Author |
Topic |
|
sigismundus
Senior Member
Slovenia
1043 Posts
Member since 08/07/2002 |
Posted - 11/11/2006 : 15:18:43
|
evo, vec dugo hteh ovo napisat
valjda znate, šta mislim
pa skoro vec svaki kupuje DVD-je, i neke serije imaju i svoje kutije. a i neki magazini izdaju kutiju za jedno godište e, zašto ne bi Bernard poceo izdavat i kutijice za stripove. onako, za šest Zagora skupa, lepo po redom, po strani spisak naslova, straga jedna velika slika zagora iz tih edicija. eto, taman, da uvališ unutra šest primeraka, zaštitiš jih, lepo izgledaš i možeš jih uvek izvadit na citanje. epizode su tako kompletirane, može se papirna kutija cak prilagoditi epizodama. zar to ne bi bilo kul. zašto Zagor? pa zato, jer mislim, da bi za pocetak stripaši to pokupovali, a onda kad se navuku na štos, pa idemo dalje. isto tako mislim, da to uopšte ne bi bio veliki trošak. ni za izdavaca, ni za kupca.
______________________ onaj, koji sniva tudje snove
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
|
sigismundus
Senior Member
Slovenia
1043 Posts
Posted - 11/11/2006 : 15:31:49
|
pa ne baš
mislio sam tako, da možeš šest komada staviti u kartonasti set i ponovo jih staviti na policu
a ono od Mustera nisam ni vidio, mada mi je bilo obecano od izdavaca, kad sam napisao tekst. znam samo, da je kao nekakva poveca kutija a kad sam pitao za honorar, urednica mi kazala, da to nije njen posao. nek pitam finansijske službe, koje naravno nisu ništa znale. hmm, urednica porucila tekst, a ko daje honorar to ne zna...
a ne znam ni to, da li je taj tekst uvršten u novu reviju Bumerang, jer sam s izdavacem razgovarao, da može, da ga uzme
da li ko zna, koji je tekst o Mustru u Bumerangu?
______________________ onaj, koji sniva tudje snove |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 12/11/2006 : 15:14:40
|
Ja sam mislio da je ovo Zagor u naslovu topica tek da privuce ljude da zavire u topic
Pa ove kutijice ne moraju biti obilježene kao Zagor, vec neka opcenita Bonelli shema, svi junaci na okupu.
Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne? |
|
|
sigismundus
Senior Member
Slovenia
1043 Posts
Posted - 12/11/2006 : 20:40:43
|
O.K. dobra misao, znaci bonelli kutijice ako racunamo po 6 svešcica, to bi bilo jednostavno, i uvek isto. ista širina, ista višina. to bi bar išlo, ne? pa nek bude Zagor, Dylan, Marti ili bilo ko nekakav uopšti dizajn a recimo, da bi bili ostavljeni prazni prostori, da se nalepe tamo male samolepljive slicice naslovnih strana, tako tri gore, tri dole, na hrbat meni je to jako fino pa, imali smo albume sa samolepljivi slicicama, možemo jih imati opet, a slicice mogu služiti duplu svrhu: za album i za kutijice a time bi tacno opredelili šta je unutra u kutiji. a stripovi zaštiteni pred svetlom, prašinom... dao sam topiku ime zagor, jer sam mislio, da bi se samo takav potez za zagora isplatio, ali ideja o bonelli kutijah je zbilja privljacna
______________________ onaj, koji sniva tudje snove |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 12/11/2006 : 21:13:03
|
Nemam pojma, zvuci mi kao pretjerivanje. Ionako smo postali picajzle s tim slaganjem i glancerima... pa sad još i kutije. Možda ipak bolje ne...
Gallows tree, gallows tree bastard of history... |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 12/11/2006 : 22:34:07
|
Meni je to ful okej - objaviš neki strip u sveskama za male pare, a onda za kolekcionare uradiš i kutiju, pa ko voli nek' izvoli. Ukoliko je iole finansijski/tehnicki izvodljivo (ne nužno i isplatljivo), uradio bih to kada Karma dogura do broja 6, makar b&w. No, videcemo.
-- "Svetog mi Haralampija!" |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26836 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 13/11/2006 : 13:55:40
|
Ja sam ZA!na jednoj strani kutije naslovnice a na drugoj novi crtež od Ferrija.
Neka živi plemeniti Odin!Dok on živi,živjet ce i besmrtni Asgard!Jer njemu pripada svijet,on je naša volja,naš put i naša moc!
|
|
|
|
Topic |
|
|
|