Author |
Topic |
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
Posted - 18/09/2007 : 12:19:20
|
1.ken parker 2.price sa divljeg zapada 3.dzudas 4.zagor 5.tex
6.nepoznati konjanik 7.traper keri 8.kit teler 9.tim i dasti 10.k.mark
Blek i K.Miki: samo par stripova vrijede |
Jel to štos iz Minhena? |
|
|
sed1
Advanced Member
Germany
3437 Posts
Member since 01/09/2006 |
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 19/09/2007 : 02:27:01
|
quote: Originally posted by DKoor
quote: Originally posted by ---dp--- Pa zar nisi rekao da glasamo za najkvalitetnijeg a ne za omiljenog (tj. onoga koji nam vise "lezi" od drugih)?
Jesam.....a ti mi fino pojasni zbog cega si postavio ovo pitanje? Na što se to odnosi?
quote: Ja sam glasao za Kena, iako nisam procitao ni 10 epizoda ukupno, jer mi je za Kena potrebno citanje sa paznjom kako bih uzivao u svim njegovim kvalitetima, sto nemam bas cesto priliku.
quote: Uz to, sam svojom strip kulturom nisam na dovoljnom nivou da bih u potpunosti "osetio" vrednost nekih strip dela (ne mislim na Bonellija, naravno) i vise spadam u prosecnog konzumenta stripova, ali i pored toga smatram Kena najkvalitetnijim, iako mi on uopste ne "lezi".
quote: No, vidim da je i sam autor ankete glasao za strip koji mu vise "lezi". U tom pogledu, treba preformulisati pitanje, ocito neki ne shvataju znacenje pojma "kvalitet".
quote: Za razliku od ukusa koji su razliciti, pojam "kvaliteta" je ipak nesto sto nije toliko relativno.
Broj upitnika kraj svakog quota oznacavaju moju zacudenost tvojim konstrukcijama.
Iskreno pomislio bih, dp, kako su stvari koje ti pišeš pomalo motivirane nekim osobnim razlozima, ali pošto se ne poznamo onda mi stvarno nije jasno.....
Da te podsjetim sa izvatkom iz jednog nedavnog topika;
quote: Nisi citao ovo, nisi sve citao ono, za nesto trece ne znas... Pa kako onda iznosis takve tvrdnje, pa makar one bile samo tvoje misljenje... Druga je stvar ako ciljas na velike cene starih brojeva koji su postali antikviteti, ali onda je to neka sasvim druga tema...
Stvar je u tome da to što ti pišeš nema veze sa onim što ja pišem na ovom forumu, odnosno ti namjerno ili nenamjerno, ne da vadiš iz konteksta, nego potpuno konstruiraš nešto što ja uopce nisam rekao.
Ma nemam ja nista protiv tebe DKoor, cak se ne secam da sam tebi postovao taj post od pre par dana kojeg spominjes... Uvek pisem ono sto mislim bez obzira o kome se radi, pa cak i sam sebe ponekad hvatam u greskama pa se posle izvinjavam. No, ovog puta je sasvim jasno sta sam napisao, i tu nema ama bas niceg licnog.
Ne znam kako ti nije jasna sta hocu da kazem. Kvalitet je nesto sto nije relativno, i uglavnom postoji jasna razlika izmedju kvaliteta (da ne kazem umetnosti) i kica. Ja sam po struci matematicar i upravo sam naklonjen nekim sasvim drugim stvarima koje su sa sasvim druge strane od umetnosti, pa onda cesto nisam kvalifikovan da govorim argumentovano o umetnosti a jos manje da ocenjujem na osnovu nekog urodjenog talenta. Zato sam i rekao da je moja strip kultura premala da bih u potpunosti uzivao u necemu sto je neminovna umetnicka vrednost kao sto je, recimo, Ken Parker, ali ipak uzivam u svakoj procitanoj epizodi. Primera radi, Zagor, kojeg skupljam od najmanjih nogu, jeste privlacan siroj publici jer je "sladunjav" i ima ono sto je potrebno da bi privukao veliki broj (prosecnih) citalaca (pa, eto, i mene), ali da ipored to svoje prosecnosti, ipak, "osetim" da je Ken Parker daleko kvalitetniji. Dakle, Zagora obozavam, Ken mi bas i ne "lezi" ali je Ken kvalitetniji.
Ne znam sta je tu nejasno, pitanje je bilo da glasamo za najkvalitetniji strip a ne za ono sto nam najvise "lezi", jasno je da mi najvise lezi strip koji mi je i najomiljeniji, a u pitanju u anketi je jasno napisano da ovo nije topic o omiljenom junaku vec o najkvalitetnijem junaku. |
|
|
DKoor
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 18/12/2006 |
Posted - 19/09/2007 : 12:40:48
|
---dp--- ja sam napisao da glasamo za onog junaka za kojeg smatramo da je najkvalitetniji. Na kojem principu ce ostatak foruma utvrditi koji junak je najkvalitetniji me ne interesira puno. I to je to.
U svom postu poslije toga inicijalnog, sam napisao da ima nekih stripova koje mi leže više ali nisam glasao za njih, nego za Mister Noa. Moji najdraži junaci iz zs/lms su MR i Zagor.
Evo sam se ponavljam
quote:
Ne znam sta je tu nejasno, pitanje je bilo da glasamo za najkvalitetniji strip a ne za ono sto nam najvise "lezi", jasno je da mi najvise lezi strip koji mi je i najomiljeniji, a u pitanju u anketi je jasno napisano da ovo nije topic o omiljenom junaku vec o najkvalitetnijem junaku.
To je upravo to što i ja govorim, samo izgleda da se nismo razumjeli
Nema veze, sad je sve jasno
I da.....što se tice Ken Parkera (koji je ovdje bio jedino sporan izgleda), cinjenica da mi on baš ne leži kao junak ne znaci da taj strip nije kvalitetan dapace, drago mi je da se utrka vodi izmedu njega i Mister Noa kojeg smatram ipak malo kvalitetnijim.
quote: Originally posted by DKoor
Ohoho....mrtva trka izmedu Ken Parkera i MN.........tko bi to pomislio. Svaka cast, forum je definitivno napucen stripofilima sa dobrim ukusom
|
Moje aukcije u prodaji |
|
|
Duh sa kriglom
New Member
Bosnia and Herzegovina
279 Posts
Member since 15/08/2005 |
|
viktor14
Senior Member
Croatia
1119 Posts
Member since 06/08/2007 |
|
augustus
Starting Member
Moldova
26 Posts
Member since 25/05/2009 |
Posted - 27/05/2009 : 00:57:15
|
Ken jer: jedini obavlja fizioloske potrebe tijekom radnje je najpromiskuitetniji se ne trudi uvijek ispasti glavna faca u jednoj epizodi Pat O´shane ciklusa srece sve glavne face westerna je dash guba postoji kalendarski slijed zbivanja je pun hommage-a na kultne westerne je kiacenta zmaj od zenske je jedina konstanta njegovog zivota ona puska je Milazzov stil vrhunski, a dramaturgija crteza i montaza tabli jos jaca |
|
|
mars1
New Member
207 Posts
Member since 07/12/2007 |
|
mars1
New Member
207 Posts
Member since 07/12/2007 |
|
cibalia
Senior Member
Sierra Leone
1699 Posts
Member since 14/11/2008 |
Posted - 27/05/2009 : 07:54:13
|
Ken Parker
|
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice... |
|
|
sai
Junior Member
Serbia
439 Posts
Member since 24/10/2008 |
|
Škrky
Junior Member
Croatia
410 Posts
Member since 11/11/2008 |
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4735 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
|
elfak nish
Advanced Member
Serbia
5705 Posts
Member since 23/02/2009 |
|
Rick
Average Member
Serbia
900 Posts
Member since 21/01/2009 |
Posted - 27/05/2009 : 13:21:52
|
Mister No i Ken- mrtva trka! Ken je svakako bio (jeste) jedan od najkvalitetnijih italijanskih stripova uopšte (a i šire, u EU). Ali ako postoji junak cija bi prica, zbog svojih osobenosti i šarma, ispricana na 96 strana, stala rame uz rame sa Berardijevim pripovestima, onda je to svakako prica o doživljajima pomenutog pilota. |
"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome." |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 27/05/2009 : 13:24:11
|
Ja sam od Kena procitao 1 i 46 epizodu, i moram da priznam da je 1 broj najbolji vestern koga sam citao, a broj 46 najbolji strip ikada, barem od onih koje sam procitao... |
|
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22312 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 27/05/2009 : 15:59:44
|
Nije lako reci koji su najkvalitetniji,npr, Zagor ima pojedinacno najbolje epizode,ali gledajuci prosjek prica u cijelini, nisam siguran da li on ili Dylan ima nos ispred, s obzirom da je DD rijetko imao lose,dok Zagoru se cesto "omakne" u zadnje vrijeme,mada govorimo ovdje o jednom serijalu sa preko 600 stripova.Ken je standardno solidan,bez nekih apsolutno vrhunskih epizoda ali i rijetko sa necitljivim.Bice da je zbog malog broja stripova koji su od njega izasli.Dampyr slicna stvar kao i Ken. Spomenuo sam samo njih cetvoricu, jer ipak odvajaju od ostalih iz polla.
|
Edited by - King Warrior on 01/06/2009 16:14:46 |
|
|
tiberije
Average Member
USA
789 Posts
Member since 08/06/2007 |
Posted - 03/06/2009 : 02:47:13
|
Jel ovo neki novi trend. Vracanje topika koji su stari po nekoliko godina u prvi plan.Ovaj Moldavac Augustus, resio da uzurpira forum sa ozivljavanjem :praistorijskih topika" |
Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod |
|
|
augustus
Starting Member
Moldova
26 Posts
Member since 25/05/2009 |
Posted - 05/06/2009 : 01:14:44
|
quote: Originally posted by tiberije
Jel ovo neki novi trend. Vracanje topika koji su stari po nekoliko godina u prvi plan.Ovaj Moldavac Augustus, resio da uzurpira forum sa ozivljavanjem :praistorijskih topika"
tiberije, poll je aktivan, pa nisam niti gledao datum zadnjeg posta. jebi ga, kada se logiram iza ponoci, a tada padne koncentracija, a i zakacio sam se na forum tek na bausteli. Slazem se s tobom da je to malo deplasirano. Pozdrav iz Chisinaua.
|
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
pravedni
Advanced Member
Serbia