forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Biblioteka Mister No
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 21

chkuna
New Member

Croatia
197 Posts

Member since 26/09/2006

Posted - 19/12/2006 : 00:10:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit chkuna's Homepage  Send chkuna a Private Message
Pocinjem "šparati"...

Zapalit cu pol vugrada,
da zasadim vinograda!!!
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 19/12/2006 : 12:55:32  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
Na pocetku kada je Gaston lansirao ovu vijest o biblioteci Mister no,rocco21 i ja smo trljali ruke,jer smo ocekivali da ce se sada na aukcijama pojaviti oni "neobjavljeni u RH" i "raritetni" lms Mister Noi...
Dobili smo ono cemu se nismo nadali!
Mali milijun kompleta lms Mister Noa!
A cijene varljive :-))))
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 19/12/2006 : 13:14:53  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
ja san odma reka da ce se to dogodit.tako je bilo prije po godine kad je objavljeno da Lazarus pristaje izlazit.odma kompletici na aukcijama

inner fear your worst enemy
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 19/12/2006 : 15:23:33  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:
Originally posted by kico

Na pocetku kada je Gaston lansirao ovu vijest o biblioteci Mister no,rocco21 i ja smo trljali ruke,jer smo ocekivali da ce se sada na aukcijama pojaviti oni "neobjavljeni u RH" i "raritetni" lms Mister Noi...
Dobili smo ono cemu se nismo nadali!
Mali milijun kompleta lms Mister Noa!
A cijene varljive :-))))

paaa...do tih epizoda ce puno puno vode proteci Dunavom i Savom ako se bude islo na 12-tak svesaka godisnje(tako sam ja razumeo)...tako da ce svakako one biti retkost bez obzira na nova izdanja.
Uostalom...ne verujem da ce nova izdanja spustiti znacajnije cenu LMS izdanja...treba napraviti razliku izmedju LMS-MN-a koji je pravljen za siroke mase u nekoliko desetina hiljada tiraza i eks-izdanja koje nam je na pomolu od 500-tinak komada na trzistu...nebo i zemlja
Ovo sto se trenutno dogadja su sporadicne egzibicije...kompleti MN-a nisu retkost na aukcijama...redovno se vidjaju.

"U vremenu satelita i svemirskih putovanja besmisleno odzvanjaju uvijek nova ratovanja"

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 19/12/2006 : 16:32:03  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Ma da, ja sam malo prošvrljao po aukcijama i više manje su standardne stvari okolo. Nema neke poplave kolekcija MNo i MM...

Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne?
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 19/12/2006 : 16:57:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
pa mislim da to bas i nije tocno...nema poplava ali je ipak dosta iznad prosjeka...a tih 12 svezaka ce dostizati i do 30 regularnih svezaka ili cak i do 40 lms brojeva, pa racunajte da je kroz vrlo kratko vrijeme od nekoliko godina sve to sto je objavio dnevnik - vani!...mislim da ce se napokon dogoditi, zbog toga sto mr no u lms nema raritetnu vrijednost zbog kasnog i masovnog izlazenja, da ce cijena drasticno pasti...isto vrijedi i za MM, s tim da ce ovaj jos prije dostignuti lms izdanje...ovo nije zagor iz 1969., libellus izdanje ce ugusiti ova 2 lms izdanja i svesti ih na vrlo jeftinu robu, gdje i spadaju...znaci, plemenita i opcenarodna uluga LL burzoazije

Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees.
Go to Top of Page

DannyTrejo
Junior Member

344 Posts

Member since 20/09/2006

Posted - 19/12/2006 : 17:02:07  Show Profile Show Extended Profile  Send DannyTrejo a Private Message
Ali uz Libellusova izdanja, necu htjeti ni pogledati više LMS.

Stare Ken Parkere više ne mogu ni vidjet, a kamoli citati otkako su nova izdanja stigla...

Poštenim putem ici bit' ce teško znaj
Al' samo ceš tako stici gdje je vjecni sjaj
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 19/12/2006 : 17:06:40  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:
Originally posted by Curunir

pa mislim da to bas i nije tocno...nema poplava ali je ipak dosta iznad prosjeka...a tih 12 svezaka ce dostizati i do 30 regularnih svezaka ili cak i do 40 lms brojeva, pa racunajte da je kroz vrlo kratko vrijeme od nekoliko godina sve to sto je objavio dnevnik - vani!...mislim da ce se napokon dogoditi, zbog toga sto mr no u lms nema raritetnu vrijednost zbog kasnog i masovnog izlazenja, da ce cijena drasticno pasti...isto vrijedi i za MM, s tim da ce ovaj jos prije dostignuti lms izdanje...ovo nije zagor iz 1969., libellus izdanje ce ugusiti ova 2 lms izdanja i svesti ih na vrlo jeftinu robu, gdje i spadaju...znaci, plemenita i opcenarodna uluga LL burzoazije

Po toj racunici proteci ce oko 6 godina da bi se stigli raritetni brojevi MN-a...sto je moras priznati dosta vremena(narocito u mojim godinama)
Greska je uporedjivati Dnevnikovo izdanje MN-a sa ovim novim izdanjima...Neki se ljudi bas nedaju nauciti da nostalgija nikada ne umire...
Naravno da se zna kojem izdanju pripadaju epiteti "kvalitetnog" stripa, i tu ne treba trositi reci...jedva cekam ova nova izdanja...

"U vremenu satelita i svemirskih putovanja besmisleno odzvanjaju uvijek nova ratovanja"

Go to Top of Page

Dalen
Senior Member

Croatia
2276 Posts

Member since 13/03/2003

Posted - 19/12/2006 : 17:14:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Dalen a Private Message
U tvojim godinama . A što bi onda ja i još neki (da ih ne spominjem ) rekli.
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 19/12/2006 : 17:32:38  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
he,he, moram priznati da odavno nisam editovao moje podatke u "profilu"

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 19/12/2006 : 17:37:19  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
najveca greška LMS - a a i ZS je bili šta su sikli epizode!
i zato mi nije ža šta san proda skoro cili komplet MN prije nekoliko godina.i mislin da libelus radi pravu stvar sa ovim izdanjima.KP recimo iz lms i ovaj novi je neusporediv.

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 19/12/2006 : 18:00:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:
Originally posted by DeeCay

Ma da, ja sam malo prošvrljao po aukcijama i više manje su standardne stvari okolo. Nema neke poplave kolekcija MNo i MM...

Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne?

Kupih LMS Mr.No komplet (fali 6 komada), osrednjikavo ocuvan za 650 kuna. Ima i MM po slicnoj cijeni ako nije otišlo...

The Force is what gives a Jedi his power. It's an energy field created by all living things.
It surrounds us and penetrates us. It binds the galaxy together.
Go to Top of Page

dule_car
Advanced Member

Slovenia
4193 Posts

Member since 01/05/2003

Posted - 19/12/2006 : 18:02:57  Show Profile Show Extended Profile  Send dule_car a Private Message
meni je cak sad zao sto nisam kupovao Ken-a u LL izdanju (a cujem da prvih brojeva više nema- jel' istina?), tako da cu sad ipak krenuti sa MM i MrNo novim izdanjima... ipak, unatoc, slabom papiru i rezanju epizoda volio bi nabaviti i stare komplete...kao što je neko to napisao- to mi je djetinjstvo i nostalgija postoji:)...

to e to

---there is no spoon--- (a viljuske?)

Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 19/12/2006 : 18:48:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
Ken Parkera prvih brojeva vise nema to je istina...

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 19/12/2006 : 18:52:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:
Originally posted by sdragan@

quote:

Po toj racunici proteci ce oko 6 godina da bi se stigli raritetni brojevi MN-a...sto je moras priznati dosta vremena(narocito u mojim godinama)
Greska je uporedjivati Dnevnikovo izdanje MN-a sa ovim novim izdanjima...Neki se ljudi bas nedaju nauciti da nostalgija nikada ne umire...
Naravno da se zna kojem izdanju pripadaju epiteti "kvalitetnog" stripa, i tu ne treba trositi reci...jedva cekam ova nova izdanja...

ma ok, samo meni mr no nije nostalgija prevelika, obzirom na moje godine... mene hvata nostalgija kad vidim npr. zagora od 6 dinara i slicno..."one neimenovane" hvata kad vide neko izdanje iz kraljevine shs

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 19/12/2006 : 19:08:24  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:

[quote]Originally posted by Curunir

ma ok, samo meni mr no nije nostalgija prevelika, obzirom na moje godine... mene hvata nostalgija kad vidim npr. zagora od 6 dinara i slicno..."one neimenovane" hvata kad vide neko izdanje iz kraljevine shs

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 19/12/2006 : 19:10:02  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
mene vata nostlgija samo za odredenim stripovima.

Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 19/12/2006 : 20:57:15  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:
Originally posted by Dado

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne

Pravi dokaz da skupocena izdanja sa malim tirazima i nisu namenjena "citaocima" vec kolekcionarima...kladim se da tih 400-500 sretnika koji poseduju te brojeve nisu ni procitali ta izdanja vec ih samo odlozili na police, mozda su sebi dopustili da ih ovlas prelistaju i to pod uglom od 30 stepeni, onako, bojazljivo...naravno...to je lep osecaj i ja pripadam toj vrsti ljudi...ali...cinjenica je da se ta izdanja NE CITAJU!

Jedva cekam da se dokopam prvog broja MN-a...i vec me hvata panika u koji deo stana da ga stavim...ne mogu ga mesati sa ostalih par hiljada ZS,LMS,SS,itd...krseva koji mi stoje odlozeni u magacinu, sto na policama a sto u banan-kutijama. Ne, ta izdanja zasluzuju pocasno mesto u stanu(mozda skinem ikonu i mesto nje namontiram policu pa ih tu poceti slagati)
Kako ubediti suprugu da je to odlicna ideja?
O novcu i da ne pricam

Mislim da je ovo vec bolest...ravno narkomaniji...cini mi se da je obi-wan pre par meseci imao jedan sjajan post na slicnu temu.
Mozda odem kod psihijatra ovih dana...mozda ima lek za mene...mozda ce novac upucen na njegov racun biti pametnije utrosen nego...nego...nego za tamo neki strip!(istina sa tvrdim koricama)

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 19/12/2006 : 21:01:11  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
ja san sve u HC uredno procita

Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 20/12/2006 : 05:49:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by Dado

Pravi dokaz da skupocena izdanja sa malim tirazima i nisu namenjena "citaocima" vec kolekcionarima...kladim se da tih 400-500 sretnika koji poseduju te brojeve nisu ni procitali ta izdanja vec ih samo odlozili na police, mozda su sebi dopustili da ih ovlas prelistaju i to pod uglom od 30 stepeni, onako, bojazljivo...naravno...to je lep osecaj i ja pripadam toj vrsti ljudi...ali...cinjenica je da se ta izdanja NE CITAJU!

Jedva cekam da se dokopam prvog broja MN-a...i vec me hvata panika u koji deo stana da ga stavim...ne mogu ga mesati sa ostalih par hiljada ZS,LMS,SS,itd...krseva koji mi stoje odlozeni u magacinu, sto na policama a sto u banan-kutijama. Ne, ta izdanja zasluzuju pocasno mesto u stanu(mozda skinem ikonu i mesto nje namontiram policu pa ih tu poceti slagati)
Kako ubediti suprugu da je to odlicna ideja?
O novcu i da ne pricam

Mislim da je ovo vec bolest...ravno narkomaniji...cini mi se da je obi-wan pre par meseci imao jedan sjajan post na slicnu temu.
Mozda odem kod psihijatra ovih dana...mozda ima lek za mene...mozda ce novac upucen na njegov racun biti pametnije utrosen nego...nego...nego za tamo neki strip!(istina sa tvrdim koricama)

Glupost! I ja imam sve KP i sve sam ih normalno procitao, nisam ih citao pod uglom od 30 stepeni, a to se odnosi i na ostala HC izdanja. Za mene je bolesno kupovati izdanja a ne citati ih, i siguran sam da ovako mislim barem 90 % kupaca HC izdanja.

But I'm just a soul whose intentions are good
Oh Lord, please don't let me be misunderstood

Edited by - SejoSexon on 20/12/2006 05:50:28
Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 20/12/2006 : 07:24:49  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message
Hahahahahaha. Imam i ja doma jedno metar Libellusovih stripova. Dobre korice. Ne znam sto je unutra.

Go to Top of Page

Dalen
Senior Member

Croatia
2276 Posts

Member since 13/03/2003

Posted - 20/12/2006 : 07:53:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Dalen a Private Message
quote:
Originally posted by SejoSexon
Glupost! I ja imam sve KP i sve sam ih normalno procitao, nisam ih citao pod uglom od 30 stepeni, a to se odnosi i na ostala HC izdanja. Za mene je bolesno kupovati izdanja a ne citati ih, i siguran sam da ovako mislim barem 90 % kupaca HC izdanja.

Pa normalno. Kupiti strip, a ne procitati ga Jedino malu glavobolju pretstavljaju giganti, ali zbog težine .
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 20/12/2006 : 08:37:21  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:
Originally posted by alen

Hahahahahaha. Imam i ja doma jedno metar Libellusovih stripova. Dobre korice. Ne znam sto je unutra.

Imas pivo od mene za iskrenost
Ostali nemaju hrabrosti priznati (pre svega samome sebi), da je od tih 500 komada stripova manje od 10% procitano...naravno sve te price su bezbroj puta procitane u Dnevnikovim izdanjima...za to ta izdanja i sluze...da bi se citala.Skupocena izdanja se NE CITAJU i NE POZAMLJUJU PRIJATELJIMA!
Ja tu ne vidim nista cudno...sve je to normalno.

Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 20/12/2006 : 08:49:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
quote:

quote:

Ostali nemaju hrabrosti priznati (pre svega samome sebi), da je od tih 500 komada stripova manje od 10% procitano...naravno sve te price su bezbroj puta procitane u Dnevnikovim izdanjima...za to ta izdanja i sluze...da bi se citala.Skupocena izdanja se NE CITAJU i NE POZAMLJUJU PRIJATELJIMA!

Meni to nije normalno. Nisam bolestan da trošim gomilu novca za stripove koje nikada necu procitati.

Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 20/12/2006 : 08:57:56  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:
Originally posted by SejoSexon

quote:

quote:

Meni to nije normalno. Nisam bolestan da trošim gomilu novca za stripove koje nikada necu procitati.

MA ok. Sejo...ti spadas u onih 10% koji citaju...ali, veruj mi da si debelo u manjini...vecina samo uredno zapakira strip u vrecicu i stavi na policu.
Mozda gresim ali vecina mojih poznanika tako radi a i ja sam sam takav...evo bas jucer kupih Zagor extra na kiosku...nisam ga ni izvadio iz vrecice...sto bih ga citao kada ga imam u ZS izdanju...a i nisam ga ni kupio da bih ga procitao vec da bih ga POSEDOVAO u svojoj kolekciji(znas i sam da se glanceri cene).

Go to Top of Page
Page: of 21 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000