forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Atentat na Texa
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 29/11/2006 : 14:12:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
quote:
Originally posted by DannyTrejo

quote:
Originally posted by SejoSexon

Bernard vec nekoliko godina izdaje regularnog Texa, Martija i Mister Noa, pa opet ništa, da nema Zagora, AF i DD, ovi bi junaci davno prestali izlaziti. Sva tri junaka imaju mizernu prodaju.

Hehe, ja sve ove ''neisplative'' redovito kupujem, a od ovih ''profitabilnih'' samo Zagora povremeno.

Kupujem i ja sve "neisplative", no cinjenica je da je prodaja kod tih junaka mizerna.

Aman jada kad' akšam ovlada, u minute kad' bulbuli šute, kad' bol sanja kraj dulova granja, a dert guši i suze osuši!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 29/11/2006 : 14:22:09  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Krivo, Zagor spašava sve! A u zadnje vrijeme i Alan Ford Klasik. DD je malo slabiji, a svi ostali koma...

Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne?
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 29/11/2006 : 14:49:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
quote:
Originally posted by DeeCay

Krivo, Zagor spašava sve! A u zadnje vrijeme i Alan Ford Klasik. DD je malo slabiji, a svi ostali koma...

AF Klasik se od pocetka prodaje odlicno.

Aman jada kad' akšam ovlada, u minute kad' bulbuli šute, kad' bol sanja kraj dulova granja, a dert guši i suze osuši!
Go to Top of Page

nenno
Advanced Member

Croatia
3070 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 29/11/2006 : 14:51:46  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message
quote:

Julija?

"...I only dream in black and white..."
Go to Top of Page

Tiger Jack
Junior Member

Croatia
388 Posts

Member since 25/12/2003

Posted - 29/11/2006 : 14:56:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Tiger Jack a Private Message
quote:
Originally posted by Top

kazu extra tex se ugasio jer se slabo prodavao. a ove neobjavljene epizode u HC ce biti prodane odmah. naravno da se nije dobro prodavao jer su izdate epizode koje svako moze nabaviti, i vjerovatno ima u ediciji ZS. da su u extra texu isle neobjaljene epizode, vjerujte da bi i prodaja bila daleko bolja. ovi HC ce ici dok se budu objavljivale neobjavljene epizode. kad to prodje, probajte izdati el morisca u HC pa cemo vidjeti hocete i tih 500 komada prodati.

*-*"The only thing we have to decide is what to do with the time that is given to us."*-*

Potpisujem,
to je bila moja glavna zamjerka Vangoghovim izdanjima jer su promašili "šnitu" Teksa od koje su krenuli.
Puf, pa u epizode kojih je najviše na tržištu.

I da, bilo bi jeftinije da "Mefistov sin" izade u SC izdanju, ali mi je razlika u cijeni pokrivena razlikom u kvaliteti.

Dvojcu Dado & Dado preporucio bih da krenu u luksuzna izdanja objavljenih epizoda Texa (mislim na ZS i LMS) samo ako imaju love na bacanje jer to smrdi na fijasko.
Go to Top of Page

Tiger Jack
Junior Member

Croatia
388 Posts

Member since 25/12/2003

Posted - 29/11/2006 : 15:12:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Tiger Jack a Private Message
quote:

No ne mislim da je glavni razlog slabije prodaje ponavljanje epizoda. Naravno i to je bitno ali ne kažu uzalud da je svaki pocetak težak. Sa Extra serijom VG se predstavija kao novi izdavac i možda su mnogi bili skepticni glede ekonomske opravdanosti i opstanka serije pa nisu ni krenili u avanturu zvanu "kupovina Extra serije". Znali su da ce stare brojeve još dugo moci pronaci u paketima ili na neki drugi nacin pa su cekali dok se pojavi više brojeva.

Pa...nisam siguran.
Ja nisam kupio nijedan broj dok se serijal nije ugasio, a onda sam kupio svih šest.
Zvuci suludo?
Možda, ali nije mi neki izazov kupiti strip koji imam u talijanskoj i u ZS verziji...kupio sam ga kad sam shvatio da je izašlo šest brojeva i basta jer onda od tih 100-tinjak kuna necu pravit dramu nego cu ih imati za ljubav moje kolekcije.
Inace, ne podržavam ideju da se reprintaju objavljene epizode...sebi nisam mogao opravdati to bacanje para, a ubrajam se u "die hard" fanove.

Što se ideje o reprintu prvih brojeva Texa tice, preporucam Libellusu svojevrsnu anketu kroz ovaj forum i kroz anketne listice u striparnicama/knjižarama/anywhere... koliko bi ljudi kupilo, a možda se unaprijed i pretplatilo na takva izdanja.
Recimo, meni je veliki upitnik iznad glave: ne znam želim li te, apsolutno najlošije Texove epizode, imati u HC-u i u to ulupati 15-20 Eura po komadu? Vjerojatno bih na kraju ipak kupio, ali samo iz kolekcionarskih razloga.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 29/11/2006 : 15:23:27  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Reprint prvih brojeva nikako ne. Iz kolekcionarskih razloga možda, a glede kvalitete stripa, bolje ne... Otkud su krenuli Van Goghaci, to da.

Go to Top of Page

Dalen
Senior Member

Croatia
2273 Posts

Member since 13/03/2003

Posted - 29/11/2006 : 15:36:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Dalen a Private Message
quote:
Originally posted by Tiger Jack
Dvojcu Dado & Dado preporucio bih da krenu u luksuzna izdanja objavljenih epizoda Texa (mislim na ZS i LMS) samo ako imaju love na bacanje jer to smrdi na fijasko.

Huuu huuuu, dok se dode do toga...
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 29/11/2006 : 19:23:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:

quote:

No ne mislim da je glavni razlog slabije prodaje ponavljanje epizoda. Naravno i to je bitno ali ne kažu uzalud da je svaki pocetak težak. Sa Extra serijom VG se predstavija kao novi izdavac i možda su mnogi bili skepticni glede ekonomske opravdanosti i opstanka serije pa nisu ni krenili u avanturu zvanu "kupovina Extra serije". Znali su da ce stare brojeve još dugo moci pronaci u paketima ili na neki drugi nacin pa su cekali dok se pojavi više brojeva.

Pa...nisam siguran.
Ja nisam kupio nijedan broj dok se serijal nije ugasio, a onda sam kupio svih šest.
Zvuci suludo?
Možda, ali nije mi neki izazov kupiti strip koji imam u talijanskoj i u ZS verziji...kupio sam ga kad sam shvatio da je izašlo šest brojeva i basta jer onda od tih 100-tinjak kuna necu pravit dramu nego cu ih imati za ljubav moje kolekcije.
Inace, ne podržavam ideju da se reprintaju objavljene epizode...sebi nisam mogao opravdati to bacanje para, a ubrajam se u "die hard" fanove.

Što se ideje o reprintu prvih brojeva Texa tice, preporucam Libellusu svojevrsnu anketu kroz ovaj forum i kroz anketne listice u striparnicama/knjižarama/anywhere... koliko bi ljudi kupilo, a možda se unaprijed i pretplatilo na takva izdanja.
Recimo, meni je veliki upitnik iznad glave: ne znam želim li te, apsolutno najlošije Texove epizode, imati u HC-u i u to ulupati 15-20 Eura po komadu? Vjerojatno bih na kraju ipak kupio, ali samo iz kolekcionarskih razloga.

Pa to i kažem, jedan od razloga je što su ljudi naknadno kupovali, mnogi kroz pakete, znaci jeftinije. Definitivno su falili odakle poceti ali mislim da to nije jedini i glavni razlog.

Isto tako, da su izdržali još 6 brojeva tada bi možda prodaja kroz pakete imala smisla jer bi ih bilo više, više bi se paketa kupovalo i više love skupilo za nastavak serije. No možda griješim...

PS
Kakvi su ti to stripovi u kolekciji koji nemaju završetak? He, he, he...na kraju piše, nastavak u Italijanskoj ili ako ste baš jaaaaaaako ocajni u ex yu seriji. ;o)

www.sd-gradac.hr ( nogomet )
www.gradac.hr
Go to Top of Page

deangelis
Junior Member

Croatia
374 Posts

Member since 04/12/2005

Posted - 29/11/2006 : 21:24:55  Show Profile Show Extended Profile  Send deangelis a Private Message
quote:

--------------------------------------------------------------------
Mislim de debelo griješiš, jer ta luksuzna izdanja na žalost ne mogu kupiti klinci i mlada populacija, vec samo mi okorjeli stripofili koji koliko toliko imaju novaca, i koji vec na sam spomen da ce se nešto tako izdati jedva cekamo taj dan, a onda opet cekamo onaj dan kada ce izaci sljedeci, pa sljedeci, itd. Htio ti to priznati ili ne, mi smo o tome ovisni i dat cemo za to zadnju kunu. Najpametniji su u toj prici izdavaci, za koje moram priznati da su sigurno krenuli u izdavanje stripova iz ljubavi, a sada kada vide da ima nas "pacijenata" petstotinjak, ljubav ce krenuti u smjeru zarade. Veci broj izdanja = veca zarada. Cista matematika. Takoder su to i veliki ziheraši. Zašto riskirati sa kiosk izdanjima kad ima onih 500 "pacijenata". I ja sam jedan od tih 500, ali nije mi žao, jedino moram paziti da mi žena ne skuži koliko love trošim na stripove. Zato bih zamolio izdavace da ne upisuju na stripove godinu izdanja, jer me moja žena uvijek pita kada vidi novi strip kada si to kupio. Ja uvijek kažem prije dvije, tri godine, a ona pogleda u godinu izdanja i vidi 2006. Eto, koja su vremena došla.
Go to Top of Page

perper
Average Member

Serbia
892 Posts

Member since 12/03/2002

Posted - 29/11/2006 : 21:45:48  Show Profile Show Extended Profile  Send perper a Private Message
Ono sto je Tex koga sam ja zavoleo sigurno nije Tex od 1 - 80.
Ali, ono sto je izaslo od it. broja 100 pa do 160 (sto smo imali prilike procitati...bar vecinu), to je kod mene prelomilo da mi Tex bude broj 1.
Potpisujem za svaku epizodu Texa od 100 do 160. I kupujem svaku koju Libelus objavi. Kad bih gledao za mene najboljih 10 epizoda Texa (a i svih junaka zajedno), sigurno bi mi bar 4 od ovih bile u prvih 10.
- Tex u tamnici
- Vrac Dijablero
- Karavan nade
- Uragan
- Kad top zagrmi
- Zarobljenik Zutog Gavrana
- Maskalerosi
- Krater strave
- Veliki lov
- Opasna igra
Stvarno ne bih mogao da odvojim ni jednu od ovih 10...svaka mi je na svoj nacin draga.a svaka je izasla u periodu od 100 do 160...
Go to Top of Page

deangelis
Junior Member

Croatia
374 Posts

Member since 04/12/2005

Posted - 29/11/2006 : 21:46:12  Show Profile Show Extended Profile  Send deangelis a Private Message
Da se nadopunim, ja sam protiv objavljivanja u luksuznom izdanju prvih 100 brojeva Texa, to sigurno ne bih kupio, ali sam za to da se objave u luksuznom izdanju vec objavljene epizode, ali one koje su doista kvalitetne, koje su omiljene kod publike i koje su uvijek dobijale visoke ocjene. Takve bih sigurno kupio.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27208 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 29/11/2006 : 21:51:54  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
Ajmo mi prvo na neobjavljene,pa kad njih ispucamo onda cemo mislit šta dalje:od prvog broja,nastaviti Vangogh ili birati pojedine epizode!a ne bi bilo ni loše odmah krenuti sa onim novijim neobjavljenim epizodama (zapocetu Villinu u zadnjem broju ZS i 5,6 epizoda poslije nje).

Neka živi plemeniti Odin!Dok on živi,živjet ce i besmrtni Asgard!Jer njemu pripada svijet,on je naša volja,naš put i naša moc!
Go to Top of Page

mladen13
Senior Member

Croatia
1145 Posts

Member since 22/09/2005

Posted - 29/11/2006 : 22:01:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit mladen13's Homepage  Send mladen13 a Private Message
i ja sam da se proberu bolje epizode koje ce se objaviti u lux izdanju nego sve po redu,
ko ce sve to kupiti, ako cijena bude od 100 do 150 kn pa još oko 8 komada godišnje, puno je to

došlo vrijeme da je bolje imat' nego nemat'
Go to Top of Page

Tiger Jack
Junior Member

Croatia
388 Posts

Member since 25/12/2003

Posted - 29/11/2006 : 23:22:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Tiger Jack a Private Message
quote:
Originally posted by Renky

Pa to i kažem, jedan od razloga je što su ljudi naknadno kupovali, mnogi kroz pakete, znaci jeftinije. Definitivno su falili odakle poceti ali mislim da to nije jedini i glavni razlog.

Isto tako, da su izdržali još 6 brojeva tada bi možda prodaja kroz pakete imala smisla jer bi ih bilo više, više bi se paketa kupovalo i više love skupilo za nastavak serije. No možda griješim...

PS
Kakvi su ti to stripovi u kolekciji koji nemaju završetak? He, he, he...na kraju piše, nastavak u Italijanskoj ili ako ste baš jaaaaaaako ocajni u ex yu seriji. ;o)

E, nemoj mi spominjati Van Gogh pakete!!!!!
Ne bih se htio prisjecati repertoara psovki koji sam ispustio kad sam kupio dva paketa od tri komada u kojima su prvi i treci bili Tex, a izmedu su švercali Malog rendžera.
A na paketu je bila veeeelika naljepnica "Tex komplet"
To se zove pljackanje širokih narodnih masa, prijevara i laž.

A što se tice ovog drugog...a šta da radim????
Imam to što je izašlo.
Ni Zlatna serija nije nikada objavila kraj price koja pocinje u stripu "Pod nadzorom"? Da ga bacim?
Go to Top of Page

Tiger Jack
Junior Member

Croatia
388 Posts

Member since 25/12/2003

Posted - 29/11/2006 : 23:25:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Tiger Jack a Private Message
quote:
Originally posted by deangelis

quote:

--------------------------------------------------------------------
Mislim de debelo griješiš, jer ta luksuzna izdanja na žalost ne mogu kupiti klinci i mlada populacija, vec samo mi okorjeli stripofili koji koliko toliko imaju novaca, i koji vec na sam spomen da ce se nešto tako izdati jedva cekamo taj dan, a onda opet cekamo onaj dan kada ce izaci sljedeci, pa sljedeci, itd. Htio ti to priznati ili ne, mi smo o tome ovisni i dat cemo za to zadnju kunu. Najpametniji su u toj prici izdavaci, za koje moram priznati da su sigurno krenuli u izdavanje stripova iz ljubavi, a sada kada vide da ima nas "pacijenata" petstotinjak, ljubav ce krenuti u smjeru zarade. Veci broj izdanja = veca zarada. Cista matematika. Takoder su to i veliki ziheraši. Zašto riskirati sa kiosk izdanjima kad ima onih 500 "pacijenata". I ja sam jedan od tih 500, ali nije mi žao, jedino moram paziti da mi žena ne skuži koliko love trošim na stripove. Zato bih zamolio izdavace da ne upisuju na stripove godinu izdanja, jer me moja žena uvijek pita kada vidi novi strip kada si to kupio. Ja uvijek kažem prije dvije, tri godine, a ona pogleda u godinu izdanja i vidi 2006. Eto, koja su vremena došla.

Ma u principu se slažem (osim što nisam izložen teroru gospode supruge jer i ona cita stripove).
Samo kažem da bih ja malo ispitao tržište prije tiskanja Texa broj 1.
Go to Top of Page

Tiger Jack
Junior Member

Croatia
388 Posts

Member since 25/12/2003

Posted - 29/11/2006 : 23:30:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Tiger Jack a Private Message
quote:
Originally posted by mladen13

i ja sam da se proberu bolje epizode koje ce se objaviti u lux izdanju nego sve po redu,
ko ce sve to kupiti, ako cijena bude od 100 do 150 kn pa još oko 8 komada godišnje, puno je to

došlo vrijeme da je bolje imat' nego nemat'

Pa ova koncepcija oznacavanja izdanja (godina objavljivanja u Italiji, a ne broj od 1 nadalje) koju su izabrali Libellusovci, omogucava da stvarno prate želje publike i izdaju bilo kojim redom. Uvijek se mogu vratiti 5 godina naprijed ili nazad i nece biti nikakve razlike.
Ali, dakako, ajmo prvo neobjavljene, nikad videne epizode!!!
Go to Top of Page

DannyTrejo
Junior Member

344 Posts

Member since 20/09/2006

Posted - 30/11/2006 : 09:13:43  Show Profile Show Extended Profile  Send DannyTrejo a Private Message
quote:

Ne bih se htio prisjecati repertoara psovki koji sam ispustio kad sam kupio dva paketa od tri komada u kojima su prvi i treci bili Tex, a izmedu su švercali Malog rendžera.

Pa nije ni Ludens nevin po tom pitanju. Zagor i Zagor Extra kompleti redovito imaju Nathan Nevera ubacenog u sredinu.

Naravno, tome se jednostavo doskoci gledanjem paketa i sa bocne, a ne samo prednje strane prilikom kupnje
Go to Top of Page

targon
stripovi.com suradnik

Croatia
113 Posts

Member since 10/07/2003

Posted - 30/11/2006 : 09:14:08  Show Profile Show Extended Profile  Send targon a Private Message
Numeriranje po godinama mi je sasvim ok, tek tako nek se zna

If it keeps on raining, levee's going to break, if it keeps on raining, levee's going to break, when the levee breaks, have no place to stay...
Go to Top of Page

K.G. 21
Junior Member

Croatia
480 Posts

Member since 01/05/2006

Posted - 30/11/2006 : 15:29:15  Show Profile Show Extended Profile  Send K.G. 21 a Private Message
Imam ja jedno pitanje! Zanima me koliko bi trebalo biti prodanih Texova na kioscima mjesecno kako bi se pokrili troškovi izdavanja ili kako bi izdavac zaradio! I kolika je uopce tiraža Zagora u Hrvatskoj ili Texa u Italiji?
Go to Top of Page

K.G. 21
Junior Member

Croatia
480 Posts

Member since 01/05/2006

Posted - 30/11/2006 : 15:36:29  Show Profile Show Extended Profile  Send K.G. 21 a Private Message
Nadam se da ovo prvo pitanje nije neko na koje se ne može odgovoriti!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 30/11/2006 : 16:00:11  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:

Joj, pa zašto ne gledate što kupujete... Barem je prozirna vrecica da se može vidjeti što se kupuje. Ta vražja brzopletost!

Go to Top of Page

Thommo
stripovi.com suradnik

Croatia
1257 Posts

Member since 01/09/2003

Posted - 30/11/2006 : 16:14:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Thommo a Private Message
quote:

Lako tebi kad ti žena placa stripove!

Pamcenje k'o slon, a?

Samo 2 komada!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 30/11/2006 : 16:35:45  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by SejoSexon

quote:

AF Klasik se od pocetka prodaje odlicno.

Da, znam, al malo razmisli otkad Zagor izlazi, a kad AF extra. Pa ceš vidjeti da je AF u zadnje vrijeme, a Zagor barem 5 puta tolika...

Go to Top of Page

DannyTrejo
Junior Member

344 Posts

Member since 20/09/2006

Posted - 30/11/2006 : 16:42:46  Show Profile Show Extended Profile  Send DannyTrejo a Private Message
quote:
Originally posted by K.G. 21

Imam ja jedno pitanje! Zanima me koliko bi trebalo biti prodanih Texova na kioscima mjesecno kako bi se pokrili troškovi izdavanja ili kako bi izdavac zaradio! I kolika je uopce tiraža Zagora u Hrvatskoj ili Texa u Italiji?

Meni se cini da sam na ovom forumu procitao brojke od 300.000 Texova u Italiji i 10.000 Zagora u Hrvatskoj.

Al nemoj me držati za rijec, potraži putem ''search'' opcije.
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000