Author |
Topic  |
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 25/02/2007 : 22:23:30
|
quote: Originally posted by Tex Willer
quote: Originally posted by Obi-wan
Kažeš loše je stanje na jugu Zimbabvea...
Reklamica: Imam nešto knjiga za prodati. Zainteresirani neka se jave na mail.
I jesmo otprilike na nivou Zimbabwe-cjana Mada,j...m li ga da li je to za ili 
Ja sam principijelan covek - ne citam knjige iz principa.
To je najviše za i .

Reklamica: Imam nešto knjiga za prodati. Zainteresirani neka se jave na mail. |
Edited by - Obi-wan on 25/02/2007 22:25:19 |
 |
|
darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts
Member since 05/10/2002 |
Posted - 25/02/2007 : 22:24:37
|
quote: Da, ali oni stripove izdaju prvenstveno iz ljubavi prema stripu. Zato smatram da je bolje da njihovu lovu ulažu u nova izdanja. No ovdje se radi o mom licnom mišljenju, vidjecemo šta ce Dado&Dado uraditi.
iskreno sam mislio da smo se riješili kulta licnosti, ali vidim da sam u krivu :) svejedno je u što ulažu lovu. Za to sam da se lova ulaže u ono što ima produ, jer ako MM ima produ za 1000, onda prodaj 1000. Lakše ce se tako istrpiti neka druga izdanja
if you only knew the power of the dark side |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 25/02/2007 : 22:24:52
|
quote: Originally posted by kiky
Ajde dobro, nemora taj mekoukoriceni reprint bit baš po 16 kuna je to nerealno... evo, može i za 18.
in the evidence of its brilliance
Ja bih dao 29 kuna...
Reklamica: Imam nešto knjiga za prodati. Zainteresirani neka se jave na mail. |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 26/02/2007 : 00:24:41
|
Nakratko cu se osvrnuti na par komentara i ponoviti ono sto je i Gaston vec napisao.
O formiranju cijene, pokrivanju troskova, i svemu slicnom pricalo se vec cesto nadugo i nasiroko pa nema svrhe sve to ponavljati a svatko ce o tome opet imati svoje misljenje i to je sve OK. Netko je spomenuo kako bi trebalo smanjiti cijenu izdanjima koja se rasprodaju, no analogno tome onda bi i trebalo povecati cijenu izdanjima koja se sporije ili slabije prodaju, a to sigurno nebi bilo dobro. Mi smo vec jednom rekli da uvjek nastojimo dati najnize realne moguce cijene i toga se drzimo stalno i drzat cemo se sve dok budemo radili nasa izdanja. Nama je jasno da i takva cijena nekome moze izgledati velika i da mu moze izdanje biti skupo, no nazalost nismo u mogucnosti bitnije utjecati na vecinu ulaznih troskova pa samim time malo toga mozemo promjeniti.
Sto se tice rasprodanih brojeva, znaci li ako je nesto rasprodano da smo ga i uspjeli naplatiti? Dakako da nije, kao primjer mogu navesti MM gigante 1 i 2 kojih vec duze nemamo ni na skladistu a ni u prodaji, no svejedno imamo jos uvjek dosta ne naplacenih primjeraka. Mi cemo uvjek nastojati nasim kupcima najaviti kad nekog od izdanja ne bude vise na skladistu da eventualno jos mogu pronaci svoje primjerke u prodajnim mjestima. A osobno smatram kako je tri mjeseca od kako je 'team up' u prodaji, dovoljno vremena da se netko odluci zeli li i moze li kupiti to izdanje. Isto vrijedi i za ostala izdanja.
Sto se tice reprinta mogu samo ponoviti ono sto je Gaston vec napisao. Nije iskljuceno da cemo mi jednom raditi neke reprinte, i u tom slucaju svakako bi ih radili na nacin da se naglasi kako se radi o drugom izdanju. No to ne planiramo raditi u bliskoj buducnosti, jer prije svega pred nama je dosta izdanja koja se trebaju objaviti i koncentrirat cemo se prvenstveno na to. S druge strane odluka oko reprinta nije nimalo jednostavna kako se na prvi pogled cini. Svjesni smo da se reprinti nebi mogli raditi u vecim kolicinama, a troskovi su jako veliki. Sto se tice povecanja naklade, netko je cini mi se pitao (dcopic ako se ne varam) bi li se znatno promjenila cijena ukoliko bi se neka naklada povecala za 100-200 primjeraka, odgovor je nebi. Iz razloga sto se troskovi tiska znatnije smanjuju kad se spominje par tisuca primjeraka a ne par stotina. Razlika bi bila skoro neznatna, par kuna u konacnici. S druge strane povecanje naklade ne trazi samo procjenu koliko to povecanje treba biti vec automatski povlaci za sobom i neke druge faktore, primjerice povecanje troskova u startu i povecanje potreba skladisnog prostora. Mozda nekome moze zvucati neobicno kad se za 100-200 komada vise spominje skladisni prostor, ali ako uzmemo u obzir desetak izdanja puta 100-200 komada vise onda to nije zanemariva kolicina. Druge faktore necu ni nabrajati...
Uglavnom, kao sto sam vec rekao mi cemo nastojati izvjestiti kupce kad neko izdanje bude pri kraju, da jos uvjek mogu potraziti u prodajnim mjestima, a reprinte za sada ne planiramo, prvenstveno su nam u planu izdanja koja su pred nama.
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Posted - 26/02/2007 : 00:25:38
|
Bogme, kad napisem post onda to i lici na post! Sto bi tek ispalo da nisam rekao kako cu se 'nakratko' osvrnuti...  
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
 |
|
mpavin
Advanced Member

Niue
7927 Posts
Member since 02/09/2005 |
|
rocco21
Senior Member

Croatia
1259 Posts
Member since 15/08/2004 |
Posted - 26/02/2007 : 00:39:24
|
Mislo sam prije spavanja procitati jedan strip ali nakon ovog Dadniog posta nemam više snage, idem ravno u krevet.
Dosta je citanja za danas, umori se. |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Posted - 26/02/2007 : 00:39:57
|
Pa vec imas Zagor HC, pitaj Bernarda ako ti koji fali...
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Posted - 26/02/2007 : 00:40:29
|
quote: Originally posted by rocco21
Mislo sam prije spavanja procitati jedan strip ali nakon ovog Dadniog posta nemam više snage, idem ravno u krevet.
Dosta je citanja za danas, umori se.

|
|
mpavin
Advanced Member

Niue
7927 Posts
Member since 02/09/2005 |
|
darkraver
Senior Member

Croatia
1346 Posts
Member since 17/06/2002 |
Posted - 26/02/2007 : 06:59:10
|
hm,hm, Dadek,pa moga si onda upozorit prije rasprodaje MM giganata 1 i 2!!!!... il sam ja propustil to upozorenje?!?! onda bi negdje smoga,posudia pare i kupia, a ovak...osta sam bez njih  
pa nije vrag da bum ostal zauvijek bez njih?!?! 500 komada je otišlo u ruke kolekcionara i sumnjam da ce ih netko od njih prodavat
isto se bojim da bum ostal i bez MM Biblioteke ovako... jednostavno nemam para za sve,Nathan mi je prioritet, a...eto,takve stvari se rasprodaju za 3 mjeseca izgleda
daklem,povecat nakladu na više od 500 brojeva ubuduce!  i razmišljat ozbiljno o reprintima,bar giganata,pa nek umjesto Mati Misterija piše i velkim slovima "2. IZDANJE" ak treba...
Od stripova radim salate ali jedino NN zacinim! |
 |
|
darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts
Member since 05/10/2002 |
Posted - 26/02/2007 : 10:15:28
|
quote: Mi smo vec jednom rekli da uvjek nastojimo dati najnize realne moguce cijene i toga se drzimo stalno i drzat cemo se sve dok budemo radili nasa izdanja.
S kolikim postotkom prodanih primjeraka se pokrivate ako nije tajna ? Recimo kod Kena, koliko prodanih primjeraka vam vraca uloženo ? Mislim da to i nebi trebale biti neke tajne jer kako kažete radite iz ljubavi, pa onda kažite da znamo kolika ta ljubav jest. Ovo za isplate se slažem. Mnoge firme su propale jer nisu mogle naplatiti potraživanja. To je u Hrvatskoj normalno.
if you only knew the power of the dark side |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 26/02/2007 : 10:57:06
|
A kaj to tebe tolko zanima, dark-vaderu... Moraju ti staviti prst u ranu da bi mogao vjerovati u pojedine istine i pravila izdvaštva? Ako se neko bavi hobijem i istodobno mu je to posao, onda bi ja to nazvao posao iz ljubavi i gotovo, zaraduju li se milijune ili tolko da se pokriva. Kaj moraju biti izdavaci djevice, pa da nemaju niti jedne "griješne misli" o profitu?
Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne? Yu-bi-tu? Mi-tu! |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29689 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Posted - 26/02/2007 : 13:03:44
|
O tome se vec pricalo, no kad je vec Marko spomenuo Kena mogu samo nadodati da je Ken jedini koji se pokriva na 50%, svi drugi su iznad. Primjerice da bi se postigla onakva cijena za MM gigante 1 i 2, morali smo se pokrivati na doslovce 347 primjeraka, sto je skoro 70% prodanih primjeraka. Na 500 tiskanih uvjek imamo jos i 40-50 besplatnih primjeraka koje moramo podjeliti. A kao sto rekoh, ti giganti su vec duze rasprodani a jos uvjek ih sve nismo naplatili.
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Posted - 26/02/2007 : 13:16:26
|
quote: Originally posted by darkraver
hm,hm, Dadek,pa moga si onda upozorit prije rasprodaje MM giganata 1 i 2!!!!... il sam ja propustil to upozorenje?!?! onda bi negdje smoga,posudia pare i kupia, a ovak...osta sam bez njih  
pa nije vrag da bum ostal zauvijek bez njih?!?! 500 komada je otišlo u ruke kolekcionara i sumnjam da ce ih netko od njih prodavat
isto se bojim da bum ostal i bez MM Biblioteke ovako... jednostavno nemam para za sve,Nathan mi je prioritet, a...eto,takve stvari se rasprodaju za 3 mjeseca izgleda
daklem,povecat nakladu na više od 500 brojeva ubuduce!  i razmišljat ozbiljno o reprintima,bar giganata,pa nek umjesto Mati Misterija piše i velkim slovima "2. IZDANJE" ak treba...
Od stripova radim salate ali jedino NN zacinim!
Na svemu smo se morali uciti, a moram priznati da je i rasprodaja MMa poprilicno iznenada dosla, dok smo mislili kako u prodaji ima jos uvjek dovoljno primjeraka, jer nam nisu bili odjavljeni iz komisijske prodaje. Kad ih je nestalo u striparnicama i na skladistu, trazili smo da nam ih vrate, one neodjavljene ili bar dio, odjednom je ispalo da ni kod njih nema vise pa su se u kratkom roku odjavile vece kolicine. I stvarno ih oni nisu imali, samo sto su nam otezali sa odjavama, da se sto duze razvuce sa placanjem.
Sto se tice reprinta MM giganata, kao sto smo rekli on nije iskljucen, samo sto nam to sigurno nije sada u prvom planu i nemamo namjeru to raditi u skorijoj buducnosti, iz vec ranije pojasnjenih razloga.
Nama je zao ako neki kolekcionar nije mogao dobiti svoj primjerak, zbog toga trenutno i nastojimo izvjestiti o stanju prodaje, da bi se eventualno jos moglo reagirati. O povecanju naklade sam vec pisao sto o tome mislimo...
 |
|
Bardho
Senior Member

1943 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 26/02/2007 : 13:56:47
|
Dado
Hmm ja ne bih radio probleme oko skladišnog prostora jer eto osobno vjerujem da bi uvijek bilo mjesta za soma dva komada stripova. Ipak to nije neka enormna kolicina. Negdje si napisao da kupac ima 3 mj. da se odluci dal ce kupiti neko izdanje što je po meni pogrešno jerbo nije bit u tome vec dal je on imao novca za to izdanje u ta tri mjeseca. Da li ste ušli u knjižnice sa svojim stripovima i ako jeste koliko one dobivaju stripova(ak se smije znati)? Sve u svemu mislim da biste trebali povecati nakladu za pocetak barem 100 kom. |
 |
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 26/02/2007 : 14:59:36
|
Koliko ima Martijevih giganata? 12 cini mi se... Ajmo ovako : MaFEST 2007 : 5 i 8 CRŠ 2007 : 6 i 7 MaFEST 2008 : 9 i 10 CRŠ 2008 : 11 i 12 ukoliko se u meduvremenu ne izda još koji ide za MaFEST 2009 onda reprinti onda radite druga izdanja ili što li vec
|
 |
|
wanderer
Advanced Member

United Arab Emirates
3489 Posts
Member since 18/08/2004 |
Posted - 26/02/2007 : 15:07:08
|
quote: Originally posted by kico
Koliko ima Martijevih giganata? 12 cini mi se... Ajmo ovako : MaFEST 2007 : 5 i 8 CRŠ 2007 : 6 i 7 MaFEST 2008 : 9 i 10 CRŠ 2008 : 11 i 12 ukoliko se u meduvremenu ne izda još koji ide za MaFEST 2009 onda reprinti onda radite druga izdanja ili što li vec
a sta ne bi bilo moguce da kada se budu tiskali MM giganti za MaFest, da se doštampa i 100komada prvog i drugog broja? nema nikakvih dodatnih ulaganja niti u prevodioca, niti dizajn, niti ponovo placanje prava, jednostavno se ponovo tiska ako to mogu raditi drugi izdavaci, zasto ne bi mogli i vi?
|
 |
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
Posted - 26/02/2007 : 15:16:13
|
Koji to mi? Pa,nisam ja Libellus! Oni odlucuju o nadoštampavanju. Ja sam samo protiv nadoštampavanja. Ako ide drugo izdanje,nek se lijepo to drugo izdanje i vidno oznaci.
|
 |
|
wanderer
Advanced Member

United Arab Emirates
3489 Posts
Posted - 26/02/2007 : 15:22:33
|
Koji to mi? Pa,nisam ja Libellus! Oni odlucuju o nadoštampavanju. Ja sam samo protiv nadoštampavanja. Ako ide drugo izdanje,nek se lijepo to drugo izdanje i vidno oznaci.
znam da ti nisi Libelus, ali sam se nadovezao na tvoj post... obracam se istima kojima i ti u svoje postu...
a osim toga, bezveze bi bilo to drugo izdanje posebno oznacavati, da li si vidio da ostali nasi izdavaci oznace da se radi o drugom printu??
|
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 26/02/2007 : 15:22:51
|
wanderer, kico je drugi bernie, nije dado&dado
Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne? Yu-bi-tu? Mi-tu! |
 |
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
Posted - 26/02/2007 : 15:25:19
|
quote: Originally posted by DeeCay
wanderer, kico je drugi bernie, nije dado&dado
Je,je i Bernardu je to smiješno šta sve ljudi misle pa me zove bratom iz zafrkancije. |
 |
|
wanderer
Advanced Member

United Arab Emirates
3489 Posts
Posted - 26/02/2007 : 15:31:04
|
Unutar Bonea 1 imaš lijepo napisano velikim slovima ...drugo izdanje.
a ima li u Usamljenom jahacu? AF klasiku? Bone je americki strip, a ostalo je Boneli,a sve ostalo o cemu pricamo je Boneli... ma ok, nije ni vazno...
|
 |
|
Topic  |
|