Author |
Topic |
mike
Senior Member
Slovenia
2852 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 10/11/2006 : 09:08:51
|
I Magicnog :).. Ako to vazi samo za Libellus izdanja, i ne Markova, a ocito je tako, jedino meni je u glavi Marko=Libellus=Fibra, onda se i Fibra kupuje u MC-u. Markos sa tom svojom firmom pravi samo zbrku .
Jack the Black. |
|
|
edvin
Senior Member
Croatia
1298 Posts
Member since 06/10/2002 |
Posted - 10/11/2006 : 09:09:48
|
quote: Originally posted by SejoSexon
Stvarno šteta, nadam se da ce se nesporazum ubrzo riješiti.
E moj Sejo, nece se to nikada dogoditi, jer ne postoji volja. Baš me zanima dal su npr. Macanu ponudili da im prevodi stripove za manje nego je on zamislio.. Vjerojatno ne, jer do njega se drži; a mi smo valjda pikzibneri kojima ce se odredivati zarada.
"I wish I was a messenger and all the news was good.." Pearl Jam |
|
|
VJ
Advanced Member
Croatia
5947 Posts
Member since 19/10/2001 |
Posted - 10/11/2006 : 09:17:03
|
Nisam spominjao imena drugih izdavaca. Neki su fer (pa medju njima i taj rabat na Zekana) ali vecina nije i to je bila sva poanta mog posta upucena na neke spekulacije oko toga kako je to neka igra Libellus izdavaca i SK Libellus da "vise zarade" jer mi se vise povraca od kojekakvih gluposti i lupetanja. Stoga bi i molio da me se zaobidje i ne davi oko kojekakvih rabata, "velikih dogovora" i slicih pizdarija.
|
|
|
Porter
Advanced Member
Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
Posted - 10/11/2006 : 09:22:02
|
Mislim da je ovo rijesenje negativno za obe strane,ali ako se ne moze naci zlatna sredina onda je jedino sto ostaje ici dalje.
Porter |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 10/11/2006 : 11:10:25
|
To su vec prepucavanja prodavaca, preprodavaca i izdavaca, mislim da citatelji ovdje nemaju što raditi...
Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne? |
|
|
Spiderman
Senior Member
Croatia
2746 Posts
Member since 06/11/2001 |
Posted - 10/11/2006 : 11:47:31
|
quote: Originally posted by edvin
Ja bih predložio da izdavaci štampaju stripove u malo vecim nakladama od 500 kom kako bi mogli zadovoljiti zakone tržišta, ovako samo dolazi do konfuzije, em su stripovi skupi, em ih nema, em ne bi dali da ih neko drugi prodaje, ovako sve je to ogroman problem.
tak je, evo glasa razuma
quote: Originally posted by DeeCay
To su vec prepucavanja prodavaca, preprodavaca i izdavaca, mislim da citatelji ovdje nemaju što raditi...
i kupca ne zaboravi da je tu i kupac važan. jer ako su stripovi na jednom mjestu to nije dobro. iako sam vidio da je mc vise posjecenije zato što je vrlo vrlo blizu trgu i klinci dolaze kupovati slicice i ostale trade karte. libelus je dalje od trga i nije na dobroj lokaciji. nema izložene stripove za razliku od mc koji ima u prolazu i izlog.
nije da sada pljujem po libellus ali ima tu cinjenica koje ne drže vodu. iako je jednom markos rekao da ga ne zanima promocija stripa ovo ide svemu tome u prilog.
imamo tak puno strip shopova po gradu da stvarno nemreš izabrat gdje ceš kupiti strip. strip shopova ima kao ducana prehrane pa u svaki možemo uci i kupiti strip kao kruh i mlijeko. umjesto da stripova ima po svim knjižarama i na svakom mjestu. mislim da je žalosno to što se radi i prelama na ledima nas, kupaca.
EOD
--- |
Edited by - Spiderman on 10/11/2006 16:05:02 |
|
|
Tiger Jack
Junior Member
Croatia
388 Posts
Member since 25/12/2003 |
Posted - 10/11/2006 : 12:21:51
|
Potpuno se slažem s DeeCayem; ovo je poprilicno interna stvar izmedu MC i Libellusa i mislim da (osim osnovne obavijesti da nekih stripova u MC-u ubuduce nece biti) širenje rasprave na forumu, a posebno bilo kakvo iznošenje prljavog rublja nema smisla.
Zapravo me je zaintrigirao Spiderman s pateticnim zadnjim pasusom svog posta. To ti, pauce, nema smisla. Ne može se pod egidom "viših strip interesa" bilo koga tjerati da krši svoje poslovne principe ili poslovnu politiku. Nisu se dogovorili, ne znam detalje, ne zanimaju me. MC i Libellus knjižara udaljeni su ipak samo stotinjak metara. |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 10/11/2006 : 12:52:26
|
Tiger Jack je apsolutno u pravu. A meni niti moja "poslovnost" nece dopustiti svakojake rasprave. Iako uvjek stojim iza svake svoje rijeci, napisane i izgovorene. I mogu samo ponoviti da Libellus nikome ne daje bolje ili losije uvjete vec svima jednako. To je sve od mene sto trenutno mogu reci na ovu temu.
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 10/11/2006 : 14:16:33
|
quote: Originally posted by Spiderman
quote: Originally posted by edvin
Ja bih predložio da izdavaci štampaju stripove u malo vecim nakladama od 500 kom kako bi mogli zadovoljiti zakone tržišta, ovako samo dolazi do konfuzije, em su stripovi skupi, em ih nema, em ne bi dali da ih neko drugi prodaje, ovako sve je to ogroman problem.
tak je, evo glasa razuma
quote: Originally posted by DeeCay
i kupca ne zaboravi da je tu i kupac važan. jer ako su stripovi na jednom mjestu to nije dobro. iako sam vidio da je mc vise posjecenije zato što je vrlo vrlo blizu trgu i klinci dolaze kupovati slicice i ostale trade karte. libelus je dalje od trga i nije na dobroj lokaciji. nema izložene stripove za razliku od mc koji ima u prolazu i izlog.
nije da sada pljujem po libellus ali ima tu cinjenica koje ne drže vodu. iako je jednom markos rekao da ga ne zanima promocija stripa ovo ide svemu tome u prilog.
imamo tak puno strip shopova po gradu da stvarno nemreš izabrat gdje ceš kupiti strip. strip shopova ima kao ducana prehrane pa u svaki možemo uci i kupiti strip kao kruh i mlijeko. umjesto da stripova ima po svim knjižarama i na svakom mjestu. mislim da je žalosno to što se radi i prelama na ledima nas, kupaca.
Kad je i gdje markos rekao da me ne zanima promocija stripa? Citat, molim. Drugo, nije samo Markos Libellus, Libellus su Dado, Gaston i Markos. Ako ces Markosa izjednacavati s nekim, onda ga mozes izjednaciti samo i iskljucivo sa Fibrom.
A ovo na kraju, da se sve prelama na ledjima kupaca, mislim, stvarno si smijesan i stvarno vas ne razumijem, ni tebe ni kiky-a, sto vam je odjednom i kako ste se odjednom nasli ponukani napadati nas. Ajde mi reci kako ce se ovo prelomiti na ledjima kupaca, eto, bas me zanima. Mislim, meni je zaista zao sto Libellusovih izdanja nece biti u MC, ali, na kraju krajeva, to za kupce nema apsolutno nikakvog utjecaja, osim sto ce morati prosetati 100 m nize i sto nece moci platiti karticom, ali zato zauzvrat dobijaju nesto nizu cijenu.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
|
Spiderman
Senior Member
Croatia
2746 Posts
Posted - 10/11/2006 : 14:46:22
|
quote: Originally posted by Markos Kad je i gdje markos rekao da me ne zanima promocija stripa? Citat, molim. Drugo, nije samo Markos Libellus, Libellus su Dado, Gaston i Markos. Ako ces Markosa izjednacavati s nekim, onda ga mozes izjednaciti samo i iskljucivo sa Fibrom.
bilo je u jednoj temi, trebao sam to sejvati. možda je bilo rijeci o popularizaciji. nisam sada siguran. ali rekao si. nije bitno. ja ložim i ložit cu dalje.
quote: Originally posted by Markos A ovo na kraju, da se sve prelama na ledjima kupaca, mislim, stvarno si smijesan i stvarno vas ne razumijem, ni tebe ni kiky-a, sto vam je odjednom i kako ste se odjednom nasli ponukani napadati nas. Ajde mi reci kako ce se ovo prelomiti na ledjima kupaca, eto, bas me zanima. Mislim, meni je zaista zao sto Libellusovih izdanja nece biti u MC, ali, na kraju krajeva, to za kupce nema apsolutno nikakvog utjecaja, osim sto ce morati prosetati 100 m nize i sto nece moci platiti karticom, ali zato zauzvrat dobijaju nesto nizu cijenu.
hm, recimo ljudii vole platit karticom jer im se skida na kraju mjeseca, kada dobiju placu itd itd. kao što vidim citajuci forum nekima cijena nije ni bitna. oni ce kupit strip. meni je bitna kada nemam direktorsku placu i placu sa kojom mogu kupiti sve stripove. nisu ljudi svaki dan u centru. ja pogotovo (ali nisam ja bitan). em se nemaš gdje parkirat, radi se do 19 (ak se ne varam) i još se mora juriti od tramvaja do gajeve...
šutim kao riba dalje, jedino ak me netko ne povuce za jezik onda cu morati odgovoriti.
--- |
Edited by - Spiderman on 10/11/2006 16:04:48 |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Posted - 10/11/2006 : 15:02:03
|
quote: Originally posted by Markos Kad je i gdje markos rekao da me ne zanima promocija stripa? Citat, molim. Drugo, nije samo Markos Libellus, Libellus su Dado, Gaston i Markos. Ako ces Markosa izjednacavati s nekim, onda ga mozes izjednaciti samo i iskljucivo sa Fibrom.
bilo je u jednoj temi, trebao sam to sejvati. možda je bilo rijeci o popularizaciji. nisam sada siguran. ali rekao si. nije bitno. ja ložim i ložit cu dalje.
Search, hvala bogu radi.
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=23456&whichpage=4&SearchTerms=popularizacija
quote: Originally posted by Markos A ovo na kraju, da se sve prelama na ledjima kupaca, mislim, stvarno si smijesan i stvarno vas ne razumijem, ni tebe ni kiky-a, sto vam je odjednom i kako ste se odjednom nasli ponukani napadati nas. Ajde mi reci kako ce se ovo prelomiti na ledjima kupaca, eto, bas me zanima. Mislim, meni je zaista zao sto Libellusovih izdanja nece biti u MC, ali, na kraju krajeva, to za kupce nema apsolutno nikakvog utjecaja, osim sto ce morati prosetati 100 m nize i sto nece moci platiti karticom, ali zato zauzvrat dobijaju nesto nizu cijenu.
hm, recimo ljudii vole platit karticom jer im se skida na kraju mjeseca, kada dobiju placu itd itd. kao što vidim citajuci forum nekima cijena nije ni bitna. oni ce kupit strip. meni je bitna kada nemam direktorsku placu i placu sa kojom mogu kupiti sve stripove. nisu ljudi svaki dan u centru. ja pogotovo (ali nisam ja bitan). em se nemaš gdje parkirat, radi se do 19 (ak se ne varam) i još se mora juriti od tramvaja do gajeve...
šutim kao riba dalje, jedino ak me netko ne povuce za jezik onda cu morati odgovoriti.
Nisi mi jasan, stvarno mi nisi jasan. Tebi je bitna cijena, ali se bunis sto ce Libellusova izdanja biti dostupna samo u Libellusu, a ne i u MCu!??!?! A da usporedis malo cijene Libellusovih izdanja u te dvije striparnice? Ljudi nisu svaki dan u centru? A MC nije u centru? Moras juriti od tramvaja do gajeve? Tih 100 m je problem? Nije mi jasno stvarno mi nije jasno.
|
|
Spiderman
Senior Member
Croatia
2746 Posts
Posted - 10/11/2006 : 16:02:43
|
quote: Originally posted by Markos Nisi mi jasan, stvarno mi nisi jasan. Tebi je bitna cijena, ali se bunis sto ce Libellusova izdanja biti dostupna samo u Libellusu, a ne i u MCu!??!?! A da usporedis malo cijene Libellusovih izdanja u te dvije striparnice? Ljudi nisu svaki dan u centru? A MC nije u centru? Moras juriti od tramvaja do gajeve? Tih 100 m je problem? Nije mi jasno stvarno mi nije jasno.
nemogu a da ne šutim kada me se povlaci za jezik.
pa nisam u uvom slucaju ja govorio da je meni bitna kartica nego drugim kupcima koji koriste kartice. doduše ja nemam amex i mastercard i nisu mi bitne, ali recimo odem u striparnicu i svidi mi se strip. i problem nastaje jer nemam novaca ili se odlucim na vecu kupovinu, e tu nastupa kartica pa i maestro koja se tretira kao gotovina eto tu je bitno placanje karticom. meni je to gotovina u obliku te male plasticne kartice sa cipom gore.
pa problem je po kiši, snijegu ili vrucini otici u dalju striparnicu, ducan,...
baš mi se hebe za sve. radite šta hocete. ja sigurno necu kupiti te vaše KOLJEKCINARSKE STRIPOVE koje ne citate nego se samo ku...e tko ima više stripova. svejedno mi pa makar me i izbacio sa foruma, postajem samo lurker na forumu. ima važnijih stvari od prepucavanja tu sa nekolicinom koji tjeraju svoje.
ajd bok EOD
--- |
Edited by - Spiderman on 10/11/2006 16:07:58 |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 10/11/2006 : 16:08:08
|
... rece, i ode Spiderman u Afghanistan...
Nego, kad ce biti moguce placanje karticom u Libellusu?
Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne? |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Posted - 10/11/2006 : 16:26:15
|
Ne vidim zasto bih te izbacio s foruma. Zasto ne bi imali razlicito misljenje? Zar sam ja tu nekome zabranjivao da misli razlicito? Bas me zanima koje je admin foruma otrpio i dozvolio toliko pljuvacine po sebi kao ja ovdje?
Mislim da grijesis kad govoris o KOLJEKCINARSKIM stripovima koje ne citamo. Dopustam da mi netko predbacuje da radim Kena i MV u tvrdom uvezu, jer to su stripovi za kioske. To se mogu nazvati kolekcionarskim stripovima. No, to da ih ljudi ne citaju, mislim da se grdno varas. Itakako ih se cita, dovoljno je vidjeti kako ih po knjiznicama nema za posuditi jer su kod nekoga.
Sve ostalo sto ce Fibra koju ja uredjujem raditi su strip albumi, izdanja koja po definiciji kod nas nisu isla u velikim tirazima i uvijek su bila namijenjena zahtijevnijoj, probranoj i malobrojnijoj publici. Kako nisu jeftina, sumnjam da ce to kupiti netko tko ih ne namjerava procitati. A ako netko misli da bi trebalo tiskati npr. 10.000 Love & Rocketsa u jeftinom, masovnom izdanju od po 15 kuna na kioske, ja mu ovaj tren prepustam prava, materijale i prijevod - bez ikakve naknade.
|
|
jgoran5
Senior Member
Croatia
1926 Posts
Member since 07/07/2002 |
Posted - 10/11/2006 : 16:41:21
|
ajde zakljucajte ovo jer više nema smisla..
i bez ljutnje Libellus ekipa ali mislim da svjou poslovnu politiku nemorate objašnjavati nikome ne forumu..
zato još jednom apeliram : zakljucajte ovaj topic
------------- carpe diem... -------------
|
|
|
darth-vader
Advanced Member
Croatia
4834 Posts
Member since 05/10/2002 |
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 10/11/2006 : 19:53:10
|
quote: Originally posted by darth-vader
živjela sloboda govora, živjela revolucija kljucanje ne dolazi u obzir :)
if you only knew the power of the dark side
Tako je. Nema smisla i nema potrebe za zakljucavanje ovog topica, svaka osoba ima pravo da iznese svoje mišljenje a ja se i dalje nadam da ce se problem riješiti, i to na obostranu zadovoljnost.
Aman jada kad' akšam ovlada, u minute kad' bulbuli šute, kad' bol sanja kraj dulova granja, a dert guši i suze osuši! |
|
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
Posted - 10/11/2006 : 21:01:10
|
krep krep krepa sam od smija
al stvarno spajder je teška torcida
mamute jedan ( ovo blagonaklono ) mi u splitu imamo le kurac od striparnica osim te utopije ak još radi u kojoj npr princ valijant dode cca 250 kunica jebate patak comprende a ti mi placeš za 100m a to za karticu decki kartica je prevara i podvala lakše je nju progurat neg dat keša kužite
i još o kolicini stripova cijenam a i lovi imam itekako pristojnu lovu za naše uvjete vlastitu kucu bez kredita i braco dragi kupujem samo ono šta mi paše a ne sve recimo ocu texa ekstra i libellius al me boli kitos za texone i to ko bi to razumija al je tako
spajdi nisam nikad editira pa necu ni sad ono gori je bilo prijateljski ono ka mamut mamutu
oladimo malo |
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6196 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 10/11/2006 : 21:52:27
|
Ne treba se sad tu javno iznositi prljavo rublje.Nisu se uspijeli dogovoriti i kraj price.Zašto nisu i tko je tu kriv je stvarno nebitno.Libellus je ionako 100-ak metara udaljen od MC-a tako da stripofili ne gube ama baš ništa.
Bond.James Bond. |
|
|
hello
Senior Member
Croatia
2730 Posts
Member since 14/07/2006 |
Posted - 10/11/2006 : 21:53:59
|
quote: Originally posted by Toninho
krep krep krepa sam od smija
al stvarno spajder je teška torcida
mamute jedan ( ovo blagonaklono ) mi u splitu imamo le kurac od striparnica osim te utopije ak još radi u kojoj npr princ valijant dode cca 250 kunica jebate patak comprende a ti mi placeš za 100m a to za karticu decki kartica je prevara i podvala lakše je nju progurat neg dat keša kužite
i još o kolicini stripova cijenam a i lovi imam itekako pristojnu lovu za naše uvjete vlastitu kucu bez kredita i braco dragi kupujem samo ono šta mi paše a ne sve recimo ocu texa ekstra i libellius al me boli kitos za texone i to ko bi to razumija al je tako
spajdi nisam nikad editira pa necu ni sad ono gori je bilo prijateljski ono ka mamut mamutu
oladimo malo
e da na forumu ima više žena pocele bi pristizati ljubavne ponude |
Edited by - hello on 10/11/2006 21:55:04 |
|
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
|
mifugo
Senior Member
1007 Posts
Member since 28/05/2005 |
Posted - 11/11/2006 : 00:39:52
|
quote: Originally posted by altair
Meni u MC nikad nije odgovarala atmosfera, a decki koji tamo rade djeluju mi bahato (ne bi spominjao imena).
slažem se... nije samo da djeluju bahato... nije ništa strašno, libelus je minutu odande, a puno su ljubazniji... |
|
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
|
edvin
Senior Member
Croatia
1298 Posts
Member since 06/10/2002 |
Posted - 11/11/2006 : 09:48:55
|
quote: Originally posted by VJ
Nisam spominjao imena drugih izdavaca. Neki su fer (pa medju njima i taj rabat na Zekana) ali vecina nije i to je bila sva poanta mog posta upucena na neke spekulacije oko toga kako je to neka igra Libellus izdavaca i SK Libellus da "vise zarade" jer mi se vise povraca od kojekakvih gluposti i lupetanja. Stoga bi i molio da me se zaobidje i ne davi oko kojekakvih rabata, "velikih dogovora" i slicih pizdarija.
Ja samo hocu poentirati da ja dajem vama 30% a vi meni nudite 20%. Pa sam se zahvalio.
"I wish I was a messenger and all the news was good.." Pearl Jam |
|
|
Topic |
|