Author |
Topic |
Dalen
Senior Member
Croatia
2269 Posts
Member since 13/03/2003 |
Posted - 13/11/2006 : 20:54:14
|
quote: Originally posted by kiky Naravno da se nitko od izdavaca (a pogotovo jedan hladni i odbojni Markos) nece pokajati...
Sorry, ali ne znam zašto ovako govoriš. Da li poznaješ Markosa osobno? Ja ga znam. I Markos može biti sve, ali hladan i odbojan nije. |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 13/11/2006 : 20:55:45
|
ja uletin u bed kad mi se spava ili... al padan u komu kad i nasa dica pocnu kajkati, bedati, bokati....
Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees. |
|
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
|
mifugo
Senior Member
1007 Posts
Member since 28/05/2005 |
Posted - 13/11/2006 : 22:47:44
|
quote: Originally posted by Spiderman
quote: Originally posted by mifugo oprosti, decec, ali imam pravo rec da su (neki!) zaposlenici u MC-u bahati, a i da ne vidim neki problem u ovome što se dogodilo s obzirom da libelus nije na kraj grada... ne znam što pametnu covjeku tu može smetati...
nemrem da da ne šutim kada sam bio u MC nikad se nisam susreo bahatošcu djelatnika. štoviše, mislim da su koretni sa svojim kupcima. koliko ih gnjavio, kratio vrijeme kod njih nikada nisu bili bahati. možda si ti stekao taj dojam jer nisi jedini kupac tamo.
a i mogao si napisati kako su bili bahati prema tebi.
bahati su (neki od njih) opcenito... ne samo prema meni, i prema drugima su taki... sjecam se doticnih još dok su bili na kvatricu i još prije dok su prodavali stripove na ulici pa mislim da imam pravo iznijet svoje mišljenje... |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29406 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 13/11/2006 : 23:14:49
|
quote: Originally posted by kiky
quote: Originally posted by Tiger Jack
Prema tome sasvim je normalno ako si odlucio/shvatio da ti stripovi nisu jedan od životnih prioriteta, ali ne treba od toga praviti toliku dramu.Niti bi se sada izdavaci trebali pokajati i sva izdanja s planiranog HC-a prebaciti na Dnevnikove nekadašnje standarde.
Naravno da se nitko od izdavaca (a pogotovo jedan hladni i odbojni Markos) nece pokajati... nije u tome bit. Želio sam nešto reci i rekao sam... misleci to izreci u vlastitom topicu naslova "Zašto kiky više ne kupuje HC" (u podnaslovu "Razmišljanje u (ne)imanju"), ali par postova ovdje natjeraše me da se ovdje izrazim, bez suznih ociju, jada i tuge i bez imalo drame.
in the evidence of its brilliance [/quote] Nije mi jasno sto si se uhvatio "hladnog i odbojnog markosa". Sto se mene tice, mozemo eventualno raspravljati o potrebi HC-a kod Kena i Magicnog. Sve drugo sto radim ili cu raditi je po definiciji strip album i samim tim je HC prirodan i gotovo nuzan izbor.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Member since 15/11/2002 |
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 14/11/2006 : 00:03:57
|
Ma vidi tko nam dosa, tko dosa, oli vise nema gostiju?
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
|
DrB
Senior Member
Serbia
1128 Posts
Member since 04/06/2003 |
|
simi
Average Member
812 Posts
Member since 07/09/2005 |
Posted - 14/11/2006 : 00:39:08
|
pamet mi govori jedno...ali ionako uvijek napravim drugo pa zasto bi i ovaj put bio izuzetak...kenovi da ne idu u HC...pa ne bi ih ni uzeo drugacije osim u HC!a libellusovi kenovi su fenomenalni.... ali moram reci i nesto drugo - vidim da se puno pljuje po deckima iz MC godinama ali godinama suradjujem s njima i rijeci zamjerke nikad nisam imao na njih dakle bilo bi bolje da nadlezni rijese razmjerice medju sobom jer mi ostali im sigurno necemo pomoci u tome ali do vraga ne triba ni odmaga... |
|
|
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
Member since 07/07/2004 |
Posted - 14/11/2006 : 01:19:19
|
quote: Originally posted by DrB
renky ,ziv si
da mi neces poslati one stripove
ISTO PITANJE!
**************** look, maybe i didn`t say every little tiny syllable,no. but basically i said `em,yeah. |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 14/11/2006 : 10:17:57
|
quote: Originally posted by Markos
Nije mi jasno sto si se uhvatio "hladnog i odbojnog markosa". Sto se mene tice, mozemo eventualno raspravljati o potrebi HC-a kod Kena i Magicnog. Sve drugo sto radim ili cu raditi je po definiciji strip album i samim tim je HC prirodan i gotovo nuzan izbor.
Ja sam samo napisao ukratko zašto ja više necu kupovati HC, prezentirao jedno razmišljanje koje nije od jucer, koje mi se vec duže vrijeme mota po glavi i za koje smatram da ga imam pravo reci... i žali bože onoga koji misli da je to mišljenje usmjereno protiv nekoga. Bio HC prirodan ili neprirodan oblik, objavljivao ga izdavac kojeg cijenim ili ne volim narocito, ostaje jedno; smatram to neisplativim sebi za kupovati i necu ga kupovati... bez obzira imao ja gomilu love ili bio bez prebijene pare. Izdavaj HC stripova koliko ti srce želi, to je tvoje sasvim legitimno pravo, kao i moje da ne kupujem HC.
Sve je to u skladu sa filozofijom (ne)imanja, isplativosti, potrebe i životnih prioriteta...
in the evidence of its brilliance |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Posted - 14/11/2006 : 10:50:26
|
quote: Originally posted by DrB
renky ,ziv si
da mi neces poslati one stripove
A???? Koje?
Pa Koliko se ja sican zadnju turu si platja još tamo na prošlom CRŠ i posljednji paketic je poslan u dvanestom misecu. I to je bilo sve što je dogovoreno. Jedino ako nema nešto sa aukcija što san previdija iako mislim da nema.
www.sd-gradac.hr ( nogomet ) www.gradac.hr |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Posted - 14/11/2006 : 10:55:03
|
quote: Originally posted by BlekenDekara
ISTO PITANJE!
**************** look, maybe i didn`t say every little tiny syllable,no. but basically i said `em,yeah.
Uh, ma nisan baš na sve zaboravija. Iman još nacrtano nekoliko pasica i par ideja za realizaciju. Ali si sve potrošija? Morat cu negdi pokušat skenirat jer mi komp nije u potpunosti sreden a ja san zaturija instalacijski cedej od skenera
www.sd-gradac.hr ( nogomet ) www.gradac.hr |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29406 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 14/11/2006 : 10:59:38
|
Nitko ne spori da imas pravo reci svoje misljenje, nitko ti to ne zabranjuje. Nitko ne spori tvoje pravo da ne kupujes HC, ne vidim da je tu netko nekog prisiljavao na to. Ono sto ja sporim je tvoj/stinkyev stav da JA trebam raditi manje stripova jer ih ima previse i da ne budu u HC jer su preskupi. Prijatelju moj dragi, u situaciji kad u narednih 2-3 mjeseca trebam platiti 200.000 kuna racuna za stripove, mislim da je moje pravo da odredjujem u sto cu taj novac utrositi, u hc ili sc, u iransku alternativnu poeziju ili U2 monografiju, u HC Love & Rockets ili u HC Zagora. I na kraju krajeva, uloziti ga u strip ili u bilo koji investicijski fond i lijepo ubirati kamate svake godine.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
nenno
Advanced Member
Croatia
3070 Posts
Member since 15/08/2003 |
Posted - 14/11/2006 : 11:03:05
|
koji se god otvori topic, svaki na kraju dode na istu temu....HC da ili ne? dajte ljudi više pustite marka na miru....
"...I only dream in black and white..." |
|
|
Wooo
Average Member
Croatia
580 Posts
Member since 02/11/2001 |
Posted - 14/11/2006 : 13:57:01
|
I na kraju krajeva, uloziti ga u strip ili u bilo koji investicijski fond i lijepo ubirati kamate svake godine.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Drz' se ti stripova, tu je prava lova .
Londo Mollari: "There comes a time when you look into the mirror, and you realize that what you see is all that you will ever be. Then you accept it, or you kill yourself. Or you stop looking into mirrors." |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17140 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 14/11/2006 : 18:06:30
|
quote: Originally posted by Tiger Jack
U principu mora se samo umrijeti (barem zasad)
hm, zanimljivo, a kako ces umtrijeti ako nisi zivio, nepostojeci i mrtvi ne umiru
dakle samo moras pozivjeti i umrijeti, a opet da bi zivio moras jesti i piti vodu pa raditi ko zna kave stvari da bi ti zivot bio ugodniji, kao naprimjer citanje stripova |
|
|
darth-vader
Advanced Member
Croatia
4834 Posts
Member since 05/10/2002 |
Posted - 14/11/2006 : 20:21:57
|
quote: U principu mora se samo umrijeti (barem zasad),
vidim da je i kolega Kruger na ovo odgovorio, ali cu dodati svoj dio :) ne mora se umrijeti, ako se ne varam Disney nije umro nego se je dao zamrznuti, pa sada hibernira :)
if you only knew the power of the dark side |
|
|
Tiger Jack
Junior Member
Croatia
388 Posts
Member since 25/12/2003 |
Posted - 14/11/2006 : 20:23:07
|
quote: Originally posted by Markos ...kad u narednih 2-3 mjeseca trebam platiti 200.000 kuna racuna za stripove, mislim da je moje pravo da odredjujem u sto cu taj novac utrositi, u hc ili sc, u iransku alternativnu poeziju ili U2 monografiju, Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Pazi na ilustracije. To zna bit zajebano...
|
|
|
Constantine33
Average Member
Croatia
670 Posts
Member since 02/11/2005 |
Posted - 14/11/2006 : 22:29:24
|
ovaj topic me žešce bode u oci vec pare dana, ali kontam, nije moja stvar pa se necu mišati, ali sad vec stvarno ne mogu mucati pa dobro koji kurac????? ajde, još mi je bilo jasno da je ljude zanimalo zašto se libellusovi stripovi više ne mogu kupiti u mc - a pa se o tom raspravljalo, ali pizdarija koja je iz svega toga izašla mi je prosto nevjerovatna... izdavaci bi se trebali pokajati što izdaju skupa hc izdanja? ej, pokajati?! sad cete valjda uputiti apel prema firmama koje izdaju knjige ili filmove da da ih proizvode manje ako ikako mogu jer ih ne možete sve kupiti, a to vrijeda vaš osjetljivi senzibilitet. imam li ja para za sve stripove koji izlaze? naravno da nemam, ne kupujem ni sve koji izlaze na kiosku, a kamoli sve hc albume ali bar imam mogucnost da ih kupim jednom kad si ih budem mogao priuštiti. ili na kraju krajeva, zar je teško otici u knjižnicu, posuditi strip, procitiati i vratiti? ili se stripovi ne trebaju citati ako ih se ne može posjedovati? eto, toliko od mene, a ekipi iz libellusa, markosu, macanu i svim ostalim izdavacima iz sveg srca cestitam na hrabrosti što su imali izdati te stripove... svaka vam cast i svaka vam dala ;)
____________________________ Skip the dramatic pauses. I can only give a shit for very short intervals. |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 14/11/2006 : 23:10:07
|
quote: Originally posted by Constantine33
ovaj topic me žešce bode u oci vec pare dana, ali kontam, nije moja stvar pa se necu mišati, ali sad vec stvarno ne mogu mucati pa dobro koji kurac????? ajde, još mi je bilo jasno da je ljude zanimalo zašto se libellusovi stripovi više ne mogu kupiti u mc - a pa se o tom raspravljalo, ali pizdarija koja je iz svega toga izašla mi je prosto nevjerovatna... izdavaci bi se trebali pokajati što izdaju skupa hc izdanja? ej, pokajati?! sad cete valjda uputiti apel prema firmama koje izdaju knjige ili filmove da da ih proizvode manje ako ikako mogu jer ih ne možete sve kupiti, a to vrijeda vaš osjetljivi senzibilitet. imam li ja para za sve stripove koji izlaze? naravno da nemam, ne kupujem ni sve koji izlaze na kiosku, a kamoli sve hc albume ali bar imam mogucnost da ih kupim jednom kad si ih budem mogao priuštiti. ili na kraju krajeva, zar je teško otici u knjižnicu, posuditi strip, procitiati i vratiti? ili se stripovi ne trebaju citati ako ih se ne može posjedovati? eto, toliko od mene, a ekipi iz libellusa, markosu, macanu i svim ostalim izdavacima iz sveg srca cestitam na hrabrosti što su imali izdati te stripove... svaka vam cast i svaka vam dala ;)
____________________________ Skip the dramatic pauses. I can only give a shit for very short intervals.
U mojoj knjižnici nema nikakvih stripova. Nemam novca za HC izdanja. Ja te HC skoro ni ne vidam.
Ali ne pada mi na pamet osudivati neciju izdavacku politiku. Neka bude što više stripova, naci ce se ponešto za svakoga. Valjda ce ti Mr.No extra jednom krenuti. Sretan i zadovoljan, citam ono što mogu, jednog dana ce se valjda naci i za te Libelluse novca...A dotle, ima puuuuno drugih lijepih stripova.
Gallows tree, gallows tree bastard of history... |
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15706 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 15/11/2006 : 00:05:19
|
quote: Originally posted by darth-vader
quote: U principu mora se samo umrijeti (barem zasad),
vidim da je i kolega Kruger na ovo odgovorio, ali cu dodati svoj dio :) ne mora se umrijeti, ako se ne varam Disney nije umro nego se je dao zamrznuti, pa sada hibernira :)
if you only knew the power of the dark side
krivo, umro je ali je zamrznut a ne pokopan
- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --
|
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 15/11/2006 : 12:56:56
|
Nitko ne spori da imas pravo reci svoje misljenje, nitko ti to ne zabranjuje. Nitko ne spori tvoje pravo da ne kupujes HC, ne vidim da je tu netko nekog prisiljavao na to. Ono sto ja sporim je tvoj/stinkyev stav da JA trebam raditi itd.
ti si, markos, jedan perfidni moron vrlo dobro si upucen u svoje posebne, egoisticne istine, no opce ti izmicu ti trebaš nešto raditi? i ja ti to propisujem? daj, nemoj biti bedast upravo suprotno, svakom dozvoljavam da radi što hoce (pogotovo u ovakvim bezveznim stvarima, kao što je izdavanje stripova npr)
ali, ono što ti nikako ne možeš dokuciti, pa ni gro ove ekipe dvostrukih papagaja, je to da smo mi nužno suprotstavljene strane, kupac i prodavac
i ja cu uvijek promatrati stvari jedino iz svoje pozicije, kupca. mene nije briga za tvoja opravdanja, tiskare, papire, prireze, poreze, kao što tebe nije briga jel nekome pukla šofer šajba, jel treba platiti maturalno klincu, platiti grijanje ili što ja znam.
otud je prirodno da uvijek tražim povoljnije cijene, tj. onakve kakve mi bolje odgovaraju. sva tvoja opravdanja, prenemaganja i igranje na "razumijevanje" je dobar trik koji je upalio kod nekih, ali je, kad tu masku strgnem, bijedna laž - tada ispoljava na svjetlo dana prava priroda te igre, a ona glasi: vlastiti probitak na uštrb onih naivnih.
da ti bude jasnije, to znaci ovo: ti postaviš cijenu koja ti odgovara i onda igraš jednu zanimljivu rolu opravdanosti, (dosad nevidenu u podrucju izdavaštva stripova, pa bi ti se s pravom mogao dodijeliti Oscar) medutim, tada dode razuman covjek, možemo ga nazvati genije iz gomile, i kaže ti da razumije tvoju glumu. razumije, ali je ne afirmira. i kaže ti da to može drugacije. pazi, ne da TI TREBAŠ RADITI DRUGACIJE, VEC DA SE TO (IZDATI TAJ STRIP) MOŽE DRUGACIJE, TJ. POVOLJNIJE (može i skuplje, usput, ali to me ovdje ne zanima, niti se za to zalažem).
i u tome je cijela stvar
naravno, odmah ti i tebi slicni, posežu za prvim i opcim, pa tako i ne pretjerano bistrim, argumentom: izdaj ti sam. a ja im lijepo kažem da necu, niti me to zanima, i da to uopce nije ad rem stvar, nego obicno proširivanje na ad hominem. drugim rijecima, ne moram osobno izdavati da bih mogao komentirati (kao što ne moram osobno napisati Kritiku cistog uma da bih je mogao komentirati itd). dobra je fora da, neki koji su na suprotnoj strani, kupci, nalaze snage da opravdavaju markosova opravdanja. haha. tu prepoznajem dva korijena - 1. koji je opci, tj. tupost koja je vrlo raširena i 2. koji je još zanimljiviji, a to je indirektna tupost, tj. uvidanje da si bedast što ovaj ocita u tudoj mudrosti, pa tako ovi postaju još gorljiviji apologeti markosa, jer ne mogu prihvatiti drskost iskaza da nisu visoko na rang-listi prirode itd.
dosta za sad
Tako je govorio Zagortustra. |
|
|
Topic |
|