Author |
Topic |
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 04/03/2007 : 14:28:05
|
Njegovo se ime šapuce po marsejskim ulicicama, ali i po cijelom Mediteranu. Boje ga se zlocinci, a poštuju i obožavaju svi oni koji su na strani pravde i oni kojima je spasio život... on je DEMIAN.
Stariji je nešto više od 30 godina, visok, duge plave kose koja je uvijek pomalo neuredna. Njegove neobicne ljubicaste oci kao da mogu prodrijeti u misli sugovornika, koji ce zasigurno osjetiti nelagodu ako ima imalo necistu savjest. Demian je covjek od akcije, ali samo kad to situacija zahtijeva. Voli uživati u društvu prijatelja i lijepih djevojaka. Obožava citati poeziju, te uživati u malim životnim zadovoljstvima, jer ne može se biti junak 24 sata na dan. Njegova ljudska strana ne iskazuje samo te strasti, vec i njegov suštinski romantican temperament. Prošlost vecim dijelom obavijena tajnom, a na grudima ima ožiljak u obliku maca, za koji se govori kako se radi o simbolu legendarnog viteškog reda, po imenu ''Bratstvo''. Možda je upravo tako, možda je Demian stvarno jedan od njih, moderni Chevalier, posljednji od junaka cije je porijeklo izgubljeno u vihoru vremena. Nekada, razlog za život tih ljudi je bio jednostavan: boriti se protiv zlih i štititi nedužne. Pozivani su na dvorove velikih kraljeva i povjeravane su im najrizicnije misije. Ali u današnjem Marseillu sve to je mnogo kompliciranije, jer razlika izmedu dobrih i loših je vrlo tanka, skoro neopipljiva i uvijek netko nešto smišlja u sjeni. Medu koje se, onda, svrstati? Demian je odlucio: on sam ce biti gospodar vlastitog života i odgovoran za svoje postupke. Svjestan da ce mac kojeg nosi na grudima, poslije svake pustolovine, iskopati novu rupu u njegovoj duši!
Demianov svijet Demianov svijet je ovaj današnji, sa svojim svakodnevnim problemima, svojim kontrastima izmedu bogatstva i siromaštva, modernog i tradicionalnog. Kontrastima koji se mogu pronaci na ulicama Marseillea, grada s tisucu lica. Kao glavni grad regije Provanse, Marseille je najstariji francuski grad. Tijekom povijesti je postao raskrižje puteva osoba svih rasa i religija, pristiglih iz raznih dijelova Mediterana, iznad svega zahvaljujuci svojoj važnosti trgovackog središta. Prolazeci kroz grad može se osjetiti atmosfera prožeta prošlošcu, pricama o moru, doseljavanju, lošem životu. ''Nema se što za vidjeti. Njegova se ljepota ne fotografira. Vec se dijeli. Ovdje se treba svrstati. Biti strastven. Biti za, biti protiv. Biti žestok. Samo se onda ono što se ima za vidjeti da vidjeti. A tada je obicno prekasno, jer je vec sve prepuno drame. Drevne drame gdje je glavni junak smrt. U Marseilleu, treba se znati boriti cak i zbog toga da bi se naucilo gubiti.'' Ove rijeci Jean-Claudea Izza, autora slavne trilogije noir romana smještenih u ovom mornarskom gradu (trilogija koja je medu izvorima inspiracije za ovaj serijal), savršeno oslikavaju mjesto na kojem pocinju Demianove pustolovine. Mjesto koje skriva svoju caroliju i svoje ljepote ispod pijeska svojih plaža, medu napuštenima malim trgovima ''citésa'' (perifernih kvartova koji su naseljeni ponajviše doseljenicima) i uskim luckim ulicicama, u cijim se barovima može popiti ukusni pastis. Marseille nije baš turisticko mjesto i u njemu se jasno osjeca prisutnost zlocinackih klanova, ciji se osjecaj za pravdu cesto kosi s Demianovim i sa interesima ''Bratstva''. Demianovo polje djelovanja, pak, nije samo Marseille, vec i cijelo podrucje Mediterana. Vidjet cemo ga u pustolovinama koje ce ga odvesti u francusku unutrašnjost, ali i u Španjolsku, na Korziku, na obale Afrike i na Bliski Istok.
Demianovi prijatelji Gaston Velasco je simpatican, nasmijan, lovac na suknje. On je krijumcar francusko-španjolskog porijekla sa osobnim moralnim kodeksom. Na brodu svog glisera ''Requin'', u stanju je ploviti cijelim Mediteranom izbjegavajuci policijske patrole. Zbog svog pristupa ''cvrstog momka'' cesto dolazi u sukob za marsejskim zlocinackim organizacijama, priskrbljujuci si mnoštvo nevolja.
Marie Velasco je Gastonova kci, koja je, nasuprot životu izvan zakona svog oca, postala policijska inspektorica u Marselleu. Iako ne odobrava njegov nacin života, cesto mu pomaže, možda prikrivajuci poneki njegov sitniji prijestup. To, pak, ne sprecava da izmedu njih dvoje stalno izbijaju oštre svade. Marie poznaje Demiana od kada je bila djevojcica i cini se da je slaba na plavokosog Chevaliera ljubicastih ociju...
Edmond Colbert voli slikati i igrati šah i ne gubi priliku upustiti se u duge partije s onim tko ga se usudi izazvati. Zajedno sa svojom suprugom Viviane vodi malu gostionicu na otvorenom, nedaleko od svjetionika u kojemu živi Demian, zvanu upravo ''Gardien du Phare''. To je mjesto s lijepom terasom i pogledom na more; idealno mjesto za Viviane koja je, osim što je odlicna kuharica, i vrsna citacica sudbine iz karata. Povezanost Colbertovih i Demiana je pocela prije deset godina, kada su njih dvoje pronašli plavokosog mladica koji je došao s mora i kojem je trebala pomoc...
Tajanstveno vezan za prošlost našega junaka, Tristan cini jedinu vezu izmedu ''Bratstva'' i samog Demiana. Uživa nesumnjivu podršku politicara i tajnih službi, koje bezobzirno koristi kako bi pomogao Demianu, ali i kako bi ga nagovorio, uz ili protiv njegove volje, na najocajnije poduhvate.
Demianovi neprijatelji Hérode Martial je voljen, svjetovan, obožavatelj opere, a u isto vrijeme nemilosrdan i okrutan... iza lica prifinjenog i ucenog covjeka krije se cäid ''Trait D'Uniona'', mocne zlocinacke organizacije koja uz pomoc svojih ubojica štiti, u zamjenu za usluge i novac, bezobzirne politicare i mocne financijere.
Jean Luc Corsari je desna ruka Héroda Martiala. Mladi, okrutniji i bezobzirniji od svog cäida... Nadimak mu je ''Le Loup'' (Vuk), te ima jednu tjelesnu posebnost: njegove su oci razlicite boje, jedno je svijetlije, a drugo tamnije. Oci koje tek malo uspiju prikriti okrutnu i krvolocnu zvijer...
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6238 Posts
Member since 29/11/2001 |
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Posted - 04/03/2007 : 14:29:02
|
Ovo izdanje je u pripremi, ocekuje se u prodaji pocetkom petog mjeseca, ako sve bude po planu. Ono sto jos mozemo reci je da cemo raditi po dvije izvorne epizode u jednoj knjizi, dakle ukupno 264 stranice, te da cemo raditi 2 knjige skupa (4 izvorne epizode). Bit ce HC (tvrdi uvez) u nakladi od 500 primjeraka. O cijeni ne mozemo jos nista reci sve dok ne budemo imali kompletne informacije o tisku i ostalim ulaznim troskovima, cim ih budemo imali mi cemo se javiti. I posebno hvala Doku na pomoci oko prijevoda teksta sa sluzbene stranice...
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Posted - 04/03/2007 : 14:29:25
|
quote: Originally posted by Aco
Jel ti ovo najduži post u karijeri?
Bond.James Bond.
Nije... Znas mene kad se raspricam...
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
|
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 04/03/2007 : 14:30:14
|
Pih kakav je to junak ako ne moze biti junak 24 sata na dan, plus tko jos cita poeziju ?
"Difficult takes a day, impossible takes a week." |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6238 Posts
Posted - 04/03/2007 : 14:38:59
|
quote: Originally posted by Dado
Gaston je simpatican, nasmijan, lovac na suknje.
Nadam se da mu žena ovo ne cita..
A sad ozibljno.Pohvale za obširnu najavu,cini se dosta zanimljivim i nešto potpuno razlicitim što smo do sada imali prilike vidjeti od Bonellija.
Bond.James Bond. |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Posted - 04/03/2007 : 14:43:12
|
quote: Originally posted by seinfeld
Pih kakav je to junak ako ne moze biti junak 24 sata na dan, plus tko jos cita poeziju ?
"Difficult takes a day, impossible takes a week."
Pa da je junak 24 sata zvao bi se Zagor!
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Posted - 04/03/2007 : 14:43:45
|
quote: Originally posted by Dado
Gaston je simpatican, nasmijan, lovac na suknje.
Nadam se da mu žena ovo ne cita..
Bond.James Bond.
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8239 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 04/03/2007 : 14:48:57
|
Ja Rujua ne mogu da svarim ni u DDu, kakav li je kao ovde kao autor serijala?!? Nema podivljalih usisivaca u veleobrtu?
Ali dobro, prelistacu knjige na Mafestu, i time tom majmunu dati sansu da me iznenadi. Ajd, cik!
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio. |
|
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 04/03/2007 : 14:49:34
|
Lovac na suknje, jedan od naslova koji nikada nece biti na Zagor coveru ! :-))
"Difficult takes a day, impossible takes a week." |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 04/03/2007 : 15:02:17
|
Daj ne mogu virovat.... Listam u Ljubljani tog Demiana,kod Bucha,i razmišljam u sebi....vjerovatno nikada na hrvatskom jeziku. A sad ovo! Evala,ljudi.....! |
|
|
Dalen
Senior Member
Croatia
2272 Posts
Member since 13/03/2003 |
Posted - 04/03/2007 : 15:04:30
|
Pa, ne mogu reci da nisam iznenaden s ovim. I pomalo razocaran. Ipak sam (možda i drugi) ocekivao nešto ala Nathan Never Agencija Alfa ili Legs ili NN Maxi. Za Demiana znam od kada je izašao u Italiji. Prelistao sam samo neke njegove epizode i onoliko koliko znam talijanski to pokušao i procitati. Nije moj tip junaka. Nikako. Kupit sigurno necu, ali Bože moj, ima vjerojatno dosta ljudi koji hoce. |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 04/03/2007 : 15:13:20
|
ajd tko je procitao nekoliko talijanskih izdanja nek se javi i da svoje misljenje, iako znam sto mozemo ocekivati od rujua
|
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6238 Posts
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6238 Posts
Posted - 04/03/2007 : 15:24:45
|
Ako se ne varam,mislim da je Damian "zatvoren" serijal,dakle zna se tocan broj epizoda koje ce izaci i tako zaokružiti pricu - mislim da 18 ali nisam siguran
Bond.James Bond. |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 04/03/2007 : 15:36:41
|
Ako se ne varam,mislim da je Damian "zatvoren" serijal,dakle zna se tocan broj epizoda koje ce izaci i tako zaokružiti pricu - mislim da 18 ali nisam siguran
Bond.James Bond.
tocno. napokon je netko u bonelliju bio pametan pa se serijal nije pretvorio u trakavicu. unatoc rujuu, ili bas zbog njega, ova kombinacija DD i NR obecava. zivi bili pa citali, ali ako se nekome i ne svidi, 9 knjiga nije previse, moze ih prodati poslije bez velikih potresa.
Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees. |
|
|
rocco21
Senior Member
Croatia
1259 Posts
Member since 15/08/2004 |
Posted - 04/03/2007 : 15:47:58
|
Izneneden sam!
Ako sam dobro vidio na drugom topicu pricalo se o 2 ili cak više iznenadenja pa ocekujem još koji topic.
Samo naprid. |
|
|
Darkwood Devil
stripovi.com kum
Croatia
8299 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 04/03/2007 : 16:08:38
|
Bond.James Bond.
Ne varas se Aco!
Unaprijed odredjen mini serijal!
BOBA FETT: "WHAT IF HE DOESN'T SURVIVE? HE'S WORTH A LOT TO ME" |
|
|
sonor
stripovi.com suradnik
Vatican City
3876 Posts
Member since 18/02/2006 |
Posted - 04/03/2007 : 16:16:53
|
Bravo, bravo...!!!
Have you ever felt the future is the past, but you don't know how...? A reflected dream of a captured time, is it really now, is it really happening?
|
|
|
danielp
Senior Member
Serbia
1372 Posts
Member since 29/05/2004 |
Posted - 04/03/2007 : 16:53:12
|
Bas bi ga kupio, ali kad ste spomenuli onog kretena po imenu RUJU, zbog koga sam prestao da kupujem do tada moj omiljeni strip Dylan Dog ( kupujem samo Sclavija,Chiavarotija i neke druge ) Sad znam da necu kupiti DEMIANA, mada sam se ponadao da ce to iznenadjenje biti BRENDON ili AGENCIJA ALFA
Daniel Pinku |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Posted - 04/03/2007 : 16:56:50
|
Po onome sto sam ja do sada vidio onaj RUJU o kojem pricate, nema puno veze sa ovim ovdje. Osobno sam ostao jako ugodno iznenadjen, no kupci ce najbolje moci procjeniti kad knjige budu dostupne u prodaji...
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29441 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 04/03/2007 : 17:03:59
|
ja sam procitao samo prvi broj i ostao sam vise nego ugodno iznenadjen. Prvi broj mi je stvarno odlican. Kako je dalje, treba vidjeti, ali prvi broj sigurno vrijedi procitati.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 04/03/2007 : 17:04:38
|
Em Ruju, em neki bezvezni (gejevski ) sadržaj, em ga smjestili u Francusku... em HC ... malo toga mu ide u prilog.
in the evidence of its brilliance |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
|
Topic |
|