Author |
Topic |
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 19/03/2007 : 16:13:34
|
quote: Originally posted by danielp
Pitanje za Djoleta: Zar su Gigant 1 i 2-Paralelne dimenzije? ja sam mislio da su buducnost istog sveta kao i u normalnom NN, samo nekih 50 godina unapred.
Pa, ako je tocno što je napisao u bonelli timeline, onda su redovna serija i giganti dve razlicite dimenzije. Pošto nisam upucen u tajne multiverzuma, više od toga ne znam. Vidiš i sam da se kasnije duša Ann razdvaja u neki drugi univerzum. A i neka je fora sa zgradom Alfe, sad se ne sjecam tocno, al mislim da je u jednom tijeku bila srušena, a u drugom ne...
Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne? Yu-bi-tu? Mi-tu! |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 21/04/2007 : 14:38:18
|
evo izasao je NN 191, sljedeci mjesec na kioscima br. 192 u izvedbi ostinija (scenarij), atzorija (crtez) i angelisa (nalovnica) |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 21/04/2007 : 16:05:51
|
Da, ali mi se sve više cini da ce broj 200 odraditi Ostini, i da ce se pozabaviti Tehnopatama - pošto imamo još jedno njihovo pojavljivanje za koji mesec.
Što je oke, Ostini je trenutno najbolji scenarista NN uz Meddu - samo sam se nadao malo Mister Alfi...
-- "Heiliger $*#@!!! Eine saugroße Miezekatze läuft loss in der Strasse!!" |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 21/04/2007 : 16:15:16
|
quote: Originally posted by DeeCay
quote: Originally posted by danielp
Pitanje za Djoleta: Zar su Gigant 1 i 2-Paralelne dimenzije? ja sam mislio da su buducnost istog sveta kao i u normalnom NN, samo nekih 50 godina unapred.
Pa, ako je tocno što je napisao u bonelli timeline, onda su redovna serija i giganti dve razlicite dimenzije. Pošto nisam upucen u tajne multiverzuma, više od toga ne znam. Vidiš i sam da se kasnije duša Ann razdvaja u neki drugi univerzum. A i neka je fora sa zgradom Alfe, sad se ne sjecam tocno, al mislim da je u jednom tijeku bila srušena, a u drugom ne...
Giganti su JOŠ UVEK buducnost regularne serije. Do razdvajanja dolazi u trecem gigantu - to bejaše negde oko broja 80 regularne serije, zaboravio sam.
Ann je otprilike jedina konstanta u multiverzumu - naime, ona Ann koju vidimo u gigantima NIJE Ann iz paralelne dimenzije (cak ni posle razdvajanja vremenskog toka u trecem gigantu), nego je Ann iz naše/standardne Nathanove dimenzije koja je u devetom gigantu prešla u dimenziju u koju su se giganti izdvojili.
Ann iz desetog giganta pak vrlo verovatno jeste iz paralelne dimenzije. Verovatno.
U stadnardnom Nathanovom vremenskom toku, zgrada agencije je uništena u NN #106, ali je zato u vremenskom toku prvih giganata i dalje citava, to se lepo vidi.
Ili nešto tako.
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 24/04/2007 : 14:05:19
|
Prilicno dobre ocene za poslednji NN gigant:
http://www.ubcfumetti.com/nathannever/?13923
Što je super, poslednjih nekoliko baš i nisu bili vrhunskog kvaliteta - Pobunjenici sa Marsa nije imao emotivnu težinu koju je trebao da ima, Paralelni univerzumi su bili prekratki (plus - Vercelli na A4 formatu), a Viettijeva druga Nemo trilogija je previše konfuzna.
Ali - in Ostini we trust! Još mi je u glavi njegova City gangs/Tehnopate, koja, iako kilavo nacrtana, ima neke odlicne momente (grupna sahrana, kao i Nathan koji istražuje šta je to bilo sa spejs šatlom - a ni monolog Sister J nije bio loš). Plus, napisao je fenomenalnu Ko je Solomon Darver?, i od jednog omanjeg subplota u Nathanovom svetu napravio pricu o identitu u futuristickom svetu. A i najbolji je pisac dijaloga u Nathanu, kao što je Medda najbolji za monologe. Dakle - dole Vietti, hocemo više Ostinija!
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7808 Posts
Member since 18/01/2005 |
|
tantus
Senior Member
Slovenia
1651 Posts
Member since 10/09/2003 |
Posted - 24/04/2007 : 21:53:03
|
Dobra krimi prica, smeštena u ambijent Rusije, koja dosta podseca na onu danas. Gigant mi se toliko svideo da sam planirao da uzmem i novu AA, koja se dešava na istim prostorima...
quote: Originally posted by Djole
Prilicno dobre ocene za poslednji NN gigant:
http://www.ubcfumetti.com/nathannever/?13923
Što je super, poslednjih nekoliko baš i nisu bili vrhunskog kvaliteta - Pobunjenici sa Marsa nije imao emotivnu težinu koju je trebao da ima, Paralelni univerzumi su bili prekratki (plus - Vercelli na A4 formatu), a Viettijeva druga Nemo trilogija je previše konfuzna.
Ali - in Ostini we trust! Još mi je u glavi njegova City gangs/Tehnopate, koja, iako kilavo nacrtana, ima neke odlicne momente (grupna sahrana, kao i Nathan koji istražuje šta je to bilo sa spejs šatlom - a ni monolog Sister J nije bio loš). Plus, napisao je fenomenalnu Ko je Solomon Darver?, i od jednog omanjeg subplota u Nathanovom svetu napravio pricu o identitu u futuristickom svetu. A i najbolji je pisac dijaloga u Nathanu, kao što je Medda najbolji za monologe. Dakle - dole Vietti, hocemo više Ostinija!
-- "Heiliger $*#@!!! Eine saugroße Miezekatze läuft loss in der Strasse!!"
grupa za scanlation: groups.google.com/group/bdskenovi |
|
|
vope
Senior Member
Montenegro
2967 Posts
Member since 21/12/2006 |
Posted - 25/04/2007 : 13:03:01
|
Šta nas sve u Nathanu ceka a redovni brojevi tako sporo idu, šta da se cini, kako izdavace natjerati da malo ubrzaju tempo? |
|
|
darkraver
Senior Member
Croatia
1346 Posts
Member since 17/06/2002 |
Posted - 25/04/2007 : 13:17:48
|
emmm...puškom? imam ja jenu,iz 2. svjetskog...pa recimo da...ostavlja strahopoštovanje u svakog ko se s njom porazgovara oci u oci :D
a mogu i svekrvu da ti posudim ak si baš stvarno opak... ;)
Od stripova radim salate ali jedino NN zacinim! |
|
|
vope
Senior Member
Montenegro
2967 Posts
Member since 21/12/2006 |
Posted - 25/04/2007 : 13:23:12
|
Ili da pozovemo Superhika u pomoc? Da im priprijeti super smrtonosnim zadahom, možda upali... Ne, stvarno me muka uhvati kad procitam šta nas sve ceka u Nathanovom svijetu a nijesam u mogucnosti u neko dogledno vrijeme to i procitati.
Svekrvu ni pod razno!! Dal si normalan...
|
|
|
darkraver
Senior Member
Croatia
1346 Posts
Posted - 25/04/2007 : 15:59:39
|
quote: Originally posted by vope
Ili da pozovemo Superhika u pomoc? Da im priprijeti super smrtonosnim zadahom, možda upali... Ne, stvarno me muka uhvati kad procitam šta nas sve ceka u Nathanovom svijetu a nijesam u mogucnosti u neko dogledno vrijeme to i procitati.
Svekrvu ni pod razno!! Dal si normalan...
:C oš ju s popustom? evo dam i 2 kubika pijeska uz nju,kao poklon?
no,da,stvarno je nakaradno da citamo ova super gigant,almanah i team-up izdanja DALLLLEEEKKKKOOOO prije neg što to regularna serija nalaže... a od regularne ni Ž... situacija je oksimoronska
p.s. totalno i apsolutno bih podržao ideju da Libellus pocne(nastavi) regularnu izdavat kao jednu od svojih biblioteka,pa i nek bude skupo,al bilo bi na kraju i više od 12 brojeva nathana godišnje para bi se našlo za takav slatkiš!
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7808 Posts
Posted - 26/04/2007 : 00:24:12
|
quote: Originally posted by vope
... šta da se cini, kako izdavace natjerati da malo ubrzaju tempo?
možda da organiziramo masovnu gradansku neposlušnost?
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 25/10/2007 : 17:01:49
|
Elem, sve smo bliži Broju 200 koji ce biti u koloru i radice ga Vigna i Bonazzi - ali glavno zezanje je od broja 191 do broja 199.
Vietti & Ostini su naime poceli da uplicu gomilu narativnih niti koje stoje još od rata sa orbitalnim stanicama, tako da su u jednu pricu upleli Tehnopate, Kvantnog coveka, putovanje kroz vreme, mafiju Sub cityja - i još trista cuda.
A ta prica, u broju 197, treba da dovede do necega što ce bezmalo uništiti Grad, jer se ta prica zove - Kada Grad mre.
I meni stvarno nije bilo jasno šta je to što ce dovesti do uništenja Grada, dok mi nisu stigli noviji Nathani (hvala, prozirni!).
Naime...
[Spoiler!]broj 196 se završava tako što se orbitalna stanica Uranija pojavljuje tacno tamo gde je nestal pre 40 brojeva - u vazduhu, iznad zgrade Alfe. I onda pada![/Spoiler!]
Drugim recima, opet imamo prilicnu promenu statusa quo kod Nathana, i hype koji kaže da posle ovoga ništa nece biti isto je bio prilicno istinit.
Ostaje još pitanje - gde je Mister Alfa?
Možda saznamo u broju 198...
|
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7808 Posts
Posted - 25/10/2007 : 23:45:43
|
ova naslovnica od "quando la citta muore" me tako podsjeca na dobrinju (jedno sarajevsko naselje maltene na prvoj liniji) u ratnim godinama. |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 28/10/2007 : 23:19:58
|
Elem, koga zanima da baci pogled na poslednjih nekoliko strana NN 196, i verovatno najveci klifhenger u istoriji Bonellija - nek' klikne na linkove.
Major spoilers in these links, of course...
http://img229.imageshack.us/img229/487/nn92th9.jpg http://img484.imageshack.us/img484/8500/nn93uu8.jpg http://img218.imageshack.us/img218/5566/nn94ex7.jpg http://img91.imageshack.us/img91/5142/nn95dd8.jpg http://img215.imageshack.us/img215/3798/nn97mx1.jpg http://img219.imageshack.us/img219/6051/nn98kw0.jpg
(i da, znam da onaj kreten od Di Clementea nema konzistentan crtež, ali cak ni to ne uspeva da pokvari scenu) |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
DusMan
Advanced Member
5067 Posts
Member since 12/11/2001 |
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7808 Posts
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 29/10/2007 : 02:08:05
|
A da mi u iducim knjigama izdamo odmah te brojeve? |
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 29/10/2007 : 06:15:16
|
quote: Originally posted by Dado
A da mi u iducim knjigama izdamo odmah te brojeve?
Izdajte u 2008. najmanje 100 brojeva, ovako se niakda necemo približiti Talijanima. |
But I'm just a soul whose intentions are good Oh Lord, please don't let me be misunderstood
|
|
|
Dalen
Senior Member
Croatia
2269 Posts
Member since 13/03/2003 |
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 29/10/2007 : 17:05:57
|
Ma jok, odmah 45 knjiga i stigli smo talijane... |
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
|
|
darkraver
Senior Member
Croatia
1346 Posts
Posted - 29/10/2007 : 19:11:05
|
a može i jedna MEGA knjiga od 15 kila,pa eto,sve muhe pomlatit jednim udarcem! :D |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 29/10/2007 : 20:23:53
|
quote: Originally posted by Dado
Ma jok, odmah 45 knjiga i stigli smo talijane...
Šta fali. Prekriži Texa za 2008. i umjesto njega izdaj NN. |
But I'm just a soul whose intentions are good Oh Lord, please don't let me be misunderstood
|
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
|
Pavel01
Senior Member
Croatia