forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Gde ima više stripova ????
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 22/03/2007 : 14:09:09  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
xexexe :PPPPP
to je takva uzrecica :D :D :D

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

wiskey
Senior Member

Croatia
1250 Posts

Member since 11/12/2006

Posted - 22/03/2007 : 15:11:29  Show Profile Show Extended Profile  Send wiskey a Private Message
Jebeš uzrecicu, kada te poslije boli guzica!
Go to Top of Page

Vladan
New Member

Serbia
109 Posts

Member since 19/04/2005

Posted - 22/03/2007 : 15:17:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Vladan a Private Message
kad nekom pomenem nesto o stripovima, imam blagi utisak da me gledaju kao delimicno retardirano bice, koga treba pustiti jer nikoga ne pozledjuje, ali ga se treba kloniti, jer se ljudi boje onoga što ne poznaju.
A na žalost vecina stvarno nije imala prilike da upozna ovu vrstu umetnosti, u koju smo mi zaljubljeni.

U najboljem slucaju pronadem nekog istomišljenika, i onda se krijemo po podrumima i tavanima, kao nekada prvi hrišcani u katakombama.

Dobro nije sve tako crno. Ipak ima dosta striparnica, u stvari kolika potražnja tolika je i ponuda.

Ono što mislim da bi privuklo nove (mlade) citaoce jeste neka popularna cena. A popularna cena može da se postigne samo velikim tiražima i lošim kvalitetom (jeftinim) roto štampe. Ono što sada izlazi to su ugavnom luksuzna (skupa) izdanja, koja nisu baš pristupacna ni odraslima a kamoli mladjima.
Go to Top of Page

Vladan
New Member

Serbia
109 Posts

Member since 19/04/2005

Posted - 22/03/2007 : 15:22:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Vladan a Private Message
zar ne bi mogli da napravimo neku listu stalnih i periodicnih izdanja koja se trenutno štampaju u državama bivše YU.

Koliko toliko znam dosta za Srbiju i Hrvatsku, ali gotovo ništa za BiH i Crnu Goru. Što da ne i za Sloveniju i Makedoniju, mada zbog jezicke barijere mislim da ih ne bi ni nabavljao, ali valja znati.
Go to Top of Page

dcarapo2
Advanced Member

Argentina
3770 Posts

Member since 27/01/2004

Posted - 22/03/2007 : 18:46:34  Show Profile Show Extended Profile  Send dcarapo2 a Private Message
quote:
Originally posted by risbozg

500.000 -- malo si pretjerao
ali poslje tolko i tolko raznih flašica i cašica nije ni cudo

- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --

stari ne pizdi,nego odi u ljubljanu i pogledaj svojim ocima,ako ih nema toliko placam rundu za cijeli bus na putu za makarsku, a ako ima ti samo meni koliko mogu da popijem

zato oni koji misle,cijene rijeci gospodnje jer ako si u kremenadli ,nisi za kobasice
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 23/03/2007 : 02:13:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message
quote:
Originally posted by wiskey

[quote]Originally posted by Raspucin

Na Kosovu je mizerno mali postotak ljudi ciji je maternji jezik nekadašnji Srpsko-Hrvatski. Ja sam stripove ponovo poceo da skupljam i nabavljam neke 2000'te i verujte da ja nemam ama baš ni jednog prijatelja u Kosovskoj Mitrovici sa kojim bi mogao da pricam o stripovima. Možda se što rece prijatelj iz Crne Gore i kriju, jebem li ga. I ja kao i on imam problem kad nekome kažem da recimo "Tamo gde pogled ne dopire" placam 25 evra.

Kako ce ti se i javiti, kada iz tvog pisma vidi što ga ceka?

Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15816 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 23/03/2007 : 09:19:31  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message
quote:
Originally posted by dcarapo2

quote:
Originally posted by risbozg

500.000 -- malo si pretjerao
ali poslje tolko i tolko raznih flašica i cašica nije ni cudo

stari ne pizdi,nego odi u ljubljanu i pogledaj svojim ocima,ako ih nema toliko placam rundu za cijeli bus na putu za makarsku, a ako ima ti samo meni koliko mogu da popijem

zato oni koji misle,cijene rijeci gospodnje jer ako si u kremenadli ,nisi za kobasice

a zakaj bi ja ako izgubim platil više

Go to Top of Page

dcarapo2
Advanced Member

Argentina
3770 Posts

Member since 27/01/2004

Posted - 23/03/2007 : 21:26:05  Show Profile Show Extended Profile  Send dcarapo2 a Private Message
ne znam ni ja

Go to Top of Page

wiskey
Senior Member

Croatia
1250 Posts

Member since 11/12/2006

Posted - 27/03/2007 : 11:08:42  Show Profile Show Extended Profile  Send wiskey a Private Message
500.000 komada? Cega sve? I gdje je sve to smešteno, u hangaru? Vidio sam skladište od oko 100.000 komada, ali 500.000!!! Pretjera ga, brate, debelo!
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 27/03/2007 : 14:11:59  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:
Originally posted by wiskey

500.000 komada? Cega sve? I gdje je sve to smešteno, u hangaru? Vidio sam skladište od oko 100.000 komada, ali 500.000!!! Pretjera ga, brate, debelo!

pa covek kad laže, laže masno

Go to Top of Page

dcarapo2
Advanced Member

Argentina
3770 Posts

Member since 27/01/2004

Posted - 27/03/2007 : 19:09:42  Show Profile Show Extended Profile  Send dcarapo2 a Private Message

Go to Top of Page

giant
Average Member

Slovenia
897 Posts

Member since 22/10/2006

Posted - 27/03/2007 : 19:24:58  Show Profile Show Extended Profile  Send giant a Private Message
[quote]Originally posted by Vladan

kad nekom pomenem nesto o stripovima, imam blagi utisak da me gledaju kao delimicno retardirano bice, koga treba pustiti jer nikoga ne pozledjuje, ali ga se treba kloniti, jer se ljudi boje onoga što ne poznaju.
A na žalost vecina stvarno nije imala prilike da upozna ovu vrstu umetnosti, u koju smo mi zaljubljeni.

Ah,da -na žalost-tako ti je to danas! Ali,ako se malo osvrnemo oko sebe,videcemo bezbroj raznoraznih društava...nedavno toga,ja sam zapazio da postoji:pazi sad-DRUŠTVO LJUBITELJA PRŽENOG KRUMPIRA....
Naravno,sa poštovanjem-ali

Go to Top of Page

giant
Average Member

Slovenia
897 Posts

Member since 22/10/2006

Posted - 27/03/2007 : 19:26:16  Show Profile Show Extended Profile  Send giant a Private Message
quote:
Originally posted by giant
--------------------------------------------------

[quote]Originally posted by Vladan

---------------------------------------------------
Ah,da -na žalost-tako ti je to danas! Ali,ako se malo osvrnemo oko sebe,videcemo bezbroj raznoraznih društava...nedavno toga,ja sam zapazio da postoji:pazi sad-DRUŠTVO LJUBITELJA PRŽENOG KRUMPIRA....
Naravno,sa poštovanjem-ali

Go to Top of Page

giant
Average Member

Slovenia
897 Posts

Member since 22/10/2006

Posted - 27/03/2007 : 19:29:57  Show Profile Show Extended Profile  Send giant a Private Message
Naravno,ako se ko još nešto seti,neka kaže-i brzo cemo vidjeti da je kultura stripa na vrlo visokom nivou iako nas je citalaca manje,nego ih je bilo u 80-im godinama....ali ipak,strip živi dalje!!
I ŽIVECE
Go to Top of Page

hua
Average Member

Serbia
768 Posts

Member since 04/01/2003

Posted - 27/03/2007 : 20:30:15  Show Profile Show Extended Profile  Send hua a Private Message
Cenim da se stripovi kad se jednom kupe na kiosku, ne sele previse kilometara, u vecini slucajeva. Tako da ako je, na primer ZS i LMS najvise prodavan u Srbiji od 1968 do 1993 (jer ima najvisse stanovnika) onda je i dan danas najvise stripova starih u Srbiji (u kontejnerima, pod zemljom, na tavanima, na policama, ispod kreveta, u dimu...). Ali, kako su Ludens, Slobodna Dalamcija i drugi nastampali PLANINU stripova u Hrvatskoj u zadnjih 12 godina, ne verujem da se ta planina razmilela previse po Balkanu.

Dakle, najvise starih u Srbiji.
Najvise, uopste, u Hrvatskoj.

<<< CLICK HERE
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 27/03/2007 : 20:43:18  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:
Originally posted by hua

Cenim da se stripovi kad se jednom kupe na kiosku, ne sele previse kilometara, u vecini slucajeva. Tako da ako je, na primer ZS i LMS najvise prodavan u Srbiji od 1968 do 1993 (jer ima najvisse stanovnika) onda je i dan danas najvise stripova starih u Srbiji (u kontejnerima, pod zemljom, na tavanima, na policama, ispod kreveta, u dimu...). Ali, kako su Ludens, Slobodna Dalamcija i drugi nastampali PLANINU stripova u Hrvatskoj u zadnjih 12 godina, ne verujem da se ta planina razmilela previse po Balkanu.

Dakle, najvise starih u Srbiji.
Najvise, uopste, u Hrvatskoj.

<<< CLICK HERE

Da, možda je tako bilo nekad, ali sad koliko vidim Hrvati pokupovaše sve stare stripove iz Srbije, evo pogledaj samo na aukcijama, a još koliko ja znam da se stripovi odnode u Hrvatsku van aukcija, to ne možeš ni da zamisliš, tako da sad stripovi polako odlaze iz Srbije sve brže i brže, još malo pa ih nece biti, a vidim i cene stripova na aukcijama su dosta skocile, to ti isto dosta govori....

Go to Top of Page

dubac
Senior Member

Serbia
2955 Posts

Member since 12/10/2005

Posted - 27/03/2007 : 22:31:31  Show Profile Show Extended Profile  Send dubac a Private Message
Slucajno dosta dobro znam kako je isla prodaja ZS i LMS u bivsoj Jugoslaviji.Rekao mi je covek koji je dugo radio u izdavackoj kuci Dnevnik.
Stripovi su najvise prodavani u Srbiji.Posle toga u Bosni i Hercegovini pa onda u Hrvatskoj.
Slovenija,Crna Gora i Makedonija daleko iza ove tri republike sto je i normalno ako se uzme u obzir broj stanovnika i jezik.
Medjutim nije samo Dnevnik bio izdavac vec je tu bilo i drugih jakih izdavaca poput Vjesnika,Decijih Novina i td.Za njih ne znam kako je prodaja isla ali mogu da nagadjam da je bila slicna sa verovatno nesto drugacijim redosledom.
Gde danas ima vise stripova stvarno ne znam.
Ipak mislim da je Hua u pravu kada kaze da starih ima vise u Srbiji a novih u Hrvatskoj.Ovo kazem ne samo kao kolekcionar vec i kao prodavac stripova.Jos uvek skoro da nema stripa koji se u Srbiji ne moze naci jedino je pitanje cene koju si spreman da platis.Ja sam licno pravio eksperimente te vrste.Recimo,zamolim par prijatelja da samo pitaju svoje prve komsije da li imaju neki strip koji im ne treba ili bi prodali i za par dana dobijem skoro 1000 stripova.To je bilo pre dve godine.Naravno vecina je tu loseg kvaliteta ali uvek se probere i solidan broj odlicnih.
Dalje sto se tice teze da stripovi odlaze iz Srbije u Hrvatsku ili Sloveniju to je tacno.Samo to se pre svega odnosi na stripove Dnevnika koji nisu izdati tamo zbog rata i raspada zemlje.Naravno odnose i preprodavci na veliko ali se dosta toga ponovo i vrati putem prodaje.Ja to najbolje znam iz licnog iskustva.
Takodje postoji odliv stripova Slobodne Dalmacije,Ludensa i drugih iz Hrvatske u Srbiju i druge zemlje i to sve veci.Pre par godina ja sam poznavao u Kragujevcu jos tri coveka koji su redovno nabavljali stripove iz Hrvatske dok ih danas znam dvadesetak.Tome su doprinele knjizare Darkvud ,Alan Ford i pre svega pojava tih izdanja na kioscima u poslednjih godinu dana.
Sve u svemu dobro je da stripova ima i da ih ima jos uvek dovoljno a da se bogami javlja i sve vise izdavaca u cemu prednjaci Hrvatska vec dugo vremena.Dok je tako ja sam zadovoljan.
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 27/03/2007 : 23:35:27  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Ja samo kažem da znam da u Vršcu više nema stripova koliko ih je bilo pre tri godine kad sam poceo da ih skupljam, mislim na stare stripove iz bivše države, odnosno sad ih ima u odnosu na protekli period samo 10% , a dosta tih stripova sam ja kupio, recimo 60% od tih ulicnih prodavaca, eto recimo da su 30% odneli gastarbajteri i drugi moji sugradani, a znam ko skuplja stripove u Vršcu, jednostavno ih nema.
Što se tice hrvatskih stripova, nas nekolicina ih ima, naravno ja najviše, onda znam još trojicu koji skupljaju samo odredene junake, jedan Zagora, drugi Dylana i treci od svega ponešto, to je što se tice hrvatskih stripova u Vršcu, verovatno da ih je Beograd pun, ali slabo ko od omladine cita stripove.
Sve je to neka vrsta procene, ali sad i sam vidim da je bez veze o tome i diskutovati.

Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000