forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Biblioteka Mister No
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 21

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 03/01/2007 : 21:22:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
quote:
Originally posted by stinky

hehe dado
koristim ovu priliku, kad si vec tako lepršavo razložio stvar, da te uputim da se prisjetiš tih svojih rijeci, sljedeci put kad iz gaca povuceš onaj slabašni razlog, vrlo ti omiljen ("izdaj sam"): znaci, obojica se slažemo, trebam-li-biti-izdavac-da-bih-pricao-o-izdavanju? ;)

samo to, da uguramo tu kad toliko paše:)))

Tako je govorio Zagortustra.

Slazem se u potpunosti i moja prica je uvijek ista.
Samo sto si promjenio pojmove pa ovo nije za usporediti.
Ne moras biti izdavac da bi kritizirao ili hvalio izdavastvo to stoji i koliko znam
do sada ti to nije pravilo zapreke da bilo sto komentiras.
Ali porediti ovo dvoje nije isto. U konkretnom slucaju radi se o umjetnickom ukusu,
koji je hvala Bogu razlicit kod ljudi ali u primjeru o izdavastvu ti se uglavnom
hvatas cijene koja sa umjetnoscu nema veze, vec je stvar ekonomske prirode.
Odnosno bila bi umjetnost kada bi netko napravio nesto odlicno i dizajnerski i kvalitetno,
i u maloj nakladi da moze uopce opstati a da sve to kosta jako, jako malo...
Moj argument 'izdaj sam' se odnosi samo na ignoriranje stvarnih podataka i cinjenica
tako da me jos uvijek interesira tvoje izdanje na toaletnom papiru, nikakvoj kvaliteti ali za par kuna.
Moje rijeci bi se mogle porediti sa tvojima kada bih ja rekao da je neki crtac los
(a nisam to rekao a niti pomislio ni za Mikicu) istovremeno ignorirajuci cinjenicu
da taj XY crtac ne moze crtati rukom vec to radi nogom, nosom ili cim vec.
Ili da sam mozda rekao da mi je neki crtac los jer njegovih djela ima malo i skupa su.
Trebao bi crtati sa jeftinijim olovkama, na jeftinijem papiru i crtati vise primjeraka...
I jos usput me i vrijedjas, ove rijeci tesko mogu progutati: iz gaca povuceš onaj slabašni
Slabasan sigurno nije, evo sad sam pricao sa suprugom sto ona o tome misli...

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13152 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 03/01/2007 : 21:27:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
quote:
Originally posted by Dado

I jos usput me i vrijedjas, ove rijeci tesko mogu progutati: iz gaca povuceš onaj slabašni

:))
ak tak veli ženica, onda je v redu;)

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 03/01/2007 : 21:57:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:
Originally posted by sdragan@

quote:
Originally posted by Curunir

quote:

Kako Mikicu licno poznajem zaista mi je pun k***c zajebancije na njegov racun na ovim stranicama...covek je ziva legenda i nije zasluzio takvo sto.A najmanje je zasluzio da ga vredjaju strip-fanovi.
Da bi nam dokazao da Mikicini radovi i iz tog "ranog" perioda jos uvek vrede potrudio se jedan nas uvazeni clan i iskreni prijatelj koga ovim putem pozdravljam

http://www.stripovi.com/index.asp?RedirURL=http%3A%2F%2Fwww%2Estripovi%2Ecom%2FAuctionView%2Easp%3FID%3D324265

"U vremenu satelita i svemirskih putovanja besmisleno odzvanjaju uvijek nova ratovanja"

pretjerujes. nije legenda, samo ne zna crtati. unistio je mnoge stripove svojim naslovnicama. a u ostalom je mozda kombinacija supermana i majke tereze, no to me nije briga...

Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees.

Nije ih unistio Mikica vec uredjivacka politika Dnevnika zbog izbacivanja originilnih naslovnica i stavljanja zamenskih...ima tu i dobrih a i losijih radova...Pored Mikice tu su jos i Kerac,Branko Plavsic te Mikicin brat ...ali nije to tema...Volio bih videti par tvojih crteza(tabli)...voleo bih da napises tvoju biografiju, za koga crtas u kojim izdanjima?Da li si imao samostalnih izlozbi i sl.?Imas li se sa cim pohvaliti?!
Ako dobijem odgovore na moja pitanja onda cu razumeti tvoju konstataciju da Mikica "ne zna crtati".Za svaki drugi odgovor cu te smatrati neznalicom i covekom koji nije adekvatan da daje ocene za nekoga strip-crtaca.
Ja razumem da su ukusi razliciti...pa ni meni se ne svidjaju Torricelli,Marcello te D'arcangelo...sve crtaci iz Bonelli kuce...ali nikada ne bih rekao da "ne znaju crtati"...mislim da je to suvise nisko, e...kada bih ja bio neki vrsan crtac onda bih imao obraza da ih kritikujem...ovako zaista nema smisla...

"U vremenu satelita i svemirskih putovanja besmisleno odzvanjaju uvijek nova ratovanja"

ne, nego cu tebe pitati mogu li nekome reci da smatram da ne zna crtati, ajde molim te, ne kaki...ili mozda sonora...meni je npr. taj tvoj legendarni mikica jos 80ih, kad je bio na ljetovanju, poklonio par crteza, i kao klincu mi je to bilo super, sada su mi zbilja teski shit...tvoje je pravo da ga smatras vrhunskim, ali i moje da kazem da taj covjek ne zna crtati, jer je to tako ocito, barem meni...znaci moram i sam crtati da bih bio pogodan/adekvatan iznijeti misljenje koje eto ne pase tvom legendarnom prijatelju?...poramo opet raspravljati da je sve sto kazem, naravno, moje misljenje, a ne mao tseovo???...dakle, ti me smatraj cime hoces, a ja cu tebe zbogo ovakvog stava - tipicnom budalom...

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 03/01/2007 : 22:05:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:
Originally posted by sonor
P.S. Vježbaj lekturu jer bi zbog tebe moga odustat od citanja Libellusovih izdanja!!!

It's in my hands, the sky, so bright
It's burning, it's for me to decide
If flames will reach heaven tonight

konkretiziraj, molim, sto je to tako pogresno...ne bi urednistvo htjelo izgubiti tako vrla kupca, pa mozes naravno poslati na mail ili se ovdje kurciti svojim otkricima...meni svejedno, posla ima na tone, ali volim vidjeti sto nam je promaklo tako znacajno da ce dovesti do tvog odustajanja, makar nesto uvijek hoce, jasno...naravno, ako ima smisla, to cemo opet odluciti urednistvo i ja...

Go to Top of Page

sonor
stripovi.com suradnik

Vatican City
3850 Posts

Member since 18/02/2006

Posted - 03/01/2007 : 22:06:14  Show Profile Show Extended Profile  Send sonor a Private Message
@Curunir

Ne moraš ti mene ništa pitat!
Ja san samo iznija svoje videnje Mikicinih radova koje san vidija uživo!
To šta ti govoriš da on "nezna" crtat, to je ipak tvoje mišljenje pa ti živi u ubjedenju da si u pravu!

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 03/01/2007 : 22:09:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:
Originally posted by stinky

quote:

:))
ak tak veli ženica, onda je v redu;)

hehe...dobar je nas dado, dobar, cudi me da mu trebaju koze

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 03/01/2007 : 22:15:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:

@Curunir

Ne moraš ti mene ništa pitat!
Ja san samo iznija svoje videnje Mikicinih radova koje san vidija uživo!
To šta ti govoriš da on "nezna" crtat, to je ipak tvoje mišljenje pa ti živi u ubjedenju da si u pravu!

ja ti kazem da sam ih vidio i zao mi je sto sam ih bacio...mozda je u medjuvremenu napredovao, no govorili smo o dnevnikovom razdoblju, stoga, imam svoja UVJERENJA za to razdoblje, i smatram ih istinitima...

Go to Top of Page

sonor
stripovi.com suradnik

Vatican City
3850 Posts

Member since 18/02/2006

Posted - 03/01/2007 : 22:16:03  Show Profile Show Extended Profile  Send sonor a Private Message
quote:

quote:
P.S. Vježbaj lekturu jer bi zbog tebe moga odustat od citanja Libellusovih izdanja!!!

konkretiziraj, molim, sto je to tako pogresno...ne bi urednistvo htjelo izgubiti tako vrla kupca, pa mozes naravno poslati na mail ili se ovdje kurciti svojim otkricima...meni svejedno, posla ima na tone, ali volim vidjeti sto nam je promaklo tako znacajno da ce dovesti do tvog odustajanja, makar nesto uvijek hoce, jasno...naravno, ako ima smisla, to cemo opet odluciti urednistvo i ja...

Sad ozbiljno!
Šta si se ti sad naprdija na mene? PMS, ohladila se dabrova koliba, neko te odjeba, pobigle ti koze iz tora ili šta?
Slip nisi, znan da vidiš dobro pa onda pogledaj gori poviše u mom postu ove retardirane smajlice! Ja san se zajebava šta se tice tvoje redakture! Nema zamjerke (lažen, dok san cita Mefistovog sina" naša san neku glupost, sad se ne mogu sitit koju, al znan da je bila neka zamjena dviju rijeci, ali to ne mora bit tvoja greška(ili mora?)!

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 03/01/2007 : 22:22:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
@sonor
recimo da si to moga zapisat i javit, pa cak i na forumu, dapace, a ne u onakvom stilu, i recimo da sam osjetljiv jer smo morali ispraviti 10000 gluposti, pa sad jos raspravljati o nekima sto su sigurno ostale...dobro, sad imamo Lestera...mr no ce pricati najboljim jezikom od svih dosadasnjih hrvatskih izdanja, i stilski i pravopisno... to je bar, ajde da podcrtam, moje misljenje...

Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 03/01/2007 : 22:24:01  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:

quote:

Volio bih videti par tvojih crteza(tabli)...voleo bih da napises tvoju biografiju, za koga crtas u kojim izdanjima?Da li si imao samostalnih izlozbi i sl.?Imas li se sa cim pohvaliti?!

Ne bih se uopce upustao u cijelu raspravu, samo bih se dotakao ovog sto sam izvukao...
Moram li biti odlican kosarkas da bi mogao pricati o dobrim i losim kosarkasima?
Moram li biti odlican glumac ili uopce glumac da bi pricao o losim ili dobrim glumcima i filmovima?
Trebam li biti scenarist da bih pricao o dobrim i losim stripovima?
Ili mozda (nesto na sto se uvjek nasmijem) trebam li znati biografiju Mirka Ilica
da bi uopce mogao biti jedan od organizatora strip festivala?
Ja kazem da ne moram, no svatko ima pravo misliti drukcije...

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne

Na zalost Dado...moras biti kosarkas da bi umeo kritikovati kosarkasa...sve ostalo je idiotizam i filozofija :"JA sam najpametniji na svetu"!

Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 03/01/2007 : 22:29:59  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

Kako Mikicu licno poznajem zaista mi je pun k***c zajebancije na njegov racun na ovim stranicama...covek je ziva legenda i nije zasluzio takvo sto.A najmanje je zasluzio da ga vredjaju strip-fanovi.
Da bi nam dokazao da Mikicini radovi i iz tog "ranog" perioda jos uvek vrede potrudio se jedan nas uvazeni clan i iskreni prijatelj koga ovim putem pozdravljam

http://www.stripovi.com/index.asp?RedirURL=http%3A%2F%2Fwww%2Estripovi%2Ecom%2FAuctionView%2Easp%3FID%3D324265

pretjerujes. nije legenda, samo ne zna crtati. unistio je mnoge stripove svojim naslovnicama. a u ostalom je mozda kombinacija supermana i majke tereze, no to me nije briga...

Nije ih unistio Mikica vec uredjivacka politika Dnevnika zbog izbacivanja originilnih naslovnica i stavljanja zamenskih...ima tu i dobrih a i losijih radova...Pored Mikice tu su jos i Kerac,Branko Plavsic te Mikicin brat ...ali nije to tema...Volio bih videti par tvojih crteza(tabli)...voleo bih da napises tvoju biografiju, za koga crtas u kojim izdanjima?Da li si imao samostalnih izlozbi i sl.?Imas li se sa cim pohvaliti?!
Ako dobijem odgovore na moja pitanja onda cu razumeti tvoju konstataciju da Mikica "ne zna crtati".Za svaki drugi odgovor cu te smatrati neznalicom i covekom koji nije adekvatan da daje ocene za nekoga strip-crtaca.
Ja razumem da su ukusi razliciti...pa ni meni se ne svidjaju Torricelli,Marcello te D'arcangelo...sve crtaci iz Bonelli kuce...ali nikada ne bih rekao da "ne znaju crtati"...mislim da je to suvise nisko, e...kada bih ja bio neki vrsan crtac onda bih imao obraza da ih kritikujem...ovako zaista nema smisla...

ne, nego cu tebe pitati mogu li nekome reci da smatram da ne zna crtati, ajde molim te, ne kaki...ili mozda sonora...meni je npr. taj tvoj legendarni mikica jos 80ih, kad je bio na ljetovanju, poklonio par crteza, i kao klincu mi je to bilo super, sada su mi zbilja teski shit...tvoje je pravo da ga smatras vrhunskim, ali i moje da kazem da taj covjek ne zna crtati, jer je to tako ocito, barem meni...znaci moram i sam crtati da bih bio pogodan/adekvatan iznijeti misljenje koje eto ne pase tvom legendarnom prijatelju?...poramo opet raspravljati da je sve sto kazem, naravno, moje misljenje, a ne mao tseovo???...dakle, ti me smatraj cime hoces, a ja cu tebe zbogo ovakvog stava - tipicnom budalom...

Sam si odgovorio na moje pitanje...a sta ti mislis o meni...u ovom trenutku nije bitno...
Da nisi mozda profesionalac i u mojoj struci?
Oduvek sam kritikovao ljude koji se prave pametni u svemu...politici,sportu,kulturi,sexu,itd...jebo te ko da ste roboti pa vam je usadjen cip da prepoznajete kvalitet u svim sferama od sporta do kulture...bljak

Go to Top of Page

sonor
stripovi.com suradnik

Vatican City
3850 Posts

Member since 18/02/2006

Posted - 03/01/2007 : 22:38:33  Show Profile Show Extended Profile  Send sonor a Private Message
quote:

@sonor
recimo da si to moga zapisat i javit, pa cak i na forumu, dapace, a ne u onakvom stilu, i recimo da sam osjetljiv jer smo morali ispraviti 10000 gluposti, pa sad jos raspravljati o nekima sto su sigurno ostale...dobro, sad imamo Lestera...mr no ce pricati najboljim jezikom od svih dosadasnjih hrvatskih izdanja, i stilski i pravopisno... to je bar, ajde da podcrtam, moje misljenje...

Ka šta san napisa maloprije, na lekturu se ne žalin! Meni tamo ne smeta ama baš ništa! Po meni ste napravili odlican posa! Da san neka picajzla, tražija bi greške pa bi javija na forumu ili ti posla mail! Uopce nije bitno! Nema razloga da se svadamo oko gluposti!

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 03/01/2007 : 22:40:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
@sdragan

ajd ukratko, jer ocito ne mos udugo:
ne prepoznati mikicin nekvalitet na dnevnikovim naslovnicama je glupost ili sljepoca. jer to je stvarno ocito. al opet, moje je misljenje, to opet kazem, mada bi ti ocito rado nadzirao sto tko smije reci. ali nece ici, sorry...
pa ti sad plivaj koliko hoces...u svim tim profesijama, o kojima uopce nisam razglabao nikad na forumu...

Edited by - Curunir on 03/01/2007 22:40:49
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 03/01/2007 : 22:41:12  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:
Originally posted by Renky

quote:

Iskreno... Marcello je svjetlosnim godinama po kvaliteti isprid Mikice ali mnogima se Marcellov crtež ne svida. Na drugi stranu meni je vrhunski autor.

Što se tice Mikice, mislim da ce ti i on sam priznati da je vecina naslovnica koje je nacrtao u najmanju ruku ispod potrebne kvalitativne razine ( ili bolje reci, loše su ). Svi smo mi tili postati Kerac al' jbga...
Ni ja se ne slažem sa tvrdnjama da ne zna crtati ( iako bi volija viditi neki njegov strip, jer crtanje naslovnica nije odraz stvarne (ne)kvalitete ). Nedavno sam cuja da je u meduvremenu Mikica crtacki mnogo napredova, tako da su mu sigurno današnji radovi bolji od onih "legendarnih" naslovnica pa kritike pomalo iritiraju one koji su vidili te bolje radove.
I što se tice boje. Nema šanse da je boja toliko utjecala na naslovnicu. Mikica je na onim naslovnicama ima gomilu anatomskih grešaka u crtežu ( no to se dogada i najboljima ) pa ja više osudujem urednike koji mu na to nisu ukazali. Pohvalna je njihova želja da mladom autoru pruže mogucnost izlaska na veliku scenu ali ako crtež anatomski nije dobar, oni su mu tribali na to ukazati a Mikica ispraviti.
Posebna prica je ljutnja mnogih zbog zamjenskih naslovnica ali to ipak nema veze sa gore spomenutim.

Na kraju Mikici želim mnogo uspjeha u nastavku karijere a nama nek' oprosti povremeno prozivanje. Ponekad je kritika poticaj za bolji rad.

www.sd-gradac.hr ( nogomet )
www.gradac.hr

he,he,he...zaista bih voleo da sednemo sa Mikicom uz pivo da ti on objasni kako se nastajale te "cuvene" naslovnice...
Pa on nije mogao verovati svojim usima kada sam mu rekao da mi raspravljamo o tim stvarima
To su tada bila neka drugacija i lepsa vremena...ko je mogao i prepostaviti da cemo mi za 15-tak godina raspravljati o tim stvarima...

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47169 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 03/01/2007 : 22:42:06  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
pa vecina ljudi šta prati npr. neki sport i baca pare na to ne bavi se tim sportom,npr. nogomet.ali zahvaljujuci takvima sportaši oni profesionalni dobro žive .znaci stvar je u lovi ka i drugdi.i ako je neko loš nije zanimljiv.više ljudi npr. prati talijansku ili englesku ligu nego ovdašnje.iz jednostavog razloga jer su bolje.tako je i sa stripovima.

inner fear your worst enemy
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 03/01/2007 : 22:44:06  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:

@sdragan

ne prepoznati mikicin nekvalitet na dnevnikovim naslovnicama je glupost ili sljepoca. jer to je stvarno ocito. al opet, moje je misljenje, to opet kazem, mada bi ti ocito rado nadzirao sto tko smije reci. ali nece ici, sorry...
pa ti sad plivaj koliko hoces...u svim tim profesijama, o kojima uopce nisam razglabao nikad na forumu...

Procitaj post iznad pa ce i tebi biti malo jasnije...
Nikada nisam rekao da je Mikica naj naj naj naj bolji crtac na svetu...jedino sam zamerio na konstatnom kritikovanju coveka ciji rad ne poznajete.

Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 03/01/2007 : 22:47:35  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

pa vecina ljudi šta prati npr. neki sport i baca pare na to ne bavi se tim sportom,npr. nogomet.ali zahvaljujuci takvima sportaši oni profesionalni dobro žive .znaci stvar je u lovi ka i drugdi.i ako je neko loš nije zanimljiv.više ljudi npr. prati talijansku ili englesku ligu nego ovdašnje.iz jednostavog razloga jer su bolje.tako je i sa stripovima.

inner fear your worst enemy

Ok je biti publika..koja negoduje ili klice...
A sta mislis kada se u lokalnm bircuzu pojavi polupijani tip i kaze da Bekam nema pojma o fudbalu...paaa ...bez komentara

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25313 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 03/01/2007 : 22:52:00  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
A ja sam mislio da se ovde još uvek prica o Mr. Nou, pa rekoh da bacim pogled. Kad ono- Mikica!!!
Eto, ja sam nekada davno crtao, imao sam i peticu iz likovne umetnosti (osnovna škola+ gimnazija), pa ne znam da li smem da kritikujem/hvalim neciji crtež??
Za necije crtanje mogu reci da mi se ne svidja ili mi ne leži, ali ukoliko uvidim da covek ume da crta, priznacu to, mada cu ostati pri tome da mi se njegov stil ne svidja. Mikica ne zna(ili recimo, nije znao) da crta, i to je jedina cinjenica u citavoj prici. Proporcije, dinamika, dimenzije, svega toga nema, iil je nespretno uradjeno. Tu ne može nikakvo bojenje crteža da pokvari samu tehniku crtanja. Pa medju dnevnikovim naslovnicama ima stvarno par debiliteta, tako da ne znam ko bi za njih mogao da kaže da su dobro nacrtani???
U stranu ukusi, nekome se svidja jedan stil crtanja, nekome opet neki drugi, ali Mikicin problem je što nije imao stila. U ono vreme kada su te naslovnice izlazile sam ja dooosta bolje crtao, pa ipak nikada ne bih dao te moje radove da budu na naslovnoj strani nekog stripa. U stvari, da se bolje izrazim, da zamene neciju originalnu i bolju naslovnicu.
Video sam novije Mikicine radove, i to vec lici na nešto, mada mi se svejedno još uvek ne svidja...

And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the Lord when I lay my vengeance upon you."
Go to Top of Page

fantom
stripovi.com suradnik

Croatia
1434 Posts

Member since 12/12/2004

Posted - 03/01/2007 : 22:53:09  Show Profile Show Extended Profile  Send fantom a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by fantom

Ferri je bolji crtac,dinamicniji,dramaticniji,lepršaviji,ali to nije meritum rasprave,tako možer reci da Picasso nije bolji slikar od recimo Mihanovica ili Charlesa Billicha jer i ovi potonji su profesionalci i bome jako lijepo zaradjuju!

Ti si neka iskusna budala, jeli?
Kako možeš (cenzura) usporedivat Picassa koji je kubist i Zvonimira Mihanovica koji je hiperrealist?
To su dva razlicita stila (malo duža cenzura cenzura)!!!
Isto tako recimo nevezano za stripove!
Idemo usporedit recimo Vlatka Stefanovskog i Steve-a Vai-a!
Stefanovski ga gazi definitivno u makedonskim direvima, ali ovaj njega isto tako gazi u progresivi, a oba dva su vrhunski gitaristi!!!
To su dva razlicita stila sviranja i kraj price!
To šta je Ferri lepršaviji itd. uopce nije bitno jer on ima drugaciji stil od Donatelli-a koji ima malo ajmo rec (bar meni), malo "komican" crtež!
Oba dva su digli masnu paru na crtanju i šta sad? Mikica nije!
Mikica je meni bolji od Donatelli-a (meni su svi bolji od Donatelli-a), baš zbog svog stila crtanja. Vidija san mu table, i stare i nove i stvarno su super!
I opet ponavljan da nema bolji-lošiji, nego samo drugaciji!

Isto tako možeš usporedit recimo neki strip!
Dylan Dog i Zagor!
Nekima je bolji jedan, nekima drugi! Zašto? Ako sad ne kužiš odi pa se malo zamisli o svom postojanju i cijenama u Konzuma za vrijeme Uskrsa i dana žena!
Hvala!

Budalo jedna zar ne mogu reci da je Henry bolji igrac od npr.Šimica jer igraju na razlicitim pozicijama...ili,da je Jordan bolji košarkaš od Tabaka...
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 03/01/2007 : 22:53:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:

quote:

@sdragan

Procitaj post iznad pa ce i tebi biti malo jasnije...
Nikada nisam rekao da je Mikica naj naj naj naj bolji crtac na svetu...jedino sam zamerio na konstatnom kritikovanju coveka ciji rad ne poznajete.

a ja cu opet, poznajem njegov rad iz Dnevnikova vremnena...i opet, ako je napredovao drakonski, to onda ne znam...ali govorismo o naslovnicama, i jos, o pravu da se nesto komentira, no ajde, mogao sam, kao Renky, biti konkretniji, no smatrao sam iznimno ocitim......e sad, da sam mu osobni prijatelj, onda bih mu to rekao osobno, a ne javno, to je nesto drugo, i shvacam da ti, jer ti je prijatelj, smeta...no, ne prihvacam onaj tvoj stav...to je ono gdje se razilazimo...
ajmo reci da sam umoran, zivcan i ne zelim se vise prepirati, ne slazemo se i qvit, ne smatram te budalom, samo te ne razumijem...

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 03/01/2007 : 22:56:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:
Originally posted by manhunter

A ja sam mislio da se ovde još uvek prica o Mr. Nou, pa rekoh da bacim pogled. Kad ono- Mikica!!!
Eto, ja sam nekada davno crtao, imao sam i peticu iz likovne umetnosti (osnovna škola+ gimnazija), pa ne znam da li smem da kritikujem/hvalim neciji crtež??
Za necije crtanje mogu reci da mi se ne svidja ili mi ne leži, ali ukoliko uvidim da covek ume da crta, priznacu to, mada cu ostati pri tome da mi se njegov stil ne svidja. Mikica ne zna(ili recimo, nije znao) da crta, i to je jedina cinjenica u citavoj prici. Proporcije, dinamika, dimenzije, svega toga nema, iil je nespretno uradjeno. Tu ne može nikakvo bojenje crteža da pokvari samu tehniku crtanja. Pa medju dnevnikovim naslovnicama ima stvarno par debiliteta, tako da ne znam ko bi za njih mogao da kaže da su dobro nacrtani???
U stranu ukusi, nekome se svidja jedan stil crtanja, nekome opet neki drugi, ali Mikicin problem je što nije imao stila. U ono vreme kada su te naslovnice izlazile sam ja dooosta bolje crtao, pa ipak nikada ne bih dao te moje radove da budu na naslovnoj strani nekog stripa. U stvari, da se bolje izrazim, da zamene neciju originalnu i bolju naslovnicu.
Video sam novije Mikicine radove, i to vec lici na nešto, mada mi se svejedno još uvek ne svidja...

And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the Lord when I lay my vengeance upon you."

uh, odlicno receno, sta drugo, da si bar prije se oglasio, postedio bi me nepotrebnog gubljenja zivaca...

Go to Top of Page

sonor
stripovi.com suradnik

Vatican City
3850 Posts

Member since 18/02/2006

Posted - 03/01/2007 : 23:31:31  Show Profile Show Extended Profile  Send sonor a Private Message
quote:

quote:

quote:

Ferri je bolji crtac,dinamicniji,dramaticniji,lepršaviji,ali to nije meritum rasprave,tako možer reci da Picasso nije bolji slikar od recimo Mihanovica ili Charlesa Billicha jer i ovi potonji su profesionalci i bome jako lijepo zaradjuju!

Ti si neka iskusna budala, jeli?
Kako možeš (cenzura) usporedivat Picassa koji je kubist i Zvonimira Mihanovica koji je hiperrealist?
To su dva razlicita stila (malo duža cenzura cenzura)!!!
Isto tako recimo nevezano za stripove!
Idemo usporedit recimo Vlatka Stefanovskog i Steve-a Vai-a!
Stefanovski ga gazi definitivno u makedonskim direvima, ali ovaj njega isto tako gazi u progresivi, a oba dva su vrhunski gitaristi!!!
To su dva razlicita stila sviranja i kraj price!
To šta je Ferri lepršaviji itd. uopce nije bitno jer on ima drugaciji stil od Donatelli-a koji ima malo ajmo rec (bar meni), malo "komican" crtež!
Oba dva su digli masnu paru na crtanju i šta sad? Mikica nije!
Mikica je meni bolji od Donatelli-a (meni su svi bolji od Donatelli-a), baš zbog svog stila crtanja. Vidija san mu table, i stare i nove i stvarno su super!
I opet ponavljan da nema bolji-lošiji, nego samo drugaciji!

Isto tako možeš usporedit recimo neki strip!
Dylan Dog i Zagor!
Nekima je bolji jedan, nekima drugi! Zašto? Ako sad ne kužiš odi pa se malo zamisli o svom postojanju i cijenama u Konzuma za vrijeme Uskrsa i dana žena!
Hvala!

Budalo jedna zar ne mogu reci da je Henry bolji igrac od npr.Šimica jer igraju na razlicitim pozicijama...ili,da je Jordan bolji košarkaš od Tabaka...

Ti si stvarno (cenzura, cenzura, cenzura, ...)!!!
Kako možeš to usporedit teolože idiotizirani!
Ode prikidan svaku raspravu s tobon jer pocnen li dalje pisat onda san ja najeba!
Odi lec, izmoli krunicu i moli Boga da se probudiš ujutro sa erekcijon!

Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 03/01/2007 : 23:31:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
quote:

Na zalost Dado...moras biti kosarkas da bi umeo kritikovati kosarkasa...sve ostalo je idiotizam i filozofija :"JA sam najpametniji na svetu"!

Hmmm... Lino Cervar nije rukometas nikada bio, pa ako se ne varam s pravom
moze kuditi i hvaliti najbolje rukometase i ima sto reci u rukometu.
Tata Kostelic mozda ne skija bolje od mene pa svejedno moze kritizirati najbolju skijasicu.
Svaki sportski novinar bi prije svega morao biti i sportas, u nasem slucaju kosarkas,
da bi uopce smio napisati clanak u kojem ce kritizirati nekog kosarkasa ili neki tim?
Gomila obozavatelja koji popunjavaju kosarkaske dvorane (barem u USA) su svi redom
kosarkasi jer svi tijekom utakmica i nakon njih kritiziraju ili hvale svoj tim?
I tako u beskonacnost sve do nekoga tko bi morao biti kuhar da bi znao jeli mu
servirano jelo ukusno ili odvratnog okusa?
Ja se osobno ne bih slozio s time.
Dakako da ce profesionalni crtaci, kosarkasi, nogometasi, kuhari... u nekom segmentu biti kompetentniji
ocjeniti rad svog kolege medjutim nije bas da su svi ostali izvan tog kruga totalne neznalice.
A i dva razlicita crtaca ce za nekog treceg imati razlicit sud.
Primjerice umjetnik kojeg izuzetno postivam je Hermann koji kaze da su Mange bezveze,
osobno se s time nikako ne slazem.

Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 03/01/2007 : 23:32:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
E sad vidim da neki ne mogu raspravljati bez da jedan drugog vrijedjaju, to nije lijepo
ni za vas ni za forum, pa se malo skulirajte.

Go to Top of Page

sonor
stripovi.com suradnik

Vatican City
3850 Posts

Member since 18/02/2006

Posted - 03/01/2007 : 23:41:58  Show Profile Show Extended Profile  Send sonor a Private Message
quote:

E sad vidim da neki ne mogu raspravljati bez da jedan drugog vrijedjaju, to nije lijepo
ni za vas ni za forum, pa se malo skulirajte.

Ja se ne namjerav dalje svadat sa doticnim "block headom"! Ne usporedivamo stil nogometaša nego stil strip crtaca!

Go to Top of Page
Page: of 21 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.26 seconds. Snitz Forums 2000