Author |
Topic |
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 10/07/2007 : 02:45:09
|
quote: Originally posted by jaki
Pa i nije pretjerao.
a je,zaboravija sam da si ti njegov
...BEZ PINEZI I RIŠPETA RODILO SE DITE PUKA,IZ JUBAVI IZ DIŠPETA... ...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše... ...KONTRA MRAKU KONTRA SILI,NARESLO JE KA IZ VODE I TRKALO DO SLOBODE... |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26826 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 10/07/2007 : 02:49:09
|
Misliš,nosimo cvike?
Neka živi plemeniti Odin!Dok on živi,živjet ce i besmrtni Asgard!Jer njemu pripada svijet,on je naša volja,naš put i naša moc!
|
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Posted - 10/07/2007 : 03:36:41
|
quote: Originally posted by jaki
Misliš,nosimo cvike?
ne,ista ste škola...
...BEZ PINEZI I RIŠPETA RODILO SE DITE PUKA,IZ JUBAVI IZ DIŠPETA... ...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše... ...KONTRA MRAKU KONTRA SILI,NARESLO JE KA IZ VODE I TRKALO DO SLOBODE... |
|
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
Posted - 10/07/2007 : 06:42:56
|
quote: Originally posted by globinjo
quote: Originally posted by Toninho koja faca je ona polagana smrt to je bolje od cilog staffa bonellija
e sad ga precera
...BEZ PINEZI I RIŠPETA RODILO SE DITE PUKA,IZ JUBAVI IZ DIŠPETA... ...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše... ...KONTRA MRAKU KONTRA SILI,NARESLO JE KA IZ VODE I TRKALO DO SLOBODE...
hebi ga , to se zove trenutni dojam unjetnicko nadahnuce preseravanje kako hoceš |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29375 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 10/07/2007 : 10:06:23
|
quote: Originally posted by Toninho oke ja sam tebe doživljava i kao kolekcionara s obzirom na kolicinu na tvojim policama
Pa sve sam manje i manje kolekcionar, nije mi vise cilj imati bas sve. Sad je fokus ipak na kvaliteti, a ne na kvantiteti. Stvari za koje znam da nikad necu procitati vise ne kupujem.
quote: Originally posted by Toninho a novi prvi pokušaj strip revije zaslužuje bit kupljen i skupljan
Svakako.
quote: Originally posted by Toninho a što se tice modernog izricaja jedini izricaj za mene je kad me strip ponese recimo par od ove zadnje ture kenova liga pa neki ameri manje poznati špagetiji
Moderni izricaj u smislu moderne teme i moderni pristup temama. Recimo, to je razlika izmedju npr. Magicnog (da sad ne spominjem Kena) i Texa. Tex je predvidljiv, repetitivan, dosadan, vec viden, a Magicni upravo suprotno.
quote: Originally posted by Toninho no i dalje odvaljujem na stare naslovnice zagora i uživam citati bleka kad mi je tupilo
blueberry - meksicka saga još uvik a i ubuduce
da znam francuski ošo bi u k....
Ja Bleka i Marka ne mogu citati, to je toliko lose da me skoro vrijedja. To je ono o cemu ti govorim - to je strip iz pedesetih, radjen za djecu od 7-12 godina. Postoje iznimke, ali meni osobno danas takvi stripovi nemaju sto ponuditi.
Nego - ti tu usporedjujes Bluberija i Bleka... Mislim, ok, Blek je sigurno jaci, ali ... cccc.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 10/07/2007 : 10:23:09
|
quote: [i]Nego - ti tu usporedjujes Bluberija i Bleka... Mislim, ok, Blek je sigurno jaci, ali ... cccc.
A sto ne bi usporedjivao? Sta fali? Sve su to legende! Svako voli nesto drugo. Zivela demokratija!
________________________ Remember, remember the fifth of November, The gunpowder, treason and plot, I see of no reason why gunpowder treason should ever be forgot. |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Posted - 10/07/2007 : 10:29:29
|
quote: Originally posted by Markos Stvari za koje znam da nikad necu procitati vise ne kupujem.
e da se bar ja opametim po tom pitanju
|
|
mifugo
Senior Member
1007 Posts
Member since 28/05/2005 |
Posted - 10/07/2007 : 11:50:00
|
kgb mi je bezveze, a ostala 3 stripa su u redu (najviše mi se svida belladone), ali je 10 strana stvarno premalo da bi se neki dojmovi stekli... tribat ce cekat godinu dana za cili album, ali 15 je kn pa se necemo žalit |
|
|
Tally
Average Member
Croatia
744 Posts
Member since 13/01/2003 |
|
Dok Lester
Advanced Member
5078 Posts
Member since 15/11/2001 |
|
mifugo
Senior Member
1007 Posts
Member since 28/05/2005 |
Posted - 11/07/2007 : 13:35:30
|
quote: Originally posted by Tally
Ovisi o citateljima koliko cesto ce SMG! izlaziti. Ako bude dobar odaziv i publika bude htjela cešce (citaj mjesecno) i to bi se moglo dogoditi.
ako bi bilo mjesecno, onda je 10 str. cak i u redu... |
|
|
Tally
Average Member
Croatia
744 Posts
|
HC
Average Member
Croatia
943 Posts
Member since 28/11/2006 |
|
Tally
Average Member
Croatia
744 Posts
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
Posted - 12/07/2007 : 12:44:31
|
quote: Originally posted by Markos [quote]Originally posted by Toninho no i dalje odvaljujem na stare naslovnice zagora i uživam citati bleka kad mi je tupilo
blueberry - meksicka saga još uvik a i ubuduce
da znam francuski ošo bi u k....
Ja Bleka i Marka ne mogu citati, to je toliko lose da me skoro vrijedja. To je ono o cemu ti govorim - to je strip iz pedesetih, radjen za djecu od 7-12 godina. Postoje iznimke, ali meni osobno danas takvi stripovi nemaju sto ponuditi.
Nego - ti tu usporedjujes Bluberija i Bleka... Mislim, ok, Blek je sigurno jaci, ali ... cccc. - zlocko , bum te vidil kad upucaš malog markosica il markosicu kaj buš cital
aj procitaj malo bolje ono gore napisano i baš me zanima tvoje mišljenje o Macanovim stripovima
gledaj ,masu tinte se ovde prolilo da bi se objasnilo veleumnicima da je Blek ono šta si ti reka strip za dicu do 12god i sad se ti s time sprdaš kako je loše ma je loše za naš uzrast al za nas nije ni pravljeno a pravljeno je prije 50 godina a nece meni moda odredivat šta mi je gušt il ne daklem bluebery je u onom dijelu o kojem govorim za mene maestralan al ako mi kad mi je mozak na paši Blek paše ja cu to bez srama rec zakaj ne nemoj se izgubit u bespucima intelektualne stripovske umjetnosti
|
|
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
Posted - 12/07/2007 : 12:45:07
|
quote: Originally posted by globinjo
[quote]Originally posted by jaki
Misliš,nosimo cvike?
ne,ista ste škola...
vidim ja da globinju cita zavjeru sridom |
|
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
Posted - 12/07/2007 : 12:53:43
|
procita sam prvih 12 magico vento mislim , oke nije loše al ja tu ne vidim ništa specijalno drukcije od recimo texa za govorit da je to tolko razlicito
a i tu ric repetitivnost sam vec cuja iz usta jednog moderniste
može bit da sam i ja ogranicen u neogranicenosti jerbo nikad nisam razumija kad bi mi ekipa rekla da sluša samo jednu vrstu mjuze kad je meni dobro ono što mi paše bilo koje vrste bilo
jedina iznimka eurythmics u ona davna vremena i dan danas su te pisme na nivou meni
|
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29375 Posts
Posted - 12/07/2007 : 13:52:40
|
quote: Originally posted by Toninho aj procitaj malo bolje ono gore napisano i baš me zanima tvoje mišljenje o Macanovim stripovima
Kojim macanovim stripovima?
quote: Originally posted by Toninho gledaj ,masu tinte se ovde prolilo da bi se objasnilo veleumnicima da je Blek ono šta si ti reka strip za dicu do 12god i sad se ti s time sprdaš kako je loše ma je loše za naš uzrast al za nas nije ni pravljeno a pravljeno je prije 50 godina a nece meni moda odredivat šta mi je gušt il ne
Ali problem je sto ga danas ne kupuju dica, nego stari magarci koji su to nekad citali dok su bili dica:)
quote: Originally posted by Toninho daklem bluebery je u onom dijelu o kojem govorim za mene maestralan al ako mi kad mi je mozak na paši Blek paše ja cu to bez srama rec zakaj ne nemoj se izgubit u bespucima intelektualne stripovske umjetnosti
Ma pazi, meni pase i dobar mister no, dobar marti, dobar zagor, dobar tex... nije to upitno (osim eventualno kriterija "dobroce":) ), za pustit mozak na pašu ,to su idealni stripovi. Ali Blek i Mark su mi malo too much, ne mogu se iskljuciti do te mjere:)
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29375 Posts
Posted - 12/07/2007 : 13:59:06
|
quote: Originally posted by Toninho
procita sam prvih 12 magico vento mislim , oke nije loše al ja tu ne vidim ništa specijalno drukcije od recimo texa za govorit da je to tolko razlicito
Prve epizode i nisu bas najbolje, prvih 15 su prosjecne recimo. Ali... ne vidis nista specijalno drukcije od Texa?!?! Pa sve sto ih veze je da su Bonelli western serijali, gotovo sve ostalo je razlicito. Najvece razlike su sto su u MV epizode kronolški povezane, i podijeljene u nekoliko ciklusa (ili kao što to danas tv-scenaristi vole reci, sezona), glavni lik se mijenja kroz vrijeme, isprepletenost stvarnosti i fikcije, politicko-socijalni kontekst, ozbiljne teme, žene! u glavnim ulogama itd itd...
|
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
Posted - 12/07/2007 : 14:39:44
|
morat cu onda ponovo procitat magicnog
a ti ,stari magarcino, kad staviš na aukciju svoje ZS i Lms onda moš držat predavanja glede kupovanja marka i bleka
evo ti kaj je kod mene na repertoaru u zadnje vrime teks poceci - mislim na 50- te - to je savršeni trash zagor ekstra blek i mark - jednu mjesecno - aj priznaj - moga bi ti to from hell- mic po mic- dobro sandman - ono prvo - doša do 5 dijela mislim- izvrsno ken girls- luna brothers y , 100 bullets - razvodne se s vrimenom inace odlicni tajnu povijest i spirua posudija u bibl - prvo loše drugo mi se opet svidilo valijanta cekam petu knjigu pa ih odvalim u komadu maurovic - 5
a da je vrimena- ošo bi na kvasinu
|
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
marsuna
Starting Member
33 Posts
Member since 11/07/2007 |
Posted - 13/07/2007 : 19:54:18
|
Meni je Blek vrhunski. U smislu da je toliko los da lici na one jeftine tres sf filmove iz 50-ih. Tu se niko ni ne trudi da naparvi ista dobro, barem ove epizode koje sad mozemo da kupimo na trafikama. Umirem od smijeha kad ga citam. A bome i prevodilac daje svoj obol, jer mi nije jasno koji je to jezik. Podsjeca me na onaj kojim je govorio Tito, potpuno nerazumljiv i s tonom pogresaka. No Mark je druga prica. To je kao neki ozbiljan strip, barem se trudi da to bude. Zato je on stvarno samo los i necitljiv do bola. Bluberi mi je dosadan, a ni MV ne odudara previse od toga (taj Manfredi je prilicno ogranicenog talenta kao pisac, cini mi se, al moram da priznam da sam citao samo sistemova izdanja). Od svega je toga Tex daleko bolji. Da ne govorim o Pricama iz Drugde. |
|
|
Gutrum
New Member
Croatia
230 Posts
Member since 20/06/2007 |
Posted - 17/07/2007 : 17:50:04
|
Pozdrav...
da se i ja ukljucim u raspravu Mark i Blek (Zagor, tex...) su sve zastarijele stvari, i svi ih citamo (povremeno) kad nas uhvati neznam kako bi to rekao neka nostalgija za djetinstvom, ja sam neki dan kupio za na more onaj komplet od 3 zagora i jedva sam ih procitao a znam da sam na te iste epizode kao klinac otkidao, na kraju sam si skinuo sa neta kompletne zagore i hrpu blekova i samo gledam naslovnice, zadovoljim sjetu a nemoram se muciti to citati :))) procitao sam neki dan zagor prica i nisam mogao vjerovati da sam se cijelo djetinstvo palio na taj strip... neki ce rec da je to jer sam onda bio klinac, je istina je ali isto tako je istina da klinci danas to ne troše, ne zato jer oni nebi citali stripove - nego su takvi stripovi jednostavno "out of date" (osim što su više nego sumnjive kvalitete)...da ne duljim...
ne miješati Bluberija i Bleka :))Bluberi je strip a Blek je ...sta ja znam... crtani roman :))) |
|
|
Gutrum
New Member
Croatia
230 Posts
Member since 20/06/2007 |
|
Topic |
|