forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Gledište obicnog ljubitelja stripa...
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

mladen13
Senior Member

Croatia
1145 Posts

Member since 22/09/2005

Posted - 18/01/2007 : 08:44:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit mladen13's Homepage  Send mladen13 a Private Message
quote:
Originally posted by Obi-wan

Lazarusa i Nathana slabo. Mister No i Marti krecu kao luksuzno izdanje male naklade. Teks propao, Julia i Mali Rendžer propadaju. Kada se ispuca Alan Ford klasik, ostaje na nogama samo jedan, najjaci od svih Duh sa sikerom.
Ne mogu se oteti dojmu da zlatno doba stripa polako jenjava i da sve polako krece nekim stazama na koje cu teško stupiti. Da li to mora tako - ne znam. Nije me ni briga. Znam samo da strip knjižare u Zagrebu i Beogradu nisam vidio ni na razglednici. Skromne novcane mogucnosti i udaljenost po nekoliko stotina kilometara te nemanje posla u metropolama su tome krive. A vjerujte nisam jedini. Pa necu valjda zbog stripova u Zagreb, stripovi trebaju biti u trafikama. Cak tri cetvrtine stanovnika Hrvatske ne žive u Zagrebu. Tvrde korice, naklada 500 komada, 100 kuna !!! Jedan strip koji procitaš za 30 minuta i sacuvaš za vjecnost (naravno ako si dovoljno sretan da ti dopadne jedan od 500 tj. ako se nadeš u Zagrebu u pravo vrijeme). Nisam sretan. Ne prozivam nikoga, tugujem. Taman sam se navukao, a možda cu uskoro morati na odvikavanje... Zagore, ne daj se. Izdrži do kraja, nemoj me i ti iznevjeriti. Nedaj da te odvuku u HC/500/100 sada kada si na pola puta do besmrtnosti. Okrecem se sve cešce dobrom starom Dnevniku koji je sjeckao, tiskao na lošem papiru, pravio zbrku u redoslijedu. LMS Mr.No i Martija skupljam. Kapitalizam - stripovi za bogate i siromašne, za one koji žele citati i one koji žele posjedovati. Valjda to tako mora. Ali ipak sam tužan. Cini mi se da zlatno doba polako prolazi, bilo je dobro dok je trajalo...

A young Jedi named Darth Vader, who was a pupil of mine until he turned to evil,
helped the Empire hunt down and destroy the Jedi knights. He betrayed and murdered your father.

ej jedi, nek sila, hm, strip bude s tobom

došlo vrijeme da je bolje imat' nego nemat'
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47334 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 18/01/2007 : 10:14:50  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by idado

Fuck, ovo je izgleda topic za samosažaljevanje i ogovaranje omladine. Ja sam sinoc gasio komšijin auto, zamjerio se covjek nekoj bagri i ode Reno u p.m. Klinci ga zapališe dok si rek'o keks.

Kad spomeneš knjige, kino, rok i stripove, gledaju te isto k'o zadnju budalu i dinosaurusa. Je..š ga, to ti je ''car'' provincije, koga ovde zanima Ridobradi, recimo, da i ne spominjem neke sofisticirane stripove? Dobro da ima i dobri stari Zagor.

to me ne cudi,koga danas išta od toga zanima?? ali za tvoju utjehu nije tako samo u provinciji.

inner fear your worst enemy
ostali smo svi na tripu,staro,mlado život cili ,ostali smo svi na tripu pivajuci NAPRID BILI!!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47334 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 18/01/2007 : 10:18:14  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
mislin stvar je u tome da se brže povecava jaz medu generacijama nego ikad prije.pa evo pogledaj malo po ovom forumu. prosjek godina je najmanje 30.znaci mi šta smo se navukli na stripove prije 15-20 godina. za 10 godina prosjek ce bit 40 godina. udio mladih od 25 je neznatan.

inner fear your worst enemy
ostali smo svi na tripu,staro,mlado život cili ,ostali smo svi na tripu pivajuci NAPRID BILI!!
Go to Top of Page

Leo Charm
Average Member

Serbia
724 Posts

Member since 18/12/2004

Posted - 18/01/2007 : 10:58:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit Leo Charm's Homepage  Send Leo Charm a Private Message
Da, klinci radije pilje u mobilne telefone, naravno... sms, pa mms...
Hm.
A sta mislite da neko izmisli da moze i pms da se salje preko moba? Kao, iznervira te riba i ti joj posaljes lepo jedan pms! "Jao, vidi, poslao mi nesto" - a kad otvori, fljas po stomacnim tegobama:):):) E, to bi bila prava stvar:)

...mozda sam i ja nekad zazobzo paszovo sap...!
Go to Top of Page

darkraver
Senior Member

Croatia
1346 Posts

Member since 17/06/2002

Posted - 18/01/2007 : 12:54:52  Show Profile Show Extended Profile  Send darkraver a Private Message
hmmm,kratka li je bila euforija o novom procvatu stripa u nas a?

evo sad govore da mi Ludens i Nathana gasi...
katastrofa...
ostaje mi jedino Marti
a vjerujem da ce i to kad tad otegnut papke kak stvari idu...

katastrofa...

uzdam se sada jedino u Libellus i okrecem se potpuno k njima,njihova skupa ali kvalitetna izdanja su jedino što me održava iznad vode...
MOLIM vas Libellus,pokrenite i Nathan biblioteku nekakvu,MOLIM VAS...

Od stripova radim salate ali jedino NN zacinim!
Go to Top of Page

idado
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4057 Posts

Member since 30/11/2004

Posted - 18/01/2007 : 13:07:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit idado's Homepage  Send idado a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

mislin stvar je u tome da se brže povecava jaz medu generacijama nego ikad prije.pa evo pogledaj malo po ovom forumu. prosjek godina je najmanje 30.znaci mi šta smo se navukli na stripove prije 15-20 godina. za 10 godina prosjek ce bit 40 godina. udio mladih od 25 je neznatan.

Slažem se u potpunosti!
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 18/01/2007 : 13:51:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message
quote:
Originally posted by darkraver

katastrofa...

Od kuda ti ta informacija?

Life sucks, but Death swallows!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 18/01/2007 : 14:09:00  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by Kruger

vidio sam situaciju gdje je roditelj djetetu kupio marka, vjerovatno zbog toga sto ce i sam malo skicnuti tog bleka

Osjecaš kontradiktornost u ovom postu?

Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne?
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 18/01/2007 : 14:11:30  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by Dr. Westax

quote:

katastrofa...

Od kuda ti ta informacija?

Od Bernijevog alter ega Kice, a darkraver kao i obicno ponavlja svoje žalopojke...

Go to Top of Page

darkraver
Senior Member

Croatia
1346 Posts

Member since 17/06/2002

Posted - 18/01/2007 : 14:23:19  Show Profile Show Extended Profile  Send darkraver a Private Message
a ti decay izgleda nisi svjestan da neznaju svi talijanski i da im nije baš svejedno što se dogada s nekim stripovima ovdje a?

jebe se tebi kad ga znaš...

e da,i mene iritira tvoja apatija koliko i tebe moje žalopoljke

Od stripova radim salate ali jedino NN zacinim!
Go to Top of Page

ozasloscena_sovuljaga
Junior Member

420 Posts

Member since 11/10/2005

Posted - 18/01/2007 : 14:29:35  Show Profile Show Extended Profile  Send ozasloscena_sovuljaga a Private Message
Racunajte koliko kosta godisnja produkcija HC stripa, odnosno koliko cete potrositi na njih, a koliko dobar tecaj talijanskog...
Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 18/01/2007 : 14:35:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message
Dodavola Anakine, ko da ti je neko umra.Cemu taj pesimizam?A šta smo mi ode, dinosauri?Ima nas, brat bratu 1000, i nek svak od nas napravi 10 dice te im (makar na silu) prenese ljubav prema stripu,i eto, za 15-20 god imat cemo cilu novu generaciju, povratak u 80-e Miki.Papir nikad nece izac iz mode, jebeš ti to,tehnologiju, svi znamo da nema ništa bolje nego osjetit papir pod prstima,npr, dobrog starog Zagora, izvrnit se, pokrit dekom, dok vani zima kuca na vrata.To je osjecaj Miki, ljepota života.Ne placi, i zapameti, i kad nebude nas bilo, citat ce se zlatne serije naše.

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 18/01/2007 : 14:37:42  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:

a ti decay izgleda nisi svjestan da neznaju svi talijanski i da im nije baš svejedno što se dogada s nekim stripovima ovdje a?

jebe se tebi kad ga znaš...
e da,i mene iritira tvoja apatija koliko i tebe moje žalopoljke

Pa, ja ti ne znam talijanski majstore, tek tolko za informaciju... Žalopojkama necemo ništa postici, no i kad neko nešto natukne neprovjereno, ti odmah širiš kolektivnu paranoju. Znaš kako se veli: reci pa ureci!

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 18/01/2007 : 14:39:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:
Originally posted by Zagor-te-nay

Dodavola Anakine, ko da ti je neko umra.Cemu taj pesimizam?A šta smo mi ode, dinosauri?Ima nas, brat bratu 1000, i nek svak od nas napravi 10 dice te im (makar na silu) prenese ljubav prema stripu,i eto, za 15-20 god imat cemo cilu novu generaciju, povratak u 80-e Miki.Papir nikad nece izac iz mode, jebeš ti to,tehnologiju, svi znamo da nema ništa bolje nego osjetit papir pod prstima,npr, dobrog starog Zagora, izvrnit se, pokrit dekom, dok vani zima kuca na vrata.To je osjecaj Miki, ljepota života.Ne placi, i zapameti, i kad nebude nas bilo, citat ce se zlatne serije naše.

Prenijeti cu Anakinu sav tvoj optimizam. Siguran sam da ce se razveseliti. A onda cu mu odsjeci noge.

A young Jedi named Darth Vader, who was a pupil of mine until he turned to evil,
helped the Empire hunt down and destroy the Jedi knights. He betrayed and murdered your father.

Go to Top of Page

Digging Bill
Junior Member

Croatia
419 Posts

Member since 29/06/2004

Posted - 18/01/2007 : 14:49:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit Digging Bill's Homepage  Send Digging Bill a Private Message
quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:

Prenijeti cu Anakinu sav tvoj optimizam. Siguran sam da ce se razveseliti. A onda cu mu odsjeci noge.

ali pusti mu onu jednu ruku da lakše cita stripove
Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 18/01/2007 : 14:52:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message
Ma da, Kenobi, ja ka da pišem Vaderu.Drago mi je da sam te orospoložija, da nisam kao stara ozaloscena sovuljaga.

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 18/01/2007 : 14:53:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:

Ma da, Kenobi, ja ka da pišem Vaderu.Drago mi je da sam te orospoložija, da nisam kao stara ozaloscena sovuljaga.

Svaka cast.

Go to Top of Page

Digging Bill
Junior Member

Croatia
419 Posts

Member since 29/06/2004

Posted - 18/01/2007 : 14:56:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Digging Bill's Homepage  Send Digging Bill a Private Message
Hmm ja kao pripadnik mladih generacija moren rec da sad izlazi cak i više stripova na kioske nego u vrijeme SD, baš smo neki dan frend i ja stali nasuprot kiosku, licem u lice, i zakljucili da skoro ništa ne fali (ocemo Lazarusa!!!). A možda i ostane tako, neka izlaze Martin i Nathan i mr.No, a Zagor i Dylan nek pokrivaju troškove
hmmm ipak bit ce klasa optimist
Go to Top of Page

dcarapo2
Advanced Member

Argentina
3770 Posts

Member since 27/01/2004

Posted - 18/01/2007 : 16:30:01  Show Profile Show Extended Profile  Send dcarapo2 a Private Message
quote:

naprimjer one dvije knjige od komance koje obje kostaju oko 500 kn su na prvi pogled skupe, ali kad covjek razmisli svaka epizoda kosta 50 kn, s tim da je u boji, to nije tako lose

cuejm da ce tako i XIII i bruno brazil, ako bude ista cijena onda je to ok

sve je dobro sem boje,ne ide mi komanca uz to

zato oni koji misle,cijene rijeci gospodnje jer ako si u kremenadli ,nisi za kobasice
Go to Top of Page

Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts

Member since 15/05/2004

Posted - 18/01/2007 : 17:09:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Toninho a Private Message
za rica
malom od brata posudim marka i oduševljen je
ima 9 godina
to je strip za taj uzrast
e sad pici on i mobitel i play
al kad se zera navuka na strip i od uštede poceja kupovat moj ga braco stiska ( iako i on voli stripove )
jebi ga igrica se ispece
a strip košta 25 kuna tj dvi marende
pocinje se s markom a završava ...
opet s markom kad na kraju totalno pobenaviš
Go to Top of Page

mifugo
Senior Member

1007 Posts

Member since 28/05/2005

Posted - 18/01/2007 : 19:57:01  Show Profile Show Extended Profile  Send mifugo a Private Message
svak ko ide govorit "eh ta današnja omladina" je stvarno star
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17240 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 18/01/2007 : 22:14:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by DeeCay

quote:

vidio sam situaciju gdje je roditelj djetetu kupio marka, vjerovatno zbog toga sto ce i sam malo skicnuti tog bleka

Osjecaš kontradiktornost u ovom postu?

dobro zabunio sam se u marku i bleku, ali smisao je isti i nije kontradiktoran, a bogme je zanimljiv i dade dosta toga za rec
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17240 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 18/01/2007 : 22:20:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by kico

quote:

kako je to cudno, kad se sjetim prvih izdanja porina koji su izlazili tamo prije desetak godina i kostala su 25 kuna ( oni prvi brojevi ), onda nije bilo problem iskesirati 25 kn za taj strip s obzirom da je na kiosku malo toga izlazilo i s obzirom da su porinova izdanja bila losa
danas imamo marka s tri epizode po 25 kn, doduse ni izdanja ludensa nisu sjajna ali mark i blek vrijede 25 kn po kom

Kako je to skupo bilo tada!
Znam da sam odustao nakon tri broja K.Mikija i broj više Bleka.
Marka nisam mogao propustiti.
Ali tada,vjerovatnije zbog toga i što nisam imao posao,je bilo preskupo.
Tek danas,u more valjanih stripova i ociglednog izbora,vidim kakva sam sve sranja kupovao i koliko sam žudio za stripom u bilo kakvoj varijanti.A bili su katastrofalno napravljeni!

to su bila takva vremena

jos kad bi se uzelo u obzir da je 1995 25 kn vise novaca nego danasnjih 25 kn
kad su usagi i bone poceli izlaziti ja sam ih kupovao samo zato sto tada nije bilo puno stripova i nije mi bilo problem izdvojiti pare za njih, da su poceli izlaziti 2005 vjerovatno ih ne bi ni pomisljao skupljati, sto se tice bonea napravio bih propust, za usagi ne

Go to Top of Page

Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts

Member since 12/10/2004

Posted - 18/01/2007 : 22:21:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit Rico's Homepage  Send Rico a Private Message
quote:
Originally posted by Toninho

za rica
malom od brata posudim marka i oduševljen je
ima 9 godina
to je strip za taj uzrast
e sad pici on i mobitel i play
al kad se zera navuka na strip i od uštede poceja kupovat moj ga braco stiska ( iako i on voli stripove )
jebi ga igrica se ispece
a strip košta 25 kuna tj dvi marende
pocinje se s markom a završava ...
opet s markom kad na kraju totalno pobenaviš

Ima i toga, vjerujem. Ali s mobitela i playica je ipak prirodniji prelazak na nešto šareno. Šta ja znam, pari mi se staromodno ( Mark, Blek i družina ), prvenstveno usporeno, jer naivno može bit i simpaticno. Zapravo to je samo moje razmišljanje. Šta san ono tija rec?????

Upri tute, rodijace!
http://rico.bloger.hr/
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17240 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 18/01/2007 : 22:32:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
[i]Originally posted by dcarapo2[/i

sve je dobro sem boje,ne ide mi komanca uz to

naprimjer komanca

ako si prije desetak godina htio skupiti svih deset epizoda komance od hermana koliko bi vremena i novaca potrosio za to
trebao bi se potruditi da potrazis par razlicitih izdanja kako bi to kompletirao ( super, stripoteka, biser strip, mini eks, cak ), s tim da su u superu, stripoteci i mini eksu te epizode crno bjele, biser strip je izdao dvije epizode u boji ali otisak te boje je los, cak je izdao cini mi se dvije epizode koje su se razvlacile u vise brojeva
comic strip je izdao dvije epizode ali ne hermanove
jedna hermanova epizoda je izasla u boji u spunku ali se takodjer razvlacila u nekoliko brojeva

kad se sve zbroji i oduzme 40 - 50 kn po epizodi koja je tiskana u kvalitetnom izdanju u boji je ok cijena
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000