Author |
Topic |
CAGLIOSTRO13
Senior Member
1767 Posts
Member since 09/05/2006 |
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
|
CAGLIOSTRO13
Senior Member
1767 Posts
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 03/04/2007 : 14:55:55
|
imamo reprinte :
Alan Ford Klasik Zagor extra Zagor klasik Dylan Dog extra Mali Rendžer Mark Blek Ken Parker Mister No Marti Misterija Tex extra zapoceo Dakle sve se polako reprizira, doduše ja kupujem sva ta izdanja, ali stvarno je previše reprinta .
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 03/04/2007 : 15:03:08
|
Treba razlikovati prave reprinte od obicnih, jer su npr. Mister No, MArtin Mystere, Zagor Extra, Ken Parker novija i dopunjenija izdanja za razliku od AF klasika koji je cisti reprint starog izdanja, kao i Blek, Mark i MR. Neki novi junaci su prešli na hrvatski, tak da su neki reprinti skoro kao novi stripovi....
Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne? Yu-bi-tu? Mi-tu! |
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15823 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 03/04/2007 : 15:04:21
|
kaj je je - imaš pravo kad se sve stavi ovako na hrpu onda se tek vidi da stalno citamo jedno te isto
- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 03/04/2007 : 15:08:50
|
quote: Originally posted by risbozg
kaj je je - imaš pravo kad se sve stavi ovako na hrpu onda se tek vidi da stalno citamo jedno te isto
U biti su to više stari kolekcionari (odnosno mi) koji popunjavamo ili moderniziramo kolekcije...
Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne? Yu-bi-tu? Mi-tu! |
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15823 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 03/04/2007 : 15:13:46
|
quote: Originally posted by DeeCay
U biti su to više stari kolekcionari (odnosno mi) koji popunjavamo ili moderniziramo kolekcije...
Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne? Yu-bi-tu? Mi-tu!
odi tamo u svaštaru na sven hassela i procitaj moju poruku
|
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 03/04/2007 : 15:30:57
|
Ja si to mislim kupit te Libelusove MM reprinte, jer si nekak mislim da ce me cak i tvrdoukoriceni koštat nekak isto k'o da idem nabavljat staru LMS kolekciju, ak ne i manje?... odvratno su skupi prvi LMS brojevi MM-a po striparnicama. Ono, kao možda LMS-i i pojeftine nakon Libellusovih reprinata, no pitanje je koliko i kad... možda ovdje bude samo nekakvo simbolicno pojeftinjenje. A ne treba zaboraviti da se par prvih LMS MM-a kupuje u paketu sa onim kaubojem Ðilom, a to mi ne treba.
Tak da me zanima Libellusovo izdanje MM reprinta. To bi moglo bit dobro... u svakom slucaju, bice tvrde, ne?
in the evidence of its brilliance |
|
|
Vega
stripovi.com suradnik
Croatia
1134 Posts
Member since 11/06/2004 |
Posted - 03/04/2007 : 15:41:10
|
Da, ja cu isto kupovati MM reprinte. Biti ce to svojevrsno upoznavanje sa tim junakom pošto sam citao svega par epizoda. Sad nabavljam MM Gigante koji su mi u doba kad su izašli bili nezanimljivi pošto nisam imao bazu.
I know that I was born and I know that I'll die. The in between is mine. I am mine.
|
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Posted - 03/04/2007 : 17:43:02
|
quote: Originally posted by kiky
Ja si to mislim kupit te Libelusove MM reprinte, jer si nekak mislim da ce me cak i tvrdoukoriceni koštat nekak isto k'o da idem nabavljat staru LMS kolekciju, ak ne i manje?... odvratno su skupi prvi LMS brojevi MM-a po striparnicama. Ono, kao možda LMS-i i pojeftine nakon Libellusovih reprinata, no pitanje je koliko i kad... možda ovdje bude samo nekakvo simbolicno pojeftinjenje. A ne treba zaboraviti da se par prvih LMS MM-a kupuje u paketu sa onim kaubojem Ðilom, a to mi ne treba.
Tak da me zanima Libellusovo izdanje MM reprinta. To bi moglo bit dobro... u svakom slucaju, bice tvrde, ne?
in the evidence of its brilliance
ZATO STO U PRVIM BROJEVIMA SU PO DVE EPIZODE MARTI PLUS DJIL, KASNIJE MARTI PLUS BIL ADAMS, KUPOVACU I JA TE NOVE LIBELLUSOVE MARTIJE, SAMO KAZEM IMA DOSTA REPRINTA
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Posted - 03/04/2007 : 17:43:42
|
do sad na srpskom, a sad na hrvatskom
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Posted - 03/04/2007 : 17:45:01
|
quote: Originally posted by DeeCay
Treba razlikovati prave reprinte od obicnih, jer su npr. Mister No, MArtin Mystere, Zagor Extra, Ken Parker novija i dopunjenija izdanja za razliku od AF klasika koji je cisti reprint starog izdanja, kao i Blek, Mark i MR. Neki novi junaci su prešli na hrvatski, tak da su neki reprinti skoro kao novi stripovi....
Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne? Yu-bi-tu? Mi-tu!
rekao sam da ih kupujem i sve ih do sada imam, samo kazem ima ih previse
|
|
zlatkob
Average Member
Croatia
633 Posts
Member since 24/02/2006 |
Posted - 03/04/2007 : 19:01:54
|
Nekak se veseliš tom tvrdem stanju
Ma polako padaju cijene starih izdanja. Trgovci ce uskoro shvatiti da im mjesecima, ili godinama, hrpetina stripova džabe stoji na policama, dok se nove stvari na tržištu jako brzo nižu i zahtjevaju sve više prostora . U tom smo smislu zadovoljniji mi koji ne kupujemo reprinteke vec samo nove stvari, i polako upotpunjavamo kolekcije stare i smrdljive hartije |
|
|
ComicBoy
New Member
Serbia
118 Posts
Member since 19/02/2007 |
Posted - 03/04/2007 : 21:56:43
|
quote: Originally posted by zlatkob
Nekak se veseliš tom tvrdem stanju
Ma polako padaju cijene starih izdanja. Trgovci ce uskoro shvatiti da im mjesecima, ili godinama, hrpetina stripova džabe stoji na policama, dok se nove stvari na tržištu jako brzo nižu i zahtjevaju sve više prostora . U tom smo smislu zadovoljniji mi koji ne kupujemo reprinteke vec samo nove stvari, i polako upotpunjavamo kolekcije stare i smrdljive hartije
Ja sam prvih 7 brojeva (u solidnom stanju) nabavio za po 200 din. |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Posted - 03/04/2007 : 22:34:15
|
a gde to ima po 200 dinara, koliko znam u darkvudu su po 400 i više dinara ?
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 03/04/2007 : 22:46:20
|
LL Marti(n) ce biti uistinu najpotpunije i "najtocnije" izdanje, usudio bih se reci bolje od izvornoga. Dosta je talijanskih stvari ispravljeno, ulaze se ogroman, rekao bih najveci trud, jer radi se, barem meni, o najzanimljivijem stripu svih vremena. Tako da se stvarno ne moze ni priblizno usporediti s Dnevnikovim, jer su bili jako povrsni, iako samog izbacivanja stranica gotovo da i nije bilo (za razliku od Mr Noa). MM je top-notch LL izdanje, otici ce ko ceten-alva
Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees. |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Posted - 03/04/2007 : 23:02:00
|
quote: Originally posted by Curunir
LL Marti(n) ce biti uistinu najpotpunije i "najtocnije" izdanje, usudio bih se reci bolje od izvornoga. Dosta je talijanskih stvari ispravljeno, ulaze se ogroman, rekao bih najveci trud, jer radi se, barem meni, o najzanimljivijem stripu svih vremena. Tako da se stvarno ne moze ni priblizno usporediti s Dnevnikovim, jer su bili jako povrsni, iako samog izbacivanja stranica gotovo da i nije bilo (za razliku od Mr Noa). MM je top-notch LL izdanje, otici ce ko ceten-alva
Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees.
kako misliš da se ne može ni približno uporediti sa dnevnikovim izdanjem, šta nije ok u dnevnikovom izdanju, nije tacno prevedeno sa italijanskog , meni je dnevnikovo izdanje sasvim dobro, no baš cu da vidim kad izade ovo libellusovo
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
|
zlatkob
Average Member
Croatia
633 Posts
Member since 24/02/2006 |
Posted - 03/04/2007 : 23:56:53
|
tacno, ce da vidiš
Svakom se izdanju može naci greška ili nešto neprihvatljivo odredenom dijelu publike/kupaca |
|
|
CAGLIOSTRO13
Senior Member
1767 Posts
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7699 Posts
Member since 26/12/2006 |
Posted - 04/04/2007 : 08:31:15
|
quote: Originally posted by srdjandj
kako misliš da se ne može ni približno uporediti sa dnevnikovim izdanjem, šta nije ok u dnevnikovom izdanju, nije tacno prevedeno sa italijanskog , meni je dnevnikovo izdanje sasvim dobro, no baš cu da vidim kad izade ovo libellusovo
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! [/quote]
Npr. fale naslovnice, cenzura i loš tisak. To su moje glavne zamjerke LMS izdanja. Primjer cenzure imaš vec u broju 3 u Operaciji Arka. Ovako genijalan strip zaslužuje luksuzno izdanje. Jedva cekam...
Kamo god da kreneš, uvijek si tu. |
Edited by - Spock on 04/04/2007 08:35:41 |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 04/04/2007 : 08:49:55
|
E pa to ti govorim, da nije obicni reprint u pitanju, vec reprint novije tutto serije sa docrtanim i ispravljenim svim i svacim, tekstualno i vizualno...
|
|
DKoor
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 18/12/2006 |
Posted - 04/04/2007 : 09:09:27
|
imamo reprinte :
Alan Ford Klasik Zagor extra Zagor klasik Dylan Dog extra Mali Rendžer Mark Blek Ken Parker Mister No Marti Misterija Tex extra zapoceo Dakle sve se polako reprizira, doduše ja kupujem sva ta izdanja, ali stvarno je previše reprinta .
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Mislim da nije problem u previše reprinta nego u tome što ti to sve pratiš. Ako vec imaš neki serijal onda ne shvacam u cemu je poanta? Ne želim da ispadne da ja sad tebe nešto napadam i sl. ali dosta ljudi nikada nije imalo cijele komplete i ovo im je u biti prilika da krenu ispocetka.
Texas |
|
|
Leo Charm
Average Member
Serbia
724 Posts
Member since 18/12/2004 |
Posted - 04/04/2007 : 10:56:16
|
To je super vest, i ja sam Martija citao kao klinac negde od pola, i kasnije svega par epizoda, sto znaci da zapravo ne znam nista k'o duduk:)
E sad, jedino sto me muci je to, sto ce mi se sigurno dopasti, pa cu onda tek kasnije nabavljati gigante i to ce da me kosta k'o Petra kajgana al' 'ajd sad:)
...mozda sam i ja nekad zazobzo paszovo sap...! |
Edited by - Leo Charm on 04/04/2007 10:57:07 |
|
|
Topic |
|