forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Biblioteka Mister No
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 21

fantom
stripovi.com suradnik

Croatia
1434 Posts

Member since 12/12/2004

Posted - 03/01/2007 : 23:47:36  Show Profile Show Extended Profile  Send fantom a Private Message
Ni ja se ne namjeravam svadjati sa sonorom, njegova teza da nema boljih i lošijih crtaca govori sama o njenom tvorcu više od icega, a njegove jadne uvrede odaju svu bijedu te tragicne osobnosti. Da podsjetim administratore da su ljudi sankcionirani i zbog mnogo benignijih stvari od ovih prostackih ad hominem uvreda!
Go to Top of Page

sonor
stripovi.com suradnik

Vatican City
3850 Posts

Member since 18/02/2006

Posted - 03/01/2007 : 23:53:04  Show Profile Show Extended Profile  Send sonor a Private Message
Ja govorin o profesionalnim crtacima!
Da, Jordan je bolji košarkaš od Tabaka!
Administratori...Sonor me zajebava! Šmrc, šmrc!!!

It's in my hands, the sky, so bright
It's burning, it's for me to decide
If flames will reach heaven tonight
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11092 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 03/01/2007 : 23:59:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:
Originally posted by sdragan@

quote:
Originally posted by Renky

quote:
Ja razumem da su ukusi razliciti...pa ni meni se ne svidjaju Torricelli,Marcello te D'arcangelo...sve crtaci iz Bonelli kuce...ali nikada ne bih rekao da "ne znaju crtati"...mislim da je to suvise nisko, e...kada bih ja bio neki vrsan crtac onda bih imao obraza da ih kritikujem...ovako zaista nema smisla...

Iskreno... Marcello je svjetlosnim godinama po kvaliteti isprid Mikice ali mnogima se Marcellov crtež ne svida. Na drugi stranu meni je vrhunski autor.

Što se tice Mikice, mislim da ce ti i on sam priznati da je vecina naslovnica koje je nacrtao u najmanju ruku ispod potrebne kvalitativne razine ( ili bolje reci, loše su ). Svi smo mi tili postati Kerac al' jbga...
Ni ja se ne slažem sa tvrdnjama da ne zna crtati ( iako bi volija viditi neki njegov strip, jer crtanje naslovnica nije odraz stvarne (ne)kvalitete ). Nedavno sam cuja da je u meduvremenu Mikica crtacki mnogo napredova, tako da su mu sigurno današnji radovi bolji od onih "legendarnih" naslovnica pa kritike pomalo iritiraju one koji su vidili te bolje radove.
I što se tice boje. Nema šanse da je boja toliko utjecala na naslovnicu. Mikica je na onim naslovnicama ima gomilu anatomskih grešaka u crtežu ( no to se dogada i najboljima ) pa ja više osudujem urednike koji mu na to nisu ukazali. Pohvalna je njihova želja da mladom autoru pruže mogucnost izlaska na veliku scenu ali ako crtež anatomski nije dobar, oni su mu tribali na to ukazati a Mikica ispraviti.
Posebna prica je ljutnja mnogih zbog zamjenskih naslovnica ali to ipak nema veze sa gore spomenutim.

Na kraju Mikici želim mnogo uspjeha u nastavku karijere a nama nek' oprosti povremeno prozivanje. Ponekad je kritika poticaj za bolji rad.

www.sd-gradac.hr ( nogomet )
www.gradac.hr

he,he,he...zaista bih voleo da sednemo sa Mikicom uz pivo da ti on objasni kako se nastajale te "cuvene" naslovnice...
Pa on nije mogao verovati svojim usima kada sam mu rekao da mi raspravljamo o tim stvarima
To su tada bila neka drugacija i lepsa vremena...ko je mogao i prepostaviti da cemo mi za 15-tak godina raspravljati o tim stvarima...

"U vremenu satelita i svemirskih putovanja besmisleno odzvanjaju uvijek nova ratovanja"

Ma ja san uvjeren da ce jednog dana biti prilike sisti i popit nešto zajedno ( jel' smeta što ne pijen alkohol, kažu neki da san i bez alkohola dovoljno "lud" ) a ovaj tvoj komentar o Mikicinoj nevjerici na naše rasprave tumacim kao potvrdu onoga što sam napisao tj. da ni on sa ove distance NIJE ZADOVOLJAN svojim radom i ne vidim zašto bi se netko triba naci uvriden ako se kriticki promatra njegov rad. Ocito je on to odavno prikrižija i ostavija iza sebe. Iskreno ja bi recimo volija da san u ono vrime ima priliku nacrtati te naslovnice pa makar me danas pljuvali. U meduvremenu bi valjda i napredova pa možda i objavija neki strip.

www.sd-gradac.hr ( nogomet )
www.gradac.hr
Go to Top of Page

fantom
stripovi.com suradnik

Croatia
1434 Posts

Member since 12/12/2004

Posted - 04/01/2007 : 00:00:07  Show Profile Show Extended Profile  Send fantom a Private Message
Pa valjda i medju profesionalcima ima boljih i lošijih,npr.Clint Eastwood je bolji redatelj od Jakova Sedlara, kako možeš biti tako kratak da to ne kužiš? Nisam ja za tvoje bananje, boli me don,ali jesam za odredjenu komunikacijsku razinu na siteu koju takvi likovi poput tebe kontaminiraju...
Go to Top of Page

sonor
stripovi.com suradnik

Vatican City
3850 Posts

Member since 18/02/2006

Posted - 04/01/2007 : 00:48:19  Show Profile Show Extended Profile  Send sonor a Private Message
quote:
Originally posted by fantom

Pa valjda i medju profesionalcima ima boljih i lošijih,npr.Clint Eastwood je bolji redatelj od Jakova Sedlara, kako možeš biti tako kratak da to ne kužiš? Nisam ja za tvoje bananje, boli me don,ali jesam za odredjenu komunikacijsku razinu na siteu koju takvi likovi poput tebe kontaminiraju...

Ja nisam za odredenu komunikacijsku razinu sa takvim likovima kao šta si ti jer san preglup i kratak da svatin šta takvi likovi poput tebe oce da kažu! Jeli ti vidiš šta ti pišeš! Kakav Istvud i Sedlar? c-c-c
Aj bok jer san se vec ismija za dva života!

Go to Top of Page

Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts

Member since 15/05/2004

Posted - 04/01/2007 : 01:21:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Toninho a Private Message
premalo godina za popit svu pamet svita

i poslije vice vice
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 04/01/2007 : 01:38:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
quote:
Originally posted by Toninho

premalo godina za popit svu pamet svita

i poslije vice vice

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

sonor
stripovi.com suradnik

Vatican City
3850 Posts

Member since 18/02/2006

Posted - 04/01/2007 : 01:52:10  Show Profile Show Extended Profile  Send sonor a Private Message
ma naravno!

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47169 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 04/01/2007 : 09:57:07  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by lwood

pa vecina ljudi šta prati npr. neki sport i baca pare na to ne bavi se tim sportom,npr. nogomet.ali zahvaljujuci takvima sportaši oni profesionalni dobro žive .znaci stvar je u lovi ka i drugdi.i ako je neko loš nije zanimljiv.više ljudi npr. prati talijansku ili englesku ligu nego ovdašnje.iz jednostavog razloga jer su bolje.tako je i sa stripovima.

inner fear your worst enemy

Ok je biti publika..koja negoduje ili klice...
A sta mislis kada se u lokalnm bircuzu pojavi polupijani tip i kaze da Bekam nema pojma o fudbalu...paaa ...bez komentara

"U vremenu satelita i svemirskih putovanja besmisleno odzvanjaju uvijek nova ratovanja"

pa moraš naviknit da ne mislimo svi isto,pogotovo o javnim osobama,sportašima i slicno.oni zaraduju masne pare i red je da ih neko i kritizira.

Go to Top of Page

fantom
stripovi.com suradnik

Croatia
1434 Posts

Member since 12/12/2004

Posted - 04/01/2007 : 10:05:06  Show Profile Show Extended Profile  Send fantom a Private Message
Pa nisu li oba redatelji.Mislim da sam bio jasan,ali za simplificirane umove poput tvoga pokušat cu ponovo,mada vjerujem da je to Sizifov posao: Kao što se mogu usporedivati košarkaši,pekari, slikari, lijecnici,frizeri, tako se mogu usporedjivati i crtaci pa ,ako baš hoceš, i profesionalni crtaci, premda je stupidno inzistirati na toj distinkciji, zašto npr.neprofesionalan crtac nebi bio bolji od profesionalnog...
Htio bih ti još odgovoriti ponešto o krunici i teologiji,te dvije stvari i nemaju gotovo nikakve veze, ali s obzirom da sam uvjeren da nemaš pojma ni približno o cemu pricaš nema smisla...
Go to Top of Page

no1
Senior Member

Croatia
1322 Posts

Member since 16/06/2005

Posted - 04/01/2007 : 11:37:47  Show Profile Show Extended Profile  Send no1 a Private Message
quote:
Originally posted by Gaston

Do proljeca 2007. godine izdavacka kuca «Libellus» pokrenut ce jos jednu biblioteku od prvog broja po originalnoj talijanskoj numeraciji, a ovaj put glavni protagonist bit ce jedan od najpopularnijih Bonellijevih junaka – Mister No!

Forma izdanja bit ce potpuno identicna onoj iz biblioteke Martina Mystérea, sto znaci jednu cjelokupnu epizodu unutar jedne knjige, bez nastavaka, s originalnim naslovnicama. Prijevod biblioteke Mister No potpisat ce Andrej Cvitas, puno poznatiji starosjediocima na Forumu kao Dok Lester, a lekturu ce odraditi nas Curunir. Njih dvojica su jamac da ce avanture ovog nepopravljivog romantika, zenskarosa i najsimpaticnijeg avanturista od svih Bonellijevih junaka na najbolji moguci nacin biti prenesene na hrvatski jezik.

Kroz iducu godinu, Dado i ja smo planirali izdati 12 knjiga u ovoj biblioteci, a prve dvije bi trebale biti u prodaji vec u 3. mjesecu.

Zivili!

And I must be an acrobat to talk like this and act like that...

Ma sve je super,al kolko to košta?

Mogu se oduprijeti svemu osim iskušenju
Go to Top of Page

sonor
stripovi.com suradnik

Vatican City
3850 Posts

Member since 18/02/2006

Posted - 04/01/2007 : 16:07:35  Show Profile Show Extended Profile  Send sonor a Private Message
quote:
Originally posted by fantom

Pa nisu li oba redatelji.Mislim da sam bio jasan,ali za simplificirane umove poput tvoga pokušat cu ponovo,mada vjerujem da je to Sizifov posao: Kao što se mogu usporedivati košarkaši,pekari, slikari, lijecnici,frizeri, tako se mogu usporedjivati i crtaci pa ,ako baš hoceš, i profesionalni crtaci, premda je stupidno inzistirati na toj distinkciji, zašto npr.neprofesionalan crtac nebi bio bolji od profesionalnog...
Htio bih ti još odgovoriti ponešto o krunici i teologiji,te dvije stvari i nemaju gotovo nikakve veze, ali s obzirom da sam uvjeren da nemaš pojma ni približno o cemu pricaš nema smisla...

Nije Sizifov posa! Ja san svoje reka, ti si reka svoje! Ne slažemo se i amen! Tu naša rasprava završava!

P.S. Cimer mi je teolog (ima još 2 ispita)! Ne brini se jer znan razliku izmedu teologa i svecenika! Krunica nije pikirana na racun tvoje teologije!

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26834 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 04/01/2007 : 16:23:26  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
I sve ovo na prethodne tri stranice jer sam se htio našaliti spomenuvši Mikicu znajuci da puno clanova foruma ne vole njegove radove.Izvinjavam se svima šta sam" neizravno" prouzrocio ovoliko prepucavanja,pa cak i uvreda medu nekim clanovima na ovom topiku.
I da bude jasno moje stajalište o Mikici.Kad su izlazile njegove naslovnice u Dnevniku nisu mi se svidale,ali poslije sam otkrio njegovu dinamiku i to mi se dopalo.Nitko u Bonellija nije tako dinamican kao Mikica.Nije mi na popisu najboljih crtaca ali nije mi ni na listi najgorih.Eto toliko.

Neka živi plemeniti Odin!Dok on živi,živjet ce i besmrtni Asgard!Jer njemu pripada svijet,on je naša volja,naš put i naša moc!
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 04/01/2007 : 18:01:15  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:
Originally posted by jaki

I sve ovo na prethodne tri stranice jer sam se htio našaliti spomenuvši Mikicu znajuci da puno clanova foruma ne vole njegove radove.Izvinjavam se svima šta sam" neizravno" prouzrocio ovoliko prepucavanja,pa cak i uvreda medu nekim clanovima na ovom topiku.
I da bude jasno moje stajalište o Mikici.Kad su izlazile njegove naslovnice u Dnevniku nisu mi se svidale,ali poslije sam otkrio njegovu dinamiku i to mi se dopalo.Nitko u Bonellija nije tako dinamican kao Mikica.Nije mi na popisu najboljih crtaca ali nije mi ni na listi najgorih.Eto toliko.

Neka živi plemeniti Odin!Dok on živi,živjet ce i besmrtni Asgard!Jer njemu pripada svijet,on je naša volja,naš put i naša moc!

hmm...slazem se sa tobom...evo i ja se izvinjavam ako sam koga uvredio sto sam ustao Mikicinu odbranu ne birajuci sredstva...

Jedno je sigurno(a sve je od toga pocelo)...Mikica nece raditi naslovnice za novi MN serijal sve je to bila sala mala

Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 04/01/2007 : 18:11:32  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:
Originally posted by Dado

quote:

Na zalost Dado...moras biti kosarkas da bi umeo kritikovati kosarkasa...sve ostalo je idiotizam i filozofija :"JA sam najpametniji na svetu"!

Hmmm... Lino Cervar nije rukometas nikada bio, pa ako se ne varam s pravom
moze kuditi i hvaliti najbolje rukometase i ima sto reci u rukometu.
Tata Kostelic mozda ne skija bolje od mene pa svejedno moze kritizirati najbolju skijasicu.
Svaki sportski novinar bi prije svega morao biti i sportas, u nasem slucaju kosarkas,
da bi uopce smio napisati clanak u kojem ce kritizirati nekog kosarkasa ili neki tim?
Gomila obozavatelja koji popunjavaju kosarkaske dvorane (barem u USA) su svi redom
kosarkasi jer svi tijekom utakmica i nakon njih kritiziraju ili hvale svoj tim?
I tako u beskonacnost sve do nekoga tko bi morao biti kuhar da bi znao jeli mu
servirano jelo ukusno ili odvratnog okusa?
Ja se osobno ne bih slozio s time.
Dakako da ce profesionalni crtaci, kosarkasi, nogometasi, kuhari... u nekom segmentu biti kompetentniji
ocjeniti rad svog kolege medjutim nije bas da su svi ostali izvan tog kruga totalne neznalice.
A i dva razlicita crtaca ce za nekog treceg imati razlicit sud.
Primjerice umjetnik kojeg izuzetno postivam je Hermann koji kaze da su Mange bezveze,
osobno se s time nikako ne slazem.

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne

Ajde da ne dubimo raspravu...samo hocu da objasnim sta sam mislio sa tim da kazem.
Sve je pocelo od toga kada je "curnir" rekao da Mikica ne zna crtati!
Reci za nekoga kosarkasa,fudbalera,crtaca,itd...da ne zna raditi posao od koga zivi je smesno.Takvu vrstu kritike mogu prihvatiti samo od osobe koja je "u toj struci".

Nesto sasvim drugo je biti sportski komentator i kritikovati nekoga sportistu(ali ne da me se kaze da ne zna da radi svoj posao)...ili biti kuvar i kritikovati sportistu...
No...sve je ovo otislo u sasvim drugom pravcu...dosta je bilo replika...opusteno...

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 04/01/2007 : 23:50:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
vidim da ti opet nastavljas. dobro, smijesan si iskljucivo ti s takvim stavom. u nas mnoge, mnoge neznalice sasvim lijepo zive od toga sto rade, a rade nikako, grozno, ajme (jel tako dado??)...mislim da je u srbiji stanje isto, ako ne i gore. imam dojam da ti zivis na veneri...
i sad jos da ih se ne smije kritizirati, mozda da ih i nadojis????

Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 04/01/2007 : 23:56:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
btw skruseno se kajem, mikicu su prihvatili i u bonelliju!!!

http://img160.imageshack.us/img160/6717/trapolladifuocodf2.jpg

(mala kradja iz drugog topica)

Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 05/01/2007 : 09:31:03  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:
Originally posted by Curunir

vidim da ti opet nastavljas. dobro, smijesan si iskljucivo ti s takvim stavom. u nas mnoge, mnoge neznalice sasvim lijepo zive od toga sto rade, a rade nikako, grozno, ajme (jel tako dado??)...mislim da je u srbiji stanje isto, ako ne i gore. imam dojam da ti zivis na veneri...
i sad jos da ih se ne smije kritizirati, mozda da ih i nadojis????

JA zaista ne znam koliko plitka treba biti ljudska pamet da bi se napravila razlika izmedju "kritike" necijeg rada i "konstatacije" da neko ne zna raditi svoj posao.
bah...necu vise o toj temi...ispucao sam se

Go to Top of Page

draskomisterno
Senior Member

Serbia
1003 Posts

Member since 28/03/2004

Posted - 05/01/2007 : 09:47:11  Show Profile Show Extended Profile  Send draskomisterno a Private Message
mistewr no ! mister no ! mister no !originalne naslovnice

drale
Go to Top of Page

Heyoka
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4913 Posts

Member since 01/11/2001

Posted - 05/01/2007 : 12:05:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Heyoka's Homepage  Send Heyoka a Private Message
Mikica mi ne paše. Naslovnice Zagora su cisti dizaster. Priznajem mu da je bolji crtac od mene što baš i nije preteško.

Heyoka je govorio.

P.S. Jordan nije bolji od Tabaka. Tabak ima i evropski i NBA naslov.

"All hail the spider!
A hardy breed is he!
Tra la la!"
Go to Top of Page

mike
Senior Member

Slovenia
2850 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 05/01/2007 : 13:20:25  Show Profile Show Extended Profile  Send mike a Private Message
Presretan bi bio, kad ne biste doslovno prevodili "Judine ti krvi, Sotoninog mi trbuha, Gvozdene mi kape, Kitovog ti masla, Dabrove mi brade" i jos tisucu slicnih umotvora, koji ispadaju stvarno nezivotno, glupo, bezveze te potpuno unistavaju dozivljaj stripa. Ok, ima toga vise u Bleku, Marku i slicnima, ali na zalost nijedan bonellijevac nije imun (osim Magicnog, Parkera i Julie ovako na pamet).

Stvarno se pitam kog vraga trebaju Bonelliju te totalno debilne recenice?

Jack the Black.
Go to Top of Page

Dok Lester
Advanced Member

5078 Posts

Member since 15/11/2001

Posted - 05/01/2007 : 13:56:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Dok Lester a Private Message
imas kakav bolji prijedlog?

"When I do good, I feel good; when I do bad, I feel bad, and that is my religion."
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 05/01/2007 : 14:12:43  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by mike

Presretan bi bio, kad ne biste doslovno prevodili "Judine ti krvi, Sotoninog mi trbuha, Gvozdene mi kape, Kitovog ti masla, Dabrove mi brade" i jos tisucu slicnih umotvora, koji ispadaju stvarno nezivotno, glupo, bezveze te potpuno unistavaju dozivljaj stripa. Ok, ima toga vise u Bleku, Marku i slicnima, ali na zalost nijedan bonellijevac nije imun (osim Magicnog, Parkera i Julie ovako na pamet).

Stvarno se pitam kog vraga trebaju Bonelliju te totalno debilne recenice?

To ti govoriš o starim junacima koji izlaze tamo od sedamdesetih. Novije stvari više toga nemaju Mike... Blek i Mark tako pricaju. Marinic ti pocinje to mijenjat pa stavlja pizdo, jebo te pas, jebote itd. Jel ti tak paše?

Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne?
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47169 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 05/01/2007 : 14:16:20  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
bolje je tako

Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 05/01/2007 : 14:17:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
MM bez vragovi pakla, Tex bez kugo, MNO bez... ne ide to.

Go to Top of Page
Page: of 21 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.44 seconds. Snitz Forums 2000