Author |
Topic |
DKoor
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 18/12/2006 |
Posted - 16/09/2007 : 22:08:40
|
Poll Question:
1. Ovo nije topik/poll o vašem omiljenom Bonelli junaku, ovo je topik o najkvalitetnijem Bonelli zs/lms junaku prema vašem mišljenju.
2. Ekstra izdanja poput Dilana Doga i Marti Misterije nisu uvrštena jer nisu izlazili u okviru redovite zs/lms serije.
3. Moj omiljeni junak se razlikuje od onog za kojeg smatram najkvalitetnijim
4. Kljuc tj. kriterij po kojemu ste glasovali je nebitan, odnosno možete glasati i za Marka što se mene tice
5. Poll je anoniman, stoga možete glasati onako kako zbilja mislite da je najispravnije........u konkretnom slucaju to znaci da ako najviše volite Zagora a smatrate da je pak najkvalitetniji Mark dajte glas Marku - to nitko nece znati osim vas samih.
.....................................
Neka najkvalitetniji pobjedi!
|
Results: |
Mark |
[2%] |
4 votes |
Blek |
[1%] |
3 votes |
Kit Teller |
[1%] |
2 votes |
Zagor |
[30%] |
71 votes |
Ken Parker |
[26%] |
62 votes |
Mister No |
[18%] |
42 votes |
Džudas |
[1%] |
3 votes |
Kapetan Miki |
[2%] |
5 votes |
Tex Willer |
[14%] |
33 votes |
Tim i Dasti |
[0%] |
0 votes |
PsDZ |
[5%] |
12 votes |
Poll Status:
Locked »» |
Total Votes: 237 counted »» |
Last Vote:
18/08/2011 02:47:58 |
|
|
Moje aukcije u prodaji |
Edited by - King Warrior on 03/05/2010 17:32:13
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47132 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 16/09/2007 : 22:19:36
|
Ken |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
William_Wallace
Advanced Member
Serbia
3173 Posts
Member since 25/04/2007 |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 16/09/2007 : 22:53:32
|
Mister No. |
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio. |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 16/09/2007 : 23:04:18
|
Mister No - jer ima fantastican setting (lokacija, imid, povijesne okolnosti, likovi...). Premda mi je najkvalitetni s ove liste, nije mi najbolji zbog par mana, a ticu se Mister Noevog karaktera i par scenaristickih riješenja. Kao prvo, smeta mi Jerryievo redovito skupljanje batina, njegova pocetna pretjerana naivnost (ali svida mi se njegova nemilosrdnost i ozbiljnost kad otkrije u kojoj je gabuli) i smeta mi njegova ljubav za jazzom - kojeg ja, eto, ne volim! |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
|
|
HarryBlock
New Member
160 Posts
Member since 21/04/2006 |
Posted - 16/09/2007 : 23:10:23
|
PSDZ, pa Ken Parker. |
... Sveti Sava nego ko drugi bre! Kad sam upoznao coveka, imao sam religiozne vizije majku ti jebem! Halucinirao sam ko da sam pio nitro farbu. ("Velja Ilic" - Nikad Izvini) |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
|
DKoor
Senior Member
Croatia
1592 Posts
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 17/09/2007 : 05:03:11
|
Za Kena se slaze, ali za Mister Noa nikako. No, interesantno je da ovi koji za sada vode vise ne izlaze, posebno ovaj drugi koji ne izlazi zbog lose prodaje u Italiji... mozda ni Italijani ne znaju sta valja |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26808 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6025 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
DKoor
Senior Member
Croatia
1592 Posts
|
THeMiSFiT
Average Member
Croatia
686 Posts
Member since 02/07/2006 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47132 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 17/09/2007 : 14:55:26
|
quote: Originally posted by jaki
tu ih ima par koji nisu iz Bonellija.
nije bitno ako misli na zs i lms |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
DKoor
Senior Member
Croatia
1592 Posts
|
DKoor
Senior Member
Croatia
1592 Posts
|
jasa
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3490 Posts
Member since 26/08/2005 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 17/09/2007 : 17:09:16
|
Valjda je omiljeni junak jednak osobno najkvalitetnijem junaku?! Bilo bi malo licemjerno dati glas nekom kao kvalitetnom junaku jer ga je neki drugi tako žigosao, a onaj koji glasa u ovoj anketu uopce tog najkvalitetnijeg nije citao... Sad, mogu ja dati glas Ken jer se vodi kao najkvalitetniji, no nisam mjerodavan osobno jer ih nisam previše ni procitao.
zato cu dati glas junaku koji mi je je bio najomiljeniji kao djetetu, (kad sam citao dnevnik, a nalazi se na ovoj listi) - Zagoru! |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
boromir
New Member
Serbia
196 Posts
Member since 21/01/2007 |
|
djukak
Senior Member
2931 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 17/09/2007 : 18:02:14
|
Mister No definitivno... |
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
|
|
DKoor
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Posted - 17/09/2007 : 18:08:40
|
Ma ja sam ih citao sve.....nisam apsolutno sve epizode naravno, ali recimo da sam ih citao dovoljno da mogu dati svoj sud
Glasao sam za MN..........Ken Parker je dobar strip ali mi nikada nije legao. PsDZ je isto kvalitetna stvar ali isto kao i Ken (nisu mi baš legle 100%).
Kit Teller mi je vjerojatno najomiljeniji, Zagor isto tu negdje, medutim glasao sam za MN.
Mislim tip je unikatan, dobija batine, puši i pije i je** *peep* oops za sve ostale u zs/lms |
Moje aukcije u prodaji |
|
|
senad7
Senior Member
Sweden
1713 Posts
Member since 06/08/2004 |
Posted - 17/09/2007 : 19:31:01
|
Zagor je dobio moj glas.Jako blizu njega je Tex Willer, pa Ken i na kraju Mister No. Steta sto nema MM(Znam da nije izlazio u ZS i lms)Ali one prve epizode od dnevnika su mi bile fantasticne...Ovih novijih sam samo nekoliko procitao i bile su puno slabije od onih prvih epizoda.Inace bi stojao rame uz rame sa Velikim Zagorom. |
Sudbina stripa ovisi o intiligenciji citatelja. |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 17/09/2007 : 21:07:16
|
quote: Originally posted by DKoor
Ma ja sam ih citao sve.....nisam apsolutno sve epizode naravno, ali recimo da sam ih citao dovoljno da mogu dati svoj sud
Glasao sam za MN..........Ken Parker je dobar strip ali mi nikada nije legao. PsDZ je isto kvalitetna stvar ali isto kao i Ken (nisu mi baš legle 100%).
Kit Teller mi je vjerojatno najomiljeniji, Zagor isto tu negdje, medutim glasao sam za MN.
Mislim tip je unikatan, dobija batine, puši i pije i je** *peep* oops za sve ostale u zs/lms
Pa zar nisi rekao da glasamo za najkvalitetnijeg a ne za omiljenog (tj. onoga koji nam vise "lezi" od drugih)? Ja sam glasao za Kena, iako nisam procitao ni 10 epizoda ukupno, jer mi je za Kena potrebno citanje sa paznjom kako bih uzivao u svim njegovim kvalitetima, sto nemam bas cesto priliku. Uz to, sam svojom strip kulturom nisam na dovoljnom nivou da bih u potpunosti "osetio" vrednost nekih strip dela (ne mislim na Bonellija, naravno) i vise spadam u prosecnog konzumenta stripova, ali i pored toga smatram Kena najkvalitetnijim, iako mi on uopste ne "lezi". No, vidim da je i sam autor ankete glasao za strip koji mu vise "lezi". U tom pogledu, treba preformulisati pitanje, ocito neki ne shvataju znacenje pojma "kvalitet". Za razliku od ukusa koji su razliciti, pojam "kvaliteta" je ipak nesto sto nije toliko relativno. |
|
|
DKoor
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Posted - 17/09/2007 : 21:54:45
|
quote: Originally posted by ---dp--- Pa zar nisi rekao da glasamo za najkvalitetnijeg a ne za omiljenog (tj. onoga koji nam vise "lezi" od drugih)?
Jesam.....a ti mi fino pojasni zbog cega si postavio ovo pitanje? Na što se to odnosi?
quote: Ja sam glasao za Kena, iako nisam procitao ni 10 epizoda ukupno, jer mi je za Kena potrebno citanje sa paznjom kako bih uzivao u svim njegovim kvalitetima, sto nemam bas cesto priliku.
quote: Uz to, sam svojom strip kulturom nisam na dovoljnom nivou da bih u potpunosti "osetio" vrednost nekih strip dela (ne mislim na Bonellija, naravno) i vise spadam u prosecnog konzumenta stripova, ali i pored toga smatram Kena najkvalitetnijim, iako mi on uopste ne "lezi".
quote: No, vidim da je i sam autor ankete glasao za strip koji mu vise "lezi". U tom pogledu, treba preformulisati pitanje, ocito neki ne shvataju znacenje pojma "kvalitet".
quote: Za razliku od ukusa koji su razliciti, pojam "kvaliteta" je ipak nesto sto nije toliko relativno.
Broj upitnika kraj svakog quota oznacavaju moju zacudenost tvojim konstrukcijama.
Iskreno pomislio bih, dp, kako su stvari koje ti pišeš pomalo motivirane nekim osobnim razlozima, ali pošto se ne poznamo onda mi stvarno nije jasno.....
Da te podsjetim sa izvatkom iz jednog nedavnog topika;
quote: Nisi citao ovo, nisi sve citao ono, za nesto trece ne znas... Pa kako onda iznosis takve tvrdnje, pa makar one bile samo tvoje misljenje... Druga je stvar ako ciljas na velike cene starih brojeva koji su postali antikviteti, ali onda je to neka sasvim druga tema...
Stvar je u tome da to što ti pišeš nema veze sa onim što ja pišem na ovom forumu, odnosno ti namjerno ili nenamjerno, ne da vadiš iz konteksta, nego potpuno konstruiraš nešto što ja uopce nisam rekao. |
Moje aukcije u prodaji |
|
|
THeMiSFiT
Average Member
Croatia
686 Posts
Member since 02/07/2006 |
Posted - 18/09/2007 : 10:03:50
|
quote: Originally posted by DeeCay
Valjda je omiljeni junak jednak osobno najkvalitetnijem junaku?! Bilo bi malo licemjerno dati glas nekom kao kvalitetnom junaku jer ga je neki drugi tako žigosao, a onaj koji glasa u ovoj anketu uopce tog najkvalitetnijeg nije citao... Sad, mogu ja dati glas Ken jer se vodi kao najkvalitetniji, no nisam mjerodavan osobno jer ih nisam previše ni procitao.
zato cu dati glas junaku koji mi je je bio najomiljeniji kao djetetu, (kad sam citao dnevnik, a nalazi se na ovoj listi) - Zagoru!
zašto bi to bilo tako? pa ne treba ti netko drugi da ti kaže da je ken kvalitetniji uradak od judasa ali je potpuno druga stvar to što se meni judas svida zbog odredene mracne, pesimisticne atmosfere koja mi više leži...to ti je isto kao kad bih rekao da je kum kvalitetniji film od ratnika podzemlja ali jebiga, ovaj drugi mi je omiljeniji zato sam ga i gledao dvajst puta |
Strip Knjižara Palach / WEB SHOP: http://www.strip-knjizara.hr/ |
|
|
Topic |
|