Author |
Topic  |
|
night
Senior Member

Serbia
1763 Posts
Member since 07/07/2006 |
Posted - 18/07/2007 : 18:23:22
|
Evo vec neko vreme trazim navedeni strip,posto sam malo kasnije poceo da skupljam Extra seriju,nemogu da ga nadjem u Srbiji.Jedan lik mi ge je davao za 12 evra pa se pitam da li je mozda 3/4 tiraza odnela poplava kad ga nigde nema ili ga ovako zacene?Verovatno cu ga uzeti na kraju od njega ali bar neko da mi kaze sto je tako redak?
|
Edited by - night on 18/07/2007 18:24:38
|
|
cromosom
Starting Member
Croatia
33 Posts
Member since 02/04/2004 |
Posted - 18/07/2007 : 22:27:08
|
Znao sam ga vidjeti na Aukcijama, mislim da ne bi trebalo biti puno problema oko nabavke. Strpljen-spašen 
tisucljetne mi kulture! |
 |
|
sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts
Member since 01/05/2005 |
Posted - 18/07/2007 : 22:29:29
|
quote: Originally posted by night
Evo vec neko vreme trazim navedeni strip,posto sam malo kasnije poceo da skupljam Extra seriju,nemogu da ga nadjem u Srbiji.Jedan lik mi ge je davao za 12 evra pa se pitam da li je mozda 3/4 tiraza odnela poplava kad ga nigde nema ili ga ovako zacene?Verovatno cu ga uzeti na kraju od njega ali bar neko da mi kaze sto je tako redak?
Nemoj biti lud...!!! Naci ces taj strip po normalnoj ceni...samo bez zurbe
"U vremenu satelita i svemirskih putovanja besmisleno odzvanjaju uvijek nova ratovanja"

|
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 18/07/2007 : 22:35:40
|
Pozovi strip klub Darkwood(011/2622-867) ili knjižaru Alan Ford(011/134-758), pa pitaj da li imaju taj strip i koliko košta?
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
 |
|
Guffy
Advanced Member

Croatia
3109 Posts
Member since 11/12/2002 |
|
henry
Senior Member

Serbia
1705 Posts
Member since 20/09/2005 |
Posted - 19/07/2007 : 02:56:15
|
Ja mislim da treba ozbiljno razmisliti o ideji da te lihvare - preprodavce na prvi naznak njihove pojave bez razmišljanja spalimo na lomaci...
Razumem da i oni trebaju nešto da zarade, ali njihovoj pohlepi stvarno nema granica...
Dexa Pantelejski ima jedan zanimljiv tekst o njihovoj tipologiji...
KAFANA NE SME DA TRPI ZBOG ŽENU I DECU |
 |
|
Guffy
Advanced Member

Croatia
3109 Posts
Posted - 19/07/2007 : 08:48:07
|
quote: Originally posted by henry
Ja mislim da treba ozbiljno razmisliti o ideji da te lihvare - preprodavce na prvi naznak njihove pojave bez razmišljanja spalimo na lomaci...
Razumem da i oni trebaju nešto da zarade, ali njihovoj pohlepi stvarno nema granica...
KAFANA NE SME DA TRPI ZBOG ŽENU I DECU
Mislim da nisi u pravu.. Naime koliko se da vidjet na aukcijama cijena krece od 1 kune a dostize nebesa pa prema tome nije sve u preprodavacima 
http://guffy-stripovi.atspace.com/
|
Edited by - Guffy on 19/07/2007 08:49:19 |
 |
|
darkwoodaxe
Senior Member

Croatia
1202 Posts
Member since 23/10/2006 |
Posted - 19/07/2007 : 09:13:15
|
Meni se strpljenje uvijek isplatilo, mucio sam se sa zagorom 39 i 47,sad se mucim s moby dickom, no ispliva to nekako. Samo moraš biti na stand by, ja sam nabavio prva 4 afk kartonca nakon dugog vrebanja, dvojka je bila nešto lošija i 6 mjeseci kasnije covjek je prodavao odlicnu dvojku, cak nije prodao iz prve. Mene fascinira fenomen nelogicno rijetkih brojeva, spomenuo sam zagora 39 (cak mi je jedan prodavac na zadnjem crš dok sam ga još tražio rekao da mi sigurno baš taj fali), 47, pa frida lang, za ex ne znam jer sam ih kupovao na kiosku. Kao da izgori jedan šleper ili nekoliko paleta. |
 |
|
Guffy
Advanced Member

Croatia
3109 Posts
Posted - 19/07/2007 : 09:38:43
|
quote: Originally posted by darkwoodaxe
Meni se strpljenje uvijek isplatilo, mucio sam se sa zagorom 39 i 47,sad se mucim s moby dickom, no ispliva to nekako. Samo moraš biti na stand by, ja sam nabavio prva 4 afk kartonca nakon dugog vrebanja, dvojka je bila nešto lošija i 6 mjeseci kasnije covjek je prodavao odlicnu dvojku, cak nije prodao iz prve. Mene fascinira fenomen nelogicno rijetkih brojeva, spomenuo sam zagora 39 (cak mi je jedan prodavac na zadnjem crš dok sam ga još tražio rekao da mi sigurno baš taj fali), 47, pa frida lang, za ex ne znam jer sam ih kupovao na kiosku. Kao da izgori jedan šleper ili nekoliko paleta.
Ovaj ex 39 je dosta rijedak broj mada se i on nade kad se priceka
|
 |
|
henry
Senior Member

Serbia
1705 Posts
Member since 20/09/2005 |
Posted - 19/07/2007 : 19:58:58
|
quote: Originally posted by Guffy
Mislim da nisi u pravu.. Naime koliko se da vidjet na aukcijama cijena krece od 1 kune a dostize nebesa pa prema tome nije sve u preprodavacima 
Dobro, pazi, i ja sam se malo šalio i preterivao, ali cene koje se dostignu na aukcijama i ono što ti diler saopšti kao njihovu vrednost nisu isto. Za njih je svaki strip koji tebi nedostaje baš onaj koji je izuzetni vredan, koga ima samo u pet primeraka, pošto je ostatak tiraža Kju Kluks Klan koristio za potpalu i slicno...
Pa meni su, recimo nudene epizode Zagora SD 60-63 po bukvalno desetak evra svaki, dok je moje glancere LMS 99-100 procenio na po 15 istih moneta. Šta ti to govori?
KAFANA NE SME DA TRPI ZBOG ŽENU I DECU |
 |
|
Guffy
Advanced Member

Croatia
3109 Posts
Posted - 19/07/2007 : 20:07:01
|
Dobro, pazi, i ja sam se malo šalio i preterivao, ali cene koje se dostignu na aukcijama i ono što ti diler saopšti kao njihovu vrednost nisu isto. Za njih je svaki strip koji tebi nedostaje baš onaj koji je izuzetni vredan, koga ima samo u pet primeraka, pošto je ostatak tiraža Kju Kluks Klan koristio za potpalu i slicno...
Pa meni su, recimo nudene epizode Zagora SD 60-63 po bukvalno desetak evra svaki, dok je moje glancere LMS 99-100 procenio na po 15 istih moneta. Šta ti to govori?
meni skoro ništa te extre ja prodajem po 15 kuna ili po 5 ako je ocuvanost niza iste su cijene i tih zagorcica lms ako je ocuvanost 3.a glancere koliko vidim trze po 100kuna i onda nalupaju na 1000 to puno više govori 
|
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 20/07/2007 : 00:02:05
|
Poseban slucaj su Zagori iz LMS-a, neverovatne cene dostignu na aukcijama...................
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
 |
|
Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
Posted - 20/07/2007 : 01:17:14
|
Dao sam onom Slobi neke zagorove stare glancere za mizerne pare. Dao sam mu prvog Helingena, ocuvanog za cetvorku za 250 dinara. Jebo me Sloba. Dao sam mu glancera Sedmu rundu za isti 250 dinara. Sreca je da sam ih i sam pazario u Makedoniji za mizeriju od para. Aram doslo, aram otislo.
Pogledajte na Youtube-u, kako Džoni u Prištini, sam sa akusticnom gitarom svira Proljece 13-tog u decembru. |
 |
|
Pavel01
Senior Member

Croatia
2470 Posts
Member since 10/03/2007 |
Posted - 20/07/2007 : 18:50:55
|
12 eura? svasta! 
---------------------------------- stade seeeee cvijece rosom kititiiiii |
 |
|
night
Senior Member

Serbia
1763 Posts
Posted - 20/07/2007 : 20:05:57
|
quote: Originally posted by srdjandj
Pozovi strip klub Darkwood(011/2622-867) ili knjižaru Alan Ford(011/134-758), pa pitaj da li imaju taj strip i koliko košta?
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Ma vec godinu-dve nema ni kod jednog ni kod drugog,a i to sto kazu ljudi-iskocice pre ili kasnije.Na kraju krajeva ide Klasik serija. |
 |
|
Damage_brain
New Member

175 Posts
Member since 30/06/2003 |
|
shommy
Average Member

Serbia
586 Posts
Member since 03/09/2006 |
Posted - 20/07/2007 : 21:22:29
|
posalji mi tvoju adresu na mail, sasvim slucajno imam duplikat ZEX br.77, dobijas ga na poklon. A tome liku sto ti je hteo prodati za 12eura reci da mi sacuva taj strip kupicu ga ja,i bice veoma srecan zato sto ce dobiti ne 12 nego 24e,a poslacu mu pare preko njegove sestre,koja ce takodje biti srecna zbog nacina na koji je uspela da duplira cenu stripa |
 |
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

.jpg)
Papua New Guinea
3783 Posts
Member since 22/02/2006 |
Posted - 20/07/2007 : 21:30:28
|

If I could be you I will take the world and hold it in my hand If I could be you I will bring the sunshine after rainy day  |
 |
|
lsvemir
Junior Member

Croatia
433 Posts
Member since 06/12/2001 |
Posted - 20/07/2007 : 21:52:21
|
meni skoro ništa te extre ja prodajem po 15 kuna ili po 5 ako je ocuvanost niza iste su cijene i tih zagorcica lms ako je ocuvanost 3.a glancere koliko vidim trze po 100kuna i onda nalupaju na 1000 to puno više govori 
- nemrem skužit ljude koji aukcije tretiraju kao da su trafike, pa to je i zato da se vidi vrijednost robe na tržištu iako je ponekad nerealno, ali to je ekonomija koja ne zaobilazi ni stripove  |
 |
|
Guffy
Advanced Member

Croatia
3109 Posts
|
lsvemir
Junior Member

Croatia
433 Posts
Member since 06/12/2001 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 23/07/2007 : 18:56:13
|
quote: Originally posted by shommy
posalji mi tvoju adresu na mail, sasvim slucajno imam duplikat ZEX br.77, dobijas ga na poklon. A tome liku sto ti je hteo prodati za 12eura reci da mi sacuva taj strip kupicu ga ja,i bice veoma srecan zato sto ce dobiti ne 12 nego 24e,a poslacu mu pare preko njegove sestre,koja ce takodje biti srecna zbog nacina na koji je uspela da duplira cenu stripa
Kakav gnjevan prvi post... 
Attachment leeds to jealosy. The shadow of greed that is... |
 |
|
shommy
Average Member

Serbia
586 Posts
Member since 03/09/2006 |
Posted - 23/07/2007 : 23:02:35
|
Nije gnevan nego velikodusan,ipak sam poklonio strip,zar ne? Dosta dugo pratim forum nisam mogao da se suzdrzim kad vidim/cujem kako pljackaju ljubitelje stripova! pozz svima i sve najbolje |
 |
|
night
Senior Member

Serbia
1763 Posts
Posted - 01/08/2007 : 17:27:55
|
Nije gnevan nego velikodusan,ipak sam poklonio strip,zar ne? Dosta dugo pratim forum nisam mogao da se suzdrzim kad vidim/cujem kako pljackaju ljubitelje stripova! pozz svima i sve najbolje
SHOMMY - SVAKA CAST-DANAS MI JE STIGAO STRIP. BEZ RECI - VELIKO HVALA.DUZNIK SAM. |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 01/08/2007 : 19:40:41
|
Nije gnevan nego velikodusan,ipak sam poklonio strip,zar ne? Dosta dugo pratim forum nisam mogao da se suzdrzim kad vidim/cujem kako pljackaju ljubitelje stripova! pozz svima i sve najbolje
Mislio sam na pravicni gnjev... Lijepo od tebe što poklanjaš. 
Attachment leeds to jealosy. The shadow of greed that is... |
Edited by - Obi-wan on 01/08/2007 19:44:46 |
 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 01/08/2007 : 23:50:15
|
SHOMMY - SVAKA CAST-DANAS MI JE STIGAO STRIP. BEZ RECI - VELIKO HVALA.DUZNIK SAM.
Lijepa gesta!  Svaka cast...
'Moj je dojam, za koji doista nemam egzaktnih argumenata, da nigdje nema toliko banalnosti i trivijalnsti kao u tekstovima na ekranima'
|
 |
|
|
Topic  |
|