet-dsl's Homepage  Send npetros2@htnet-dsl a Private Message
Po meni je Ferri crta odlicno sve od 350 ZS pa do kraja ZS...Slažem se sa zlatnim periodom sa darkwoodax-om.(Zadnja recenica ti je odlicna, nema što definitivno se slažem) Ali isto tako imamo drugi malo drukciji zlatni period od Nestalog istraživaca pa nadalje... A ovi malo gori što seru moraju shvatiti da je Zagor najbolji strip, junak ili što vec...

Edited by - npetros2@htnet-dsl on 26/10/2006 20:54:44
Go to Top of Page

Daniel
Advanced Member

Croatia
4084 Posts

Member since 03/07/2004

Posted - 26/10/2006 : 21:03:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Daniel's Homepage  Send Daniel a Private Message
quote:
Originally posted by npetros2@htnet-dsl
A ovi malo gori što seru moraju shvatiti da je Zagor najbolji strip, junak ili što vec...

Go to Top of Page

night
Senior Member

Serbia
1786 Posts

Member since 07/07/2006

Posted - 26/10/2006 : 21:25:43  Show Profile Show Extended Profile  Send night a Private Message
Zagor je nesto vise od stripa,citam ga 15 godina i nikad mi nije dosadio.Zagor je neponovljiva klasika.
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2402 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 26/10/2006 : 21:47:51  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message
A ja bih samo dodao,bez obzira sta ko mislio o Zagoru,voleo ga ili ne,taj strip je fenomen za sebe,koji je eto opstao vec cetiri i po decenije.Moja generacija je odrastala uz Zagora i Bonellijeve likove i to je predivan period mog zivota,i uopste ne zelim da ulazim u polemiku o kvalitetu ili manama ovog,ponavljam,strip fenomena.Eto...

...ah taj strip...
Go to Top of Page

Solid Snake
Senior Member

Djibouti
2360 Posts

Member since 30/12/2003

Posted - 26/10/2006 : 21:57:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Solid Snake a Private Message
quote:
Originally posted by blueberry

Prvenstveno to je strip za djecu do 7-12 godina

odakle ti ovo svih mi darkwoodskih samovila???A Donald Duck,Mickey Mouce i sl. za koju su vozrast oni???

"No vox populis,vox revolucionaris"-Che Guevara
Go to Top of Page

blueberry
Average Member

Croatia
527 Posts

Member since 30/03/2006

Posted - 26/10/2006 : 22:17:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit blueberry's Homepage  Send blueberry a Private Message
quote:
Originally posted by Solid Snake

quote:

Prvenstveno to je strip za djecu do 7-12 godina

odakle ti ovo svih mi darkwoodskih samovila???A Donald Duck,Mickey Mouce i sl. za koju su vozrast oni???

To je moje mišljenje.... ne moraju se svi slagat sa tom tvrdnjom... Nemamo svi jednake ukuse i razmišljanja...
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 26/10/2006 : 22:34:04  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Bravo care, Zagor je zakon za sve uzraste !!!!!! :)))

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

nebody
Average Member

Fed Rep Yugoslavia
598 Posts

Member since 04/01/2005

Posted - 26/10/2006 : 22:52:04  Show Profile Show Extended Profile  Send nebody a Private Message
Ja mislim da treba zabraniti deci da citaju Zagora, tek onda bi shvatili njegovu vrednost kad porastu. Kao sto ja nikad nisam mogao da shvatim novu generaciju Transformers/Pokemon klinaca, tako ni oni dok ne sazru po definiciji ne mogu da shvate sta je nekad nama predstavljao Zagor. Za sebe (31g) mislim da pripadam generaciji koja je volela izmedju ostalog Shpagetti westerne a samim tim i celu western kulturu. Kad se to pomesa sa neizbeznim stripom, rezultat je sasvim jasan, Zagor.
Go to Top of Page

darkcult
Starting Member

Croatia
73 Posts

Member since 08/01/2005

Posted - 26/10/2006 : 23:46:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit darkcult's Homepage  Send darkcult a Private Message
Zagor je zakon!

Edited by - darkcult on 26/10/2006 23:47:25
Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 27/10/2006 : 00:00:43  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message
quote:
Originally posted by Obi-wan

Upravo citam redom Zagora i upravo sam u Zlatnoj eri - danas sam procitao pricu o smrtonosnoj Tumaki.

What we do in life, echoes for eternity...

Neces vjerovati, ali radim isto i vodim te za tri epizode. Ceka MOLOK na citanje .

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 27/10/2006 : 00:11:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:

Moje mišljenje o Zagoru...
Prvenstveno to je strip za djecu do 7-12 godina, te ga tako treba i shvatiti...
Nisam bio roden u zlatno doba stripa (70-ih) kada je on izlazio te sam ga jednostavno preskocio.

Gledajuci ga sada kada imam 16 godina strip je za procitat i bacit u smece...kadriranje,crtež i naivan scenari...previše sam dobrih stripova vidio i procitao tako da mi zagor ne igra nikakvu ulogu u životu.

Primjer:
Sada se divim Hermanovim stripovima i scenariju... da sam roden 70-ih vjerovatno bi mi zagor imao odredeno ulogu u svjetu stripa...jer tada je strip imao drugaciji karakter prema današnjem

hmmmm, a koji su to previse dobri stripovi, i to za djecu od 13 do 16???

Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 27/10/2006 : 00:13:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:
Originally posted by stinky

ipak,

aj ne pizdi

Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees.
Go to Top of Page

jack 50
Senior Member

Croatia
1557 Posts

Member since 14/04/2006

Posted - 27/10/2006 : 00:15:36  Show Profile Show Extended Profile  Send jack 50 a Private Message
quote:
Originally posted by darkcult

Zagor je zakon!

Edited by - jack 50 on 27/10/2006 01:04:11
Go to Top of Page

Ferri
Senior Member

Montenegro
1904 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 27/10/2006 : 04:25:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Ferri a Private Message
Vise no zakon, Ustav !
Go to Top of Page

Ferri
Senior Member

Montenegro
1904 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 27/10/2006 : 04:29:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Ferri a Private Message
Zagor je za strip sto i Rimsko pravo za Pravnika.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 27/10/2006 : 09:25:00  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Nisam opsjednut Zagorom, no uvijek ga rado procitam... No one epizode do negdje stotke i nešto ne bih citao još jedanput. Al i dandanas se sjecam kolika mi je bil car citati stare Zagore, podvodna cudovišta, ljudi-žabe, Supermajk, deformirani ljudi iz podzemlja, Tkac i ninje, ludi Hakaram glavousitnjavac, onaj Tolkienov hommage, covjek-munja, Hellingen, vampir, vikinzi, razna podrucja nastanjena cudovištima i još puno drugih dobrih epizoda... Tko zna kakve bi mi bile kad bi ih citao danas.

Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne?
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000