Author |
Topic |
priki
Junior Member
Wallis and Futuna Islands
424 Posts
Member since 08/02/2005 |
Posted - 24/12/2006 : 11:23:17
|
Mozda sam ovo pitanje mogao da postavim u topicu o biblioteci Mister No ali mrzelo me je da ga trazim a i plasio sam se da necu dobiti odgovor. Izvinjavam se ako je pitanje vec postavljeno i ako vec postoji odgovor ali stvarno nisam imao vremena da trazim... Dakle pitanje glasi da li ce u Mister no biblioteci izlaziti pored redovnih izdanja i specijalci, almanasi i Maxiji? Bilo bi jako dobro i njih ukljuciti, ali da izlaze hronoloski bas posle onog regularnog broja kako su i u italiji izasli. To bi bilo fenomenalno. Inace apsolutno sam odusevljen ovom vasom akcijom i zahvaljujem vam na tome, samo tako nastavite. Najbolji ste...
Mister No rules!
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 24/12/2006 : 14:28:19
|
Maxi izdanja (do sada izasao jedan broj, ostaje jos samo jedan) kao i specijalce izdaje Strip Agent. Uz redovnu seriju objavit cemo i almanahe na nacin kako izdajemo i Texove ili MM almanahe.
A za pitanje nisi morao otvarati novi topic odgovorili bi mi i u onom drugom ili na info mail od Libellusa.
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7857 Posts
Member since 02/09/2005 |
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
Posted - 24/12/2006 : 16:26:49
|
ja sam ih vec prodao pre par mjeseci (broj 1) drugog nisam ni imao... lijepa vijest, iako ih ima samo 5, pa ce napuniti samo 2 ili 3 knjige. dakle u narednoj turi idu NN i Mr.No ubrzo bi trebao sjevnuti i koji special od SA, a na ljeto i drugi Maxi
nije loše :) |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Posted - 24/12/2006 : 19:16:11
|
quote: Originally posted by mpavin
ne u kantu, bolje na aukcije
Jel' tako šefe?
Je,je vidim ja da svašta ima ovih dana po aukcijama mogao bi i ja svoje "neke" stavit :-) |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 24/12/2006 : 19:34:43
|
quote: Originally posted by kico
Mister No Almanasi? To se traži :-) Bacaj pirate u kantu za smece :-)
bidan iznenadjen
Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees. |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Posted - 24/12/2006 : 19:42:48
|
quote: Originally posted by Curunir
quote: Originally posted by kico
Mister No Almanasi? To se traži :-) Bacaj pirate u kantu za smece :-)
bidan iznenadjen
Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees.
Pssssssssssssssssst....
|
|
|
General Katana
New Member
206 Posts
Member since 22/10/2006 |
Posted - 27/12/2006 : 01:19:01
|
pitanje za Libelus 2: jel mozete ubuduce da stavljate originalne textove u almanahe?? neka su zastareli, ali ovi koje ste stavili su prilicno "tanki" i u smislu kvaliteta i u smislu kvantiteta...
There can be only one! |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11095 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 27/12/2006 : 01:55:02
|
quote: Originally posted by General Katana
pitanje za Libelus 2: jel mozete ubuduce da stavljate originalne textove u almanahe?? neka su zastareli, ali ovi koje ste stavili su prilicno "tanki" i u smislu kvaliteta i u smislu kvantiteta...
There can be only one!
Da... i mene zanimaju komentari Bonellija iz 1958.
www.sd-gradac.hr ( nogomet ) www.gradac.hr |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Posted - 27/12/2006 : 04:30:12
|
There can be only one!
To smo vise manje pojasnili... Kvaliteta tekstova koje su napisali Vela i Misak su nama odlicni, no naravno ne moraju se svakome svidjeti. Po dosadasnjim reakcijama citatelja vecini se ti tekstovi svidjaju. Izvorni tekstovi su uglavnom zastarjeli i u nasim izdanjima uglavnom nebi imali smisla iz vise razloga.
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
|
General Katana
New Member
206 Posts
Posted - 27/12/2006 : 12:12:32
|
nisam skapirao da je Misterija izlazio '58... ok, ali vi imate par strana necijeg eseja, dok u almanasima koje sam imao prilike videti, tih textova ima gomila... mislim - zbog toga se to izdanje i zvalo almanah, a ne zbog stripa koji je pre bio ilustracija textovima nego obrnuto. napisite vi nove textove, ali rukovodite se originalnim... ono sto je zastarelo zamenite novim informacijama...
There can be only one! |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11095 Posts
Posted - 27/12/2006 : 12:53:53
|
nisam skapirao da je Misterija izlazio '58...
Onda nisi skapirao ni moj cinizam
U ovom novom postu vec pricaš drugu pricu. Želiš više tekstova inspiriranih originalnim izdanjem samo modernzirane i prilagodene današnjem vrimenu.
To je vec pristojnije od pljuvanja po jednom simpa, nostalgicnom prisjecanju ( Vela ) i "diplomskom" eseju ( Mišak ).
Iskreno, i ja bi volija više tekstova jer njihovo citanje sa papira, unutar stripa, vraca ona nostalgicna vrimena kada nije bilo interneta a informacije smo dobijali na kapaljku. I danas mi je ostala navika kad kupim Stripoteku pogledati ima li kakav tekstualni prilog.
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 27/12/2006 : 13:39:57
|
Ako su informacije i tekstovi slicni onima u gigantima, odnosno da sami autori nabraju svoje ideale, uzore, reference i ostalo, to bih rade citao nego neki sastavak na temu. Ako almanasi sadrže samo neke out-of-date informacije, onda ih nije šteta izostaviti. Mišakov tekst u MM almanahu je sasvim dobar, i što je najvažnije, na temu je...
Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne? |
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
Posted - 27/12/2006 : 13:41:35
|
quote: Originally posted by Renky
nisam skapirao da je Misterija izlazio '58...
Onda nisi skapirao ni moj cinizam
U ovom novom postu vec pricaš drugu pricu. Želiš više tekstova inspiriranih originalnim izdanjem samo modernzirane i prilagodene današnjem vrimenu.
To je vec pristojnije od pljuvanja po jednom simpa, nostalgicnom prisjecanju ( Vela ) i "diplomskom" eseju ( Mišak ).
Iskreno, i ja bi volija više tekstova jer njihovo citanje sa papira, unutar stripa, vraca ona nostalgicna vrimena kada nije bilo interneta a informacije smo dobijali na kapaljku. I danas mi je ostala navika kad kupim Stripoteku pogledati ima li kakav tekstualni prilog.
www.sd-gradac.hr ( nogomet ) www.gradac.hr
dakle PZ je rulao :) |
|
|
General Katana
New Member
206 Posts
Posted - 27/12/2006 : 14:08:24
|
@RENKY
naravno da sam skapirao cinizam... ali ocigledno ti nisi moj jer sam zeleo da istaknem koliko si preterao
i daleko od toga da sam pljuvao po objavljenim textovima, koji su sasvim ok. (ne znam gde si to video - samo sam rekao da su "tanki") samo sam zeleo da istaknem da mi to nije dovoljno i da zelim u najmanju ruku onoliko koliko je bilo u originalu.
ok ako vam je takva namera, ali ovo je mozda bilo dovoljno za pocetak, kao nekakv uvod. ali trebalo bi u najmanju ruku da ih bude vise! i da budu drugacije koncipirani...
There can be only one! |
|
|
General Katana
New Member
206 Posts
Posted - 27/12/2006 : 14:11:21
|
mislim da ste malo subjektivni prema textovima... mozda ne bi bilo lose da objavite temu i konkurs, pa da objavite vise textova od vise autora...
znam da se dosta ljudi bunilo, tako bar kaze ekskluzivni prodavac u Beogradu
There can be only one! |
|
|
General Katana
New Member
206 Posts
Posted - 27/12/2006 : 14:14:31
|
quote: Originally posted by DeeCay
Ako su informacije i tekstovi slicni onima u gigantima, odnosno da sami autori nabraju svoje ideale, uzore, reference i ostalo, to bih rade citao nego neki sastavak na temu. Ako almanasi sadrže samo neke out-of-date informacije, onda ih nije šteta izostaviti. Mišakov tekst u MM almanahu je sasvim dobar, i što je najvažnije, na temu je...
Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne?
mislim da bi bilo veoma zanimljivo videti i te out-of-date informacije, koje bi nam oslikale duh tog vremena, a onda da nam urednik ili ko god napise svoj komentar ili najnovije vidjenje te teme.
There can be only one! |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 27/12/2006 : 14:19:56
|
i daleko od toga da sam pljuvao po objavljenim textovima, koji su sasvim ok. (ne znam gde si to video - samo sam rekao da su "tanki") samo sam zeleo da istaknem da mi to nije dovoljno i da zelim u najmanju ruku onoliko koliko je bilo u originalu.
ok ako vam je takva namera, ali ovo je mozda bilo dovoljno za pocetak, kao nekakv uvod. ali trebalo bi u najmanju ruku da ih bude vise! i da budu drugacije koncipirani...
There can be only one!
Hoceš kolicinu tekstova kao u orginalnim almanasima!? Meni to izgleda previše, jer radi se o barem 80 stranica, što bi možda i poduplalo cijenu stripa, a cijena je ipak jako bitna. Ne hvala, ovako mi je odlicno. Nekoliko stranica zanimljivog teksta + strip i to je to...
'Moj je dojam, za koji doista nemam egzaktnih argumenata, da nigdje nema toliko banalnosti i trivijalnsti kao u tekstovima na ekranima'
|
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11095 Posts
Posted - 27/12/2006 : 14:20:44
|
quote: Originally posted by jang dakle PZ je rulao :)
Ne! Nije.
Mislim na tematske tekstove, o stripu. Kao u Stripoteci a jedno vrime i u Strip zabavniku i naravno u YU stripu.
Tekstovi tipa "Vjerovali ili ne" iz PZ ne spadaju u tu kategoriju.
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Posted - 27/12/2006 : 17:19:35
|
quote: Originally posted by General Katana ok, ali vi imate par strana necijeg eseja, dok u almanasima koje sam imao prilike videti, tih textova ima gomila... mislim - zbog toga se to izdanje i zvalo almanah, a ne zbog stripa koji je pre bio ilustracija textovima nego obrnuto. napisite vi nove textove, ali rukovodite se originalnim... ono sto je zastarelo zamenite novim informacijama...
There can be only one!
Teziste talijanskih almanaha je na tekstu a ne na junaku ili samom stripu, teziste nasih almanah izdanja je na junaku i samom stripu a ne na tekstu. Otuda i koncept po dvije price u jednoj knjizi. Nasi tekstovi su odlican dodatak biblioteci almanah koju radimo. Zasto nismo stavljali izvorne tekstove smo vec objasnili. Prvi i najvazniji razlog je neaktualnost tih tekstova a nije uvjek samo tako jednostavno zamjeniti ih novim informacijama. I druga stvar, citateljima i kupcima sigurno zanimljiva, je da bi u nakladi od 500 primjeraka cijena almanah izdanja bila najmanje duplo veca nego je to sada... Osim toga mi smatramo da svi nasi suradnici koji pisu i koji ce pisati tekstove imaju i znanje i kvalitetu a samim time i mogucnost napisati odlicne tekstove za nasa izdanja koja samo kvantitetom ali ne i kvalitetom mogu zaostajati iza talijanskih izdanja. Imajuci u vidu sve te cinjenice odlucili smo se za opciju koja nam se cinila najboljom.
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 27/12/2006 : 17:36:30
|
Sve razumijemo Dado, samo znaš da fanovi moraju malo filozofirati i (pozitivno) kritizirati svako izdanje. Nego, stavi ti nickove Heneral Katana aka Japanska Buba i DeeCay u impressum izdanja i bit cemo zadovoljni!
Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne? |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
|
darth-vader
Advanced Member
Croatia
4834 Posts
Member since 05/10/2002 |
Posted - 27/12/2006 : 19:18:35
|
ma kakvi tekstovi ako vam se citaju tekstovi uzmite novine, ili još bolje uzmite novine od prije 10 godina i citajte tekstove :)
if you only knew the power of the dark side |
|
|
Topic |
|