Author |
Topic |
premujanin
Junior Member
Croatia
378 Posts
Member since 01/05/2003 |
Posted - 06/09/2007 : 10:28:00
|
Može li mi netko reci u kojoj godini je smješten NN svijet? Ne posjedujem talijanske brojeve a ove koje sam citao kao nije definirana godina nego jedino neka bliska buducnost što je na neki nacin bilo i zanimljivo jer svakom daje maštu da misli kada bi to moglo biti a autori kao namjerno da skrivaju... Medutim, jucer citam MMNN2 i tamo je specificirana godina 2099! Jel to sad prava godina?
|
Edited by - Dado on 12/09/2007 04:04:08
|
|
Dalen
Senior Member
Croatia
2269 Posts
Member since 13/03/2003 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 06/09/2007 : 13:48:15
|
quote: Originally posted by premujanin
Može li mi netko reci u kojoj godini je smješten NN svijet? Ne posjedujem talijanske brojeve a ove koje sam citao kao nije definirana godina nego jedino neka bliska buducnost što je na neki nacin bilo i zanimljivo jer svakom daje maštu da misli kada bi to moglo biti a autori kao namjerno da skrivaju... Medutim, jucer citam MMNN2 i tamo je specificirana godina 2099! Jel to sad prava godina?
Ma mislim da piše negdje i u našim brojevima, samo što ti nisi to procitao. Mislim da u gigantu prvom piše koja je godina kad se vracaju u prošlost. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Panon
Senior Member
2656 Posts
Member since 16/08/2007 |
Posted - 07/09/2007 : 00:30:39
|
Po NN-u 50, naša godina bi bila 2173., a po njihovom novom kalendaru 2095. (racunajuci po tome da su od 2024. poceli racunati 1946.) |
|
|
vang0gh24
New Member
Canada
204 Posts
Member since 17/01/2004 |
Posted - 08/09/2007 : 00:15:13
|
to mi je jedna od zesce glupih ideja! tek tako covecanstvo odlucilo da proguta 78 godina???? kao da nikada nisu ni postojale??? zar i mi ne postojimo jer smo rodjeni u tom izbacenom periodu? LOL! |
devojke su lude za mnom, prosle noci jedna je satima kucala na moja vrata ali je nisam pustio da....izadje |
|
|
Panon
Senior Member
2656 Posts
Member since 16/08/2007 |
|
darkraver
Senior Member
Croatia
1346 Posts
Member since 17/06/2002 |
Posted - 09/09/2007 : 23:36:27
|
quote: Originally posted by vang0gh24
to mi je jedna od zesce glupih ideja! tek tako covecanstvo odlucilo da proguta 78 godina???? kao da nikada nisu ni postojale??? zar i mi ne postojimo jer smo rodjeni u tom izbacenom periodu? LOL!
jes ti sigurno procita 50.ti broj regularca? sve je tam objašnjeno...
i poprilicno je zapravo fascinantna i vrlo dobra ideja... |
Od stripova radim salate ali jedino NN zacinim! |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 09/09/2007 : 23:51:40
|
to mi je jedna od zesce glupih ideja! tek tako covecanstvo odlucilo da proguta 78 godina???? kao da nikada nisu ni postojale??? zar i mi ne postojimo jer smo rodjeni u tom izbacenom periodu? LOL!
Slabo razmišljanje, nadam se da to govoriš jer nisi upoznat s cinjenicama. Covjecanstvo je htjelo zaboraviti sve što ima veze sa starim svijetom nakon katastrofe koju je pokrenuo Inner Space project. Svijet sa papom na celu odlucio je da je možda najbolje zaboraviti te godine (skoro stoljece) ludacke trke za razvojem tehnologije koja ih je upropastila. Pravi preporod, ljudima je dana šansa da pocnu ispocetka. Mada je to kasnije imalo i svoje negativne efekte, no to je vec druga prica... Nije prvi put da utopija želi stvoriti novo sutra jednostavnom zaboravljanjem sve onoga što je bilo problematicno u prošlosti. Prva generacija ima s time problema, no sljedece koje dolaze kasnije sve zaborave.
|
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
Edited by - DeeCay on 09/09/2007 23:53:21 |
|
|
vang0gh24
New Member
Canada
204 Posts
Posted - 10/09/2007 : 21:51:23
|
pa dobro ako su vec hteli da zaborave te "mracne godine" sto bash odabrashe 1946??? zar to znaci da drugi svetski rat ne pripada u "mracne godine"??? sta je sa prvim svetskim ratom??? Neka mi neko objasni kakav se to problem resava tako sto se na njega "zaboravi" ili se gura "pod tepih"??? to je totalno kontra produktivno. covek mora da uci iz svojih gresaka. ako ih jednostavno "zaboravi", onda ce samo da ih ponovi. |
devojke su lude za mnom, prosle noci jedna je satima kucala na moja vrata ali je nisam pustio da....izadje |
|
|
karven
Senior Member
Serbia
1871 Posts
Member since 16/07/2006 |
Posted - 10/09/2007 : 23:08:43
|
pa dobro ako su vec hteli da zaborave te "mracne godine" sto bash odabrashe 1946??? zar to znaci da drugi svetski rat ne pripada u "mracne godine"??? sta je sa prvim svetskim ratom??? Neka mi neko objasni kakav se to problem resava tako sto se na njega "zaboravi" ili se gura "pod tepih"??? to je totalno kontra produktivno. covek mora da uci iz svojih gresaka. ako ih jednostavno "zaboravi", onda ce samo da ih ponovi.
WTF are you talking about? ti znas da pricas o stripu? a i gde poveza 1946 sa WWII??? |
All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 10/09/2007 : 23:41:44
|
pa dobro ako su vec hteli da zaborave te "mracne godine" sto bash odabrashe 1946??? zar to znaci da drugi svetski rat ne pripada u "mracne godine"??? sta je sa prvim svetskim ratom??? Neka mi neko objasni kakav se to problem resava tako sto se na njega "zaboravi" ili se gura "pod tepih"??? to je totalno kontra produktivno. covek mora da uci iz svojih gresaka. ako ih jednostavno "zaboravi", onda ce samo da ih ponovi.
Jesi ti gledao koji distopijski SF film? Jel sve bilo podredjeno konvencionalnim ideologijama? Jel sve super funkcionralo ili je to drustvo imalu kakvu fatalnu pogresku?
U vezi 1946. Te godine pocela je obnova razrusenog svijeta, obogaljenog fizicki i duhom, ljudi su morali poceti iznova graditi sve. Novi svjetski poredak je uspostavljen, ljudi su morali promijeniti neke nazore da bi prezivjeli. Tako je moralo biti i nakon katastrofalne propasti Inner Space projecta. U biti, to je vise moralo biti duhovno prosvjetljenje, buduci da ga je donio papa. No, neke stvari su se obile u glavu, proslost je zaboravljena, kult knjige je unisten Machintoshevim aktom itd.
Jesi ti uopce procitao "babilonsku biblioteku"? |
|
|
vang0gh24
New Member
Canada
204 Posts
Posted - 11/09/2007 : 19:47:33
|
nisam procitao "babilonsku biblioteku" nazalost....ali slazem se sa Panonom da bi sve imalo vishe smisla da su tu godinu proglasili za nultu umesto sto su odsekli jedan bezvezni deo proshlosti koji se ustvari, nista ni ne istice od ostatka covekove istorije. ja razumem da je sve to samo strip, ali meni se oni mutanti, ostrvo dinosaura i velike orbitalne stanice pa i sam inner space projekat cine realnijim i vishe mogucim od ove odluke pod okriljem pape da se odkine jedan deo istorije, sve zapali i zaboravi. |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7808 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 12/09/2007 : 01:03:27
|
hajde, ne opterecujte se previše s tim muckama, nego jednostavno uživajte u najboljem stripu izdavacke kuce SBE |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 12/09/2007 : 09:24:58
|
nisam procitao "babilonsku biblioteku" nazalost....ali slazem se sa Panonom da bi sve imalo vishe smisla da su tu godinu proglasili za nultu umesto sto su odsekli jedan bezvezni deo proshlosti koji se ustvari, nista ni ne istice od ostatka covekove istorije. ja razumem da je sve to samo strip, ali meni se oni mutanti, ostrvo dinosaura i velike orbitalne stanice pa i sam inner space projekat cine realnijim i vishe mogucim od ove odluke pod okriljem pape da se odkine jedan deo istorije, sve zapali i zaboravi.
Procitaj konacno tu Babilonsku biblioteku pa onda diskutiraj... Diskutiraš, a imaš rupu u pracenju serijala?! |
|
|
darkraver
Senior Member
Croatia
1346 Posts
Member since 17/06/2002 |
Posted - 12/09/2007 : 20:44:54
|
quote: Originally posted by DeeCay
nisam procitao "babilonsku biblioteku" nazalost....ali slazem se sa Panonom da bi sve imalo vishe smisla da su tu godinu proglasili za nultu umesto sto su odsekli jedan bezvezni deo proshlosti koji se ustvari, nista ni ne istice od ostatka covekove istorije. ja razumem da je sve to samo strip, ali meni se oni mutanti, ostrvo dinosaura i velike orbitalne stanice pa i sam inner space projekat cine realnijim i vishe mogucim od ove odluke pod okriljem pape da se odkine jedan deo istorije, sve zapali i zaboravi.
Procitaj konacno tu Babilonsku biblioteku pa onda diskutiraj... Diskutiraš, a imaš rupu u pracenju serijala?!
uz to si procitaj i NN & MM broj 2,"Tajna baze Drugdje" gdje ceš puno saznat o Innerspace projektu koji je zajeba Planetu ;) |
Od stripova radim salate ali jedino NN zacinim! |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 12/09/2007 : 21:29:27
|
Ili još bolje, naredni NN Almanah. ;) |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8235 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 12/09/2007 : 21:54:34
|
AAAAARGH!!! Virus DeeCayove samoreklamacije je i tebe obuzeo:pPpPP
ks, ks, jel moze privju na dzimejl;-)
|
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio. |
Edited by - prozirna senka on 12/09/2007 21:55:31 |
|
|
djuna
New Member
Serbia
213 Posts
Member since 20/07/2004 |
|
vope
Senior Member
Montenegro
2967 Posts
Member since 21/12/2006 |
Posted - 13/09/2007 : 12:08:30
|
E prijatelju to ti je pitanje za milion dolara... Mnogi pitaju, niko ne odgovara, cijenim da se ceka CRŠ. Nadam se da se varam. |
... |
|
|
DrB
Senior Member
Serbia
1128 Posts
Member since 04/06/2003 |
Posted - 13/09/2007 : 12:50:11
|
quote: Originally posted by vope
E prijatelju to ti je pitanje za milion dolara... Mnogi pitaju, niko ne odgovara, cijenim da se ceka CRŠ. Nadam se da se varam.
STO JE BRATE TI BI JOS KASNIJE |
|
|
djuna
New Member
Serbia
213 Posts
Member since 20/07/2004 |
Posted - 13/09/2007 : 19:08:23
|
E prijatelju to ti je pitanje za milion dolara... Mnogi pitaju, niko ne odgovara, cijenim da se ceka CRŠ. Nadam se da se varam.
I ja tako mislim, ali bi voleo da mi neko to i potvrdi! |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7808 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 13/09/2007 : 22:04:42
|
ne prihvatam taj orjentacioni datum (crš) ... receno je na jesen, a crš je krajem 11og mjeseca, znaci debelo cemo zagaziti u zimu. hocemo nathana do max do polovine 10og mjeseca. |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
|
|
Dalen
Senior Member
Croatia
2269 Posts
Member since 13/03/2003 |
|
vope
Senior Member
Montenegro
2967 Posts
|
vope
Senior Member
Montenegro
2967 Posts
Posted - 14/09/2007 : 10:41:16
|
Ponekad mi je tako drago što nijesam u pravu |
... |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 14/09/2007 : 11:01:46
|
quote: Originally posted by prozirna senka
AAAAARGH!!! Virus DeeCayove samoreklamacije je i tebe obuzeo:pPpPP
Sad si ti na redu... A jel to nešto loše možda? |
|
|
Topic |
|