Author |
Topic |
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 06/06/2007 : 09:05:38
|
Izgleda da mi je jucer bilo malo prekasno... U biti, ono kaj želim reci je da su više-manje sva njihova izdanja išla kao, recimo, u integralnom izdanju. I mislim da je tako bolje, par epizoda u komadu mi ljepše izgleda. No kod MM zna biti jedna 96-stranicna epizoda i onda jedna po 150, kak to sklopiti?
Ja se znam, al nesmem nikaj reci, jooj... supermark je ultramega simpa kompa i svaka koka bi ga htjela za jebaca ;) HC! je zakon, živijo HC! |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 06/06/2007 : 09:22:32
|
Ne mislim da je to logicno (niti poželjno). MM je krenuo kao jedna kompletna prica po knjizi (osim u slucaju Arke/Plemena koji imaju premalo strana), i to tako treba i da ostane.
Dakle, prva epizoda nije spojena sa Osvetom boga Ra, nego je išla sama za sebe, pa je logicno ocekivati da ce price od 96 strana ici same, umesto da se krpe sa sledecom pricom koja možda ima 192 strane.
-- "Heiliger $*#@!!! Eine saugroße Miezekatze läuft loss in der Strasse!!" |
|
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 06/06/2007 : 09:30:26
|
Upravo se sjetih da je Dado u najavi Martina i rekao da ce krpati po dvije price u jednu knjigu samo ako su jako kratke. Bas taj Arke/Pleme slucaj... Daklem bit ce kao Ken 96 str/knjizi.
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 06/06/2007 : 09:42:01
|
Samo ih je par npr. do stotke tih od 96 str. Mislim da je netko rekao da ce ici i kratke price (mislim da ih je 5 do stotke) u sklopu redovnih epizoda, možda bi se te mogle krpiti s tim jedosvešcanim epizodama. Ili ne, u biti svejedno je, ako cu kupovati kupovat cu sve, ako ne...
Ja se znam, al nesmem nikaj reci, jooj... supermark je ultramega simpa kompa i svaka koka bi ga htjela za jebaca ;) HC! je zakon, živijo HC! |
|
|
wanderer
Advanced Member
United Arab Emirates
3489 Posts
Member since 18/08/2004 |
Posted - 06/06/2007 : 13:19:29
|
quote: Originally posted by Curunir
deecay, wanderere, alene... samo tako naprijed! odlicna propaganda! i potpuno objektivna... 1 down, 499 to go
Curunire, nemoj da gubis puno vremena po forumu, kada te ceka puno posla oko lektoriranja pusti se koza i pdf-ove u "ruke" |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8235 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 06/06/2007 : 17:29:56
|
quote: Originally posted by DeeCay
quote: Originally posted by Tex Willer
[quote]Originally posted by Tomislav
Kako ce izgledati kasnije knjige kada MM krene sa cjelovitim pricama na 96 stranica? Hoce li tada biti dvije epizode u jednoj knjizi ili ce svaka biti posebno?
Ima još dosta do takvih epizoda, tako da se Libellusovci još mogu 10 puta premisliti... A vec prema dosadašnjoj filozofiji, skoro svi serijali su im išli po dvije, tri 96-strane epizode. (MV, almanasi itd.)
Ja se znam, al nesmem nikaj reci, jooj... supermark je ultramega simpa kompa i svaka koka bi ga htjela za jebaca ;) HC! je zakon, živijo HC!
Nadam se da nece nista menjati u koncepciji: jedna prica - jedna knjiga. Izuzev nekoliko kracih od 94 strane, ali njih nema puno, svega tri-cetriri za 25 godina.
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio. |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8235 Posts
Posted - 06/06/2007 : 17:33:37
|
Samo ih je par npr. do stotke tih od 96 str. Mislim da je netko rekao da ce ici i kratke price (mislim da ih je 5 do stotke) u sklopu redovnih epizoda, možda bi se te mogle krpiti s tim jedosvešcanim epizodama. Ili ne, u biti svejedno je, ako cu kupovati kupovat cu sve, ako ne...
Ja se znam, al nesmem nikaj reci, jooj... supermark je ultramega simpa kompa i svaka koka bi ga htjela za jebaca ;) HC! je zakon, živijo HC!
Krtake price nece ici u sklopu redovnih epizoda, jer i u Italiji su se pojavile u sasvim drugoj ediciji (Extri). Nema razloga da se kratke price ubacuju u redovnu seriju. Dado^2 su najavili da cemo citati regualrne i bis price. Malo li je?
BTW, ni zapci u Extri nisu reprintovali sve kratke price, fali ih ne mali broj...
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio. |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 06/06/2007 : 20:45:26
|
quote: Originally posted by prozirna senka
[quote]Originally posted by Tomislav
Kako ce izgledati kasnije knjige kada MM krene sa cjelovitim pricama na 96 stranica? Hoce li tada biti dvije epizode u jednoj knjizi ili ce svaka biti posebno?
Ima još dosta do takvih epizoda, tako da se Libellusovci još mogu 10 puta premisliti... A vec prema dosadašnjoj filozofiji, skoro svi serijali su im išli po dvije, tri 96-strane epizode. (MV, almanasi itd.)
Nadam se da nece nista menjati u koncepciji: jedna prica - jedna knjiga. Izuzev nekoliko kracih od 94 strane, ali njih nema puno, svega tri-cetriri za 25 godina.
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio.
naravno da nece. 96 ili 192, nema veze. iznimke su samo one sa 60ak stranica.
Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees. |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 06/06/2007 : 20:46:49
|
quote: Originally posted by wanderer
deecay, wanderere, alene... samo tako naprijed! odlicna propaganda! i potpuno objektivna... 1 down, 499 to go
Curunire, nemoj da gubis puno vremena po forumu, kada te ceka puno posla oko lektoriranja pusti se koza i pdf-ove u "ruke"
dobro, možemo i ratovati, kakogod...
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 06/06/2007 : 20:49:56
|
pa sto reci o izdanju za kojeg i stinkac unatoc HC kaze da je savrseno? nista, osim stvarno potvrditi: savrsen strip u savrsenoj opremi savrsena dizajna sa savrsenim prijevodom, ukljucivo ispravljene i izvorne greske ili nekonzistentnosti s danasnjicom u vidu napomena... ima li stripa u kojem su cinjenice i podaci toliko bitni kao sto je to MM?... mislim da nema... oni koji ga nikad nisu citali, bome imaju sto i nauciti iz njega... Ovo obuhvaca 8.3333 prve dnevnikove, ali kako marti poslije biva dosta deblji nego na pocetku, iducih 6 obuvatit ce do oko 21. broja... i da, jasno sam vec rekao, pa cu ponoviti, ovdje je 500 komada malo... nece smanjiti cijenu skoro nista 750 ili 1000, to znamo, ali bojim se da ce mnogi ostati bez primjeraka... zivi bili pa vidjeli... ne bih se zacudio da bude narudzbi i iz italije... bit cu sasvim otvoren i unatoc tomu sto je malo bezveze hvaliti nesto u cemu sudjelujes, moram reci da sam na sudjelovanje u MM biblioteci jako ponosan...
Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees.
Evo,ja ih procitao po drugi put... I treba da budes ponosan,bukvalno je doveden do perfekcije Trebalo bi po 6 komada svaki mesec,ko da ceka do novembra,decembra...
Ja sam principijelan covek - ne citam knjige iz principa.
hvala! ipak, ovo bi bilo previse, oko 60 bonelli svezaka godisnje
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 06/06/2007 : 20:51:34
|
quote: Originally posted by rocco21
a lijepo sam im davno rekao, treba ta 2 izdanja u malo vecoj nakladi..
Ma šta ti pada na pamet?!?
Triba smanjit nakladu na maximalno 100 komada.
Lito dolazi i u Makarsku nadiru žene sa svi strana.
Šta misliš da ce neka past na spiku: "slušaj mala, ja ti iman Martija kojeg ima svaki ispod prosjecni strip citatelj."
Oce qurac!
A kad se plasiran na šank pa recen: "alo ribo, dodi ta ti pokažen jednog tvrdog, skoro niko nema ovakog".
To je igra! Odma pada!
Zato apeliram na urednike iz Libellusa da smanje nakladu stripova, ako ne svih onda barem ovih što ih misle izdat u litnjem periodu da bi ja i moji kolege* mogli imat uspješnu sezonu.
Hvala!
* pod kolege mislim na onog iz Brela!
daklem, cijei 21 inch postao mekan kad ti treba tvrdi marti?
|
|
Gaston
stripovi.com suradnik
Croatia
5935 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 06/06/2007 : 22:21:20
|
Dado i ja smo jos u startu naveli nas koncept: 1 knjiga - 1 epizoda.
Iznimke ce biti samo u slucaju kada je pojedina epizoda realizirana na manje od 94 stranice (primjer za to je 3. knjiga MM biblioteke gdje su zajedno Operacija Arka i Prokleto pleme).
And I must be an acrobat to talk like this and act like that... |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 06/06/2007 : 23:05:37
|
a tako dakle... vidis, ja sam mislio da ce svaka prica biti zasebna knjiga neovisno o broju stranica, a da su iznimke jedino one sa 60ak stranica
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Member since 15/11/2002 |
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 06/06/2007 : 23:50:26
|
ja bi ti sad iskreno odgovorija na to pitanje, ali gaston ce ionako to isto ponovit pa da se ne ponavljamo
|
|
wanderer
Advanced Member
United Arab Emirates
3489 Posts
Member since 18/08/2004 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 08/06/2007 : 11:46:40
|
quote: Originally posted by prozirna senka Krtake price nece ici u sklopu redovnih epizoda, jer i u Italiji su se pojavile u sasvim drugoj ediciji (Extri). Nema razloga da se kratke price ubacuju u redovnu seriju. Dado^2 su najavili da cemo citati regualrne i bis price. Malo li je?
BTW, ni zapci u Extri nisu reprintovali sve kratke price, fali ih ne mali broj...
A jelte, nema kratkih prica? Šteta...
E, a oce li bisevi izlaziti u redovnoj seriji ili nekako vanredno, superbook npr.?
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 08/06/2007 : 11:53:35
|
quote: Originally posted by prozirna senka Krtake price nece ici u sklopu redovnih epizoda, jer i u Italiji su se pojavile u sasvim drugoj ediciji (Extri). Nema razloga da se kratke price ubacuju u redovnu seriju. Dado^2 su najavili da cemo citati regualrne i bis price. Malo li je?
A jelte, nema kratkih prica? Šteta...
Pa,ne moraju kratke price u regularnu seriju,nek idu kako god - u Superbook ili sta vec,samo nek idu
E, a oce li bisevi izlaziti u redovnoj seriji ili nekako vanredno, superbook npr.?
Ja sam principijelan covek - ne citam knjige iz principa. |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8235 Posts
Posted - 08/06/2007 : 15:48:57
|
Ma bisevi pripadaju regularnoj seriji.
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 08/06/2007 : 15:53:20
|
Ma bisevi pripadaju regularnoj seriji.
Znam, no... Ako se izdaju specijalno u ediciji Superbook, dobili bi ih brzo, a ne da cekamo do 120 i neke epizode za prvi bis. A, jesam li u pravu?
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8235 Posts
Posted - 08/06/2007 : 16:25:56
|
E jebiga, ako se vec ide redom, onda cemo da cekamo... 5-6 godinica, nista strasno;)
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 08/06/2007 : 21:56:31
|
quote: Originally posted by wanderer
dobro, možemo i ratovati, kakogod...
sto?gdje?kako? kakav rat?
rat. svugdje. vojna tajna. prljav.
|
|
76
Senior Member
Croatia
2626 Posts
Member since 24/12/2005 |
Posted - 09/06/2007 : 15:51:51
|
Jutro sam imao malo više slobodnog vremena, pa sam krenuo listati ovih šest knjiga Bblioteke MM. I docekalo me neugodno iznenadenje:
Prva vinjeta knjige br.5: Karta Francuske i s lijeve strane piše: Tihi ocean
Cija je to greška, tko je markirao satove zemljopisa
|
|
|
rocco21
Senior Member
Croatia
1259 Posts
Member since 15/08/2004 |
|
Topic |