Author |
Topic |
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 09/11/2006 : 16:01:28
|
Ovime bih samo zelio izvjestiti one kupce koji su nasa izdanja kupovali u More Comicsu, kako se do daljnjeg nasa izdanja nece moci kupiti u toj striparnici. Nazalost nismo uspjeli postici dogovor o nastavku poslovne suradnje.
Hvala na razumjevanju.
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
|
Edited by - Dado on 14/11/2006 16:39:00
|
|
nenno
Advanced Member
Croatia
3070 Posts
Member since 15/08/2003 |
|
Spiderman
Senior Member
Croatia
2746 Posts
Member since 06/11/2001 |
Posted - 09/11/2006 : 18:13:22
|
quote: Originally posted by nenno
....o fuck, sve sam do sada kupovao prek kartice :(((
"...I only dream in black and white..."
to ti je zavjeraaa ... saga se nastavlja ...
--- |
Edited by - Spiderman on 10/11/2006 16:05:30 |
|
|
mike
Senior Member
Slovenia
2852 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
darth-vader
Advanced Member
Croatia
4834 Posts
Member since 05/10/2002 |
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 09/11/2006 : 19:59:12
|
nije. ne znam zasto se boji reci: ODLUKA JE USMJERENA ZASTITI I SPRECAVANJU GULJENJA KUPACA od sramotnih zahtjeva, kaznjivih po zakonu o zastiti potrosaca, ako gospoda na koju se ovo odnosi ne znaju!! malo mi fali za prijavu, toliko da znaju...!!! osim toga, Vedran i Neven su jako blizu...
Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees. |
|
|
tony starks
Average Member
South Sandwich Islands
833 Posts
Member since 21/10/2003 |
Posted - 09/11/2006 : 21:00:38
|
quote: Originally posted by mike - Libellus, Fibra i Srbi kod VJ-a - sve ostalo u MC-u
ekšuali: - Libellus, Fibra, Srbi i Pajtak kod VJ-a = sve kod VJ-a
tonywustarks@yahoo.com (Homer to Marge): I didn't lie!!I was writing fiction with my mouth!! >>The best cartoon niggas was Tom and Jerry, man.<< Ghostface |
|
|
altair
Average Member
Croatia
575 Posts
Member since 19/09/2005 |
Posted - 09/11/2006 : 21:04:12
|
Meni u MC nikad nije odgovarala atmosfera, a decki koji tamo rade djeluju mi bahato (ne bi spominjao imena). Ipak, blize mi je trg od Gajeve pa sam zbog svoje lijenosti kupovao tamo ali sve rijede. Ovo ce me definitivno otjerati od njih...
|
|
|
deangelis
Junior Member
Croatia
374 Posts
Member since 04/12/2005 |
Posted - 09/11/2006 : 21:17:07
|
quote: Originally posted by Curunir
nije. ne znam zasto se boji reci: ODLUKA JE USMJERENA ZASTITI I SPRECAVANJU GULJENJA KUPACA od sramotnih zahtjeva, kaznjivih po zakonu o zastiti potrosaca, ako gospoda na koju se ovo odnosi ne znaju!! malo mi fali za prijavu, toliko da znaju...!!! osim toga, Vedran i Neven su jako blizu...
Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees.
-------------------------------------------------------------------- Prijatelju, Zakon o zaštiti potrošaca nema veze sa cijelom ovom pricom, jer je na tržištu dozvoljeno slobodno formiranje maloprodajnih cijena. Po navedenom Zakonu bilo bi kažnjivo kada bi npr. MC oglašavao na web-u niže cijene od onih koje bi zatekao u prodavaonici, jer bi time cinili zavaravajuce oglašavanje, usmjereno na nepošteno privlacenje potrošaca i njihovo moguce ekonomsko ponašanje. |
|
|
deangelis
Junior Member
Croatia
374 Posts
Posted - 09/11/2006 : 21:27:18
|
quote: Originally posted by deangelis
-------------------------------------------------------------------- Prijatelju, Zakon o zaštiti potrošaca nema veze sa cijelom ovom pricom, jer je na tržištu dozvoljeno slobodno formiranje maloprodajnih cijena. Po navedenom Zakonu bilo bi kažnjivo kada bi npr. MC oglašavao na web-u niže cijene od onih koje bi zatekao u prodavaonici, jer bi time cinili zavaravajuce oglašavanje, usmjereno na nepošteno privlacenje potrošaca i njihovo moguce ekonomsko ponašanje.
--------------------------------------------------------------------- U cijeloj ovoj prici radi se o tome što Libellus ne želi dati More Comics-u vece povlaštene rabate, kako bi ovi mogli eventualno prodavati po maloprodajnim cijenama po kojima bi mogli biti konkurentni Libellus-ovoj knjižari. Tko u ovoj prici nije korektan, teško je reci, možemo samo nagadati. Da sam ja na mjestu Libellusa, odjebao bi sve, jer upravo preko ovog sajta svi potencijalni kupci znaju da mogu kupiti strip preko Libellusa. Iz svega je vidljivo da Libellus može igrati monopolistu, a zna se što to znaci.
|
|
|
darth-vader
Advanced Member
Croatia
4834 Posts
Member since 05/10/2002 |
|
zlatkob
Average Member
Croatia
633 Posts
Member since 24/02/2006 |
Posted - 09/11/2006 : 21:32:23
|
quote: Originally posted by altair
Meni u MC nikad nije odgovarala atmosfera, a decki koji tamo rade djeluju mi bahato (ne bi spominjao imena). Ipak, blize mi je trg od Gajeve pa sam zbog svoje lijenosti kupovao tamo ali sve rijede. Ovo ce me definitivno otjerati od njih...
Daj, daj...uvlacenje u petoj brzini... |
|
|
deangelis
Junior Member
Croatia
374 Posts
Posted - 09/11/2006 : 21:32:46
|
quote: Originally posted by darth-vader
u cemu je problem ?
if you only knew the power of the dark side
-------------------------------------------------------------------- Nema problema. Izbacivanjem sa tržišta MC-a, Libellus ce više zaraditi. Elementarna matematika. U biznisu nema prijatelja. |
|
|
deangelis
Junior Member
Croatia
374 Posts
Posted - 09/11/2006 : 21:33:58
|
u cemu je problem ?
-------------------------------------------------------------------- Nema problema. Izbacivanjem sa tržišta MC-a, Libellus ce više zaraditi. Elementarna matematika. U biznisu nema prijatelja.
------------------------------------------------------------------- E darth-vader, kad bi svi bili pošteni kao ja i ti. |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 09/11/2006 : 21:40:37
|
-------------------------------------------------------------------- Prijatelju, Zakon o zaštiti potrošaca nema veze sa cijelom ovom pricom, jer je na tržištu dozvoljeno slobodno formiranje maloprodajnih cijena. Po navedenom Zakonu bilo bi kažnjivo kada bi npr. MC oglašavao na web-u niže cijene od onih koje bi zatekao u prodavaonici, jer bi time cinili zavaravajuce oglašavanje, usmjereno na nepošteno privlacenje potrošaca i njihovo moguce ekonomsko ponašanje.
--------------------------------------------------------------------- U cijeloj ovoj prici radi se o tome što Libellus ne želi dati More Comics-u vece povlaštene rabate, kako bi ovi mogli eventualno prodavati po maloprodajnim cijenama po kojima bi mogli biti konkurentni Libellus-ovoj knjižari. Tko u ovoj prici nije korektan, teško je reci, možemo samo nagadati. Da sam ja na mjestu Libellusa, odjebao bi sve, jer upravo preko ovog sajta svi potencijalni kupci znaju da mogu kupiti strip preko Libellusa. Iz svega je vidljivo da Libellus može igrati monopolistu, a zna se što to znaci.
jesi li mogao vise fulati i skroz krivo zakljuciti?? bome nisi...a zakon se itekako krsi, i to cak i onaj o slobodi trzisnog natjecanja. ali ne ovako kako si ti zakljucio. upravo suprotno....stoga, ne znas pricu, pa ne pricaj, a eto necu vise ni ja na jednu zamolbu...
Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees. |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 09/11/2006 : 21:52:46
|
u cemu je problem ?
Mislim da je to stvar koja se tice naseg poslovnog odnosa sa MCom i sve dok i decki iz More Comicsa tako misle svaka diskusija o ovoj temi na forumu nema mjesta. Jedino smo zeljeli javiti kupcima o nemogucnosti kupovine nasih izdanja kod MCa. Sva nagadjanja prepustam drugima ako uopce postoji potreba za tim.
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
|
|
VJ
Advanced Member
Croatia
5947 Posts
Member since 19/10/2001 |
Posted - 09/11/2006 : 22:07:05
|
quote: Originally posted by deangelis U cijeloj ovoj prici radi se o tome što Libellus ne želi dati More Comics-u vece povlaštene rabate, kako bi ovi mogli eventualno prodavati po maloprodajnim cijenama po kojima bi mogli biti konkurentni Libellus-ovoj knjižari.
Libellus striparnica i More comics imaju iste nabavne cijene Libellusovih izdanja.
|
|
|
VJ
Advanced Member
Croatia
5947 Posts
Member since 19/10/2001 |
|
dino alic
Junior Member
Croatia
363 Posts
Member since 23/01/2003 |
Posted - 09/11/2006 : 22:38:43
|
osoblje mc-a je izgleda birano po kriteriju, sto neljubazniji i antipaticniji to optimalniji za rad u knjizari.sad imam jedan razlog manje ici kod njih iako sam libellusova izdanja i ovako kupovao u libellusu. |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 09/11/2006 : 22:48:47
|
Mislim da cela prica nema nikakve veze sa krsenjem zakona. Pa svako ima pravo da bira sa kime hoce a sa kime nece saradjivati. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 09/11/2006 : 22:53:08
|
Nema potrebe da se sad tu nabacuje blatom na jedne ili na druge. Svi smo mi krvavi ispod koze, svatko ima svoje musice, nekome ne pase ovaj, nekome onaj, to je normalno. Suradnja je trajala 2 godine, sad je doslo do prekida, nije to nista posebno cudno niti novo. Nema svadje, nema pikanterija, nema zavjere, jednostavno nije postignut dogovor oko uvjeta suradnje. Nepotrebno je da bilo tko sa strane ide spekulirati kako i zasto je do toga doslo jer nitko osim direktno ukljucenih ne zna cijelu pricu i onda cijela rasprava nema smisla.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 10/11/2006 : 05:59:48
|
Stvarno šteta, nadam se da ce se nesporazum ubrzo riješiti.
Aman jada kad' akšam ovlada, u minute kad' bulbuli šute, kad' bol sanja kraj dulova granja, a dert guši i suze osuši! |
|
|
edvin
Senior Member
Croatia
1298 Posts
Member since 06/10/2002 |
Posted - 10/11/2006 : 08:54:49
|
Stvar je vrlo jednostavna, decki su pogoršali uvjete, koji su ionako bili loši, pa smo digli ruke od toga da im i dalje prodajemo stripove po povlaštenim uvjetima, jer ne vidim razloga da njima svoje usluge naplacujemo jeftinije nego svim ostalim izdavacima s kojima suradujemo u posljednjih 15 godina. Izašli smo im u susret dok su bili mladi izdavaci, sad to više nisu, cak štaviše, dakle, obzirom na ostale poslovne partnere, nemamo više nikakva opravdanja za to. Osim nas, Libellusova izdanja drže samo još 2 knjižare u zg, tako da to nije ništa cudno, a vidjet ce se ko ce prihvatiti u buducnosti takve uvjete. Ja osobno smatram cijelu tu pricu napadom u rukavicama i ako i nije tako, sve se svodi na to. Isto tako bih volio vidjeti ko bi od vas, bez obzira da li me razumijete ili ne, pristao na 10% niži ugovor kod svog poslodavca samo zato jer je on tako odlucio. Ako treba, zalijepit cu tu i njihovu zadnju ponudu, pa lijepo komentirajte ako ste zainteresirani. Mi smo nudili te stripove po realnim cijenama i mogli su se kupiti i na kreditne kartice, od 9h do 20h. Ja bih predložio da izdavaci štampaju stripove u malo vecim nakladama od 500 kom kako bi mogli zadovoljiti zakone tržišta, ovako samo dolazi do konfuzije, em su stripovi skupi, em ih nema, em ne bi dali da ih neko drugi prodaje, ovako sve je to ogroman problem.
"I wish I was a messenger and all the news was good.." Pearl Jam |
|
|
edvin
Senior Member
Croatia
1298 Posts
Posted - 10/11/2006 : 08:57:05
|
quote: Originally posted by mike
Uff shocking... Da ne uvrijedimo jedne ili druge:
- Libellus, Fibra i Srbi kod VJ-a - sve ostalo u MC-u Jack the Black.
Mike, koliko se sjecam dobio si fibru po istoj cijeni kao što je i kod vedrana..
|
|
edvin
Senior Member
Croatia
1298 Posts
Posted - 10/11/2006 : 09:00:26
|
quote: Originally posted by VJ
...za razliku od nabavnih cijena drugih izdavaca.
VEDRAN, KOLIKO MI DAJEMO VAŠOJ FIRMI RABAT NA ZEKANA??? DAJ ME MOLIM TE PODSJETI!!!
|
|
Topic |
|