Author |
Topic |
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
Posted - 17/09/2007 : 11:15:16
|
Kompletna prica: Reaktivirani strip citalac i triatlonac amater i totalni laik, odlucio sam se da biciklom predjem put Kovin-Vrsac-Kovin i sretnem se sa Djordjev Srdjanom strip kolekcionarom iz Vrsca, koga sam upoznao putem ovog sajta! Nedelja, vreme idealno 160 km, od opreme voda, aparat, cokoladice i naravno jedan od brojeva ZS koji je Srdjanu nedostajao.
Nakon tri sata voznje stizem u Vrsac, Domacin ceka na dogovorenom mestu, pozdravljamo se pijemo domacu kajsiju, kafu i magnezijum i pricamo o stripovima. Saznejem da mu je cela porodica (otac, majka i dvojica brace)striparoska:, da najvise sad cita najmladji Dejan, a da ni otac Dragan ne zaostaje ni malo! Jedva cekam da vidim kolekciju stripova i tako su nastale ove slike:
Hvala Srdjanu i njegovoj porodici na svemu, a posebno pozdravljam oca Dragana, takodje velikog strip zaljubljenika! Evo jos par fotografija
i par detalja iz spavace sobe:
Konacno sam u Vrsac krenuo sa novim (i punim) baterijama u aparatu pa sam mogao da napravim jos par fotografija, koje sam ostao duzan prosli puta, a koje prikazuju veoma bitne delove Srdjanove kolekcije: (srdjan je spavao, a ulogu domacina preuzima tata Dragan) Porodica Djordjev osim stripova voli i knjige,a SPORT narocito!
Dalje slede protagonisti:(najmladji Dejan je sa majicom ZAGORA) Kako smo Dragan i ja (culfis) ljudi u godinama po koja casica nam je dobro dosla:
Jos jednom pozdrav Porodici Djordjev i svima Vama koji gledate ove slike, volite i citate stripove!!! Sinisa Culafic - culfis (Kovin)
|
Jel to štos iz Minhena? |
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
|
ChasNick
New Member
Serbia
185 Posts
Member since 10/12/2002 |
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7812 Posts
Member since 18/01/2005 |
|
LeeMan
Senior Member
Hungary
1257 Posts
Member since 04/10/2003 |
Posted - 17/09/2007 : 14:02:55
|
Super kolekcija, nego zapalo mi neshto za oko> Ima jedna slika gde se nalazi Dilan Dog Giganti i medju njima ima jedan red gde stoji ovaj Ludensov br.1 i na kraju tog rada sa desne strane se nalazi jedan gigant za koji nisam znao da je objavljen, cuo sam samo za piratsku varijantu. Cije je to izdanje? Hvala unapred! |
Ej lutko šeceru,ja sam ptica nebeska,i kao takav umrjecu! |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 17/09/2007 : 14:34:54
|
quote: Originally posted by LeeMan
Super kolekcija, nego zapalo mi neshto za oko> Ima jedna slika gde se nalazi Dilan Dog Giganti i medju njima ima jedan red gde stoji ovaj Ludensov br.1 i na kraju tog rada sa desne strane se nalazi jedan gigant za koji nisam znao da je objavljen, cuo sam samo za piratsku varijantu. Cije je to izdanje? Hvala unapred!
MIslim da se zove Bezimeni ili kako vec. Pirat obicni giganta #13, a koja ekipa ga je radila, ne znam... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Raven84
Senior Member
Croatia
1324 Posts
Member since 29/03/2005 |
Posted - 17/09/2007 : 14:56:51
|
Pih, bijedne li kolekcije. A di su americki stripovi? Salu na stranu, ima li taj gospodin sve sto je ikad izaslo na ovim prostorima? Kolko mu je samo vremena trebalo da to skupi? A para? Trebalo bi napravit intervju il tako nesto. |
Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom. |
|
|
zagorovsky
Senior Member
Croatia
1835 Posts
Member since 07/08/2007 |
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Posted - 17/09/2007 : 15:15:03
|
bit ce i intervju! Ove nedelje su dani berbe grozdja u Vrscu-sjajna prilika za novo druzenje sa srdjanom?! |
|
|
dule_car
Advanced Member
Slovenia
4193 Posts
Member since 01/05/2003 |
Posted - 17/09/2007 : 15:28:51
|
kolko kvadrature kuce odlazi na stripove?:))
dobra kolekcija, nije joj opce mana sto nema amera. |
to e to
---there is no spoon--- (a viljuske?)
|
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 17/09/2007 : 15:31:35
|
quote: Originally posted by LeeMan
Super kolekcija, nego zapalo mi neshto za oko> Ima jedna slika gde se nalazi Dilan Dog Giganti i medju njima ima jedan red gde stoji ovaj Ludensov br.1 i na kraju tog rada sa desne strane se nalazi jedan gigant za koji nisam znao da je objavljen, cuo sam samo za piratsku varijantu. Cije je to izdanje? Hvala unapred!
DD je talijanski :N.13 - IL "SENZA NOME" |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
acika
Junior Member
Trinidad and Tobago
381 Posts
Member since 04/02/2004 |
|
Trigger
Average Member
Bosnia and Herzegovina
757 Posts
Member since 12/07/2007 |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8235 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 17/09/2007 : 16:19:30
|
Kapa dole. |
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio. |
|
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Member since 10/07/2007 |
Posted - 17/09/2007 : 16:38:24
|
I naravno, bez ovog se nemože ako ste pravi kolekcionar:
Da si covjek potegne koji žljuk, kada vidi koliko para je otišlo na papir.
I lijepo mi je vidit da barem neko ima podršku staraca što se tice skupljanja stripova. |
Dobro i šta mi sada treba da uradimo? |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 17/09/2007 : 16:44:43
|
Neke stvari su više puta snimljene tako da ovo puno izgleda još i više! Stripovi su ama baš svuda, u podrumu, špajuz, spavacoj, dnevnoj, vjerojatno ih ima i u kuhinji pod sudoperom! |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Posted - 17/09/2007 : 18:05:39
|
poruka za flamboyant soul-a: Alal ti oko! p.s. i mi kolekcionari imamo dusu! mislim da je to domaca rakija koju Dragan pece, al` to on mora da nam potvrdi. Ja pio DOBRU kajsiju u Vrscu kod Dragana! |
|
|
LeeMan
Senior Member
Hungary
1257 Posts
Member since 04/10/2003 |
Posted - 17/09/2007 : 19:00:07
|
Da, kontao sam da je to italijansko izdanje. Hvala u svakom slucaju, |
Ej lutko šeceru,ja sam ptica nebeska,i kao takav umrjecu! |
|
|
Rico
Advanced Member
Croatia
3955 Posts
Member since 12/10/2004 |
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Member since 10/07/2007 |
Posted - 17/09/2007 : 19:19:16
|
quote: Originally posted by culfis
poruka za flamboyant soul-a: Alal ti oko! p.s. i mi kolekcionari imamo dusu! mislim da je to domaca rakija koju Dragan pece, al` to on mora da nam potvrdi. Ja pio DOBRU kajsiju u Vrscu kod Dragana!
Ma tako je. Probao sam ja jednom tako nešto, samo na kracu distancu - nekih 30 kilometara. Isto su neke knjige i stripovi bili u diru. Problem je bio šta sam ja to išao po ljeti. Nisam ništa jeo ujutro, tamo popio jednu(dvije ajde;)) pivu i pojeo par feta pršuta. Neznam ni sam kako sam stig'o do doma... |
Dobro i šta mi sada treba da uradimo? |
|
|
beli luk
Average Member
Serbia
795 Posts
Member since 18/06/2006 |
Posted - 17/09/2007 : 19:49:52
|
E a sad jedno pitanje psiholoske prirode za Srdjana? S obzirom da i ti tvoj otac delite istu pasiju prema stripovima, jel imas uopste ikakvih problema (pre svega finansijskih) oko kupovine novih stripova? Jel ti njemu samo dodjes i kazes "treba (hocu) da kupim taj i taj strip" ili ima nekog uvijanja? Ja svojoj majci moram svaku sumu da skresem na pola (nekad i vise), da bi ona skresala svoje gundjanje za cetvrtinu, iako radim i sam zaradjujem. Jebiga, ne mogu protiv majcinskog gnjeva... |
...and they won`t have to burn the books! when no one reads them anyway... |
|
|
majmun
Average Member
Croatia
580 Posts
Member since 20/11/2003 |
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Posted - 17/09/2007 : 20:24:17
|
quote: Originally posted by beli luk
E a sad jedno pitanje psiholoske prirode za Srdjana? S obzirom da i ti tvoj otac delite istu pasiju prema stripovima, jel imas uopste ikakvih problema (pre svega finansijskih) oko kupovine novih stripova? Jel ti njemu samo dodjes i kazes "treba (hocu) da kupim taj i taj strip" ili ima nekog uvijanja? Ja svojoj majci moram svaku sumu da skresem na pola (nekad i vise), da bi ona skresala svoje gundjanje za cetvrtinu, iako radim i sam zaradjujem. Jebiga, ne mogu protiv majcinskog gnjeva...
Nemam problema, jer zajednickim snagama lazemo mamu A i najmladji brat Dejan(na slici u majici Zagora)je postao najzaludjeniji za stripove, tako da mama mora da popusti, a i ne moze protiv nas tri sina i caleta!!! |
|
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
Posted - 17/09/2007 : 20:32:11
|
Mnogo lepa kolekcija. Ja nikada nisam video toliko stripova na jednom mestu. Kolika bi mogla da bude cena jedne takve kolekcije. |
JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Posted - 17/09/2007 : 20:37:24
|
quote: Originally posted by Raspucin
Mnogo lepa kolekcija. Ja nikada nisam video toliko stripova na jednom mestu. Kolika bi mogla da bude cena jedne takve kolekcije.
to se ne ceni novcem, nego ljubavlju, ne znam, nikad se nije polemisalo u kuci da se to proda, nema tu neke cene, ne znam.... |
|
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
Posted - 17/09/2007 : 20:41:35
|
quote: Originally posted by srdjandj
quote: Originally posted by Raspucin
Mnogo lepa kolekcija. Ja nikada nisam video toliko stripova na jednom mestu. Kolika bi mogla da bude cena jedne takve kolekcije.
to se ne ceni novcem, nego ljubavlju, ne znam, nikad se nije polemisalo u kuci da se to proda, nema tu neke cene, ne znam....
Nisam na to ni pomislio, nego više onako uz rec. Što bi rekao Bookglobe, novac je jedini ekvivalent kojim se može izraziti vrednost necega. |
JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE |
|
|
Topic |
|