Author |
Topic |
chkuna
New Member
Croatia
192 Posts
Member since 26/09/2006 |
Posted - 01/12/2006 : 01:24:57
|
Sjetio sam se neki dan da sam u nekom starom stripu (LMS ili ZS) kao dodatak citao TRAPER KERIJA (ili kako je vec originalan naziv). Cak mi se cini da je tu epizodu koju sam procitao napisao Sclavi. Ako može netko napisati nešto o tom stripu (crtace, scenariste, da li još izlazi negdje i sl.), bio bih bu vjecno zahvalan! P.S. Ne da mi se sam tražiti po netu! Jebi ga, lijen sam...
Zapalit cu pol vugrada, da zasadim vinograda!!!
|
|
tantus
Senior Member
Slovenia
1651 Posts
Member since 10/09/2003 |
Posted - 01/12/2006 : 08:30:27
|
quote: Originally posted by chkuna
Sjetio sam se neki dan da sam u nekom starom stripu (LMS ili ZS) kao dodatak citao TRAPER KERIJA (ili kako je vec originalan naziv). Cak mi se cini da je tu epizodu koju sam procitao napisao Sclavi. Ako može netko napisati nešto o tom stripu (crtace, scenariste, da li još izlazi negdje i sl.), bio bih bu vjecno zahvalan! P.S. Ne da mi se sam tražiti po netu! Jebi ga, lijen sam...
Zapalit cu pol vugrada, da zasadim vinograda!!!
Zanimljivo, baš sam juce citao biografiju Sclavija na ubc-u i tu sam prvi put cuo za taj strip. Evo ga pasus iz clanka:
1983| É l'anno del primo personaggio creato totalmente da Sclavi per la Bonelli: si tratta di Kerry il trapper, che appare in appendice al Comandante Mark, e prosegue fino al 1985. Il genere c il western, ma un western atipico e soprannaturale. Secondo molti critici, Kerry il trapper rappresenta per lo sceneggiatore la prova generale per Dylan Dog: in questa sede Sclavi sperimenta le diverse varianti del genere horror, dal grottesco all'ironico fino alla fantascienza.
1983. - godina u kome je Sclavi prvi put samostalno kreirao junaka za izdavacku kucu Bonelli. Traper Keri, koji se pojavljuje kao dodatak Komandantu Marku i nastavlja da izlazi do 1985. godine. Žanr je vestern, ali jedan netipican vestern sa elementima natprirodnog. Prema mnogim kriticarima, traper Keri predstavlja za scenaristu generalnu probu za Dilan Doga: u ovom serijalu Sclavi eksperimentiše za razlicitim varijantama horor žanra, od groteksnog do ironicnog, pa sve do fantastike.
grupa za scanlation: groups.google.com/group/bdskenovi |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 01/12/2006 : 09:05:59
|
Traper Keri prvijenac majstora Sclavija kod nas se pojavljivao u Zlatnoj Seriji a poslije i u 6 piratskih sveski (odvratno loše napravljenih) Nije loše.Al nije ni za pamcenje. Magicni Vjetar je bolji ;-) |
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 01/12/2006 : 09:25:43
|
Po meni je to bio najbolji dodatak nekom stripu (uz Rahana) u povjesti ZS i LMS-a. Vidio sam i te pirate; stvarno su ocajni.
'Moj je dojam, za koji doista nemam egzaktnih argumenata, da nigdje nema toliko banalnosti i trivijalnsti kao u tekstovima na ekranima'
|
|
|
panzer
Advanced Member
12625 Posts
Member since 18/05/2005 |
Posted - 01/12/2006 : 09:58:38
|
quote: Originally posted by dcopic
Po meni je to bio najbolji dodatak nekom stripu (uz Rahana) u povjesti ZS i LMS-a.
'Moj je dojam, za koji doista nemam egzaktnih argumenata, da nigdje nema toliko banalnosti i trivijalnsti kao u tekstovima na ekranima'
A Sveja?
Ich bin kein Man, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier! |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 01/12/2006 : 11:30:51
|
Svojedobno su išle neke integrirane piratske verzije sa cjelovitim epizodama. Mislim da ih je cetiri bilo...
Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne? |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Posted - 01/12/2006 : 13:39:52
|
quote: Originally posted by DeeCay
Svojedobno su išle neke integrirane piratske verzije sa cjelovitim epizodama. Mislim da ih je cetiri bilo...
Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne?
O kom govoriš? O Keriju ili Rahanu? Ako je rijec o Keriju,bilo ih je 6.
|
|
|
mladen13
Senior Member
Croatia
1145 Posts
Member since 22/09/2005 |
Posted - 01/12/2006 : 13:43:55
|
meni su bili dobri dodaci: Makis i traper Keri, par stripova s Makisom imam, pokušat cu nabaviti ostale
došlo vrijeme da je bolje imat' nego nemat' |
Edited by - mladen13 on 01/12/2006 13:44:54 |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 01/12/2006 : 15:08:14
|
quote: Originally posted by kico
[quote]Originally posted by DeeCay O Keriju ili Rahanu? Ako je rijec o Keriju,bilo ih je 6.
Govorim o Kerryju... Znaci bilo ih je 6? To je dosta. Jel su to sve koje je Scalvi napisao ili je bilo još toga?
|
|
chkuna
New Member
Croatia
192 Posts
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 05/12/2006 : 01:01:21
|
Ti pirati su ti skenovi Trapera Kerija, pokupljeni iz stripova Zlatne Serije i spojeni u nekoliko piratskih izdanja.
|
|
|
dubac
Senior Member
Serbia
2955 Posts
Member since 12/10/2005 |
Posted - 05/12/2006 : 01:29:50
|
quote: Originally posted by dcopic
Po meni je to bio najbolji dodatak nekom stripu (uz Rahana) u povjesti ZS i LMS-a. Vidio sam i te pirate; stvarno su ocajni.
Podpisujem to sto si rekao.Samo zbog Kerija imam sve Markove u kojima se pojavljuje.Mislim da je Keri iako je bio veoma kratak zasluzio neko posebno izdanje jos u Dnevniku pa makar da su ga stavili kao nekakav specijalac.Pirati su ocajno uradjeni.Radije cu da citam one Markove |
|
|
zizanon
Senior Member
Croatia
1523 Posts
Member since 21/11/2003 |
|
targon
stripovi.com suradnik
Croatia
113 Posts
Member since 10/07/2003 |
Posted - 05/12/2006 : 08:45:58
|
Traper Keri, covjece, otkad nisam cuo za to, daleko najbolji dodatak, barem meni, jako mi je bila fascinantna indijanska mitologija s kojom sam se tada sreo, danas ipak imamo Magicnog.
If it keeps on raining, levee's going to break, if it keeps on raining, levee's going to break, when the levee breaks, have no place to stay... |
|
|
wanderer
Advanced Member
United Arab Emirates
3489 Posts
Member since 18/08/2004 |
Posted - 05/12/2006 : 09:23:46
|
quote: Originally posted by targon
Traper Keri, covjece, otkad nisam cuo za to, daleko najbolji dodatak, barem meni, jako mi je bila fascinantna indijanska mitologija s kojom sam se tada sreo, danas ipak imamo Magicnog.
nije Magicni los, ali je Traper Keri daleko daleko bolji - Keri je odlican hororac iz pera jednog od najvecih majstora SB-a
Atmosfera je i vise nego jeziva, dok u Magicnom vise se stavlja teziste na akciju (barem sam takav dojam stekao u prvoj knjizi,dalje nisam jos stigao) |
|
|
mifugo
Senior Member
1007 Posts
Member since 28/05/2005 |
Posted - 05/12/2006 : 10:13:02
|
traper Kerry je zakon bija! to je jedna od stvari koje bi tija procitat opet, a nemam ništa kuci, bar mislim...
eh kad bi se našlo sve to skenirano... ili da se objavi... to bi definitivno tija imat...
sican se one jedne epizode s vukodlakon, nikad nisan cita nastavak, a uvik san se pita što se dalje dogodilo... pa ona posvetat Hitchcockovim Pticama... pa Kuig... |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 05/12/2006 : 10:37:30
|
Znaci, Di Vitto i Bianchini su bili crtaci, a koliko vidim neke kasnije price su pisali Pellizzari i Toninelli. Koji su onih popisanih epizoda su bile objavljene kod nas? Sve? Ili samo Sclavijeve?
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
|
wanderer
Advanced Member
United Arab Emirates
3489 Posts
Posted - 05/12/2006 : 13:47:45
|
quote: Originally posted by mifugo
traper Kerry je zakon bija! to je jedna od stvari koje bi tija procitat opet, a nemam ništa kuci, bar mislim...
eh kad bi se našlo sve to skenirano... ili da se objavi... to bi definitivno tija imat...
sican se one jedne epizode s vukodlakon, nikad nisan cita nastavak, a uvik san se pita što se dalje dogodilo... pa ona posvetat Hitchcockovim Pticama... pa Kuig...
imam ti ja skenirane sve epizode koje su izasle u ZS, ako te zanima, javi mi se na mail |
|
|
chkuna
New Member
Croatia
192 Posts
Posted - 09/12/2006 : 01:13:44
|
quote: Originally posted by wanderer
nije Magicni los, ali je Traper Keri daleko daleko bolji - Keri je odlican hororac iz pera jednog od najvecih majstora SB-a
Atmosfera je i vise nego jeziva, dok u Magicnom vise se stavlja teziste na akciju (barem sam takav dojam stekao u prvoj knjizi,dalje nisam jos stigao)
¸
I meni je Keri nekako bolji od Venta. Sclavi je prevagnuo...
Zapalit cu pol vugrada, da zasadim vinograda!!! |
|
|
wanderer
Advanced Member
United Arab Emirates
3489 Posts
Posted - 11/12/2006 : 09:43:06
|
quote: Originally posted by chkuna
Atmosfera je i vise nego jeziva, dok u Magicnom vise se stavlja teziste na akciju (barem sam takav dojam stekao u prvoj knjizi,dalje nisam jos stigao)
¸
I meni je Keri nekako bolji od Venta. Sclavi je prevagnuo...
definitivno Sclavi |
|
|
mifugo
Senior Member
1007 Posts
Posted - 13/12/2006 : 13:43:39
|
sican se one jedne epizode s vukodlakon, nikad nisan cita nastavak, a uvik san se pita što se dalje dogodilo... pa ona posvetat Hitchcockovim Pticama... pa Kuig...
imam ti ja skenirane sve epizode koje su izasle u ZS, ako te zanima, javi mi se na mail
nešto me jebe to slanje priko foruma, nije mi više aktivan taj stari mejl, a nece mi ga prominit u profilu... uglavnom, moj je mejl mifugo AT gmail.com |
|
|
wanderer
Advanced Member
United Arab Emirates
3489 Posts
Posted - 13/12/2006 : 14:18:16
|
imam ti ja skenirane sve epizode koje su izasle u ZS, ako te zanima, javi mi se na mail
nešto me jebe to slanje priko foruma, nije mi više aktivan taj stari mejl, a nece mi ga prominit u profilu... uglavnom, moj je mejl mifugo AT gmail.com
stigao mi je tvoj mail iz Turske situacija je slijedeca - imam 9 epizoda - 127 MB, s tim da zadnja 9-ta epizoda nije kompletna. Trazilo me vec vise ljudi Kerija - pa mozda ne bi bilo lose da neko ga posalje na neki od mailova sa kojeg se skidaju stripovi? pa ako ima neki kandidat, ja mu posaljem CD i svi sretni i zadovoljno |
|
|
mifugo
Senior Member
1007 Posts
Posted - 14/12/2006 : 02:17:53
|
nešto me jebe to slanje priko foruma, nije mi više aktivan taj stari mejl, a nece mi ga prominit u profilu... uglavnom, moj je mejl mifugo AT gmail.com
stigao mi je tvoj mail iz Turske situacija je slijedeca - imam 9 epizoda - 127 MB, s tim da zadnja 9-ta epizoda nije kompletna. Trazilo me vec vise ljudi Kerija - pa mozda ne bi bilo lose da neko ga posalje na neki od mailova sa kojeg se skidaju stripovi? pa ako ima neki kandidat, ja mu posaljem CD i svi sretni i zadovoljno
ja mogu slat s posla ako dobijem cd... ali to valjda u komadima, ha? na gmejlu je 10mb limit... |
|
|
wanderer
Advanced Member
United Arab Emirates
3489 Posts
Posted - 14/12/2006 : 16:20:30
|
quote: Originally posted by mifugo ja mogu slat s posla ako dobijem cd... ali to valjda u komadima, ha? na gmejlu je 10mb limit...
ako za vikend uhvatim vremena, onda cu i tebi napraviti jednu kopiju i poslati pa ti onda okaci na net posalji mi na mail adresu |
|
|
Topic |
|