forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Apdejt apdejta: Karma na Skender-aginom sajmištu
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 04/12/2006 : 12:16:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message
Mislio se i mislio, kako da nazovem topic, i na kraju skontao, jednostavno je najbolje!
(Mada, ako se zadubite, možete primjetiti da je Kama sutra, a Karma danas. )
Dakle, "Životinjska karma", orginalno "Liberty Meadows", crtaca i pisca Franka Choa, ja napokon stigla u glavni grad BiH! Dovuceno je za pocetak dovoljno primjeraka, s tim što je knjižara BuyBook unaprijed otkupila 20 komada za svoje knjižare u Sarajevu i Mostaru, na cemu smo im veoma zahvalni.
Cijena ce biti svugdje 5 KM, pa navalite! Možete naruciti direktno od mene, da vam sacuvam dok ne svratite ovamo i ne mislite i hocete li naci.
A ko svrati na Pravni fakultet, u knjižaru Libris Iuris na prvom spratu, i pitate finu tetu ima li Karme (ako i nije izložena), možete dobiti bez daljnjeg odlaganja.
A bice uskoro i sajam knjiga u Skenderiji, pa cu dodatno javiti podatke gdje ce se moci nabaviti.
Takode, prodavaci iz drugih gradova mi se mogu obratiti da naruce dodatne primjerke i kako da se dostave. Narocito me interesuje ekipa iz Banja Luke koja dolazi svake godine na ove sajmove pa prodaju stripove drugih srpskih izdavaca, pa ako ko zna kako stupiti u kontakt (prije nego se Dekara uveže sa njima beogradskom vezom) može javiti ovdje.
Uh, baš se raspisah. BuyBook knjižare se nalaze u Sarajevu u ulici Zelenih beretki 8 (Art BuyBook, poznati Karabit) i Radicevoj 4 (prvi BuyBook), pa navalite.

Edited by - Emir Pasanovic on 12/12/2006 10:39:49

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 04/12/2006 : 12:23:51  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Da i ja pridonesem topicu (uz sise sve se bolje prodaje):

Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne?
Go to Top of Page

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3490 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 04/12/2006 : 15:53:59  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message
Biblioner je iz Banja Luke, ima broj u topicu Stripovi u BiH! A kada je taj sajam!!?? Bio sam prošle godine ali se ne sjecam kad tacno!

Homo homini lupus
Honores mutant mores
Actum ne agas
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 04/12/2006 : 17:49:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message
Hvala na obavjesti, jasa, a sajam valjda ove godine pocinje 10.12., pa imam nekoliko kontakata koji ce izlagati svoje stvari, a trebao bih kao i ja nešto uletiti pa raditi, pa cemo vidjeti kako sve na kraju ispadne.
Ah da, update stanja: danas prodata dva primjerka u knjizari Libris Iuris, hvala Heyoki i nepoznatom ciki koji cesto dode i razgovara o poeziji.

A na ulici sa svake strane/filijale, uredi/iz njih plaze birokrate/jao ljudi, pa ja se bojim! ||| Fuck Censorship! ||| http://r2cu.wordpress.com/lavirint-comics-magazine/ ||| Recite NE cenzuri! ||| A mi smo stranci u vlastitoj zemlji zbog ljudskog šljama.
Go to Top of Page

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3490 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 04/12/2006 : 17:50:56  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message
Emire koliko to ima strana, da vidim da li bih i ja to kupio!?

Homo homini lupus
Honores mutant mores
Actum ne agas
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 04/12/2006 : 17:56:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message
48, ilustracije, Djoletov (genijalni prevodioc i glavni odgovorni za izdanje) uvodnik i dvije americke sveske u jednom, dakle visoko kvalitetan sadržaj od korice do korice, na formatu A4, mekanih ali blještecih korica uvezano "heftarica" sistemom tako da nema šanse da se odlijepi, ma prava vrijednost za te pare.
Nemaš se šta dvoumit, još ti prakticno na vrata donesem. Procunjaj na starijim topicima gdje je Dekara promovisao kada je tek izašlo za CRŠ, pa da pogledaš i kako izgleda Choov crtež.

A na ulici sa svake strane/filijale, uredi/iz njih plaze birokrate/jao ljudi, pa ja se bojim! ||| Fuck Censorship! ||| http://r2cu.wordpress.com/lavirint-comics-magazine/ ||| Recite NE cenzuri! ||| A mi smo stranci u vlastitoj zemlji zbog ljudskog šljama.
Go to Top of Page

SSM
Average Member

Bosnia and Herzegovina
973 Posts

Member since 13/10/2002

Posted - 04/12/2006 : 18:00:32  Show Profile Show Extended Profile  Send SSM a Private Message
Svaka cast Emire na trudu i zalaganju, nadam se da ce prodaja proci dobro. Ja svoj primjerak uzimam u Buybooku :)

No one gets out of childhood alive.
Go to Top of Page

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3490 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 04/12/2006 : 18:00:47  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message
Uzimam! Kad cemo se naci!?

Homo homini lupus
Honores mutant mores
Actum ne agas
Go to Top of Page

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3490 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 04/12/2006 : 18:05:51  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message
Ili ipak ne!? Moram razmisliti!

Homo homini lupus
Honores mutant mores
Actum ne agas
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 04/12/2006 : 22:55:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message
quote:
Originally posted by SSM

Svaka cast Emire na trudu i zalaganju, nadam se da ce prodaja proci dobro. Ja svoj primjerak uzimam u Buybooku :)

Ako se nastavi standard iz Hrvatske sa onako malešnog sajma kakav je CRŠ, ima da tri puta dovozim nove zalihe.
A za BuyBook, nemoj se iznenaditi ako ne vidiš odmah izloženo, pitaj prodavacicu i recice ti gdje je. Moram se baciti na kakav plakatcic da ljudi mogu vidjet s vrata da ima, samo kolokvij sutra da položim...
Eh da, mostarcima je takode odmah danas izdvojena odredena kolicina pa bi trebali i oni dobiti ovih dana... javim ako uganjam Harisa da mi kaže kad tacno...

Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 04/12/2006 : 22:59:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message
quote:
Originally posted by jasa

Ili ipak ne!? Moram razmisliti!

Šta ba ne, jel to majke ti oceš bacat pare na ove Bonellije? Pa proširi malo vidike, majku mu, evo samo pošalji poruku i nacrtam se kod trafike (samo sutra iza 2 :)).

Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 04/12/2006 : 23:00:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message
quote:
Originally posted by DeeCay

Da i ja pridonesem topicu (uz sise sve se bolje prodaje):

Bogami slaba vajda od ove tvoje slikice, za sad samo dvoje ljudi da se jave...
Mozda ako je stavimo dvaput.

Go to Top of Page

Heyoka
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4913 Posts

Member since 01/11/2001

Posted - 05/12/2006 : 10:55:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit Heyoka's Homepage  Send Heyoka a Private Message
Životinjska karma objedinjava Choovu prsatu tetu, Djoletov osjecaj za prevodenje (pa nek neko kaže da pravnici nemaju osjecaja! ) i Dekarin smisao za izdavanja (u kontekstu Balkana) outsiderskih stripova.

I Bogu hvala što je podjela upravo takva.

"All hail the spider!
A hardy breed is he!
Tra la la!"
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 05/12/2006 : 13:00:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message
quote:
Originally posted by Heyoka
I Bogu hvala što je podjela upravo takva.

Aaaameeeen!

Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 05/12/2006 : 16:21:55  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message
quote:
Originally posted by Heyoka
Dekarin smisao za izdavanja (u kontekstu Balkana) outsiderskih stripova.

hvala, ali Karma je ipak 100 posto Djoletova ideja.
o mojim autsajderskim stripovima neshto vishe za koji mesec

look, maybe i didn`t say every little tiny syllable,no. but basically i said `em,yeah.
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 06/12/2006 : 11:43:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message
Update: mostarski primjerci stižu u petak, pa požurite jer ih je samo pet. A ako kupite sve brzo, lako cemo BuyBooku prodati dodatne primjerke.

Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7806 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 06/12/2006 : 19:40:06  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
hoce li biti u skorije vrijeme ikakvih libellusovih izdanja u buybooku? ili na sajmu knjiga u skenderiji?

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 06/12/2006 : 19:47:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
Na zalost do sada nemamo nikoga iz BiH kao distributera nasih izdanja.

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 06/12/2006 : 21:10:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message
I like girlz, Lavirintova izdanja su jeftina, lako prenosiva i dobra. Libelusova izdanja su "samo" dobra.
Da najavim, mada sat dolaska još nije sigurno odreden: isto u petak, eto me na Pale da pogledam tu izložbu što organizovaše. Ko je zainteresovan, ponijecu u torbi nekoliko komada karme (ili više ako budem išao autom), a ne bi bilo loše da dogovorimo neki sastanak ko je s foruma gore (nije valjda samo Blek Stena???).

Go to Top of Page

SSM
Average Member

Bosnia and Herzegovina
973 Posts

Member since 13/10/2002

Posted - 08/12/2006 : 18:18:23  Show Profile Show Extended Profile  Send SSM a Private Message
Karma je u buybooku bila sasvim lijepo izdvojena od ostalih izdanja tako da mi je nije bilo teško uociti. Ovako na prvi pogled, izgleda fenomenalno

Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 08/12/2006 : 19:38:17  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message
javi kad prodje drugi(pogled jelte:)

look, maybe i didn`t say every little tiny syllable,no. but basically i said `em,yeah.
Go to Top of Page

SSM
Average Member

Bosnia and Herzegovina
973 Posts

Member since 13/10/2002

Posted - 09/12/2006 : 16:10:19  Show Profile Show Extended Profile  Send SSM a Private Message
quote:
Originally posted by BlekenDekara

javi kad prodje drugi(pogled jelte:)

Eeee, procitah konacno i ovo cudo ;) Prvi utisak: fenomenalan crtež. Drugi utisak: Jaaako zabavno. Treci utisak: Ralf je luuuuuuuuud :) Totalno me nasmijalo par scena, npr. ona u kojoj Ralf glumi slijepog miša. Ovo je definitivno best buy 2006.

Go to Top of Page

SSM
Average Member

Bosnia and Herzegovina
973 Posts

Member since 13/10/2002

Posted - 09/12/2006 : 16:12:45  Show Profile Show Extended Profile  Send SSM a Private Message
I da, prevod je odvala :)

Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 09/12/2006 : 17:41:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message
Nadajmo se da ce biti i ovomjesecni best-buy BuyBooka. Znam da je kod mene ostalo još samo nekoliko komada, jer ljudi kad kupuju, onda kupuju po dva tri odjednom.
Zahvaljujemo se, naravno, svima koji kupovinom podržavaju izdanje i ideju da se dovuce u Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu. S moje strane mogu obecati da dokle god bude potražnje, bice i stripova.

Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 12/12/2006 : 10:43:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message
Helem, sutra pocinje sajam knjiga u Sarajevu, poznatoj Skenderiji, pa ko se zaželio dobrog štiva po normalnijim cijenama, ima opet priliku istrošiti sve novca što je ostavljao na stranu za teške dane.
Što se tice Životinjske karme, sve su šanse da ce biti na štandu izdavacke kuce "Zoro" (gdje cu i ja raditi dio dana), te štandu BuyBooka i Libris Iuris, pa samo prošecite i nadite.
PS. ako pocnete cimati Djoleta i Dekaru SADA, možda vam dadnu popust u zadnjim danima sajma.

Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 12/12/2006 : 22:00:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message
Dakle, definitivno ce biti na štandovima Libris Iuris i Zoro naklade, za Buybook nisam siguran, a uganjat cu i likove iz Biblionera do kraja sajma valjda (što ne bi trebalo biti preteško jer su na susjednom štandu od mene ).
Odo spavat, noge su mi otpale dok smo popisali cijene...

Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000