Author |
Topic |
Dalen
Senior Member
Croatia
2269 Posts
Member since 13/03/2003 |
Posted - 12/11/2006 : 20:52:34
|
quote: Originally posted by kiky
[quote] Stripovi su smece i mene od sada na dalje zanimaju samo izdavaci koji ce ih cijenom tako tretirati... a i nisu stripovi sve, zapravo u ovom ogromnom bijelom svijetu ne predstavljaju ama baš ništa.
Ako tako misliš, zašto ih kupuješ, zašto ih citaš, zašto si uopce tu? |
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 12/11/2006 : 21:09:52
|
quote: Originally posted by kiky Ok, saznali smo da u MC-u nema više Libellusovih izdanja, osobno mislim da to nije neki minus za jednu striparnicu a niti za mene nije minus da i dalje tamo obavljam šoping, jer uopce više ne namjeravam kupovati HC izdanja zato jer su mi; 1) preskupa 2) a samim time krajnje neisplativa za možda jedno-dva citanja (i taj prekratki osjecaj eskapizma) u životu te veliku vecinu provedenu samo na policama skupljajuci prašinu (poput par ovih HC izdanja što imam) 3) a i nije da cu propast ili bit nešto jako zakinut u životu ako ikada više ne procitam neki NN ili MM Gigant (niti me je ijedan Gigant koji do sad procitah nešto narocito oplemenio)
Stripovi su smece i mene od sada na dalje zanimaju samo izdavaci koji ce ih cijenom tako tretirati... a i nisu stripovi sve, zapravo u ovom ogromnom bijelom svijetu ne predstavljaju ama baš ništa.
in the evidence of its brilliance
Pojedini segmenti ovog posta me neodoljivo podsjecaju na razmišljanja jednog drugog clana ovog foruma...
Gallows tree, gallows tree bastard of history... |
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29385 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
Heyoka
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4913 Posts
Member since 01/11/2001 |
Posted - 12/11/2006 : 21:48:00
|
quote: Originally posted by jang
da nisam pio s njima na Mafestu mislio bih da su ista osoba
Otkud znaš da nisi toliko popio da ti se cini da su bila dvojica?
"All hail the spider! A hardy breed is he! Tra la la!" |
|
|
Witchblade
Senior Member
Croatia
2754 Posts
Member since 22/07/2002 |
|
jurica
Senior Member
1799 Posts
Member since 19/02/2003 |
Posted - 13/11/2006 : 12:21:26
|
quote: Originally posted by Markos
Kiky je pronasao svjetlo.
sto znaci da ce tebe, zvijeri iz bezdana, zaobilaziti u sirokom luku!
_________________________ KAJGOD - strip zin i tjedni onlajn strip KUCA STRAHA na www.kajgod.co.nr |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29385 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 13/11/2006 : 12:54:39
|
quote: Originally posted by Dalen
[quote] Stripovi su smece i mene od sada na dalje zanimaju samo izdavaci koji ce ih cijenom tako tretirati... a i nisu stripovi sve, zapravo u ovom ogromnom bijelom svijetu ne predstavljaju ama baš ništa.
Ako tako misliš, zašto ih kupuješ, zašto ih citaš, zašto si uopce tu?
Vidiš, rijec "smece" ti je savršena rijec jer se može upotrijebiti na milijun raznih nacina. Kada ja kažem za strip da je "smece" mislim na jeftini (cijenom, ali ponekad i oblikom) vid zabave dostupan na kioscima, te se recimo vratim u doba Dnevnika koji se prema stripu upravo tako i odnosio, na radost širokih masa... ali kada kažem za strip da je "smece" ja time i namjerno vrijedam taj oblik "umjetnosti" govoreci time da strip nije ništa zbog cega bi trebalo u životu gubiti glavu niti je nešto što se treba imati bez obzira na oblik ili cijenu za koju nam se nudi.
I zato sam ti ja, dalen, na ovom forumu, cisto zato jer sam ovo htio reci.
in the evidence of its brilliance |
|
|
Tiger Jack
Junior Member
Croatia
388 Posts
Member since 25/12/2003 |
Posted - 13/11/2006 : 13:19:44
|
Vidiš, rijec "smece" ti je savršena rijec jer se može upotrijebiti na milijun raznih nacina. Kada ja kažem za strip da je "smece" mislim na jeftini (cijenom, ali ponekad i oblikom) vid zabave dostupan na kioscima, te se recimo vratim u doba Dnevnika koji se prema stripu upravo tako i odnosio, na radost širokih masa... ali kada kažem za strip da je "smece" ja time i namjerno vrijedam taj oblik "umjetnosti" govoreci time da strip nije ništa zbog cega bi trebalo u životu gubiti glavu niti je nešto što se treba imati bez obzira na oblik ili cijenu za koju nam se nudi.
Ovo što je napisano vrijedi i za mnoštvo drugih stvari. U principu mora se samo umrijeti (barem zasad), nije nužno imati najnoviji tip mobitela, tenisice po zadnjoj modi, svako dvije godine mijenjati automobil... Ne postoji film koji se mora pogledati, koncert na kojem se mora biti, pa ni strip koji se mora procitati ili imati...
Uvijek je stvar osobnog vrednovanja: koliko mi je stalo do necega? Koliko mi to nešto zapravo znaci? Ako bih htio dvije stvari, a imam novaca za jednu, što mi je prioritet?
Prema tome sasvim je normalno ako si odlucio/shvatio da ti stripovi nisu jedan od životnih prioriteta, ali ne treba od toga praviti toliku dramu. Niti bi se sada izdavaci trebali pokajati i sva izdanja s planiranog HC-a prebaciti na Dnevnikove nekadašnje standarde. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26843 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Tiger Jack
Junior Member
Croatia
388 Posts
|
fantom
stripovi.com suradnik
Croatia
1434 Posts
Member since 12/12/2004 |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 13/11/2006 : 14:07:40
|
quote: Originally posted by Tiger Jack
Ovo što je napisano vrijedi i za mnoštvo drugih stvari. U principu mora se samo umrijeti (barem zasad), nije nužno imati najnoviji tip mobitela, tenisice po zadnjoj modi, svako dvije godine mijenjati automobil... Ne postoji film koji se mora pogledati, koncert na kojem se mora biti, pa ni strip koji se mora procitati ili imati...
Uvijek je stvar osobnog vrednovanja: koliko mi je stalo do necega? Koliko mi to nešto zapravo znaci? Ako bih htio dvije stvari, a imam novaca za jednu, što mi je prioritet?
Prema tome sasvim je normalno ako si odlucio/shvatio da ti stripovi nisu jedan od životnih prioriteta, ali ne treba od toga praviti toliku dramu. Niti bi se sada izdavaci trebali pokajati i sva izdanja s planiranog HC-a prebaciti na Dnevnikove nekadašnje standarde.
U svjetlu T.Jackovog obrazloženja, odgovorno izjavljujem da stripovi nisu smece...Bar za mene nisu jer na listi mojih prioriteta stoje daleko iznad mobitela i automobila. Pa cak i iznad patika koje takoder volim...
Gallows tree, gallows tree bastard of history... |
|
|
Tiger Jack
Junior Member
Croatia
388 Posts
Posted - 13/11/2006 : 14:22:06
|
quote: Originally posted by fantom
Jel izasla ona Tex biblioteka? Tiger,sto si pisao za Almanah?
Tex biblioteka bi trebala ovaj tjedan, kaže drug direktor Dado.
Za Almanah sam napisao neku vrstu uvodnika. Ne bih o detaljima jer ce me gosn Direktor dati na sud u Zurichu. |
|
|
fantom
stripovi.com suradnik
Croatia
1434 Posts
Member since 12/12/2004 |
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 13/11/2006 : 14:45:38
|
Ako je vjerovati informacijama koje se ne pokazu uvijek pouzdane, Tex Biblioteka ide ovaj tjedan, a almanasi nadamo se kako ce za CRS biti gotovi...
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 13/11/2006 : 14:46:21
|
quote: Originally posted by Tiger Jack Ne bih o detaljima jer ce me gosn Direktor dati na sud u Zurichu.
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 13/11/2006 : 18:53:05
|
quote: Originally posted by jaki
samo nam još fali povratak Dnevnikovih standarda
pa ako je netko dovoljno bogat i za takva masovna izdanja s cijenom ispod 10 kn, zasto ne?? time bi se sve ove traume zalijecile, jer ne bi bila ni najmanja konkurencija ovom elitistickom izdanju u mini nakladi (ruku na srce, ovo je nano naklada, zlobnici bi rekli da strip nije ni izdan, i bili bi djelomicno u pravu - govorim o svim "500" izdanjima, ali tim vise nema razloga za napade i negodovanja) a onima koji strip zele procitati i zatim ga iskoristiti za grijanje u hladnim zimskim nocima (ukoliko nemaju nesto bolje) dosli bi na svoje.....hocu reci, preseravanja s izdanjima, preseravanja s protivljenjem, previse preseravanja...zato mi je drago da su dadovi svjesni svih mana koje u nasoj ekonomskoj situaciji neizbjezno nosi ovakvo izdanje i zato mi je drago suradjivati s takvim ljudima...a ne kao neki clanovi foruma kojima je maximum ljudskoga uma "ne kupuj ako ti se ne svidja", jer problem je dublji...uvodjenjem pdv-a na knjige postat ce jos dublji, mozda i pregolem...
Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees. |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 13/11/2006 : 18:55:23
|
quote: Originally posted by fantom
Jel izasla ona Tex biblioteka? Tiger,sto si pisao za Almanah?
Tex biblioteka bi trebala ovaj tjedan, kaže drug direktor Dado.
Za Almanah sam napisao neku vrstu uvodnika. Ne bih o detaljima jer ce me gosn Direktor dati na sud u Zurichu.
pisao hrpu gluposti, pijan, uslagiran, vjerojatno i trudan, te na cirilici i kantonskom odlican tekst pun energije i nostalgije... eto neka sudi matori tovar iz cirika
Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees. |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 13/11/2006 : 19:46:30
|
Prema tome sasvim je normalno ako si odlucio/shvatio da ti stripovi nisu jedan od životnih prioriteta, ali ne treba od toga praviti toliku dramu.Niti bi se sada izdavaci trebali pokajati i sva izdanja s planiranog HC-a prebaciti na Dnevnikove nekadašnje standarde. [/quote]
Naravno da se nitko od izdavaca (a pogotovo jedan hladni i odbojni Markos) nece pokajati... nije u tome bit. Želio sam nešto reci i rekao sam... misleci to izreci u vlastitom topicu naslova "Zašto kiky više ne kupuje HC" (u podnaslovu "Razmišljanje u (ne)imanju"), ali par postova ovdje natjeraše me da se ovdje izrazim, bez suznih ociju, jada i tuge i bez imalo drame.
in the evidence of its brilliance |
|
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4651 Posts
Member since 10/10/2003 |
Posted - 13/11/2006 : 20:13:28
|
Jebote, kiky, ti si bas u downerskom filmu ove jeseni. Daj se malo trgni iz bede i videces da nije sve tako lose i strasno. Mislim da je Barbatica kriva za sve ;)
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
|
|
Dalen
Senior Member
Croatia
2269 Posts
Member since 13/03/2003 |
Posted - 13/11/2006 : 20:49:39
|
quote: Originally posted by Obi-wan U svjetlu T.Jackovog obrazloženja, odgovorno izjavljujem da stripovi nisu smece...Bar za mene nisu jer na listi mojih prioriteta stoje daleko iznad mobitela i automobila. Pa cak i iznad patika koje takoder volim...
Možda sam podjetinjio, ili nisam baš pri sebi , ali ne mogu reci da se ne slažem s time što si nabrojio. Ohladio sam se i od mog drugog dragog hobija (iako to i ne možemo baš zvati hobi, kao uostalom niti stripove), hi-fija, i to nakon 20-tak godina (skup sport ), ali od stripova NE (puno jeftinije od hi-fija ). |
|
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
|
Topic |
|