Author |
Topic  |
chkuna
New Member

Croatia
197 Posts
Member since 26/09/2006 |
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 19/12/2006 : 12:55:32
|
Na pocetku kada je Gaston lansirao ovu vijest o biblioteci Mister no,rocco21 i ja smo trljali ruke,jer smo ocekivali da ce se sada na aukcijama pojaviti oni "neobjavljeni u RH" i "raritetni" lms Mister Noi... Dobili smo ono cemu se nismo nadali! Mali milijun kompleta lms Mister Noa! A cijene varljive :-)))) |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 19/12/2006 : 13:14:53
|
ja san odma reka da ce se to dogodit.tako je bilo prije po godine kad je objavljeno da Lazarus pristaje izlazit.odma kompletici na aukcijama
inner fear your worst enemy |
 |
|
sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts
Member since 01/05/2005 |
Posted - 19/12/2006 : 15:23:33
|
quote: Originally posted by kico
Na pocetku kada je Gaston lansirao ovu vijest o biblioteci Mister no,rocco21 i ja smo trljali ruke,jer smo ocekivali da ce se sada na aukcijama pojaviti oni "neobjavljeni u RH" i "raritetni" lms Mister Noi... Dobili smo ono cemu se nismo nadali! Mali milijun kompleta lms Mister Noa! A cijene varljive :-))))
paaa...do tih epizoda ce puno puno vode proteci Dunavom i Savom ako se bude islo na 12-tak svesaka godisnje(tako sam ja razumeo )...tako da ce svakako one biti retkost bez obzira na nova izdanja. Uostalom...ne verujem da ce nova izdanja spustiti znacajnije cenu LMS izdanja...treba napraviti razliku izmedju LMS-MN-a koji je pravljen za siroke mase u nekoliko desetina hiljada tiraza i eks-izdanja koje nam je na pomolu od 500-tinak komada na trzistu...nebo i zemlja Ovo sto se trenutno dogadja su sporadicne egzibicije...kompleti MN-a nisu retkost na aukcijama...redovno se vidjaju.
"U vremenu satelita i svemirskih putovanja besmisleno odzvanjaju uvijek nova ratovanja"

|
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 19/12/2006 : 16:32:03
|
Ma da, ja sam malo prošvrljao po aukcijama i više manje su standardne stvari okolo. Nema neke poplave kolekcija MNo i MM...
Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne? |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 19/12/2006 : 16:57:10
|
pa mislim da to bas i nije tocno...nema poplava ali je ipak dosta iznad prosjeka...a tih 12 svezaka ce dostizati i do 30 regularnih svezaka ili cak i do 40 lms brojeva, pa racunajte da je kroz vrlo kratko vrijeme od nekoliko godina sve to sto je objavio dnevnik - vani!...mislim da ce se napokon dogoditi, zbog toga sto mr no u lms nema raritetnu vrijednost zbog kasnog i masovnog izlazenja, da ce cijena drasticno pasti...isto vrijedi i za MM, s tim da ce ovaj jos prije dostignuti lms izdanje...ovo nije zagor iz 1969., libellus izdanje ce ugusiti ova 2 lms izdanja i svesti ih na vrlo jeftinu robu, gdje i spadaju...znaci, plemenita i opcenarodna uluga LL burzoazije
Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees. |
 |
|
DannyTrejo
Junior Member

344 Posts
Member since 20/09/2006 |
Posted - 19/12/2006 : 17:02:07
|
Ali uz Libellusova izdanja, necu htjeti ni pogledati više LMS.
Stare Ken Parkere više ne mogu ni vidjet, a kamoli citati otkako su nova izdanja stigla...
Poštenim putem ici bit' ce teško znaj Al' samo ceš tako stici gdje je vjecni sjaj |
 |
|
sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts
Posted - 19/12/2006 : 17:06:40
|
quote: Originally posted by Curunir
pa mislim da to bas i nije tocno...nema poplava ali je ipak dosta iznad prosjeka...a tih 12 svezaka ce dostizati i do 30 regularnih svezaka ili cak i do 40 lms brojeva, pa racunajte da je kroz vrlo kratko vrijeme od nekoliko godina sve to sto je objavio dnevnik - vani!...mislim da ce se napokon dogoditi, zbog toga sto mr no u lms nema raritetnu vrijednost zbog kasnog i masovnog izlazenja, da ce cijena drasticno pasti...isto vrijedi i za MM, s tim da ce ovaj jos prije dostignuti lms izdanje...ovo nije zagor iz 1969., libellus izdanje ce ugusiti ova 2 lms izdanja i svesti ih na vrlo jeftinu robu, gdje i spadaju...znaci, plemenita i opcenarodna uluga LL burzoazije
Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees.
Po toj racunici proteci ce oko 6 godina da bi se stigli raritetni brojevi MN-a...sto je moras priznati dosta vremena(narocito u mojim godinama ) Greska je uporedjivati Dnevnikovo izdanje MN-a sa ovim novim izdanjima...Neki se ljudi bas nedaju nauciti da nostalgija nikada ne umire...  Naravno da se zna kojem izdanju pripadaju epiteti "kvalitetnog" stripa, i tu ne treba trositi reci...jedva cekam ova nova izdanja...
"U vremenu satelita i svemirskih putovanja besmisleno odzvanjaju uvijek nova ratovanja"

|
 |
|
Dalen
Senior Member

.jpg)
Croatia
2276 Posts
Member since 13/03/2003 |
|
sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts
Posted - 19/12/2006 : 17:32:38
|
he,he, moram priznati da odavno nisam editovao moje podatke u "profilu" 

|
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Posted - 19/12/2006 : 17:37:19
|
najveca greška LMS - a a i ZS je bili šta su sikli epizode! i zato mi nije ža šta san proda skoro cili komplet MN prije nekoliko godina.i mislin da libelus radi pravu stvar sa ovim izdanjima.KP recimo iz lms i ovaj novi je neusporediv.
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 19/12/2006 : 18:00:35
|
quote: Originally posted by DeeCay
Ma da, ja sam malo prošvrljao po aukcijama i više manje su standardne stvari okolo. Nema neke poplave kolekcija MNo i MM...
Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne?
Kupih LMS Mr.No komplet (fali 6 komada), osrednjikavo ocuvan za 650 kuna. Ima i MM po slicnoj cijeni ako nije otišlo...
The Force is what gives a Jedi his power. It's an energy field created by all living things. It surrounds us and penetrates us. It binds the galaxy together. |
 |
|
dule_car
Advanced Member

Slovenia
4193 Posts
Member since 01/05/2003 |
Posted - 19/12/2006 : 18:02:57
|
meni je cak sad zao sto nisam kupovao Ken-a u LL izdanju (a cujem da prvih brojeva više nema- jel' istina?), tako da cu sad ipak krenuti sa MM i MrNo novim izdanjima... ipak, unatoc, slabom papiru i rezanju epizoda volio bi nabaviti i stare komplete...kao što je neko to napisao- to mi je djetinjstvo i nostalgija postoji:)...
to e to
---there is no spoon--- (a viljuske?)
|
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 19/12/2006 : 18:48:29
|
Ken Parkera prvih brojeva vise nema to je istina...
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 19/12/2006 : 18:52:17
|
quote: Originally posted by sdragan@
Po toj racunici proteci ce oko 6 godina da bi se stigli raritetni brojevi MN-a...sto je moras priznati dosta vremena(narocito u mojim godinama ) Greska je uporedjivati Dnevnikovo izdanje MN-a sa ovim novim izdanjima...Neki se ljudi bas nedaju nauciti da nostalgija nikada ne umire...  Naravno da se zna kojem izdanju pripadaju epiteti "kvalitetnog" stripa, i tu ne treba trositi reci...jedva cekam ova nova izdanja...

ma ok, samo meni mr no nije nostalgija prevelika, obzirom na moje godine ... mene hvata nostalgija kad vidim npr. zagora od 6 dinara i slicno ..."one neimenovane" hvata kad vide neko izdanje iz kraljevine shs 
Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees. |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Posted - 19/12/2006 : 19:08:24
|
[quote]Originally posted by Curunir

ma ok, samo meni mr no nije nostalgija prevelika, obzirom na moje godine ... mene hvata nostalgija kad vidim npr. zagora od 6 dinara i slicno ..."one neimenovane" hvata kad vide neko izdanje iz kraljevine shs 

|
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
|
sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts
Posted - 19/12/2006 : 20:57:15
|
quote: Originally posted by Dado
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Pravi dokaz da skupocena izdanja sa malim tirazima i nisu namenjena "citaocima" vec kolekcionarima...kladim se da tih 400-500 sretnika koji poseduju te brojeve nisu ni procitali ta izdanja vec ih samo odlozili na police, mozda su sebi dopustili da ih ovlas prelistaju i to pod uglom od 30 stepeni, onako, bojazljivo ...naravno...to je lep osecaj i ja pripadam toj vrsti ljudi ...ali...cinjenica je da se ta izdanja NE CITAJU!
Jedva cekam da se dokopam prvog broja MN-a...i vec me hvata panika u koji deo stana da ga stavim...ne mogu ga mesati sa ostalih par hiljada ZS,LMS,SS,itd...krseva koji mi stoje odlozeni u magacinu, sto na policama a sto u banan-kutijama. Ne, ta izdanja zasluzuju pocasno mesto u stanu(mozda skinem ikonu i mesto nje namontiram policu pa ih tu poceti slagati ) Kako ubediti suprugu da je to odlicna ideja? O novcu i da ne pricam
Mislim da je ovo vec bolest...ravno narkomaniji...cini mi se da je obi-wan pre par meseci imao jedan sjajan post na slicnu temu. Mozda odem kod psihijatra ovih dana...mozda ima lek za mene...mozda ce novac upucen na njegov racun biti pametnije utrosen nego...nego...nego za tamo neki strip!(istina sa tvrdim koricama )

|
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 20/12/2006 : 05:49:48
|
quote: Originally posted by Dado
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Pravi dokaz da skupocena izdanja sa malim tirazima i nisu namenjena "citaocima" vec kolekcionarima...kladim se da tih 400-500 sretnika koji poseduju te brojeve nisu ni procitali ta izdanja vec ih samo odlozili na police, mozda su sebi dopustili da ih ovlas prelistaju i to pod uglom od 30 stepeni, onako, bojazljivo ...naravno...to je lep osecaj i ja pripadam toj vrsti ljudi ...ali...cinjenica je da se ta izdanja NE CITAJU!
Jedva cekam da se dokopam prvog broja MN-a...i vec me hvata panika u koji deo stana da ga stavim...ne mogu ga mesati sa ostalih par hiljada ZS,LMS,SS,itd...krseva koji mi stoje odlozeni u magacinu, sto na policama a sto u banan-kutijama. Ne, ta izdanja zasluzuju pocasno mesto u stanu(mozda skinem ikonu i mesto nje namontiram policu pa ih tu poceti slagati ) Kako ubediti suprugu da je to odlicna ideja? O novcu i da ne pricam
Mislim da je ovo vec bolest...ravno narkomaniji...cini mi se da je obi-wan pre par meseci imao jedan sjajan post na slicnu temu. Mozda odem kod psihijatra ovih dana...mozda ima lek za mene...mozda ce novac upucen na njegov racun biti pametnije utrosen nego...nego...nego za tamo neki strip!(istina sa tvrdim koricama )

Glupost! I ja imam sve KP i sve sam ih normalno procitao, nisam ih citao pod uglom od 30 stepeni, a to se odnosi i na ostala HC izdanja. Za mene je bolesno kupovati izdanja a ne citati ih, i siguran sam da ovako mislim barem 90 % kupaca HC izdanja.
But I'm just a soul whose intentions are good Oh Lord, please don't let me be misunderstood
|
Edited by - SejoSexon on 20/12/2006 05:50:28 |
 |
|
alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
|
Dalen
Senior Member

.jpg)
Croatia
2276 Posts
Member since 13/03/2003 |
Posted - 20/12/2006 : 07:53:42
|
quote: Originally posted by SejoSexon Glupost! I ja imam sve KP i sve sam ih normalno procitao, nisam ih citao pod uglom od 30 stepeni, a to se odnosi i na ostala HC izdanja. Za mene je bolesno kupovati izdanja a ne citati ih, i siguran sam da ovako mislim barem 90 % kupaca HC izdanja.
Pa normalno. Kupiti strip, a ne procitati ga Jedino malu glavobolju pretstavljaju giganti, ali zbog težine . |
 |
|
sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts
Posted - 20/12/2006 : 08:37:21
|
quote: Originally posted by alen
Hahahahahaha. Imam i ja doma jedno metar Libellusovih stripova. Dobre korice. Ne znam sto je unutra.

Imas pivo od mene za iskrenost Ostali nemaju hrabrosti priznati (pre svega samome sebi), da je od tih 500 komada stripova manje od 10% procitano...naravno sve te price su bezbroj puta procitane u Dnevnikovim izdanjima...za to ta izdanja i sluze...da bi se citala.Skupocena izdanja se NE CITAJU i NE POZAMLJUJU PRIJATELJIMA! Ja tu ne vidim nista cudno...sve je to normalno.

|
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 20/12/2006 : 08:49:08
|
Hahahahahaha. Imam i ja doma jedno metar Libellusovih stripova. Dobre korice. Ne znam sto je unutra.

Imas pivo od mene za iskrenost Ostali nemaju hrabrosti priznati (pre svega samome sebi), da je od tih 500 komada stripova manje od 10% procitano...naravno sve te price su bezbroj puta procitane u Dnevnikovim izdanjima...za to ta izdanja i sluze...da bi se citala.Skupocena izdanja se NE CITAJU i NE POZAMLJUJU PRIJATELJIMA! Ja tu ne vidim nista cudno...sve je to normalno.

Meni to nije normalno. Nisam bolestan da trošim gomilu novca za stripove koje nikada necu procitati.
But I'm just a soul whose intentions are good Oh Lord, please don't let me be misunderstood
|
 |
|
sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts
Posted - 20/12/2006 : 08:57:56
|
quote: Originally posted by SejoSexon

Meni to nije normalno. Nisam bolestan da trošim gomilu novca za stripove koje nikada necu procitati.
MA ok. Sejo...ti spadas u onih 10% koji citaju...ali, veruj mi da si debelo u manjini...vecina samo uredno zapakira strip u vrecicu i stavi na policu. Mozda gresim ali vecina mojih poznanika tako radi a i ja sam sam takav...evo bas jucer kupih Zagor extra na kiosku...nisam ga ni izvadio iz vrecice...sto bih ga citao kada ga imam u ZS izdanju...a i nisam ga ni kupio da bih ga procitao vec da bih ga POSEDOVAO u svojoj kolekciji(znas i sam da se glanceri cene ).

|
 |
|
Topic  |
|