Author |
Topic |
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 09/06/2007 : 17:22:18
|
u 6. knjizi sam na 4-5 mjesta ispravljao tihi u atlantski, nisam se mogao nacuditi da je kuba "u tihom oceanu"... a ovo nemam pojma kako nisam vidio, to i malo dijete primijeti... moja greska, svakako, i to velika... jebiga, sorry... sto je jos gore, uopce se ne sjecam ikakve karte s morem u 5. prici...
Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees. |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 09/06/2007 : 17:27:17
|
inace vodim vrlo veliku brigu o kartama: uvijek da imena budu konzistentn, tj nazivi na izvornom jeziku ili na hrvatskom . nista drugo ne dolazi u obzir, i to uvijek pazimo, takodjer i stil upisa (Dekara i Zlaja), ali ovo je valjda promaknulo jer je 1. kadar na 1. stranici, ono, ispred nosa... naravno, ne oslobadjam prevoditelja krivnje, a mrvicu ni upisivace, jer je elementarno... no, primarno je moja greska...
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 09/06/2007 : 17:37:14
|
quote: Originally posted by Curunir
inace vodim vrlo veliku brigu o kartama: uvijek da imena budu konzistentn, tj nazivi na izvornom jeziku ili na hrvatskom . nista drugo ne dolazi u obzir, i to uvijek pazimo, takodjer i stil upisa (Dekara i Zlaja), ali ovo je valjda promaknulo jer je 1. kadar na 1. stranici, ono, ispred nosa... naravno, ne oslobadjam prevoditelja krivnje, a mrvicu ni upisivace, jer je elementarno... no, primarno je moja greska...
Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees.
Naredna 6 broja svima besplatno
Ja sam principijelan covek - ne citam knjige iz principa. |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 09/06/2007 : 17:40:04
|
znam sto cemo: kad se ovo rasproda, idu ispravljene verzije, pa ce trebati sve iznova kupiti
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 10/06/2007 : 21:24:31
|
@ prozirna senka Znas li mozda sta je ovo? Sorriso della Gioconda, Il MM rb1 83.08 Pokusavam da pohvatam konce na onoj stranici koju si mi dao. Postavljeno je na pola 19 broja izmedju Citt#224; delle Ombre Diafane, La i Orrore nello spazio,medjutim nema nikakvog objasnjenja.
Kad ce Tex od prvog broja??? |
|
|
Porter
Advanced Member
Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 22/07/2007 : 12:10:05
|
quote: Originally posted by Porter
Knjiga 6 ima 2 epizode a na hrbatu i naslovnoj upisana 1 epizoda
To je i pravilno tako. Kod MM biblioteke na naslovnicu i hrpte pisemo samo naslov knjige, a otraga na zadnjoj korici pisemo popis svih epizoda koje se nalaze unutar knjige, ukoliko se radi o vise njih. A to se moze vidjeti i po izvornim naslovnicama unutar same knjige. Ukoliko ih ima unutar knjige, dakle radi se o vise epizoda i one ce biti pobrojane na straznjoj strani. Iznimka je treca knjiga (Operacija Arka i Prokleto pleme) koje su zasebno price za sebe. Dakle svaka od tih epizoda je cjelovita prica za sebe i nevezane su, ali kako su bile prekratke da bi isle u zasebnim knjigama, odlucili smo ih objaviti skupa. Zato je to iznimka, i kako je svaka epizoda jedna zasebna prica, nismo mogli staviti samo jedan naslov na naslovnicu, jer je drugi jednako bitan. Mislim kako smo vec u prvim najavama ove biblioteke pricali o tome, no nije zgoreg ponoviti. Mozda se varam, ali mislim kako negdje u nekim iducim brojevima postoji jednom slicna situacija kada su epizode prekratke za zasebne knjige.
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 22/07/2007 : 13:36:59
|
A gdje se tebi zuri, nemas godina kao rizbo...
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
|
|
Porter
Advanced Member
Sweden
5874 Posts
Posted - 22/07/2007 : 13:38:21
|
Konto sam da je vec bilo pricano,ali nisam mogao naci. Ustvari nisam puno ni trazio jer sam se nakrkao suhog mesa pa crko od vode. Hvala u svakom slucaju na opsirnom objasnjenju,sad se bacam na knjigu 5. |
|
|
verter
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Member since 30/04/2002 |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8235 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 22/07/2007 : 17:04:13
|
quote: Originally posted by Tex Willer
@ prozirna senka Znas li mozda sta je ovo? Sorriso della Gioconda, Il MM rb1 83.08 Pokusavam da pohvatam konce na onoj stranici koju si mi dao. Postavljeno je na pola 19 broja izmedju Citt#224; delle Ombre Diafane, La i Orrore nello spazio,medjutim nema nikakvog objasnjenja.
Kad ce Tex od prvog broja???
Djokondin osmeh, kratka prica na 12 strana, objavljena originalno u italijanskim novinama 1983, a kasnije je zajedno sa drugim kratkim pricama sakupljena u ediciji MM Extra. Posluzila je kao osnov za pricu Osmeh iz proslosti, koju smo imali prilike da citamo kasnije u Dnevnikovom izdanju.
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio. |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8235 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 22/07/2007 : 17:08:37
|
quote: Originally posted by Dado
Knjiga 6 ima 2 epizode a na hrbatu i naslovnoj upisana 1 epizoda
To je i pravilno tako. Kod MM biblioteke na naslovnicu i hrpte pisemo samo naslov knjige, a otraga na zadnjoj korici pisemo popis svih epizoda koje se nalaze unutar knjige, ukoliko se radi o vise njih. A to se moze vidjeti i po izvornim naslovnicama unutar same knjige. Ukoliko ih ima unutar knjige, dakle radi se o vise epizoda i one ce biti pobrojane na straznjoj strani. Iznimka je treca knjiga (Operacija Arka i Prokleto pleme) koje su zasebno price za sebe. Dakle svaka od tih epizoda je cjelovita prica za sebe i nevezane su, ali kako su bile prekratke da bi isle u zasebnim knjigama, odlucili smo ih objaviti skupa. Zato je to iznimka, i kako je svaka epizoda jedna zasebna prica, nismo mogli staviti samo jedan naslov na naslovnicu, jer je drugi jednako bitan. Mislim kako smo vec u prvim najavama ove biblioteke pricali o tome, no nije zgoreg ponoviti. Mozda se varam, ali mislim kako negdje u nekim iducim brojevima postoji jednom slicna situacija kada su epizode prekratke za zasebne knjige.
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Ne varas se. U trecem ciklusu, znaci sledeceg maja, zajedno sa pricom Incontri ravvicinati od 96 strana ide i Zlocin Martija Misterije na 64 strane (pa eto nama knjige od 160 strana), price koja se nalazila pola u Susretima bliske vrste a pola u Kristalnoj kugli, a bez svoje naslovne strane.
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio. |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 22/07/2007 : 18:22:48
|
quote: Originally posted by Porter Ustvari nisam puno ni trazio jer sam se nakrkao suhog mesa pa crko od vode.
daj reci koja je temperatura u kalmaru kad si se natukao suvog mesa
...BEZ PINEZI I RIŠPETA RODILO SE DITE PUKA,IZ JUBAVI IZ DIŠPETA... ...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše... ...KONTRA MRAKU KONTRA SILI,NARESLO JE KA IZ VODE I TRKALO DO SLOBODE... |
|
|
Porter
Advanced Member
Sweden
5874 Posts
Posted - 22/07/2007 : 19:56:59
|
Nepodnosljiva vrucina 23C cijeli dan drzim se hladovine i citam Martia,srecom upravo pade kisa pa rashladi napetu situaciju Sad je 17C,veceras ce se moci i spavati . |
Edited by - Porter on 22/07/2007 20:02:24 |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 22/07/2007 : 20:05:07
|
Nepodnosljiva vrucina 23C cijeli dan drzim se hladovine i citam Martia,srecom upravo pade kisa pa rashladi napetu situaciju Sad je 17C,veceras ce se moci i spavati .
i mislim se kako možeš jest suvo meso po toj žegi 17 stupnjevablago tebi!
...BEZ PINEZI I RIŠPETA RODILO SE DITE PUKA,IZ JUBAVI IZ DIŠPETA... ...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše... ...KONTRA MRAKU KONTRA SILI,NARESLO JE KA IZ VODE I TRKALO DO SLOBODE... |
|
|
verter
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Member since 30/04/2002 |
Posted - 22/07/2007 : 20:10:03
|
"i mislim se kako možeš jest suvo meso po toj žegi 17 stupnjevablago tebi!"
ja sam neki dan spucao petnaes'ku u cijeli na 36 stepeni ;-)
"…Some people will say anything to be thought of as clever and interesting…" |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 22/07/2007 : 20:11:36
|
quote: Originally posted by Dado
A gdje se tebi zuri, nemas godina kao rizbo...
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Znaš da smo mi Hercegovci nestrpljivi.
But I'm just a soul whose intentions are good Oh Lord, please don't let me be misunderstood
|
|
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5086 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 10/08/2007 : 23:52:08
|
Kupio sam tek danas prvih 6 brojeva MM-a, B R A V O za ekipu iz Libellus knjižare, dobro sam i dobio primjerke jer u ducanu vele da na skladištu još ima 30-ak komada od svakog (tko misli kupiti a još se dvoumi neka požuri).
Pitanje: gdje se mogu kupiti GIGANTI MM br. 1 - 4 (rasprodani su u Libellusu), tj. postoji li kakva aukcija ne nekom forumu ili kakva druga strip knjižara u kojoj postoji preprodaja stripova, ako netko zna? |
|
|
Lopov
New Member
Croatia
106 Posts
Member since 10/06/2004 |
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7827 Posts
Member since 02/09/2005 |
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5086 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 11/08/2007 : 23:43:49
|
Pa da, mala je naklada, ocito su još u toku nekakve kalkulacije (ako otisnemo više možda se ne proda pa bolje da bude manje...). Možda naprave reprinte tih GIGANATA... Tip u knjižari veli jucer da za sada ništa, jedino u rujnu stižu novi MM 7,8 i 9... |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
wanderer
Advanced Member
United Arab Emirates
3489 Posts
Member since 18/08/2004 |
Posted - 20/08/2007 : 09:17:23
|
quote: Originally posted by DOMI
Pa da, mala je naklada, ocito su još u toku nekakve kalkulacije (ako otisnemo više možda se ne proda pa bolje da bude manje...). Možda naprave reprinte tih GIGANATA... Tip u knjižari veli jucer da za sada ništa, jedino u rujnu stižu novi MM 7,8 i 9...
u rujnu stizu novi MM 7-12? znaci to je za neka 2-3 tjedna? ovo zvuci jako, jako zanimljivo, ali moram biti malo pesimistican sto se ove najave tice, jer jos nije szigla u knjizare niti ona tura najavljena za kraj sedmog mjeseca
|
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 20/08/2007 : 10:54:03
|
quote: Originally posted by DOMI
Kupio sam tek danas prvih 6 brojeva MM-a, B R A V O za ekipu iz Libellus knjižare, dobro sam i dobio primjerke jer u ducanu vele da na skladištu još ima 30-ak komada od svakog (tko misli kupiti a još se dvoumi neka požuri).
Pitanje: gdje se mogu kupiti GIGANTI MM br. 1 - 4 (rasprodani su u Libellusu), tj. postoji li kakva aukcija ne nekom forumu ili kakva druga strip knjižara u kojoj postoji preprodaja stripova, ako netko zna?
Tiraž 500 ocigledno nije dovoljan za sve... Ljudi su zainteresirani, a tu je i faktor preprodavaca koji kupe pa cekaju da nekoga oderu. Ako se u odredenom momentu nadem u situaciji da ne mogu pronaci primjerak MM za sebe, s tugom cu prodati i ove što imam i završiti pricu...
Attachment leeds to jealosy. The shadow of greed that is... |
|
|
Topic |
|