forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Atentat na Texa
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

Advanced Member

Denmark
3264 Posts

Member since 05/11/2001

Posted - 29/11/2006 : 11:49:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Top a Private Message
quote:
Originally posted by hello

quote:
Originally posted by Top

a da bi se investicija izplatila, biznis krenuo, treba nekoliko godina da prodje sa minusom. nemzes odmah ocekivati profit. treba raditi dobru reklamu i promociju u pocetku, sto ce normalno prih par godina utjecati na negativni saldo posla. neznam dali ste ocekivali da ce tex extra odmah krenuti u rekordnim prodajnim brojkama ili sta??

*-*"The only thing we have to decide is what to do with the time that is given to us."*-*

Može jedno pitanje, što misliš koliko komada extra Tex-a se prodalo po broju, zatim što misliš kolika je cijena prava za Tex-a?

pojma nemam.cinjenica je da ima previse izdanja na kiosku, da bi sirok amasa sve pokupovala. mnoga izdanja koja su u poslednje vrijeme pocela sa izlazenjem, ce u jednu ruku smanjiti prodaju drugih. mislim da ce izdavaci sami sebi ciniti medvjdju uslugu ako stlano budu startali noa izdanja.

*-*"The only thing we have to decide is what to do with the time that is given to us."*-*
Go to Top of Page

JohnDrake
Junior Member

467 Posts

Member since 08/01/2005

Posted - 29/11/2006 : 11:52:01  Show Profile Show Extended Profile  Send JohnDrake a Private Message
quote:

Može jedno pitanje, što misliš koliko komada extra Tex-a se prodalo po broju, zatim što misliš kolika je cijena prava za Tex-a?
[/quote]

Vidi zanimljivo, po nekim postovima prodalo se 800/900 komada, a prava su 1000 maraka/eura po komadu, šta znaci...
Go to Top of Page

Advanced Member

Denmark
3264 Posts

Member since 05/11/2001

Posted - 29/11/2006 : 11:57:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Top a Private Message
nevjerujem da je samo toliko prodato. to je suplja prica. ekonomski se nije isplatilo sigurno, ali da je prodato ispod 1000 stripoa, nevjerujem

Go to Top of Page

hello
Senior Member

Croatia
2731 Posts

Member since 14/07/2006

Posted - 29/11/2006 : 12:05:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit hello's Homepage  Send hello a Private Message
quote:
Originally posted by Top

nevjerujem da je samo toliko prodato. to je suplja prica. ekonomski se nije isplatilo sigurno, ali da je prodato ispod 1000 stripoa, nevjerujem

Zanima me ono okoprilike što misliš u koliko se komada prodavao Tex ?
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 29/11/2006 : 12:06:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
Na žalost, to bi trebala biti tocna brojka. Spomenuli su je ljudi koji poznaju same izdavace i znaju dosta podataka o stanju na tržištu.

'Moj je dojam, za koji doista nemam egzaktnih argumenata, da nigdje nema toliko banalnosti i trivijalnsti kao u tekstovima na ekranima'
Go to Top of Page

K.G. 21
Junior Member

Croatia
480 Posts

Member since 01/05/2006

Posted - 29/11/2006 : 12:06:10  Show Profile Show Extended Profile  Send K.G. 21 a Private Message
Znaci u tri države na približno 10 000000 stanovnika je prodano 1000 Texova? Ma daj ajde!
Go to Top of Page

Advanced Member

Denmark
3264 Posts

Member since 05/11/2001

Posted - 29/11/2006 : 12:08:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Top a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by Top

neznam stari, ali bar 2000 komada, kad uzmes u obzir i paket prodaje koje se rse par puta godisnje, naprimjer ljeti u primorskim gradicima, gdje turisti u sakom turistickom mjestu kupe bar 50 komada sakog broja tokom par ljetnjih mjeseci

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 29/11/2006 : 12:16:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:
Originally posted by K.G. 21

Znaci u tri države na približno 10 000000 stanovnika je prodano 1000 Texova? Ma daj ajde!

Ni toliko, bar ne u HR. Mislim da je zanemariva brojka koja se putem remitende proda u susjednim zemljama.

www.sd-gradac.hr ( nogomet )
www.gradac.hr
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 29/11/2006 : 12:23:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
quote:
Originally posted by Top

quote:

quote:
Originally posted by Top

neznam stari, ali bar 2000 komada, kad uzmes u obzir i paket prodaje koje se rse par puta godisnje, naprimjer ljeti u primorskim gradicima, gdje turisti u sakom turistickom mjestu kupe bar 50 komada sakog broja tokom par ljetnjih mjeseci

Nisi u pravu Tope. Prodalo se oko 800 komada po broju.

Aman jada kad' akšam ovlada, u minute kad' bulbuli šute, kad' bol sanja kraj dulova granja, a dert guši i suze osuši!
Go to Top of Page

hello
Senior Member

Croatia
2731 Posts

Member since 14/07/2006

Posted - 29/11/2006 : 12:24:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit hello's Homepage  Send hello a Private Message
quote:
Originally posted by Top

quote:

quote:
Originally posted by Top

Ajde neka bude 2000 komada prodanih po broju, izdavaci dobiju kad se oduzme rabat, pdv i transport oko 50 % od prodajne cijene, što znaci 8,00 kn po broju. 2000*8,00=16.000,00kn, a sad izracunaj troškove: prava, tisak, prijevod, dizajn, a da ne govorimo još da treba osigurati još i skladište i još jedanput ili dvaput trošak transporta. A onda još promocija. Jedna mala reklama dode barem 1000 kn. Ali unatoc svemu opet ponavljam, siguran sam 100 % da je cijena prava snižena od strane SAF-a extra TEX bi nastavio s izlaženjem jer je urednik VG veliki zaljubljenik i stripove a pogotovo Tex-a i Malog rendžera.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29516 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 29/11/2006 : 12:24:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by K.G. 21

Tocno, ta brojka je pretjerana. Prodano je 900, prema informacijama koje sam dobio od Van Gogha.

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 29/11/2006 : 12:25:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
quote:
Originally posted by Top

a da bi se investicija izplatila, biznis krenuo, treba nekoliko godina da prodje sa minusom. nemzes odmah ocekivati profit. treba raditi dobru reklamu i promociju u pocetku, sto ce normalno prih par godina utjecati na negativni saldo posla. neznam dali ste ocekivali da ce tex extra odmah krenuti u rekordnim prodajnim brojkama ili sta??

Bernard vec nekoliko godina izdaje regularnog Texa, Martija i Mister Noa, pa opet ništa, da nema Zagora, AF i DD, ovi bi junaci davno prestali izlaziti. Sva tri junaka imaju mizernu prodaju.

Aman jada kad' akšam ovlada, u minute kad' bulbuli šute, kad' bol sanja kraj dulova granja, a dert guši i suze osuši!
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 29/11/2006 : 12:30:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
I onda se netko buni što stripovi izlaze u skupljem HC izdanju, a ne u jeftinom na kioscima, gdje se jedan Tex, koji izlazi na kioscima od 1968 i ima 40 godina tradicije, prodaje u mizernih 900 primjeraka.

'Moj je dojam, za koji doista nemam egzaktnih argumenata, da nigdje nema toliko banalnosti i trivijalnsti kao u tekstovima na ekranima'
Go to Top of Page

Advanced Member

Denmark
3264 Posts

Member since 05/11/2001

Posted - 29/11/2006 : 12:38:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Top a Private Message
vjerujem ja d anije bilo isplativo izdavati tex extra. ali zasto? koliko se ocekivalo da ce se prodati? koja brojka je trebala biti prodana da bi posao bi ona nuli?
sta bi se desilo da su izdavane neobjaljene epizode sa ovim novim vilinim naslovnicama? mislim da je greska bila poceti sa izdanjima koja svaki citalac texa vec posjeduje, ako je zamisao bila da se vec od pocetka bere prihod. i jos uvijek nevjerujem u samo 900 komada.ono sto sam ja vidio u novlaji i crikvenici ove godine, mi je sigurno opravdalo cinjenicu da se u remitendi prodalo bar 50 komada texa po turistickom gradu. nek takvih ima 50(turistickih mjesta), to samo daje 2500 komada, pa dodaj tu sto se prodalo redono na kioscima.
ako je samo 900, pa onda je komercionalni strip propao, i pitanje je vrmena kad ce sve da se ugasi. onda od stripova praviti knjige/slikovnice i nadati se da ce neka majka ili otac to kupiti djetetu za bozicni poklon :)

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 29/11/2006 : 12:40:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:

Pa ajde gukni . Imaš kontakt sa izdavacem pa nam otkrij podatak. Iako pretpostavljam da nije poželjno ici u javnost sa poslovnim tajnama mnogima bi se otvorile oci.

No ne mislim da je glavni razlog slabije prodaje ponavljanje epizoda. Naravno i to je bitno ali ne kažu uzalud da je svaki pocetak težak. Sa Extra serijom VG se predstavija kao novi izdavac i možda su mnogi bili skepticni glede ekonomske opravdanosti i opstanka serije pa nisu ni krenili u avanturu zvanu "kupovina Extra serije". Znali su da ce stare brojeve još dugo moci pronaci u paketima ili na neki drugi nacin pa su cekali dok se pojavi više brojeva. Na drugu stranu VG je objavio dogovoreno i nisu produžili prava jer su skupa a izdanje se pokazalo kao neisplativo. Rezultat je logican i sasvim opravdan, ukidanje Extra serije i nastavak sa druge dvi serije koje za sada guraju ( jedna jer su, pretpostavljam, prava jeftinija a druga jer je nova na tržištu ) ali i to je upitno jer nikad ne znamo trudi li se VG opstati unatoc trenutnim minusima misleci ( ili želeci ) da ce se s vrimenom pokrivati ili samo guraju dok ne ispucaju prava jer su ih vec platili.
Ne znam. Ima puno kombinacija. Sve ovo što sam gori napisa plod je samo mojih pretpostavki a samo djelom usporedba sa pouzdanim informacijama.
Ja bi volija da VG uspije sa svojim planovima. Volija bi da su uspili održati i Extra seriju koju sam kupova unatoc tome što imam izdanja iz ZSS. Onakav Extra Tex je u potpunosti zadovoljava moje kriterije. Virujem da je to moglo biti i bolje izdanje ali ponavljam, meni sasvim zadovoljavajuce. Dapace.
Istovremeno podržavam i Libellusovo izdanje. To je tržište. Imamo izbor pa tko voli...a i vrhunski je napravljeno .
Nisam neki Texov fan i odavno ga ne citam. Prelistam i bacim pogled na crtež i smatram da ima najbolju crtacku postavu od svih serija. Baš zbog toga pripremam se krenit na neke epizode meni dragih crtaca koje sam upozna kroz neke druge stripove dok još nisu uletili u klopku zvanu Bonelli.

www.gradac.hr
Go to Top of Page

Dalen
Senior Member

Croatia
2273 Posts

Member since 13/03/2003

Posted - 29/11/2006 : 12:41:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Dalen a Private Message
quote:
Originally posted by dcopic

I onda se netko buni što stripovi izlaze u skupljem HC izdanju, a ne u jeftinom na kioscima, gdje se jedan Tex, koji izlazi na kioscima od 1968 i ima 40 godina tradicije, prodaje u mizernih 900 primjeraka.

Tocno. Pa bolje ikako nego nikako. Samo to neki nikako da shvate .
Go to Top of Page

JohnDrake
Junior Member

467 Posts

Member since 08/01/2005

Posted - 29/11/2006 : 12:42:03  Show Profile Show Extended Profile  Send JohnDrake a Private Message
quote:
Ajde neka bude 2000 komada prodanih po broju, izdavaci dobiju kad se oduzme rabat, pdv i transport oko 50 % od prodajne cijene, što znaci 8,00 kn po broju. 2000*8,00=16.000,00kn, a sad izracunaj troškove: prava, tisak, prijevod, dizajn, a da ne govorimo još da treba osigurati još i skladište i još jedanput ili dvaput trošak transporta. A onda još promocija. Jedna mala reklama dode barem 1000 kn. Ali unatoc svemu opet ponavljam, siguran sam 100 % da je cijena prava snižena od strane SAF-a extra TEX bi nastavio s izlaženjem jer je urednik VG veliki zaljubljenik i stripove a pogotovo Tex-a i Malog rendžera.

Aha, znaci priznao si 2000 komada. A sada priznaj sa koliko na koliko su trebala bit prava :)
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 29/11/2006 : 12:45:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Uh sad tek vidim da su se u meduvremenu pojavili podatci o ciframa prodaje. Dakle ipak sam u pravu, manje od 1000 kom.

www.gradac.hr

Edited by - Renky on 29/11/2006 12:45:45
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 29/11/2006 : 12:49:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
Da su krenuli sa neobjavljenim epizodama, prodaja bi sigurno bila nešto vaca, ali zanemarivo i vjerujem nedovoljno da se financijski pokriju.

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 29/11/2006 : 12:55:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:
Originally posted by Top

vjerujem ja d anije bilo isplativo izdavati tex extra. ali zasto? koliko se ocekivalo da ce se prodati? koja brojka je trebala biti prodana da bi posao bi ona nuli?
sta bi se desilo da su izdavane neobjaljene epizode sa ovim novim vilinim naslovnicama? mislim da je greska bila poceti sa izdanjima koja svaki citalac texa vec posjeduje, ako je zamisao bila da se vec od pocetka bere prihod. i jos uvijek nevjerujem u samo 900 komada.ono sto sam ja vidio u novlaji i crikvenici ove godine, mi je sigurno opravdalo cinjenicu da se u remitendi prodalo bar 50 komada texa po turistickom gradu. nek takvih ima 50(turistickih mjesta), to samo daje 2500 komada, pa dodaj tu sto se prodalo redono na kioscima.
ako je samo 900, pa onda je komercionalni strip propao, i pitanje je vrmena kad ce sve da se ugasi. onda od stripova praviti knjige/slikovnice i nadati se da ce neka majka ili otac to kupiti djetetu za bozicni poklon :)

Ima istine i u prodaji remitende liti kroz pakete ali opet, to je po gotovo duplo nižim cijenama a uzmimo u obzir da je ove godine Tex prvi put osvanija na kioscima u paketima i to u vrime kad su vec svi znali da je serija ukinuta ( ako se ne varam vec prije lita nije bilo novih brojeva ) možda i prodaja nije bila baš tako bajna. Pa tko ce kupovati pakete a strip više ne izlazi. Primjer takvog stava je MrNO u izdanju SD kojega je bilo na bacanje, prodava se u bescjenje a nastavkom serije od strane SA smanjila se "samo da prodam" ponuda.

Pa i brojka od 2500 "navodnih" prodanih primjeraka kroz remitendu kad se podili sa duplo manjom cijenom koštanja daje 1250 komada + 800 ili 900 primjeraka po redovnoj cijeni dobiješ neki prosjek od 2000 komada po broju. Na žalost to je PREMALO I NEISPLATIVO ZA KIOSK IZDANJE. Tužno ali istinito jer cijenu koštanja formiraju brojni faktori a ne samo "jednostavna" matematika koju mi ode namecemo.

www.gradac.hr
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29516 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 29/11/2006 : 13:00:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by Top

Oprosti, ali ove price "ne vjerujem da se prodalo samo toliko" su mi zaista smijesne.

Nadalje, kompleti su jedno, jer im je cijena puno puno manja, pa recimo 50 kompleta znaci cca 60-tak primjeraka u redovnoj prodaji.

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

Advanced Member

Denmark
3264 Posts

Member since 05/11/2001

Posted - 29/11/2006 : 13:09:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Top a Private Message
i meni je smijesna brojka od 900, ako su tu ubrojane i remitende.

sta se ti ne volis smijati?

Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 29/11/2006 : 13:25:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
quote:
Originally posted by Top

Ta cifra nije smiješna nego žalosna realnost i cinjenica.

Go to Top of Page

DannyTrejo
Junior Member

344 Posts

Member since 20/09/2006

Posted - 29/11/2006 : 13:49:39  Show Profile Show Extended Profile  Send DannyTrejo a Private Message
quote:
Originally posted by SejoSexon

Bernard vec nekoliko godina izdaje regularnog Texa, Martija i Mister Noa, pa opet ništa, da nema Zagora, AF i DD, ovi bi junaci davno prestali izlaziti. Sva tri junaka imaju mizernu prodaju.

Hehe, ja sve ove ''neisplative'' redovito kupujem, a od ovih ''profitabilnih'' samo Zagora povremeno.
Go to Top of Page

WALTER
New Member

Slovenia
103 Posts

Member since 08/12/2002

Posted - 29/11/2006 : 13:59:08  Show Profile Show Extended Profile  Send WALTER a Private Message
[quote]Originally posted by Top

OD toga treba uzeti u obzir da se u Sloveniji proda oko 400 kom, ne znam dali je VG to izvozio u SRB ili ne ... remitenda ne ide u tu brojku, mislim da je tamo jos toliko ... sve u svemu tematika westerna je u zatonu ne prodaje se - mislim da od svega još najbolje ide DYLAN DOG.

Edited by - WALTER on 29/11/2006 14:00:01
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000