Author |
Topic |
|
Antracit
Average Member
Croatia
509 Posts
Member since 09/08/2002 |
Posted - 09/06/2007 : 14:22:18
|
Ajme ... koji petljanac ...
Procitao sam Nathanovu trilogiju (tehnodroidi), a nakon toga MM Generacije i nekako mi se pri citanju Generacija javio osjecaj deja-vua - i Martin i Nathan su kopirani pa u buducnosti klonirani i iskopirani u nova tijela (dobro, Martin je robot, ali i on je imao mogucnost da mu se sjecanje ubaci u klona). Isti mehanizam, a i opet ista ideja o zatvorenim krugovima vremena - Ultra sapiensi koji su svojoj rasi "i kokoška i jaje" i famozna obitelj Mystere i ona poliedarska anomalija koja im odreduje živote ... No, dok mi je Martin sasvim solidan i probavljiv, povremeno i vrlo duhovit, Nathan je nekako prezapetljan, a povremeno pak trivijalan (jeftin) u nekim objašnjenjima. No, da ne kudim, sve u svemu, neloše za citanje, lijep crtež (narocito u Gigant Nathanu br. 3).
BTW, sto mislite o Filipucciju ? Meni je sjajan, narocito kod Dr. Mysterea.
|
|
Darkwood Devil
stripovi.com kum
Croatia
8299 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 09/06/2007 : 14:53:27
|
Ja sam imao poprilican petljanac u GENERACIJAMA. Treba stvaro polako citati i koncentrirano pratiti radnju.
BOBA FETT: "WHAT IF HE DOESN'T SURVIVE? HE'S WORTH A LOT TO ME" |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 09/06/2007 : 16:23:30
|
Problem sa Generacijama je što je Recagno gomilu stvari ubacio kao "posvete" koje nemaju veze sa radnjom i kontinuitetom - neke od stvari koje su se pojavljivale u Zona X nikako ne mogu da budu u istom svetu sa MM i NN.
Dalje, posle prošlogodišnjeg MM specijalca izgleda da se vremenski tok MM sve više odvaja od vremenskog toka NN - imamo neke datume i neke dogadaje koje se u NN kontinuitet ne uklapaju nikako.
Drugim recima - ni scenaristi nisu baš najsigurniji kako se sve to uklapa, a kamoli mi fanovi...
-- "Heiliger $*#@!!! Eine saugroße Miezekatze läuft loss in der Strasse!!" |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 09/06/2007 : 16:24:48
|
Je, zatvoreni vremenski krugovi koji generiraju vremenske rupe od kojih svaka po sebi generira vremenski paradoks... a što se sve na kraju pokušava spasiti meta-laprdanjem. Ne baš impresivno.
still amazes... |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 09/06/2007 : 22:24:16
|
Antracit, a kaj NN&MM 1 i 2 nisi procitao? Da se dodatno zbuniš. Meni se ovo s klonovima svida, jeftino ali jednostavno rješenje. No, Martin je dobio samo svoja sjecanja, a NN je pravcati klon. Nadalje, dvojbe koje proizlaze iz situacija u kojima su se našli su zanimljive (MM bira dal ce biti zao ili dobar, covjek ili mašina; Nathanu je pak nametnuto prokletstvo da bude heroj i da prisustvuje smrti svoje kceri)...
Ja se znam, al nesmem nikaj reci, jooj... supermark je ultramega simpa kompa i svaka koka bi ga htjela za jebaca ;) HC! je zakon, živijo HC! Žene vicu, Dee, tebe seksi trebam... Ajoooj! |
|
|
|
Topic |
|
|
|