forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 MISTER NO i TEX, novi brojevi uskoro u prodaji!
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 11

npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

Papua New Guinea
3783 Posts

Member since 22/02/2006

Posted - 26/09/2007 : 20:29:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit npetros2@htnet-dsl's Homepage  Send npetros2@htnet-dsl a Private Message
Uh, zaboravia sam pohvaliti Marinicev prijevod kod MV-a. Ne znam kako je u originalu, ali ovdje je savršen!

David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS]
Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid!

Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone!
-Ryan Reynolds-
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 26/09/2007 : 23:41:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
quote:
Originally posted by realist

quote:
Originally posted by Dado

Kao sto rece Arwen, potrebno je mrvicu vremena, da se neke stvari usklade,
a mi svi puno radimo na tome da izdanja budu sto bolja u svakom smislu.
Vjerujem kako cete vec u iducim brojevima Texa vidjeti to o cemu govorim.

Zar ne bi bilo pravilnije "o cemu to govorim"? Heh, nisam mogao odoljeti... a sad zaozbiljno, to su banalne sitnice, meni to ne smeta

Mozda bi i bilo pravilno, ne znam, sreca je pa se ne obazirem previse na moje pisanje po forumu,
a jos veca sreca je sto se ne bavim lekturom u libellus izdanju...
To rade strucniji od mene, moj doprinos lekturi je beznacajan, Curunir i Gaston tu naprave ogroman posao,
a naravno i ostali lektori koji rade na nekim izdanjima...

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne

Edited by - Dado on 26/09/2007 23:45:28
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 26/09/2007 : 23:43:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
quote:
Originally posted by mpavin

quote:

ok. razumin o cemu govoriš i znan da se trudite napraviti izdanja što boljima. da se razumimo, ova moja primjedba nije bila zlonamjerna ( i uopce se ne radi pljuvanju po izdanjima kao što je Arwen reka)
samo, to mi je upalo u oko jer stvarno neobicno zvuci i to mi je malo smetalo

Ni pomislio nisam da je zlonamjerna, samo se trudim objasniti to sto si pitao.
Uvijek je dobro reci i napisati ono sto se nekome ne svidja, a o bitnim stvarima moze se i diskutirati.
Lektura i redaktura u svakom slucaju spadaju pod bitne stvari u Libellusu.

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 27/09/2007 : 00:37:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:
Originally posted by Prodigy

Pravilni su jedino kod Shakespirea!
U kontekst divljeg zapada sigurno ne pasu,i u Bijelom Indijancu ih ima puno previse.
Pricam o krivo poredanim rijecima u recenici,da ne bi bilo zabune.

shejkpire, a?
ne, opet moram naglasiti: mada se slazem da ne spadaju ovamo, to nisu nepravilni oblici (poput onoga "slavonski je brod" - jer ovo vise nije grad slavonski brod!), to su dapace - ultrapravilni oblici, poredak rijeci je strogo po pravilu, po definiciji. ali de ne spadaju u strip, pogotovo vestern, istina je. bit ce to uskladjeno, nema previse razloga za strah. ako svakakva jezicna sranja negdje drugdje mogu proci kod publike, moze se i LL-u oprostiti ova manja digresija na texu. ako nista, bit ce mali doprinos pravilnom pravopisanju koje se tako rijetko vida tamo gdje bi trebalo:
marko markovic bio je..., trojica ljudi napustili su..., otkrice pozitrona dovelo je... tako treba pisati i govoriti...
e sad, ne treba pretjerivati s: ja bio sam, konj galopirao je, noc svanula je... to ne...

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 27/09/2007 : 00:40:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:
Originally posted by realist

quote:

Zar ne bi bilo pravilnije "o cemu to govorim"? Heh, nisam mogao odoljeti... a sad zaozbiljno, to su banalne sitnice, meni to ne smeta

pa, sitnica ili ne, ali to nije isto
dado kaze de ce se vidjeti ono "o cemu govori", ti kazes da ce se vidjeti "o cemu je rijec", dakle da ce se okriti nepoznato...

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Arwen
Starting Member

Croatia
36 Posts

Member since 30/10/2005

Posted - 27/09/2007 : 08:17:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Arwen a Private Message
Možda neki primjeri i zvuce neobicno, ali ni jedan primjer koji je lektoriran, nije krivo upotrebljen. Sve je to pravopisno tocno, kao što je vec receno, i samo je pitanje koji stil pisanja ce se upotrijebiti. A za to treba malo vremena da se uskladi jer svatko od nas ima neke uzuse koje upotrebljava i treba to prilagoditi necemu što je vec upotrbljavano.

Puno lakše je lektorirati neko izdanje od prvoga izdanog broja, nego nastaviti neciji rad i promjenjivati pravila koje je on primjenjivao.
Kao što sam vec rekla, potrebno je broj-dva za usaglašavanje! Vidjet cete kroz naredna izdanja...
A ako je nešto u ovim izdanjima zazvucalo krivo (a nije pravopisno krivo) uzet ce se kao pozitivna kritika kako bi naredna izdanja bila još bolja...
Svaki odradeni posao naici ce na pozitivne i negativne kritike, nekome se takav stil svida, a nekome ne... O tome bi se dalo raspravljati na dugo i široko... zašto nešto tu tako piše, a ne ovako...

Carpe diem!

Edited by - Arwen on 27/09/2007 08:19:39
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7911 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 01/10/2007 : 22:47:49  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message
još jedno pitanje:
zanima me hocete li objaviti epizode:
181- Una stella per Tex
182- Canyon Diablo
183 Caccia all'uomo
tekst/crtež: Bonelli/Muzzi
...
jer vidim da je Tex u toj epizodi šerif i to bi moglo biti jako zanimljivo
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27564 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 02/10/2007 : 01:18:06  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
te su epizode vec objavljene u ZS(635-637),pa bi bilo logicno da ih Libellus preskoci kao šta ce i napraviti.Samo neobjavljene epizode

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7911 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 02/10/2007 : 13:35:09  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message
ma znan da preskacu objavljene, ali to je ipak samo jedna epizoda pa sam se ponadao da bi ipak to mogli objaviti

pa kakva je epizoda? meni se cini jako dobra (nisan cita ZS)
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27564 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 02/10/2007 : 15:03:59  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
Rušilacka.cini mi se da naši pards na kraju razore cijeli saloon

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

wanderer
Advanced Member

United Arab Emirates
3489 Posts

Member since 18/08/2004

Posted - 02/10/2007 : 15:21:27  Show Profile Show Extended Profile  Send wanderer a Private Message
quote:
Originally posted by jaki

te su epizode vec objavljene u ZS(635-637),pa bi bilo logicno da ih Libellus preskoci kao šta ce i napraviti.Samo neobjavljene epizode

yeah, mozda ne bi bilo lose da se pokusa sa nekom kracom vec objavljenom epizodom, pa ako to krene zadovoljavajuce - ko zna, mozda jednog dana cemo imati i texa od prvog broja reprintanog
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 02/10/2007 : 15:58:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
Tu epizodu preskacemo... idu samo neobjavljene.

Go to Top of Page

wanderer
Advanced Member

United Arab Emirates
3489 Posts

Member since 18/08/2004

Posted - 02/10/2007 : 16:07:22  Show Profile Show Extended Profile  Send wanderer a Private Message
quote:

Tu epizodu preskacemo... idu samo neobjavljene.

a sto onda kada se sve neobjavljene epizode ispucaju? da li cete objavljivati one vec objavljene?
Go to Top of Page

Legacy Keeper
New Member

Serbia
177 Posts

Member since 11/04/2007

Posted - 02/10/2007 : 16:09:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit Legacy Keeper's Homepage  Send Legacy Keeper an ICQ Message  Send Legacy Keeper a Private Message
Naravno da hocje...Samo cje josh par godina da nas drze u neizvesnosti :D

-potrebne kolekcije SD i Ludensa
www.myspace.com/elldamar
Go to Top of Page

wanderer
Advanced Member

United Arab Emirates
3489 Posts

Member since 18/08/2004

Posted - 02/10/2007 : 16:09:55  Show Profile Show Extended Profile  Send wanderer a Private Message
tamo negdje nakon 60-te knjige sto nas ocekuje?
Go to Top of Page

darkwoodaxe
Senior Member

Croatia
1202 Posts

Member since 23/10/2006

Posted - 02/10/2007 : 16:25:49  Show Profile Show Extended Profile  Send darkwoodaxe a Private Message
za 6-7 godina tko živ tko mrtav

Till I Collapse
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27564 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 02/10/2007 : 16:29:05  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
Ako sam dobro brojio ima još 58 neobjavljenih texovih prica od kojih nekoliko kracih od 110 str,pa ne znam da li ce ici u samostalnoj knjizi?
A posli toga1)od pocetka ili 2)best of

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 02/10/2007 : 17:43:13  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
mislin da best of ima više smisla

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

Papua New Guinea
3783 Posts

Member since 22/02/2006

Posted - 02/10/2007 : 17:48:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit npetros2@htnet-dsl's Homepage  Send npetros2@htnet-dsl a Private Message
A kako bi bilo da nastavu od 500 na dalje, a dotle bi Ludens vec došao do 500. na kiosku... I za cas bi stigli Talijane... Plus, tu ima i Bosellija, a on je daleko od G.L. Bonellija. Ali onda bi ovi koji ne vole HC pizdili.

David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS]
Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid!

Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone!
-Ryan Reynolds-
Go to Top of Page

jack 50
Senior Member

Croatia
1557 Posts

Member since 14/04/2006

Posted - 02/10/2007 : 18:40:32  Show Profile Show Extended Profile  Send jack 50 a Private Message
quote:
Originally posted by npetros2@htnet-dsl

A kako bi bilo da nastavu od 500 na dalje, a dotle bi Ludens vec došao do 500. na kiosku... I za cas bi stigli Talijane... Plus, tu ima i Bosellija, a on je daleko od G.L. Bonellija. Ali onda bi ovi koji ne vole HC pizdili.

G.L. Bonelli meni uopce nije loš. Ali neka prvo izadu ove neobjavljene epizode. Ja nemam ništa protiv HC-a, jako bih volio da stignemo talijane i da odmah pratimo na SBE sajtu koju cemo epizodu uskoro vidjeti. Isto tako bih volio vidjeti Texa od prvog broja sa Villinim naslovnicama sa po tri epizode u jednoj knjizi.

Edited by - jack 50 on 02/10/2007 18:40:50
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7911 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 02/10/2007 : 19:54:45  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message
quote:

Rušilacka.cini mi se da naši pards na kraju razore cijeli saloon

ludilo!
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 03/10/2007 : 05:58:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
quote:

Ako sam dobro brojio ima još 58 neobjavljenih texovih prica od kojih nekoliko kracih od 110 str,pa ne znam da li ce ici u samostalnoj knjizi?
A posli toga1)od pocetka ili 2)best of

Ja mislim da ce ici samostalno. A ja sam poslije toga za best of Tex Willer!

But I'm just a soul whose intentions are good
Oh Lord, please don't let me be misunderstood
Go to Top of Page

HC
Average Member

Croatia
943 Posts

Member since 28/11/2006

Posted - 05/11/2007 : 09:27:39  Show Profile Show Extended Profile  Send HC a Private Message
Best of je ok, ali da dizajn ostane isti kao i na ovim knjigama, tako da samo slažemo godine. Mislim kupiti jednog od ova dva, pa možete li mi preporuciti, Bijeli indijanac ili Kineska cetvrt?
Go to Top of Page

Dok Lester
Advanced Member

5078 Posts

Member since 15/11/2001

Posted - 05/11/2007 : 09:42:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Dok Lester a Private Message
Kineska cetvrt
Go to Top of Page

76
Senior Member

Croatia
2655 Posts

Member since 24/12/2005

Posted - 05/11/2007 : 10:28:53  Show Profile Show Extended Profile  Send 76 a Private Message
A onda cim skupiš još love i Bijelog indijanca, jer oba ta stripa su odlicna.

The best you can say for football is that it has given the working man a subject for conversation.
Go to Top of Page
Page: of 11 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000