forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Za NN poznavaoce...
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

premujanin
Junior Member

Croatia
378 Posts

Member since 01/05/2003

Posted - 06/09/2007 : 10:28:00  Show Profile Show Extended Profile  Send premujanin a Private Message
Može li mi netko reci u kojoj godini je smješten NN svijet?
Ne posjedujem talijanske brojeve a ove koje sam citao kao nije definirana godina nego jedino neka bliska buducnost što je na neki nacin bilo i zanimljivo jer svakom daje maštu da misli kada bi to moglo biti a autori kao namjerno da skrivaju...
Medutim, jucer citam MMNN2 i tamo je specificirana godina 2099!
Jel to sad prava godina?

Edited by - Dado on 12/09/2007 04:04:08

Dalen
Senior Member

Croatia
2269 Posts

Member since 13/03/2003

Posted - 06/09/2007 : 10:53:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Dalen a Private Message
Pogledaj topic Bonelli timeline: http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=16068&whichpage
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 06/09/2007 : 13:48:15  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by premujanin

Može li mi netko reci u kojoj godini je smješten NN svijet?
Ne posjedujem talijanske brojeve a ove koje sam citao kao nije definirana godina nego jedino neka bliska buducnost što je na neki nacin bilo i zanimljivo jer svakom daje maštu da misli kada bi to moglo biti a autori kao namjerno da skrivaju...
Medutim, jucer citam MMNN2 i tamo je specificirana godina 2099!
Jel to sad prava godina?

Ma mislim da piše negdje i u našim brojevima, samo što ti nisi to procitao. Mislim da u gigantu prvom piše koja je godina kad se vracaju u prošlost.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Panon
Senior Member

2656 Posts

Member since 16/08/2007

Posted - 07/09/2007 : 00:30:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Panon a Private Message
Po NN-u 50, naša godina bi bila 2173., a po njihovom novom kalendaru 2095. (racunajuci po tome da su od 2024. poceli racunati 1946.)
Go to Top of Page

vang0gh24
New Member

Canada
204 Posts

Member since 17/01/2004

Posted - 08/09/2007 : 00:15:13  Show Profile Show Extended Profile  Send vang0gh24 a Private Message
to mi je jedna od zesce glupih ideja! tek tako covecanstvo odlucilo da proguta 78 godina???? kao da nikada nisu ni postojale??? zar i mi ne postojimo jer smo rodjeni u tom izbacenom periodu? LOL!

devojke su lude za mnom, prosle noci jedna je satima kucala na moja vrata ali je nisam pustio da....izadje
Go to Top of Page

Panon
Senior Member

2656 Posts

Member since 16/08/2007

Posted - 08/09/2007 : 21:46:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Panon a Private Message
slažem se. Bilo bi bolje da je 2024. proglašena nultom godinom
Go to Top of Page

darkraver
Senior Member

Croatia
1346 Posts

Member since 17/06/2002

Posted - 09/09/2007 : 23:36:27  Show Profile Show Extended Profile  Send darkraver a Private Message
quote:
Originally posted by vang0gh24

to mi je jedna od zesce glupih ideja! tek tako covecanstvo odlucilo da proguta 78 godina???? kao da nikada nisu ni postojale??? zar i mi ne postojimo jer smo rodjeni u tom izbacenom periodu? LOL!

jes ti sigurno procita 50.ti broj regularca?
sve je tam objašnjeno...

i poprilicno je zapravo fascinantna i vrlo dobra ideja...

Od stripova radim salate ali jedino NN zacinim!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 09/09/2007 : 23:51:40  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:

Slabo razmišljanje, nadam se da to govoriš jer nisi upoznat s cinjenicama. Covjecanstvo je htjelo zaboraviti sve što ima veze sa starim svijetom nakon katastrofe koju je pokrenuo Inner Space project. Svijet sa papom na celu odlucio je da je možda najbolje zaboraviti te godine (skoro stoljece) ludacke trke za razvojem tehnologije koja ih je upropastila. Pravi preporod, ljudima je dana šansa da pocnu ispocetka. Mada je to kasnije imalo i svoje negativne efekte, no to je vec druga prica... Nije prvi put da utopija želi stvoriti novo sutra jednostavnom zaboravljanjem sve onoga što je bilo problematicno u prošlosti. Prva generacija ima s time problema, no sljedece koje dolaze kasnije sve zaborave.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."

Edited by - DeeCay on 09/09/2007 23:53:21
Go to Top of Page

vang0gh24
New Member

Canada
204 Posts

Member since 17/01/2004

Posted - 10/09/2007 : 21:51:23  Show Profile Show Extended Profile  Send vang0gh24 a Private Message
pa dobro ako su vec hteli da zaborave te "mracne godine" sto bash odabrashe 1946??? zar to znaci da drugi svetski rat ne pripada u "mracne godine"??? sta je sa prvim svetskim ratom???
Neka mi neko objasni kakav se to problem resava tako sto se na njega "zaboravi" ili se gura "pod tepih"??? to je totalno kontra produktivno. covek mora da uci iz svojih gresaka. ako ih jednostavno "zaboravi", onda ce samo da ih ponovi.

devojke su lude za mnom, prosle noci jedna je satima kucala na moja vrata ali je nisam pustio da....izadje
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 10/09/2007 : 23:08:43  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message
quote:

pa dobro ako su vec hteli da zaborave te "mracne godine" sto bash odabrashe 1946??? zar to znaci da drugi svetski rat ne pripada u "mracne godine"??? sta je sa prvim svetskim ratom???
Neka mi neko objasni kakav se to problem resava tako sto se na njega "zaboravi" ili se gura "pod tepih"??? to je totalno kontra produktivno. covek mora da uci iz svojih gresaka. ako ih jednostavno "zaboravi", onda ce samo da ih ponovi.

WTF are you talking about? ti znas da pricas o stripu? a i gde poveza 1946 sa WWII???

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 10/09/2007 : 23:41:44  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:

Jesi ti gledao koji distopijski SF film? Jel sve bilo podredjeno konvencionalnim ideologijama? Jel sve super funkcionralo ili je to drustvo imalu kakvu fatalnu pogresku?

U vezi 1946. Te godine pocela je obnova razrusenog svijeta, obogaljenog fizicki i duhom, ljudi su morali poceti iznova graditi sve. Novi svjetski poredak je uspostavljen, ljudi su morali promijeniti neke nazore da bi prezivjeli. Tako je moralo biti i nakon katastrofalne propasti Inner Space projecta. U biti, to je vise moralo biti duhovno prosvjetljenje, buduci da ga je donio papa. No, neke stvari su se obile u glavu, proslost je zaboravljena, kult knjige je unisten Machintoshevim aktom itd.

Jesi ti uopce procitao "babilonsku biblioteku"?

Go to Top of Page

vang0gh24
New Member

Canada
204 Posts

Member since 17/01/2004

Posted - 11/09/2007 : 19:47:33  Show Profile Show Extended Profile  Send vang0gh24 a Private Message
nisam procitao "babilonsku biblioteku" nazalost....ali slazem se sa Panonom da bi sve imalo vishe smisla da su tu godinu proglasili za nultu umesto sto su odsekli jedan bezvezni deo proshlosti koji se ustvari, nista ni ne istice od ostatka covekove istorije. ja razumem da je sve to samo strip, ali meni se oni mutanti, ostrvo dinosaura i velike orbitalne stanice pa i sam inner space projekat cine realnijim i vishe mogucim od ove odluke pod okriljem pape da se odkine jedan deo istorije, sve zapali i zaboravi.

Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7808 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 12/09/2007 : 01:03:27  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
hajde, ne opterecujte se previše s tim muckama, nego jednostavno uživajte u najboljem stripu izdavacke kuce SBE

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 12/09/2007 : 09:24:58  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:

nisam procitao "babilonsku biblioteku" nazalost....ali slazem se sa Panonom da bi sve imalo vishe smisla da su tu godinu proglasili za nultu umesto sto su odsekli jedan bezvezni deo proshlosti koji se ustvari, nista ni ne istice od ostatka covekove istorije. ja razumem da je sve to samo strip, ali meni se oni mutanti, ostrvo dinosaura i velike orbitalne stanice pa i sam inner space projekat cine realnijim i vishe mogucim od ove odluke pod okriljem pape da se odkine jedan deo istorije, sve zapali i zaboravi.

Procitaj konacno tu Babilonsku biblioteku pa onda diskutiraj... Diskutiraš, a imaš rupu u pracenju serijala?!

Go to Top of Page

darkraver
Senior Member

Croatia
1346 Posts

Member since 17/06/2002

Posted - 12/09/2007 : 20:44:54  Show Profile Show Extended Profile  Send darkraver a Private Message
quote:
Originally posted by DeeCay

quote:

Procitaj konacno tu Babilonsku biblioteku pa onda diskutiraj... Diskutiraš, a imaš rupu u pracenju serijala?!

uz to si procitaj i NN & MM broj 2,"Tajna baze Drugdje" gdje ceš puno saznat o Innerspace projektu koji je zajeba Planetu ;)

Od stripova radim salate ali jedino NN zacinim!
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 12/09/2007 : 21:29:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Ili još bolje, naredni NN Almanah. ;)

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8235 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 12/09/2007 : 21:54:34  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
AAAAARGH!!! Virus DeeCayove samoreklamacije je i tebe obuzeo:pPpPP

ks, ks, jel moze privju na dzimejl;-)

Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio.

Edited by - prozirna senka on 12/09/2007 21:55:31
Go to Top of Page

djuna
New Member

Serbia
213 Posts

Member since 20/07/2004

Posted - 13/09/2007 : 10:32:11  Show Profile Show Extended Profile  Send djuna a Private Message
Pitanje za izdavaca:

Zna li se kada ce biti novi NN u prodaji?
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2967 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 13/09/2007 : 12:08:30  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message
E prijatelju to ti je pitanje za milion dolara... Mnogi pitaju, niko ne odgovara, cijenim da se ceka CRŠ. Nadam se da se varam.

...
Go to Top of Page

DrB
Senior Member

Serbia
1128 Posts

Member since 04/06/2003

Posted - 13/09/2007 : 12:50:11  Show Profile Show Extended Profile  Send DrB a Private Message
quote:
Originally posted by vope

E prijatelju to ti je pitanje za milion dolara... Mnogi pitaju, niko ne odgovara, cijenim da se ceka CRŠ. Nadam se da se varam.

STO JE BRATE TI BI JOS KASNIJE
Go to Top of Page

djuna
New Member

Serbia
213 Posts

Member since 20/07/2004

Posted - 13/09/2007 : 19:08:23  Show Profile Show Extended Profile  Send djuna a Private Message
quote:

I ja tako mislim, ali bi voleo da mi neko to i potvrdi!
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7808 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 13/09/2007 : 22:04:42  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
ne prihvatam taj orjentacioni datum (crš) ... receno je na jesen, a crš je krajem 11og mjeseca, znaci debelo cemo zagaziti u zimu. hocemo nathana do max do polovine 10og mjeseca.

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

Dalen
Senior Member

Croatia
2269 Posts

Member since 13/03/2003

Posted - 14/09/2007 : 08:00:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Dalen a Private Message
Pogledajte u podforumu "Izdavacki izlog"!!!
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2967 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 14/09/2007 : 09:01:54  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message
Kakav pozitivan ŠOK!!! Dolaze Natancici, dolaze Natancici... hepi hepi heeeepi!!!! Fenomenalno izgledaju!!

...
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2967 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 14/09/2007 : 10:41:16  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message
quote:

Ponekad mi je tako drago što nijesam u pravu

...
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 14/09/2007 : 11:01:46  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by prozirna senka

AAAAARGH!!! Virus DeeCayove samoreklamacije je i tebe obuzeo:pPpPP

Sad si ti na redu... A jel to nešto loše možda?

Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000