Author |
Topic |
Vlaadisha
Advanced Member
USA
3514 Posts
Member since 21/07/2004 |
Posted - 30/03/2007 : 16:55:48
|
quote: Originally posted by Zagor-te-nay
Pa da je ekranizirat (stare epizode) Martyja,AF,Dylana
Pa Dilan ti je uglavnom ekranizovan - vecina starih epizoda su plagijati citati raznih filmova. |
|
|
Zagor-te-nay
Senior Member
Croatia
2456 Posts
Member since 03/05/2006 |
Posted - 30/03/2007 : 17:08:20
|
quote: Originally posted by Vlaadisha
Pa Dilan ti je uglavnom ekranizovan - vecina starih epizoda su plagijati citati raznih filmova.
Da, ekraniziran je i prije nego šta se Sclavi rodija.Braca Marx 30 godina...
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa |
|
|
beli luk
Average Member
Serbia
795 Posts
Member since 18/06/2006 |
Posted - 31/03/2007 : 12:52:57
|
[/quote]
Batman je ljudskiji od Martina Mysterea, kako da ne... A to što Martin sve zna, to je u svakom slucaju moguce vec samo bacivši pogled na kolicinu knjiga koje ima u stanu, edukaciju koju je dobio, stvari koji je vidio. Odbacujuci Martina radi te njegove karakteristike koja ga kao svrstava u redove superjunaka, hmm... Što ako je covjek jednostavno genijalac?
Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne? Yu-bi-tu? Mi-tu! [/quote]
Uh, malo mi je heavy da raspravljam koji je strip junak realniji... I volim ih zato sto mi odvracaju paznju od realnosti. Prosto sam malo stariji pa mi je zanimljivije da citam price gde se te njihove nad-sposobnosti isprobavaju u stvarnom svetu. Ali brate minli, ako je kvantitet knjiga koji posedujes merilo inteligencije, ja sam sigurno 10x misteriozniji od Martija. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 31/03/2007 : 14:08:10
|
quote: Originally posted by Vlaadisha
Pa Dilan ti je uglavnom ekranizovan - vecina starih epizoda su plagijati citati raznih filmova.
Da, ekraniziran je i prije nego šta se Sclavi rodija.Braca Marx 30 godina...
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Ocito Dylana nikad nisi ni citao baš previše...
Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne? Yu-bi-tu? Mi-tu! |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 31/03/2007 : 14:13:36
|
quote: Originally posted by beli luk Ali brate minli, ako je kvantitet knjiga koji posedujes merilo inteligencije, ja sam sigurno 10x misteriozniji od Martija.
Što to znaci 10x misteriozniji od Martija? Ako ga još zoveš i Marti i Misterija, ti si ocito još u prošlosti. Cijeli serijal se vrti oko knjiga, i covjek piše knjige, snima serije i dokumentarce, putuje cijelo vrijeme, okružen je knjigama, kupuje ih konstantno... Novije epizode vrte se oko Martina u odijelu, rješavajuci knjiške misterije u više navrata, i to sve nije tebi dovoljno da covjek nauci koliko zna Martin?
Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne? Yu-bi-tu? Mi-tu! |
|
|
beli luk
Average Member
Serbia
795 Posts
Member since 18/06/2006 |
Posted - 31/03/2007 : 16:33:07
|
Nije poenta u tome koliko zna, vec sto ga sam scenarista predstavlja kao coveka bez mane i straha, a meni to stvarno ne prija. Uopste ne zalazim da li je moguce ili nije, sve je moguce u stripu. Infantilna mi je ideja o superiornosti. Prosto ne mogu da uspostavim kontakt sa takvim strip-likovima, da se na neki nacin identifikujem, a to mi je vazno. |
|
|
dejd
New Member
135 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 31/03/2007 : 17:03:07
|
Što nije ova tema malo previše subjektivna? Ima dosta smiješnih izjava i netko je cak kao izbor za svoju zlatnu malinu izdvojio cijeli serijal DD-a cisto iz razloga jer mu se ne svida. Vec se vidi da ovaj topic nema neku buducnost bez svade, trebao se malo bolje konstruirati a ne ovako "osloboditi"... |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 31/03/2007 : 20:37:25
|
quote: Originally posted by beli luk
Nije poenta u tome koliko zna, vec sto ga sam scenarista predstavlja kao coveka bez mane i straha, a meni to stvarno ne prija. Uopste ne zalazim da li je moguce ili nije, sve je moguce u stripu. Infantilna mi je ideja o superiornosti. Prosto ne mogu da uspostavim kontakt sa takvim strip-likovima, da se na neki nacin identifikujem, a to mi je vazno.
Ma krivo, nemaš pojma o MM-u. Uopce nije takav, Castelli DSSM-a predstavlja na drugi nacin, cak mu se i sprda na racun njegove logoreje... MM je strip za alternativnu povijest covjecanstva i uspješno kombinira sve moguce teze na tom polju. Martina muci to što stari, postoji niz epizoda gdje ga lovi kriza, što mu je vjecita zarucnica (sada žena) kronicno ljubomorna, nikad ne stigne ništa napraviti jer je rastresen. I nije superioran i gotovo, krivo gledaš na to. Covjek je predodreden za neke stvari, i nije superioran.
|
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
Posted - 01/04/2007 : 18:33:12
|
quote: Originally posted by DeeCay
quote: Originally posted by beli luk
Nije poenta u tome koliko zna, vec sto ga sam scenarista predstavlja kao coveka bez mane i straha, a meni to stvarno ne prija. Uopste ne zalazim da li je moguce ili nije, sve je moguce u stripu. Infantilna mi je ideja o superiornosti. Prosto ne mogu da uspostavim kontakt sa takvim strip-likovima, da se na neki nacin identifikujem, a to mi je vazno.
Ma krivo, nemaš pojma o MM-u. Uopce nije takav, Castelli DSSM-a predstavlja na drugi nacin, cak mu se i sprda na racun njegove logoreje... MM je strip za alternativnu povijest covjecanstva i uspješno kombinira sve moguce teze na tom polju. Martina muci to što stari, postoji niz epizoda gdje ga lovi kriza, što mu je vjecita zarucnica (sada žena) kronicno ljubomorna, nikad ne stigne ništa napraviti jer je rastresen. I nije superioran i gotovo, krivo gledaš na to. Covjek je predodreden za neke stvari, i nije superioran.
Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne? Yu-bi-tu? Mi-tu!
MM po meni u neku ruku jeste superheroj, ali ne u onoj imbecilnoj amerikanskoj varijanti, nego evropski super heroj sa dušom. |
|
|
Topic |
|
|
|