Author |
Topic  |
Bardho
Senior Member

1943 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 24/02/2007 : 22:47:33
|
1. D&D bi MORALI podebljati br. primjeraka jerbo je ocigledno da je 500 premalo 2. Ne mogu vjerovati da ovdje ima ljudi kojima smeta reprint ili doštampavanje. Pa ljudi moji šta bi vi rekli da ste slucajno ostali bez "SVOG" primjerka, a toliko ste ga htjeli imati u svojoj kolekciji. Kakva glupost!! |
 |
|
mpavin
Advanced Member

Niue
7927 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 24/02/2007 : 23:23:49
|
a baš glupost. kao da ce manje novih libellusovih stripova izaci ako bude reprint. i 500 kom je malo. triba to povecati za 150-200 kom.
Jel' tako šefe? |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 25/02/2007 : 11:16:43
|
Ja imam svoj primjerak, i to je jedino glavno... Dalje nek se radi što se hoce. No rasprodati skuplje izdanje Bonellija u zemlji u kojoj više nitko ne cita stripove je pogodak. Pogotovo dva junaka kojima najslabije ide prodaja?!
Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne? Yu-bi-tu? Mi-tu! |
 |
|
realist
Senior Member

Croatia
1206 Posts
Member since 09/09/2003 |
Posted - 25/02/2007 : 13:17:17
|
quote: Originally posted by darth-vader
pa ovdje se ljudi hvale da im je bitan strip, a onda idu za tako niskim strastima kao što je želja za posjedovanjem necega rijetkog neš ti vrijednosti, rijetki NN i MM na polici :) genijalno nadasve nadam se da ce biti reprinata, tako da neki ne zaraduju po 100 eura na necemu što su platili 10 eura
if you only knew the power of the dark side
O ovome bi se dalo raspravljati, što ako kupim Libellus Mister No 1, i za par dana mi netko pokloni još jedan primjerak. Stavio bih ga na aukcije po tržišnoj cijeni. Ako bi netko zbog nestašice bio spreman platiti 200-300 kuna za taj strip, da li bih onda ja bio ljiga od covjeka zato što sam dobio taj iznos ili bi se ipak trebao zapitati kakav je mentalni sklop tog kupca? Hmmm...
Bolje živjeti sto godina kao milijunaš,nego sedam dana u bijedi. |
 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 25/02/2007 : 14:29:19
|
Ja ih ionako kupujem samo za sebe i to samo po jedan primjerak i nemam ih nikakvu namjeru prodavati, pa mi njihova tržišna vrijednost, npr da li ce za godinu dana vrijediti 10 ili 100 eura, jako malo znaci, odnosno, ne zanima me...
'Moj je dojam, za koji doista nemam egzaktnih argumenata, da nigdje nema toliko banalnosti i trivijalnsti kao u tekstovima na ekranima'
|
 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Posted - 25/02/2007 : 14:39:34
|
quote: Originally posted by realist
pa ovdje se ljudi hvale da im je bitan strip, a onda idu za tako niskim strastima kao što je želja za posjedovanjem necega rijetkog neš ti vrijednosti, rijetki NN i MM na polici :) genijalno nadasve nadam se da ce biti reprinata, tako da neki ne zaraduju po 100 eura na necemu što su platili 10 eura
O ovome bi se dalo raspravljati, što ako kupim Libellus Mister No 1, i za par dana mi netko pokloni još jedan primjerak. Stavio bih ga na aukcije po tržišnoj cijeni. Ako bi netko zbog nestašice bio spreman platiti 200-300 kuna za taj strip, da li bih onda ja bio ljiga od covjeka zato što sam dobio taj iznos ili bi se ipak trebao zapitati kakav je mentalni sklop tog kupca? Hmmm...
Bolje živjeti sto godina kao milijunaš,nego sedam dana u bijedi.
Hmmm dobro kažeš. Kupiš npr MM gigant za 100kn i jednoga dana te sila natjera da ga ponudiš na Aukcije. Stavi pocetnu cijenu 120kn, a ona naraste na 500. I tko je onda tu nepošten. Mislim da su izdavaci nakon ovih prvih izdanja mogli snimiti tržište i ocigledno je da je za neka izdanja naklada od 500 primjeraka premala. A sad da li se isplati povecavati nakladu ili ne to znaju samo izdavaci. Mene najviše zanima da li bi naklada od npr 650 primjeraka pojeftinila izdanje i koliko? Dvije-tri kune ili možda desetak?!?
'Moj je dojam, za koji doista nemam egzaktnih argumenata, da nigdje nema toliko banalnosti i trivijalnsti kao u tekstovima na ekranima'
|
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 25/02/2007 : 14:50:22
|
quote: Originally posted by Obi-wan
ne zanima me niti NN niti Marti niti sam ih uzimao vidio sam ovdje da je netko protiv reprinta pitanje je zašto ?
ako ima potražnje za još 500 zašto ih nebi štampali i prodali. Brate mili štancaj ono što ide. Možda tako bude više Spiroua i Ridobradog i Klare :)
Pa zato da njihov primjerak vrijedi više i da ga jednog dana mogu što bolje prodati ili reci: vidi ovoga na polici - to ti je jako rijetko, a ja ga imam. 
Reklamica: Imam nešto knjiga za prodati. Zainteresirani neka se jave na mail.
Nemoj generalizirati. Ja od svih izdanja kupujem po jedan komad i nemam namjeru da ih preprodajem po basnoslovnim cijenama.
But I'm just a soul whose intentions are good Oh Lord, please don't let me be misunderstood
|
 |
|
Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 25/02/2007 : 15:23:07
|
Kako sam vec jednom napisao, Dado i ja za sada nemamo u planu raditi reprinte rasprodanih izdanja. Nadalje, ukoliko ikada to i odlucimo raditi, sigurno se nece dogoditi da samo ostancamo vec izdani primjerak, vec cemo sasvim precizno i vidljivo naglasiti kako je rijec o 2. izdanju. E sad, kako ce se ta informacija dizajnerski sloziti na naslovnici i u impresumu, prepustit cemo Melini na odlucivanje jer je ona genij za to podrucje.
No, opet ponavljam, jedino sto je za sada sigurno je kako Dado i ja u bliskoj buducnosti necemo raditi reprinte vec cemo, umjesto u njih, novac ulagati u nove projekte.
And I must be an acrobat to talk like this and act like that... |
 |
|
darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts
Member since 05/10/2002 |
Posted - 25/02/2007 : 17:13:49
|
quote: O ovome bi se dalo raspravljati, što ako kupim Libellus Mister No 1, i za par dana mi netko pokloni još jedan primjerak. Stavio bih ga na aukcije po tržišnoj cijeni. Ako bi netko zbog nestašice bio spreman platiti 200-300 kuna za taj strip, da li bih onda ja bio ljiga od covjeka zato što sam dobio taj iznos ili bi se ipak trebao zapitati kakav je mentalni sklop tog kupca? Hmmm...
vidjeli smo kako se baš to dogodilo ne mislim ništa loše o onome tko to prodaje ( covjek ima legitimno pravo zaraditi ) a onaj tko to kupuje zna zašto daje 100 eura za nešto. No glupo mi je da nešto što je izašlo prije godinu dana i na brzinu se rasprodalo nema reprinta. Reprint bi bio logican slijed dogadaja jer se malo štampa.
quote: nitko nema ništa protiv reprinta osim špekulanata koji su kupili veci broj primjeraka nadajuci se da ce se ponoviti prica sa MMG1!A i ja ne bi volija reprint,jer je prilicno visoka cijena stripova pravdana malim brojem primjeraka.A ako bude reprinta onda bi izdavaci trebali smanjiti cijenu buducim izdanjima jer im ocigledno dobro ide!I normalno,trebalo bni naznaciti da je drugi tisak,a ne kao neki!
cijena takoder ovisi o broju primjeraka s kojim se oni žele pokriti. Ne znam koliko im iznosi taj postotak, ali mislim da i nije prevelik. No u krajnjoj liniji za to me zaboli. Svako tko u nešto ulaže vlastiti novac stavlja cijenu koju želi i o tome ne želim raspravljati. Najbolje bi bilo kada bi se uveo sistem pretplate. Svi koji žele kupiti pošalju odredeni dio unaprijed ( dobiju nešto jeftinije ) i na temelju toga se odluci koliko ce se štampati. odo gledati Chelsea Arsenal, a oko ove problematike ne želim više niti rijeci reci :)
if you only knew the power of the dark side |
 |
|
Vorador
Senior Member

Croatia
1587 Posts
Member since 29/09/2004 |
Posted - 25/02/2007 : 19:44:45
|
quote: O ovome bi se dalo raspravljati, što ako kupim Libellus Mister No 1, i za par dana mi netko pokloni još jedan primjerak. Stavio bih ga na aukcije po tržišnoj cijeni. Ako bi netko zbog nestašice bio spreman platiti 200-300 kuna za taj strip, da li bih onda ja bio ljiga od covjeka zato što sam dobio taj iznos ili bi se ipak trebao zapitati kakav je mentalni sklop tog kupca? Hmmm...
vidjeli smo kako se baš to dogodilo ne mislim ništa loše o onome tko to prodaje ( covjek ima legitimno pravo zaraditi ) a onaj tko to kupuje zna zašto daje 100 eura za nešto. No glupo mi je da nešto što je izašlo prije godinu dana i na brzinu se rasprodalo nema reprinta. Reprint bi bio logican slijed dogadaja jer se malo štampa.
quote: nitko nema ništa protiv reprinta osim špekulanata koji su kupili veci broj primjeraka nadajuci se da ce se ponoviti prica sa MMG1!A i ja ne bi volija reprint,jer je prilicno visoka cijena stripova pravdana malim brojem primjeraka.A ako bude reprinta onda bi izdavaci trebali smanjiti cijenu buducim izdanjima jer im ocigledno dobro ide!I normalno,trebalo bni naznaciti da je drugi tisak,a ne kao neki!
cijena takoder ovisi o broju primjeraka s kojim se oni žele pokriti. Ne znam koliko im iznosi taj postotak, ali mislim da i nije prevelik. No u krajnjoj liniji za to me zaboli. Svako tko u nešto ulaže vlastiti novac stavlja cijenu koju želi i o tome ne želim raspravljati. Najbolje bi bilo kada bi se uveo sistem pretplate. Svi koji žele kupiti pošalju odredeni dio unaprijed ( dobiju nešto jeftinije ) i na temelju toga se odluci koliko ce se štampati. odo gledati Chelsea Arsenal, a oko ove problematike ne želim više niti rijeci reci :)
Podržavam sve što si rekao.  
|
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Posted - 25/02/2007 : 19:50:09
|
quote: Originally posted by Bardho
1. D&D bi MORALI podebljati br. primjeraka jerbo je ocigledno da je 500 premalo 2. Ne mogu vjerovati da ovdje ima ljudi kojima smeta reprint ili doštampavanje. Pa ljudi moji šta bi vi rekli da ste slucajno ostali bez "SVOG" primjerka, a toliko ste ga htjeli imati u svojoj kolekciji. Kakva glupost!!
Ja sam protiv reprinta što se tice Libellusa. Dado&Dado ne žive od izdavanja, imaju svoje poslove, finansijski su osigurani, stripove izdaju iz ljubavi a ne zbog zarade, i sada ne vidim razlog zašto bi svoj novac trošili na reprinte kada za taj novac mogu izbaciti neko novo izdanje.
But I'm just a soul whose intentions are good Oh Lord, please don't let me be misunderstood
|
 |
|
nenno
Advanced Member

.jpg)
Croatia
3086 Posts
Member since 15/08/2003 |
Posted - 25/02/2007 : 20:01:23
|
ali sejo i reprinti ce se prodati i donijeti odredenu zaradu....pitanje je samo u kojoj nakladi tiskati reprint...ne vjerujem da se može prodati još 5oo komada....možda samo kod novih izdanja povecati nakladu sa 500 na 600...ne vjerujem da je ostalo puno onih koji nisu kupili svoj primjerak team-upa....
"...I only dream in black and white..." |
 |
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 25/02/2007 : 20:05:55
|
Pošto su zaradili gomilu novaca na ovom rasprodanom team-upu, mislim da si izdavaci mogu priuštiti reprint u mekoukoricenoj variajnti, na lošem papiru i po cijeni oko 16 kuna... pa da si to onda i ja kupim.
in the evidence of its brilliance |
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Posted - 25/02/2007 : 20:07:52
|
quote: Originally posted by nenno
ali sejo i reprinti ce se prodati i donijeti odredenu zaradu....pitanje je samo u kojoj nakladi tiskati reprint...ne vjerujem da se može prodati još 5oo komada....možda samo kod novih izdanja povecati nakladu sa 500 na 600...ne vjerujem da je ostalo puno onih koji nisu kupili svoj primjerak team-upa....
"...I only dream in black and white..."
Da, ali oni stripove izdaju prvenstveno iz ljubavi prema stripu. Zato smatram da je bolje da njihovu lovu ulažu u nova izdanja. No ovdje se radi o mom licnom mišljenju, vidjecemo šta ce Dado&Dado uraditi.
|
 |
|
Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8107 Posts
Member since 26/12/2006 |
Posted - 25/02/2007 : 20:09:29
|
Sve si sam rekao. Kako ce im se isplatit reprint ako prodaju samo stotinjak primjeraka, a da tiskaju malo primjeraka bila bi velika cijena!?
Kamo god da kreneš, uvijek si tu. |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 25/02/2007 : 21:05:09
|
quote: Originally posted by SejoSexon
Da, ali oni stripove izdaju prvenstveno iz ljubavi prema stripu. Zato smatram da je bolje da njihovu lovu ulažu u nova izdanja. No ovdje se radi o mom licnom mišljenju, vidjecemo šta ce Dado&Dado uraditi.
Sejo,i ja kupujem te iste stripove iz ljubavi prema stripu. Imam svoj primerak,ali mi se uopste ne svidja ideja da cu neke naredne primerke morati da jurim cim izadju...pa,ako nadjem - nadjem. I iskreno mi je zao da bilo koji stripoholicar ostane bez svog primerka. Ako stampaju iz ljubavi prema stripu onda bi bila dovoljna nekoliko primeraka za njih nekoliko i to je to...
Ja sam principijelan covek - ne citam knjige iz principa. |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 25/02/2007 : 21:11:34
|
Odnosno,izdavac treba da napravi procenu i poveca tiraz za odredjeni broj kako bi svi dobili svoju dozu. Pazi,tiraz je samo 500 primeraka.Ubedjen sam da to kupuju samo pravi ljubitelji stripa koji se teskom mukom dovijaju da bi kupili ovako skupa izdanja. Ja sam npr.poceo od svoje plate koja je 400 evra da odvajam 100 evra mesecno za stripove.To nije bas mali izdatak. U Srbiji masa ljudi moze da sanja platu od 400 evra,tako da je to prilicno odricanje. Zakljucak:Treba povecati tiraz i ev.dostampati one stripove koji su rasprodani.
 |
|
marlowe
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4279 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 25/02/2007 : 21:23:59
|
quote: Originally posted by Tex Willer
U Srbiji masa ljudi moze da sanja platu od 400 evra,tako da je to prilicno odricanje.
Prosecna plata u Srbiji je oko 350 evra, sto ne umanjuje cinjenicu da je cetvrtina plate za stripove zaista puno.
___________ "In my Havana cabana I'll eat something sweet like banana..." |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 25/02/2007 : 21:45:19
|
quote: Originally posted by marlowe
U Srbiji masa ljudi moze da sanja platu od 400 evra,tako da je to prilicno odricanje.
Prosecna plata u Srbiji je oko 350 evra, sto ne umanjuje cinjenicu da je cetvrtina plate za stripove zaista puno.
___________ "In my Havana cabana I'll eat something sweet like banana..."
Taj prosek izvlace Beograd i Vojvodina. Ja sam s juga(Nish),a ovde najveci broj mladih radi na trafikama,po dragstorima,buticima,kladionicama za platu od 100 do 150 e.
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 25/02/2007 : 21:53:14
|
Ali,poenta je u tome da ne razumem sta to znaci raditi nesto iz "ljubavi prema stripu"? Da li se tu misli samo na sebe (onda bi se stampalo u nekoliko primeraka) ili i na ostale koji kupuju te stripove (onda ih treba ispostovati). Koja je svrha kupiti recimo 4 MM giganta,pa onda ne naci peti??? Sve sto,kazem je da treba obezbediti dovoljan broj primeraka za zainteresovane. Nekad,s obzirom da sam srednjih godina(36) dobro pamtim,je draz kolekcionarstva bila traziti i godinama pojedine primerke. Sada ce se doci u apsurdnu situaciju da ces lakse naci strip iz 1980 nego iz 2007,jer ne verujem da ima mnogo preprodavaca u ovih 500 prodatih primeraka???
Edited by - Tex Willer on 25/02/2007 21:55:20 |
 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Posted - 25/02/2007 : 21:53:35
|
quote: Originally posted by kiky
Pošto su zaradili gomilu novaca na ovom rasprodanom team-upu, mislim da si izdavaci mogu priuštiti reprint u mekoukoricenoj variajnti, na lošem papiru i po cijeni oko 16 kuna... pa da si to onda i ja kupim.
in the evidence of its brilliance
E jebiga, svi bi mi htjeli stripove za 16kn, ali stvarnost je sasvim druga i mislim da je to gotovo nemoguce izvesti sa velikom vecinom izdanja...
|
 |
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 25/02/2007 : 22:06:38
|
Ajde dobro, nemora taj mekoukoriceni reprint bit baš po 16 kuna je to nerealno... evo, može i za 18.
in the evidence of its brilliance |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 25/02/2007 : 22:08:42
|
quote: Originally posted by marlowe
___________ "In my Havana cabana I'll eat something sweet like banana..."
Taj prosek izvlace Beograd i Vojvodina. Ja sam s juga(Nish),a ovde najveci broj mladih radi na trafikama,po dragstorima,buticima,kladionicama za platu od 100 do 150 e.
Ja sam principijelan covek - ne citam knjige iz principa.
Kažeš loše je stanje na jugu Zimbabvea...
Reklamica: Imam nešto knjiga za prodati. Zainteresirani neka se jave na mail. |
 |
|
Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 25/02/2007 : 22:16:01
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Kažeš loše je stanje na jugu Zimbabvea...
Reklamica: Imam nešto knjiga za prodati. Zainteresirani neka se jave na mail.
I jesmo otprilike na nivou Zimbabwe-cjana Mada,j...m li ga da li je to za ili 
Edited by - Tex Willer on 25/02/2007 22:18:25 |
 |
|
Topic  |
|