Author |
Topic |
|
rogue
Starting Member
10 Posts
Member since 10/09/2007 |
Posted - 14/09/2007 : 14:25:44
|
Prije nekih 20 godina pojavio se strip sa glavnim junakom nesto poput supermena, s tim da je ovaj imao dvije letjelice koje su imale zenska imena. Ne mogu se sjetiti niti imena tih letjelica, niti samog stripa ili glavnog junaka.
Pomoc
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26826 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
ordell
Senior Member
Slovenia
1899 Posts
Member since 20/08/2006 |
|
rogue
Starting Member
10 Posts
Posted - 17/09/2007 : 18:15:16
|
Bas mi je tesko povjerovati da se niko ne sjeca tog stripa.
Ako je od pomoci, dvije letjelice koje je glavni junak imao su takodje se ponasale kao djevojke, pokazivale ljubomoru kad bi glavni junak imao neku djevojku sa sobom. Ne mogu se sjetiti je li to bio broj 1 ili 2, te na kioscima nisam nikad naisao na slicnu seriju. (ovaj sam strip bio dobio od prijatelja da procitam)
I da, velicine je kao LMS ili ZS serija.
Et' ako je nekome od pomoci. :) |
Edited by - rogue on 17/09/2007 18:16:03 |
|
|
zlatkob
Average Member
Croatia
633 Posts
Member since 24/02/2006 |
Posted - 17/09/2007 : 18:38:20
|
quote: Originally posted by rogue
Ako je od pomoci, dvije letjelice koje je glavni junak imao su takodje se ponasale kao djevojke, pokazivale ljubomoru kad bi glavni junak imao neku djevojku sa sobom. Ne mogu se sjetiti je li to bio broj 1 ili 2, te na kioscima nisam nikad naisao na slicnu seriju. (ovaj sam strip bio dobio od prijatelja da procitam)
Et' ako je nekome od pomoci. :)
Je, cudno kak niko ne zna, ne? A svi u kolekciji imaju po nekoliko hiljada stripova... Da ne misliš ti možda na "Orion"? Glavni lik ima brkove. |
Kosovo i Metohija = Srbija |
|
|
ned_lynx
Senior Member
2340 Posts
Member since 06/08/2005 |
Posted - 18/09/2007 : 02:38:11
|
quote: Originally posted by zlatkob Je, cudno kak niko ne zna, ne? A svi u kolekciji imaju po nekoliko hiljada stripova... Da ne misliš ti možda na "Orion"? Glavni lik ima brkove.
Ma i ja sam pomislio na to, cini mi se da je to izdao Jež ili kao posebno izdanje Kondora, nisam siguran a na poslu sam pa ne mogu da proverim. |
Piši propalo! |
|
|
rogue
Starting Member
10 Posts
Posted - 18/09/2007 : 11:03:06
|
quote:
Je, cudno kak niko ne zna, ne? A svi u kolekciji imaju po nekoliko hiljada stripova... Da ne misliš ti možda na "Orion"? Glavni lik ima brkove.
Ja mislim da je to to. Sad samo jos da pronadjem negdje... :)
Hvala!!! |
|
|
zlatkob
Average Member
Croatia
633 Posts
Posted - 18/09/2007 : 13:27:32
|
quote:
Je, cudno kak niko ne zna, ne? A svi u kolekciji imaju po nekoliko hiljada stripova... Da ne misliš ti možda na "Orion"? Glavni lik ima brkove.
Ja mislim da je to to. Sad samo jos da pronadjem negdje... :)
Hvala!!!
Traži Ježeve zabavnike Kondor. Broj 1, Leto '83, broj 2/84, Zima '84. Ova cetiri imam. Da li postoji još nešto osim toga pojma nemam. |
|
|
ned_lynx
Senior Member
2340 Posts
Posted - 18/09/2007 : 22:58:25
|
@zlatkob
Pošto imaš ta izdanja, piše li tu išta o autoru, zapravo, ko je autor? Ja, na žalost, ne mogu da pronadem ništa u svojoj kolekciji (mada sam siguran da sam imao bar jedan broj Kondora specijala).
Sve mi je zavijeno maglom prošlosti - jbg, ostarilo se;) |
Piši propalo! |
|
|
zlatkob
Average Member
Croatia
633 Posts
Posted - 19/09/2007 : 01:31:24
|
quote: Originally posted by ned_lynx
@zlatkob
Pošto imaš ta izdanja, piše li tu išta o autoru, zapravo, ko je autor? Ja, na žalost, ne mogu da pronadem ništa u svojoj kolekciji (mada sam siguran da sam imao bar jedan broj Kondora specijala).
Sve mi je zavijeno maglom prošlosti - jbg, ostarilo se;)
Naravno. Sve može.
Orion Crta Douree Tekst Vlannes
Uz Orion se u istom izdanju nalazi i krimi-avantura Leptir. Jedan koliko vidim crta takoder Douree, drugi Poasse, a u oba pod tekstopisac stoji Jeanette. Crtež je definitivno demode :), al' zato pici nostalgija.
Ježev zabavnik Kondor Specijalni broj Džepno izdanje Cena 40 din
Iznda Orion stoji i "Super strip" Ali svi su naši stripovi, i sva izdanja, jednostavno bili super! |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 19/09/2007 : 11:29:34
|
Kad smo vec kod zaborava. Devedesetih godina SD je dnevno izdavala Zagora i druge stripove (table) unutar vlastitih novina. Pa, zna li netko koje su to bile epizode? |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
|
|
torca
Average Member
746 Posts
Member since 24/03/2003 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26826 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
ned_lynx
Senior Member
2340 Posts
|
vlada035
Junior Member
Serbia
451 Posts
Member since 26/10/2008 |
Posted - 16/06/2009 : 19:02:26
|
Da ozivim malo temu 9 god sam imao kad sam kupio ova 4 Oriona,ali sam ih ubrzo negde izgubio,pa sam godinama trazio neku informaciju o ovom stripu,odusevilo me kad sam pre 2 god naleteo na ovaj topic,doduse tad nisam bio registrovan na forumu,i konacno sam uspeo pomocu aukcija da skupim ova 4 broja objavljena kod nas,pa me interesuje da li neko zna nesto vise o ovom stripu,koliko ima epizoda ukupno objavljenih,nesto o autorima,prevrnuo sam ceo google i nisam nista nasao; nazivi epizoda su: Otmica fizicara Zvona lutajuce zvezde Cebagosi Zetota sa planete Bura Edicija je-Jezev zabavnik Kondor,specijalni broj,dzepno izdanje,Super strip Orion
crta Douree a pise Vlannes |
Edited by - vlada035 on 16/06/2009 19:07:08 |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
vlada035
Junior Member
Serbia
451 Posts
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 17/06/2009 : 00:14:04
|
quote: Originally posted by Inferno
Kad smo vec kod zaborava. Devedesetih godina SD je dnevno izdavala Zagora i druge stripove (table) unutar vlastitih novina. Pa, zna li netko koje su to bile epizode?
Samo jedna epizoda Zagora. Ciko zavodnik. Ostale su bile DD kratka prica iz Gigant 1 (Zlocin iz ljubavi)i kratka prica iz Giganta 2 (Tjeskoba),MM,Zona X (No smoking),NN (Strava ispod nule),i jedan Ken Parker samo ne znam koji. |
|
|
Ferri
Senior Member
Montenegro
1821 Posts
Member since 10/01/2004 |
Posted - 17/06/2009 : 04:46:05
|
quote: Originally posted by zlatkob
Et' ako je nekome od pomoci. :)
A sto je meni najcudnije Zlatkob kako to da ti neznas i pored miljun upozorenja,istaknutih pravila,a na kraju krajeva to i nije uopste potrebno da bi covek znao kako se treba ponasati i sa kakvom kulturom sebe predstaviti, da su politicke i slicne parole zabranjene na ovom forumu!
Objasni nam malo sta si nam hteo predstaviti sa tvojim `signature`-om?! Ma ne moras uopste nista objasniti,sve je jasno. Ne mogu da vjerujem! Znate treba shvatiti ljude koji su svojom reakcijom,svojim komentarom na neki post drugog clana,bilo da su se osecali sa pravom ili ne provocirani,uvredjeni i slicno, reagovali i opustili se u pricu koja je strogo zabranjena na forumu i zaradili banovanje. Da neki su zaista bili u pravu ali isto zasluzili ban i pored toga,jer su reagovali na zabranjen nacin. Ali dajte reci te mi kako shvatiti Zlatkob-a? Nicim izazvanim postavlja takav `signature`, zaista drsko i prkosno,osudio bi se reci i veoma bezobrazno.
Ali da dalje ne uzimam ulogu administratora,ima ih dovoljno na forumu i koji zaista vrse svoje duznosti veoma dobro. |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
Posted - 17/06/2009 : 07:45:01
|
quote: Originally posted by Inferno
Kad smo vec kod zaborava. Devedesetih godina SD je dnevno izdavala Zagora i druge stripove (table) unutar vlastitih novina. Pa, zna li netko koje su to bile epizode?
Da za to sam i ja cuo...Ciko zavodnik,Sindrom belzebul i protivotrov |
|
|
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
Member since 07/07/2004 |
Posted - 17/06/2009 : 10:14:57
|
@zlatkob izbaci/promeni svoj potpis, molim. hvala.
|
************************************** Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti! |
|
|
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
Member since 07/07/2004 |
Posted - 17/06/2009 : 10:40:43
|
quote: Originally posted by vlada035 Edicija je-Jezev zabavnik Kondor,specijalni broj,dzepno izdanje,Super strip Orion
crta Douree a pise Vlannes
shta ti je tajming... bash onomad sam sa chika Wukom i chika Zupanom bistrio o nekim starim stripovima pa su se i ovi Kondori nashli na tapetu. najinteresantnija informacija otkrivena mi tada je da su ovi stripovi u potpunosti delo domatjih autora skrivenih pod pseudonimima - scenaristu sam naravno zaboravio ko je ali Douree je ustvari (beshe?) novosaCki crtach Dushan Reljitj(meni lichno najpoznatiji po serijalu Druzina Kliker iz Politikinog Zabavnika).
|
************************************** Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti! |
|
|
alterdm
New Member
Serbia
108 Posts
Member since 09/10/2005 |
Posted - 17/06/2009 : 20:12:51
|
U "Veku stripa u Srbiji", gore pomenutog Zupana je navedeno da su sve stripove radili domaci autori, ali pod pseudonimima. I Oriona i Leptira je crtao Dušan Reljic - Douree, kasnije je crtanje Leptira preuzeo Askanio Popovic - Poasse, a na scenarijima su se smenjivali, Vladimir Nedanoski - Vlannes, Jelena Radovanovic - Jeannete i Dragomir Ðordevic koji je radio poslednju epizodu Leptira, ali nije potpisan, verovatno nije smislio pseudonim na vreme
I neke epizode Kondora su radili domaci autori, cak šta više mislim da je i docrtavan, ako se dobro secam na nekim tablama su bili drugi potpisi od onog Esteban ili nešto slicno koji je autor Kondora, mrzi me da sada tražim tacne brojeve i strane.
Meni je najinteresantnije, što su u okviru Kondora, koji baš i nije neki kvalitet, jedva prosek, izlazili i Robinsoni Zemlje, Alfonso Fonta kao dodatni strip. Alfonso, Alfonso šta si doživeo, nisu sigurno njegovo najbolje delo, ali ipak, malo je glupo da on popunjava rupe. Cekamo Taxi, a sledece godine nadam se i Robinzone, jedan integral, i to možda bolje crno belo, nego u boji, kolor i nije nešto narocito. |
|
|
vlada035
Junior Member
Serbia
451 Posts
|
|
Topic |
|