Author |
Topic |
|
diderot2
Junior Member
467 Posts
Member since 07/07/2006 |
Posted - 08/04/2007 : 15:13:05
|
dozvolite mi, da podelim sa vama svoju frustraciju i razocarenje
gornji naslov ocekivao sam dugo, dugo sa puno strepnje i ocekivanja
jeste, artwork je fenomenalan, na nivou Lone Wolfa istina, kod Lone Wolfa crtež je fluidnji, dok je ovde doradjeniji da pravo kažem, ne znam šta je bolje ali prica... Lone Wolf je maestralan, a ovde neuko, nestrucno prepricavanje istorijskih cinjenica, dok se glavni akteri jednostavno gube u toj zavrzlami doduše, procitao samo prvi tom dajte, ohrabrite me da li je drugi tom bolji ili sam ja samo malo sulud u svojim pogledima?
_______________________ onaj, koji ne cita stripove
|
Edited by - diderot2 on 08/04/2007 15:25:01
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6184 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 08/04/2007 : 16:55:03
|
Eh da,Lone Wolf.Kakva majstorija od stripa;emocije,akcija,crtež-ma prekrasno.Žao mi je što sam stigao tek do 15.knjige i stao ali kad-tad cu nabaviti cijelu kolekciju pa onda lijepo fino ispocetka.
Bond.James Bond. |
|
|
darth-vader
Advanced Member
Croatia
4834 Posts
Member since 05/10/2002 |
Posted - 08/04/2007 : 19:45:43
|
e kada bi lone wolfa objavio netko u normalnom izdanju, a ne da moram lomiti oci citajuci :)
if you only knew the power of the dark side |
|
|
diderot2
Junior Member
467 Posts
Member since 07/07/2006 |
Posted - 03/06/2008 : 14:58:52
|
eto, izašao treci tom Satsuma Gishiden legenda o satsuma samurajima
kad sam citao prvi tom, nisam razumeo koncept to su naime istorijske price o satsuma samurajima uglavnom totalno nepovezane, jedino jih tema o satsumijima drži skupa to mi je i bila zamjerka na prvom tomu,koji tada nisam gledao sa prave tacke gledišta to je istorijsko dokumentarni strip gdje su te price ispricane sa istorijskog gledišta, i autora hiroshi hirata ukupna narativa i ne zanima baš primarno istorijsko gledano, to je jako, jako zanimljivo i odlicno, naravno crtano maestralno ali, za citaoca, koji cita pricu, to je sve optereceno detajlima,koji su suviše istorijskog znacaja,i ne uticu na narativu nije to loše, dapace kako kažem, drugi koncept autor ilustrativnim putem, na umjetnicki nacin prepricava i raznjašnava vreme, kada su živeli satsuma samuraji priznajem, meni nije baš leglo kad covek navikne na epske epopeje kazuo koikeja tipa lone wolf ili fantazijsku samurajsku seriju blade of the immortal Hiroaki Samure (jer, priznajmo, oružja u tom stripu izmišljena su i nikada nisu ni postojala) treba odredjenu distancu, da prihvati tako nešto
i konacno priznajem svidja mi se taj strip citam sa istorijskog gledišta, ucim se istorije drevnog japana
imam prijatelja, koji poznaje strip tolko ko ja, a sigurno poznaje americki strip bolje od mene i posudio sam mu prvi deo i nije mu se svidelo
to mi je puno znacilo kao referencija i sada, kada sam konacno shvatio suštinu tog stripa laknulo mi je
ali ipak ga ne bi preporucivao nikome drugome nego samo totalnim samurajskim fanatacima
uzgred, ono nestrucno prepricavanje istorijskih cinjenica u mom prvom postu, bilo je mišljeno sa umjetnickog gledišta, jer je plot kao takav prakticki nepostojeci, i to je zapravo mozaik života, iskušenja i pogleda satsuma samuraja eh,pa neka sad neko razumije, ko može...
|
_______________________ onaj, koji ne cita stripove |
Edited by - diderot2 on 03/06/2008 15:02:01 |
|
|
|
Topic |
|
|
|