Ovaj se strip pojavio taman kada je Alan Ford postao bljutav. Secam se da sam bio na moru sa i da sam procitao prvih desetak komada, i oduševio toliko da je to do današnjeg dana ostao jedan od mojih naj omiljenijih stripova. Raspadom zemlje je cini mi se još više dobio na aktuelnosti. Oni koji žive u Srbiji i vole ovaj strip znace o cemu govorim. Na sajtu sam video da postoji popis naslovnih strana i ništa više od toga. Lepo bi bilo da se i o ovom stripu napiše poneka iz pera najboljih teoreticara koje stripovi.com ima. Nedavno sam brzopotezno obnovio kolekciju Maksmagnusa i citao ga iz pocetka i oduševio se možda i više nego kada sam ga prvi put citao.
Šta vi kažete? Možda je vreme da se i Maksmagnus zaodene u tvdokoriceno ruho koje po meni zaslužuje.
Cimni Bernija za rukav;) Kad moze da ide sa idijotskim AFom Extra, Kriminalom i Satanikom, sigurno da bi i Maksmagnus mogao da nadje svoje mesto pod Suncem.
Da ti pravo velim, i ja jedva cekam da ga vidim tvrdokoricenog, ko AF Klasik.
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio.
inner fear your worst enemy ostali smo svi na tripu,staro,mlado život cili ,ostali smo svi na tripu pivajuci NAPRID BILI!! zapali coviku vatru i ugrija si ga za jedan dan,zapali covika i ugrija si ga za cili život!
Pa osim klasika,ne kupujem nista od cudesa koja izdaje Berni a dolaze iz pera Bunkerovog ali Maxmagnusa bi kupovao,iako mozda nema smisla reprintat nesto sto se relativno jeftino i lako moze naci npr. na aukcijama
Ubise nas vise ti silni reprinti,a da i ne govorim da neciji glanceri mogu izgubiti na nominalnoj vrijednosti ;-)
Nisam za reprint maxmagnusa u formi kiosk izdanja...Vjesnikova izdanja nisu tesko nabavljiva a i ima ih u dovoljnim kolicinama da nas jos godinama uveseljavaju... Ako bi se islo u reprint izdanje onda samo luksuzni HC dolazi u obzir...to je mala serijica i lepo bi izgledala na policama
"U vremenu satelita i svemirskih putovanja besmisleno odzvanjaju uvijek nova ratovanja"
Ma, Maxmagnus je saga koja je bespotrebno nastala iz kratkih strip-prica tandema Magnus/Bunker. Cijela saga od 25 (koliko se sjecam) brojeva se temelji na stosevima iz tih par kratkih stripica, a stosevi se ves nakon prvih par brojeva ponavljaju u nedogled (poput TV serijala Allo Allo koji je izvrstan prve dvije-tri sezone, a poslije je skroz repetitivan i nemastovit). Crtez je takoder iz broja u broj sve gori i gori.
Kod Druzine od vjesala je posve druga stvar - prica je u startu zamisljena kao humoristicna epska saga i ima glavu i rep i savrsen Magnusov crtez.
Tako da bi volio vidjeti/imati prvenstveno Druzinu od vjesala u luksuznijem izdanju, po mogucnosti sa kakvim dodacima sa pricom o serijalu i autorima, pokojom nedovrsenom tablom i sl. A sto se Maxmagnusa tice, nemam nista ni protiv njegovog ponovnog izdavanja, ali cisto iz sentimentalnih razloga.
Imam staro izdanje Maxmagnusa i DOV, tako da mi je svejedno hoce li ici reprint. Sto se Maxmagnusa tice bas sam si i ja nesto mislio u zadnje vrijeme da to ponovo procitam. Odlican strip.