Author |
Topic  |
Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts
Member since 31/08/2007 |
Posted - 05/09/2007 : 16:42:45
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
quote: Originally posted by Poncho
quote: Originally posted by Mr. Bushido
quote: Originally posted by Poncho
A gle lika na avtaru...
Wiggum? Što s njim?
Ne, mislim na tvoga...
A, Muten Roshi. Što s njim?
    |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Member since 23/09/2005 |
|
Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Member since 23/09/2005 |
|
Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts
|
dzoni
Advanced Member

Serbia
4370 Posts
Member since 11/09/2006 |
Posted - 06/09/2007 : 11:24:30
|
dosao bi na crs.dali trebaju vize za hrvatsku,ja sam iz srbije ? i mozete li mi napisati tacnu adresu gde ce se odrzati crs 25.11.2007 ? inace ovaj datum je i moj rodjendan tako bi voleo da ga proslavim slikajuci se sa ferijem buratinijem i ostalima. |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 06/09/2007 : 12:42:04
|
Na trebaju vize, ali treba pasos, naravno. Uz to, ako ostajes duze od 24 sata, treba da se prilikom dolaska u Zagreb prijavis u neku policijsku stanicu i prijavis adresu boravka u Zagrebu i duzinu posete. Nece te niko kazniti ako to ne uradis, ali mozes imati problema prilikom izlaska iz Hrvatske jer ce na granici videti kad si usao i pitace te zasto se nisi prijavio. Ja to nisam znao kad sam bio 2004. na CRS-u, uljudno sam na granici objasnio da sam prvi put u Hrvatskoj i da mi to niko nije rekao prilikom ulaska, ali mi je receno da je to trebalo da uradim. Nisam imao nikakvih problema prilikom izlaska. Ne znam da li je jos uvek, tako, ali vredi pitati prilikom ulaska, bolje je izbeci eventualne nesporazume. |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 06/09/2007 : 12:48:51
|
Poncho and company, bez uvrede, ali mogli ste da nadjete neki drugi topic za neke rasprave koje vodite. Desava se to stalno svim forumasima da se raspricaju o necemu sto nema veze sa topicom, ali niste morali da izaberete bas ovaj i te kako vazan topic, i to sticky... |
 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 06/09/2007 : 13:32:31
|
quote: Originally posted by dzoni
dosao bi na crs.dali trebaju vize za hrvatsku,ja sam iz srbije ? i mozete li mi napisati tacnu adresu gde ce se odrzati crs 25.11.2007 ? inace ovaj datum je i moj rodjendan tako bi voleo da ga proslavim slikajuci se sa ferijem buratinijem i ostalima.
Za adresu ti je najmanji problem! Kad dode vrijeme za to i ako ce trebati, vec ce netko staviti neki plan grada na Forum. Ili kontaktiraš nekoga s Foruma da ti pomogne. Ima nas puno iz Zagreba. |
 |
|
Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts
Posted - 06/09/2007 : 14:27:29
|
quote: Originally posted by ---dp---
Poncho and company, bez uvrede, ali mogli ste da nadjete neki drugi topic za neke rasprave koje vodite. Desava se to stalno svim forumasima da se raspricaju o necemu sto nema veze sa topicom, ali niste morali da izaberete bas ovaj i te kako vazan topic, i to sticky...
u redu.Jebiga zapricali se... |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 06/09/2007 : 16:19:35
|
quote: Originally posted by dzoni
dosao bi na crs.dali trebaju vize za hrvatsku,ja sam iz srbije ? i mozete li mi napisati tacnu adresu gde ce se odrzati crs 25.11.2007 ? inace ovaj datum je i moj rodjendan tako bi voleo da ga proslavim slikajuci se sa ferijem buratinijem i ostalima.
Ma ne brini Dzoni, ici ce mnogo ljudi odavde... ponesi i rodjendanski tortu  |
 |
|
BOC
Advanced Member

Fiji
3587 Posts
Member since 01/12/2002 |
Posted - 06/09/2007 : 17:15:13
|
quote: Originally posted by Dado Mladju publiku nece privuci Zagor ali ce ih privuci Moebius & Jodorowsky, braca Hernandez, Alan Moore...?? Nemoj se saliti...
ciljam na publiku recimo stariji tinejdžeri, adolescenti, ljudi u ranim dvadesetima... nemam pojma kako je vani, ali gledaj ovako: cini mi se (možda griješim), da se interes za stripove poput zagora gubi negdje u toj dobi, ako se radi o prosjeku populacije, a ne o vec zagriženim ljubiteljima stripa (koji osim bonellija citaju i štošta drugo i nemaju predrasude o kvaliteti, jer sve je to strip i citljivo je, nešto bolje, nešto lošije - takav sam i sam, kao i mnogi ljudi ovdje)... takvim ljudima, koji definitivno nisu klinci ali jesu mladi, po meni, treba ponuditi strip koji nije djecji, nije naivan, ali jest populisticki, a opet govori o temama s kojima se takva publika može poistovjetiti (smatram da je to slucaj i sa mooreom i sa hernandezima, cisto kao primjer), dakle, na jednoj je višoj razini - jer govori o životno relevantnim temama. istovremeno, uopce nije elitisticki - njegova je forma svima razumljiva, nije to nikakav avangardni underground, nego eksperiment u kontekstu mainstreama, komercijalnog stripa. od ne tako davno takvi su se stripovi poceli objavljivati diljem bivše juge, tako da se publika koja ne cita stripove na stranim jezicima mogla upoznati s modernim stripom zadnjih 20 godina, koji bi, po meni, uz odgovarajucu promociju mogao kod nas imati zadovoljavajuc uspjeh. ali se taj strip, iako po stoji, NE PROMOVIRA kako treba, vec su na malobrojnim festivalima (greška organizatora) u centru pažnje uvijek isti stripovi i autori, koji se vec prodaju, i kojima kod nas dodatna promocija ni ne treba, osim zbog nostalgije. ja mislim da bi autori koje sam naveo, promovirajuci svoje stripove, mogli privuci i mlado i staro, ako ništa drugo, a ono zbog znatiželje da se vidi nešto novo, što kod nas dosad nije bilo prisutno. naravno, sve uz odgovarajucu promociju i vrhunsku organizaciju jednog mafesta, a ne getoidan crš pristup koji je nažalost na snazi zadnjih par godina. ali, vidjet cemo kakav ce biti uspjeh ovogodišnjeg crš-a, kakav je da je, pa onda raditi analize... |
i am the tide the rise and the fall the reality soldier the laugh child one of the many the flame child |
 |
|
BOC
Advanced Member

Fiji
3587 Posts
Posted - 06/09/2007 : 17:30:59
|
quote: Originally posted by BOC
quote: Originally posted by vladimir
BOC je u pravu, ali... CRŠ se mora organizacijski dici, a to nije loše uraditi na "sigurnim" stvarima, poput Zagora i "Zagoraca". Potom se može razmišljati o nekakvim gostima, koje se, btw, treba pozvati koju godinu unaprijed... Barem ove koje si spomenuo. Nisam tocno siguran, ali mislim da je Meobius rezerviran iducih ŠEST godina. Zasad treba raditi na sadržaju festivala, potom zakaciti izdavace koji bi morali prepoznati svoj interes na festivalu... Onda se može razmišljati o "edukaciji". Inace, potpisujem sve što je BOC rekao o Bonelijevim stripovima, ali to je jedna druga prica.
e, ali problem je u tome što crš nije nikakva nova manifestacija, nego postoji eto vec dobrih deset godina, a u mnogim segmentima još uvijek tapka u mraku. crš se "digao", imao je priliku, ferri i burattini vec su jednom tu bili, bio i angelo stano, kao i brian bolland i lavric kad je festival bio na kaptolu (meni, naravno, najdraža godina, u najboljem prostoru - šteta što ga više nema - i sjajno posjecena! unatoc tome što nije bilo bonellija, a te je godine bio i daleko najbolji katalog), a ipak su nakon toga uslijedile dvije godine praznog hoda - 2005. kad nije bilo gosta a program je bio prilicno traljav i sc je djelovao sumorno prazno, makar je bilo jedno zgodno macanovo predavanje i '06. kad je, što se mene tice, glavna zvijezda bio kordej, ali potencijalno kvalitetan prostor zkm-a nije dovoljno dobro iskorišten, opet prazan hod u programu, tu mislim na predavanja, promocije i nepostojece okrugle stolove - dogadaje koje mafest, zasad, vrlo uspješno rješava, a koji na crš-u znace da se zapravo ništa ne dešava. crš je, dakle, tih dvaju po meni najuspješnijih godina - 2003. i 2004., imao priliku da se pretvori u nešto vece, možda cak i da postane festival koji bi i malo širem krugu ljudi znacio dobru feštu na kraju godine (slicno kao što zagreb film festival obilježava jesen i njemu se vec veselim), ali tu priliku, ocito, nije iskoristio. može li se sa zagorom drugi put uspjeti i hoce li ferri i burattini napraviti bum, ako da, hoce li se uspjeh iskoristiti, ostaje za vidjeti...
jedna moja konkretna sugestija je da bi trebalo radikalno promijeniti strip natjecaj, koji se nakon one godine kad se dužina stripa proširila na više tabli na slobodnu temu više nije trebao vracati na staru formu. nikad se nije tražio strip od više stranica na zadanu temu, zašto?
od gostiju na ovom festivalu donekle mi je zanimljiv jedino laurenti, premda bih radije vidio andreuccija, ako vec mora biti bonelli i mora biti zagor. no tu se ne smijem žaliti, jer ukusi su razliciti.
|
i am the tide the rise and the fall the reality soldier the laugh child one of the many the flame child |
 |
|
vladimir
New Member

Croatia
194 Posts
Member since 21/01/2005 |
Posted - 07/09/2007 : 16:19:59
|
Je, u pravu si u vecini slucajeva. Samo, konacno CRŠ ne rade stripaši, vec ljudi koji su sposobni se organizirati i neke stvari napraviti na vrijeme. A da je CRŠ bio getoidan - jest, bio je. I to je tako, toga smo bili svjesni svi koji smo gurali neke stvari tamo... Al, opet izgurane su sve ove godine, ma kakve bile... Kad se samo sjetim svadja sa portirom oko kljuca, pa sa cistacicom oko sklopke, pa postavljanje izložbi pa skidanje, pa nosanje, pa trci kupi sokove za dodjelu nagrada... Koliko je samo stvari placano iz vlastitih džepova... Pa saznanje kako frendovi nevjerojatno lako obecaju pomoc, a još lakše to obecanje pogaze... Trauma, teža trauma. Mislim da ce sad sve ipak biti bolje. |
 |
|
BOC
Advanced Member

Fiji
3587 Posts
Posted - 08/09/2007 : 21:15:36
|
cuj, naravno da je fenomenalno da crš uopce postoji, i ne kažem da je organizirati ga bilo lako, dapace. ali crš prvih nekoliko godina jesu radili stripaši, a sve do prošle godine je tico bio službeno šef festivala, makar su zole i ekipa još od kad je zagor bio prvi put imali sve više odgovornosti na plecima... ali bogufala strip scena nam je sada takva da si možemo dopustiti biti malo razmaženi i tražiti bolje, više, cešce... kako bi drugacije napredovala? |
 |
|
Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts
Member since 25/08/2005 |
Posted - 12/09/2007 : 18:30:53
|
Da, baš lijepo receno. I sve pohvale ljudima koji ovo organiziraju (sumnjam da imaju kakve osobne koristi od toga) Predlažem jedino da ove godine zapamtimo tipove koji ce gostima postavljati glupa pitanja poput "Tko može više pojesti, Chico ili Ocultis?" pa da ih poslije vani namlatimo jer su došli samo zajebavat. |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 12/09/2007 : 20:10:49
|
quote: Originally posted by Pavel
Da, baš lijepo receno. I sve pohvale ljudima koji ovo organiziraju (sumnjam da imaju kakve osobne koristi od toga) Predlažem jedino da ove godine zapamtimo tipove koji ce gostima postavljati glupa pitanja poput "Tko može više pojesti, Chico ili Ocultis?" pa da ih poslije vani namlatimo jer su došli samo zajebavat.
     |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts
|
boromir
New Member

Serbia
196 Posts
Member since 21/01/2007 |
Posted - 19/09/2007 : 12:29:58
|
ja mislim Chico on je ipak potomak konkvistadora a oni su bili teški proždrljivci cijele narode su potamanili...   |
Alessandro Chiarolla za predsjednika Italije!!! |
 |
|
ordell
Senior Member

Slovenia
1901 Posts
Member since 20/08/2006 |
|
mali od palube
Advanced Member

.jpg)
Mali
3136 Posts
Member since 16/09/2007 |
|
satko
New Member

Bosnia and Herzegovina
213 Posts
Member since 12/01/2006 |
Posted - 01/10/2007 : 19:57:45
|
Zdravo ljudi, treba mi pomoc pa ako neko ima vremena neka nesto zakaci na sajt ili napise. Frend i ja smo se definitivno dogovorili da dodjemo na CRS. Iako ima jos dosta vremena do toga trebaju nam informacije kako je najlakse doci do Studentskog centra, gdje se, kako sam razumio odrzava sajam/sou, gdje je najpovoljniji smjestaj za jedan dan/vece, mislim koji je najblizi i po cjeni prihvatljiv motel/hotel/pansion itd., koliko ima taksijem od glavnog kolodvora do studentskog centra ili je lakse tramvajem i slicno. Znam da je ovo gomila pitanja a tek sam na pola puta pa molim za strpjenje. Interesuje me da li ce berza stripova biti organizovana i sta se tamo moze naci i po kojim cjenama otprilike, ima li izdanja SD i Ludensa u pristojnoj ocuvanosti i da li se npr. mogu naci kompleti ili bar polovice kompleta recimo MNo-a, Texa, Zagora iz SD i Ludensa. Moze li neko postaviti na sajt mapu grada kao onu tipa Libelus, dakle sa ucrtanom marsutom ili nesto slicno za lakse pronaci CRS i studentski centar. Hvala unaprijed i vidimo se na CRS! |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27660 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
viktor14
Senior Member

Croatia
1119 Posts
Member since 06/08/2007 |
|
wanderer
Advanced Member

United Arab Emirates
3489 Posts
Member since 18/08/2004 |
Posted - 15/10/2007 : 13:16:26
|
quote: Originally posted by Zole
Ovogodisnji medjunarodni festival stripa Crtani romani sou odrzat ce se od 23. do 25. studenog u prostorijama Studentskog centra u Zagrebu. Gosti festivala bit ce Zagorovi autori Joevito Nuccio, Gianni Sedioli, Marco Verni, Mauro Laurenti, Moreno Burattini i Gallieno Ferri, a i sam Sergio Bonelli je izrazio veliku zelju da prisustvuje festivalu, no definitivnu potvrdu dat ce u rujnu.
Zole, rujan je prošao, da li je Serdo potvrdio svoj dolazak? |
Edited by - wanderer on 15/10/2007 13:23:40 |
 |
|
Topic  |
|
|
|