Ivica Ivaniševic pljuca po projektu Hrvatski velikani u stripu. Inace, nedavno je Nacional objavio afirmativan clanak,autori su fotografirani u knjižari Libellus.
Struktura clanka mi je nejasna. Prvo nekakvi redovi s nostalgicnim prizvukom, da bi se na kraju završilo cisto pesimisticki, sa željom da strip i dalje ostane marginalna pojava?
Ok, možda sam idiot, pa ne razumijem clanak, ali stvarno se nisam nadao da cu cuti kako netko pljuje po nastojanjima da se strip uvede u škole?
Iskreno, mislim da nam je to zadnja šansa da se stripu vrati status respektabilne medijske forme.
A sigurno ne pomaže cinjenica kako autor clanka sad vec tradicionalno degradira strip na status jeftine zabave za klince (i sredovjecne tipove koji se tako osjecaju).
________________________ There are few wars between good and evil; most are between one good and another good.
Strip u školama, a ko zna, znam da sam ja kad god je bila neka knjiga prvo kod listanja sam pogledal a ima kakav mali strip u njoj. Npr. kad je došla ona Modra lasta ili kak se vec zvalo prvo sam cital Duricu na zadnjoj strani.
A da stripove citaju samo mladi je glupost jer neko je na ovom forumu napisal da u morecomicsu ima puno klinaca!
Trebal je malo istražiti, a ne pisati clanak napamet, moje je mišljenje. Nema puno djece, al citaju. Kolko para, toliko i stripova!
Only when all is lost, there is something to live for!
Nisam bas siguran da je u pravu. Tocnije, prije bih rekao da nije. Mada, poanta je efektna:) Nema gusta u onome sto ti ucitelji daju, nego u onome sto ti zabranjuju.
Nisam bas siguran da je u pravu. Tocnije, prije bih rekao da nije. Mada, poanta je efektna:) Nema gusta u onome sto ti ucitelji daju, nego u onome sto ti zabranjuju.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
To je ono pravo!
"Putnice kad stignes Spartancima, reci da padosmo verni njihovim zakonima!"