Author |
Topic |
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 01/03/2007 : 22:47:14
|
Uzeo sam novi Zagor extra "Sandy River". Gledam ja naslovnicu sljedece epizode "Kazneni odred" i odmah uocim neproporcijalnost: Ili Zagor sjedi na vratu konja ili je konju ušla glava u tijelo!? Inace, obožavam Ferria i njegove neproporcionalne crteže (valjda racuna na opticku varku). Nedavno u "Crvenom Strijelcu" Zagoru je nacrta ruke duže od kolina. Baza mi je i naslovnica "Trag" (extra 63) u kojoj se indijanac smije i pokazuje smirenom Zagoru prst u uho! Ima li tko još kakvu bazu o Ferrievim naslovnicama?
|
Edited by - Inferno on 01/03/2007 22:48:25
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 01/03/2007 : 23:25:15
|
Lakše je pronaci naslovnice sa dispoporcijama nego obrnuto. Jedan od primjera di Ferri dvostruko grješi: Zagor Extra Ludens 127 : Billy Boy iza rešetaka ; gdje Ferri grješi u u velicini Zagorove lijeve ruke u u prespektivi kojom prikazuje gradevinu i onog konjanika sa puškom pa ispada da je taj konjanik patuljak.
Ferri je zakon
Ci sono tre cose al mondo, le donne e il vino nero... la terza, in fondo, in fondo, e sempre il cimitero... |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
djukak
Senior Member
2932 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 02/03/2007 : 10:32:49
|
Bez obzira na sve greške se javljaju. Ljudi, veliki reditelji snime film pa u njemu ima grešaka. Feri je vec star i normalno je da se te greške sve više uocavaju...
They have money for wars, but can't feed the poor! |
|
|
DKoor
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 18/12/2006 |
Posted - 02/03/2007 : 10:41:10
|
Dobro Ferri je star. Ali stripovi o kojima se govori ovdje su takoder prilicno stari. Nije ih bas nacrtao jucer.
Nego, meni to bas nije puno smetalo - disproporcije u stripu. Jos uvijek se mogu prebaciti na Marvelov fotoshop ako mi kad zasmeta.
Prije sam bio "Kuna" na forumu/aukcijama, za one clanove koji me znaju. Promijenio sam nick iz prakticnih razloga. |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 02/03/2007 : 11:00:26
|
O tome ja godinama pricam. Disproporcije su prisutne u njegovim crtežima odavno a ne samo u zadnje vrime. Otuda možda i prica da crta iz prve. Dakle bez prepravljanja, kako god ispadne. U pocetku je koristija tude radove kap inspiraciju ili ih je samo preradiva a kasnije je postalo još i gore a što je najzanimljivije popularnost mu sve veca. Doduše, moran priznati da ponekad i te "disproporcionalne" naslovnice izgledaju simpaticno a da ih nacrta bilo koji drugi crtac - popljuvali bi ga. A Ferri, ka' sveta krava
www.sd-gradac.hr ( nogomet ) www.gradac.hr |
|
|
vope
Senior Member
Montenegro
2967 Posts
Member since 21/12/2006 |
|
darkwoodaxe
Senior Member
Croatia
1202 Posts
Member since 23/10/2006 |
Posted - 02/03/2007 : 13:27:12
|
quote: Originally posted by vope
Sve mu je oprosteno. Ferri je car
Sa svim manama Ferri je Zagor, to je kao kad netko prearanžira pjesmu, može biti modernije, za neciji ukus bolje, no pjesma je djelo originalnog autora. Ludi Štulic je rekao- produciraj se, ali ne kroz mene i još je rekao-kopija nije original, niti sredstvo najbolje. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 02/03/2007 : 14:09:15
|
Da, baš sam gledao ovaj Sandy River. Malo mu pobjegle proporcije, no što ceš. Ma Villa je pravi majstor, tu nema dileme.
Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne? Yu-bi-tu? Mi-tu! |
|
|
Boyan.P
Senior Member
Croatia
2773 Posts
Member since 13/06/2004 |
Posted - 02/03/2007 : 15:15:37
|
znam da ce svi njegovi fanovi to zanemariti bez obzira koliko je to vidljivo, jer stvarno dobro da malo fula ali toliko je vec bedastoca, ko onaj kepec konjanik ili gore navedeni indijanac koji gura prst zagoru u uho, takve gluposti si nebi smio dopustiti jedna veliki crtac, a pogotovo ova slikica koju deecay nabacio koji vrag mu je to bio, nije ni fer da se zanemare ove pogreške zbog ostalih crtaca koji naprave malu greškicu a ih se popljuva od pakla do raja, dobro sada je došao i star pa je normalno ali nije da se to tek sada javlja dovoljno je pogledati malo starije radove pa se vidi i tamo
. . up the irons.. |
|
|
darkwoodaxe
Senior Member
Croatia
1202 Posts
Member since 23/10/2006 |
Posted - 02/03/2007 : 17:49:34
|
quote: Originally posted by Boyan.P
znam da ce svi njegovi fanovi to zanemariti bez obzira koliko je to vidljivo, jer stvarno dobro da malo fula ali toliko je vec bedastoca, ko onaj kepec konjanik ili gore navedeni indijanac koji gura prst zagoru u uho, takve gluposti si nebi smio dopustiti jedna veliki crtac, a pogotovo ova slikica koju deecay nabacio koji vrag mu je to bio, nije ni fer da se zanemare ove pogreške zbog ostalih crtaca koji naprave malu greškicu a ih se popljuva od pakla do raja, dobro sada je došao i star pa je normalno ali nije da se to tek sada javlja dovoljno je pogledati malo starije radove pa se vidi i tamo
. . up the irons..
Dosta mi je pljuvanja po Ferriju, misli li itko da bi danas novi crtaci Zagora crtali da maestro nije postavio stvari na svoje mjesto, dajte djecice malo poštovanja, ili jednostavno nemojte citati brojeve koje nije nacrtao Chiarolla. |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 02/03/2007 : 21:07:28
|
Pogledajte kako je lijeva potkoljenica onoga šta ga Zagor drži duža od desne. Ferri uvijek crta iste face, tisne gace i tanke donje djelove noga. Bez obzira na to, Ferri mi je u top 10 najboljih crtaca. |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
|
Boyan.P
Senior Member
Croatia
2773 Posts
Member since 13/06/2004 |
Posted - 02/03/2007 : 22:48:36
|
quote: Originally posted by darkwoodaxe
quote: Originally posted by Boyan.P
. . up the irons..
Dosta mi je pljuvanja po Ferriju, misli li itko da bi danas novi crtaci Zagora crtali da maestro nije postavio stvari na svoje mjesto, dajte djecice malo poštovanja, ili jednostavno nemojte citati brojeve koje nije nacrtao Chiarolla.
haahahha ljepo od tebe:);)) pljuvanje ili ne pljuvanje, dali je utemeljeno to pljuvanje? pogledaj malo radove ali naravno sa tvoje strane možeš jedino neobjektivno ali u drugom slucaju bi ako ne shvatio na cemu se temelji to pljuvanje, to nije pljuvanje tipa "baš je sranje sve šta je napravio, zagor je sranje, nema pojma crtati, siluje pero" nedaj bože takvo, ovo su zapravo cinjenice koje se vide prostim okom, bez obzira šta je on postigao i utemeljio kažem da nije fer prema ostalim crtacima kojima se sere za sada napamet govoreci "krivo je nacrtao ljevi palac u odnosu na šaku"".. izgleda da tvoj maestro nije cuo za gumicu ili u drugom slucaju nije uopce takav maestro za kojega ga smatraš
. . up the irons.. |
|
|
vope
Senior Member
Montenegro
2967 Posts
Member since 21/12/2006 |
|
wiskey
Senior Member
Croatia
1250 Posts
Member since 11/12/2006 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 03/03/2007 : 16:26:15
|
Ferri !! Ferri!!
inner fear your worst enemy ostali smo svi na tripu,staro,mlado život cili ,ostali smo svi na tripu pivajuci NAPRID BILI!! zapali coviku vatru i ugrija si ga za jedan dan,zapali covika i ugrija si ga za cili život! |
|
|
boromir
New Member
Serbia
196 Posts
Member since 21/01/2007 |
Posted - 03/03/2007 : 18:57:51
|
Ferri!Ferri!Ferri!
bez njega zagor gubi smisao......pa makar bio i ne proporcionalan
the evil that man do lives on and on! |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 03/03/2007 : 19:06:51
|
tako je! Ferri !! Ferri!!
inner fear your worst enemy ostali smo svi na tripu,staro,mlado život cili ,ostali smo svi na tripu pivajuci NAPRID BILI!! |
|
|
K.G. 21
Junior Member
Croatia
480 Posts
Member since 01/05/2006 |
Posted - 03/03/2007 : 19:29:51
|
quote: Originally posted by Inferno
Uzeo sam novi Zagor extra "Sandy River". Gledam ja naslovnicu sljedece epizode "Kazneni odred" i odmah uocim neproporcijalnost: Ili Zagor sjedi na vratu konja ili je konju ušla glava u tijelo!? Inace, obožavam Ferria i njegove neproporcionalne crteže (valjda racuna na opticku varku). Nedavno u "Crvenom Strijelcu" Zagoru je nacrta ruke duže od kolina. Baza mi je i naslovnica "Trag" (extra 63) u kojoj se indijanac smije i pokazuje smirenom Zagoru prst u uho! Ima li tko još kakvu bazu o Ferrievim naslovnicama?
A di si Ferriju našao tražit mane!! Seri protiv kog god hoceš al Ferrija, Villu i Magnusa ne diraj!
Nisam Dani DeVito al sam do jaja |
|
|
chkuna
New Member
Croatia
192 Posts
Member since 26/09/2006 |
|
hua
Average Member
Serbia
768 Posts
Member since 04/01/2003 |
|
Prodigy
Senior Member
Croatia
1801 Posts
Member since 01/12/2003 |
Posted - 04/03/2007 : 11:42:42
|
I Piccaso, sto je bio stariji bio je sve manje i manje proporcijalan i sve popularniji i pipularniji. Izgleda da nije sve u proporcijama ;-)
I'm not O.K.,you're not O.K. and that is O.K.!!! |
|
|
wiskey
Senior Member
Croatia
1250 Posts
Member since 11/12/2006 |
|
Topic |
|