Author |
Topic |
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 19/09/2007 : 21:03:36
|
Poll Question:
Navedeno je 15 epizoda od Zagor Lu-100. Imali smo period Slobodne Dalmacije, zatim period Ludensovih epizoda koje SD nije objavila i sada imamo treci peiod koji pocinje, recimo, od Zagovog putovanja u Afriku. Sada je pitanje koliko je ovaj trenutni period uspješan!? Odaberite koja Vam je epizoda iz tog perioda najbolja ili barem bolja od ostalih. 1) Ukoliko rezultati budu raspršeni to ce ukazati da su sve epizode bile prosjek i da je Zagor u trenutnoj krizi. 2) Najveca kriza ce se ustanoviti ukoliko opcija "Apsolutno nijedna" dobije najviše glasova. 3) Ukoliko tek jedna epizoda odskoci od ostalih to ce ukazati da stanje nije ozbiljno loše, ali da bi to sve moglo biti daleko bolje. 4) ukoliko odskocu 2 epizode to bi znacilo da Zagor nije u nikakvoj krizi. 5) Ukoliko 3-4 epizode budu vodile mrtvu trku to bi znacilo da je ovaj period gotovo zlatno doba.
Napomena: Izostavio sam "Zeleni rubac" zbog nedostatka prostora, ali uvjeren sam da ionako nebi bio konkurentan. Dakle, nije toliko bitno je li vam neka epizoda dobra, dovoljno je za Vap glas da bude tek solidna.
|
Results: |
Blago Jeana Lafittea |
[6%] |
6 votes |
Kainov povratak |
[27%] |
27 votes |
Carstvo Songhaya |
[2%] |
2 votes |
Zemlja slobode |
[5%] |
5 votes |
Veracruz |
[3%] |
3 votes |
Crni brod |
[15%] |
15 votes |
Povratak Kandraxa |
[10%] |
10 votes |
Demonska knjiga |
[11%] |
11 votes |
Delaware |
[0%] |
0 votes |
Sjeme nasilja |
[0%] |
0 votes |
Brodolomci |
[2%] |
2 votes |
Thugsi |
[5%] |
5 votes |
Tajanstveni izvor |
[1%] |
1 votes |
Pratnja Mohawka |
[8%] |
8 votes |
Apsolutno nijedna |
[6%] |
6 votes |
Poll Status:
Locked »» |
Total Votes: 101 counted »» |
Last Vote:
03/09/2010 06:50:39 |
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47166 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 19/09/2007 : 21:08:16
|
stavija san crni brod.ali ove baš zadnje su teški pad |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
|
Prodigy
Senior Member
Croatia
1801 Posts
Member since 01/12/2003 |
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4342 Posts
Member since 11/09/2006 |
Posted - 19/09/2007 : 22:59:11
|
ja bih rekao da je po zavrsetku africke pustolovine doslo do strasnog pada kvaliteta.posle afrike,zagor je dospeo u veliku krizu i kolko vidim nece se ni izvuci jer nas uglavnom cekaju price istog kvaliteta i u buducnosti uz par izuzetaka.na ovoj tabeli nece se videti da je kriza jer ima africkih prica koje ce dici prosek.posle afrike propast. |
|
|
Akul
Junior Member
Croatia
354 Posts
Member since 08/05/2007 |
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Posted - 19/09/2007 : 23:51:21
|
Meni su dobri Crni brod, Kandrax, Kainov povratak i Thugsi. istina je da je prvi dio bolji, a poslje sljedi veliki pad. Dokle? Nisam pesimistican i mislim da bi se stvari mogle popravljati za 5-6 brojeva. Recimo Mortimer i Tkac, pa Burattini&Laurenti, a nakon toga se vraca Boselli. Mislim da se samo treba strpiti pola godine ili malkice više i da ce stvari tada doci na svoje. Od ovih iz popisa najgore epizode su mi. Brodolomci, Sjeme nasilja te Kukci ubojice i Zeleni šudar kojih nema na popisu zbog nedostatka mjesta. Kriminalno loše epizode. Ako je SD dobila ocjenu 10, ovaj period po meni dobija 6, i toj nepoželjnoj ocjeni dosta doprinosi ovaj niz od 4 kriminalne epizode. Nadam se iskreno da ce stvari biti puno bolje. |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
|
|
boromir
New Member
Serbia
196 Posts
Member since 21/01/2007 |
Posted - 20/09/2007 : 00:32:39
|
Crni brod a i Kainov povratak bio sam u nedoumici al sam ipak glasovao za prvi zbog prelijepe Ilenije Varge.... cijeli africki opus mi je dobar plus demonska knjiga i tajanstveni izvor... |
Alessandro Chiarolla za predsjednika Italije!!! |
|
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
Posted - 20/09/2007 : 00:41:02
|
quote: Originally posted by dzoni
ja bih rekao da je po zavrsetku africke pustolovine doslo do strasnog pada kvaliteta.posle afrike,zagor je dospeo u veliku krizu i kolko vidim nece se ni izvuci jer nas uglavnom cekaju price istog kvaliteta i u buducnosti uz par izuzetaka.na ovoj tabeli nece se videti da je kriza jer ima africkih prica koje ce dici prosek.posle afrike propast.
Oce li da slucajno šalju malo i Dilana Doga u Afriku? |
JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE |
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7822 Posts
Member since 02/09/2005 |
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
|
zagorovac
Junior Member
Germany
318 Posts
Member since 16/06/2005 |
Posted - 20/09/2007 : 07:09:53
|
Medu tim epizodama,se nalazi i najgori Zagor kojega sam ikad citao i to je VERACRUZ! Sta se tice Zagor u Africi,to je stvarno bila velika glupost.Jako dugo sam se veselio da ce Zagor ici u Africu i dok sam onda te epizode citao,stvarno sam se razocarao.Ajde,Kainov povratak i Zemlja slobode jos nekako idu,a sve ove zadnje epizode su za smece... |
|
|
darkwoodaxe
Senior Member
Croatia
1202 Posts
Member since 23/10/2006 |
Posted - 20/09/2007 : 08:57:26
|
quote: Originally posted by dzoni
ja bih rekao da je po zavrsetku africke pustolovine doslo do strasnog pada kvaliteta.posle afrike,zagor je dospeo u veliku krizu i kolko vidim nece se ni izvuci jer nas uglavnom cekaju price istog kvaliteta i u buducnosti uz par izuzetaka.na ovoj tabeli nece se videti da je kriza jer ima africkih prica koje ce dici prosek.posle afrike propast.
ma zagor je još samo za zadojene fanove u koje i sam spadam, svatko razuman što po pitanju zagora nisam shvaca da je ta prica davno ispricana. |
Till I Collapse |
|
|
piquet
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 15/03/2003 |
Posted - 20/09/2007 : 09:24:56
|
glasah za crni brod - fenomenalna epizoda, po nekakvom fun factoru citanja bi je stavio uz bok 1000 lica straha...naravno da je kainov povratak odmah do ali glasati se može samo za jednu epizodu...
izdvojio bih još blago jl kao vrlo dobru epizodu, te naravno pratnju mohavka...a kad vec izdvajam da izdvojim i smece...tj. demonsku knjigu i tajanstveni izvor. |
"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?" |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 20/09/2007 : 12:19:05
|
Glasao za Kandraxov povratak, jer ima neki fantasy stih i jer je jubilarna. Blago Jeana Laffitea i Cainov povratak su mi iste dobre. Kod Crnog broda vec mi je bilo dosta vampira, tak da ocjena manje... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
vope
Senior Member
Montenegro
2967 Posts
Member since 21/12/2006 |
Posted - 20/09/2007 : 12:26:31
|
Izmedu Kandraksa i Kejnovog povratka za dlaku je pobijedio Kandraks. Africke epizode su dosta dobre do odlicne. Pad kvaliteta je evidentan u zadnjim epiodama ali bice bolje. In Zagor we trust!! |
... |
|
|
zagorovsky
Senior Member
Croatia
1835 Posts
Member since 07/08/2007 |
|
piquet
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Posted - 20/09/2007 : 16:40:32
|
4) ukoliko odskocu 2 epizode to bi znacilo da Zagor nije u nikakvoj krizi.
mislim da trenutni poredak ipak pokazuje da je ova tocka prevladala...i trenutno tri vodece bi i meni bile top 3... |
"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?" |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Posted - 20/09/2007 : 16:49:31
|
-56 glasova -Donji kvartil se pokazao dosta uspješan. -Pa i ja mislim da nema krize, barem to ne možemo reci ako su samo zadnjih 3-4 epizode lošije -Dakako, stvari bi morale biti puno bolje i optimistican sam glede toga -Potpuno zasluženo vode "Kainov povratak" i "Crni brod" -Zanimljivo da je dosta glasova dobio ZG "Pratnja Mohawka" premda je bio prilicno oblacen u mojoj recenziji |
|
|
|
piquet
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Posted - 20/09/2007 : 17:15:01
|
meni je pratnja mohawka odlicna...isto kao i veracruz...dok recimo zemlja slobode teški prosjek i reciklaža... |
|
|
DKoor
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 18/12/2006 |
Posted - 20/09/2007 : 17:33:55
|
i crtež doprinosi tom 'jeftinom' filingu isto prije smo imali neki standard hajmo' reci kvalitet sad to ne postoji, ta ogromna razlika ce postati puno jasnija kad izade još EXTRA brojeva sa onim jakim, najjacim zagorovim epizodama
toga više nema, niti ce biti, ovo je sad samo pusta reciklaža kako je primijetio kolega iznad mene
zagor je trebao završiti sa divovima dobra i zla i to je to |
Moje aukcije u prodaji |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47166 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 20/09/2007 : 17:44:03
|
iza originala 300. Zagor je debelo pa. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Posted - 20/09/2007 : 18:56:10
|
A vidiš, meni je od 330 - 400 najbolje razdoblje Zagora. |
|
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Posted - 20/09/2007 : 19:13:13
|
I meni su Pratnja Mohawka i Veracruz sjajne epizode. Te epizode kakve jesu da jesu ne mogu se usporedivati sa lošim starim razvucenim epizodama namjenjenima predškolskoj djeci. Koje su to jake LEX epizode koje cekamo? Ima li ih više nego prstiju na jednoj ruci??? Prvih 300 brojeva (bez Hellingena) je puko Zagorovo junacenje po šumi, dok on od pojave Bosellia i Burattinia postaje svjetski poznata faca, ej (morska strava, istraživac, Aljaska... - sve epizode u kojima Zagor ide do krajnosti svojih mogucnosti; Tjeskoba i da je napisana 30 godina poslje od strane Nolitte ne bi bila ni sjena Bosellievom Vampiru - u umjetnickom i idejnom smislu.) Prvih 300 brojeva vrte se 2-3 ista crtaca (Ferri, Donatelli i Gamba) sa svojim nedetaljnim dosadnim i jednostavnim crtežima. Pa kako ste to mogli izdržati. Ja ni sjajnog Della Monicu ne bi trpio da crta baš svaku epizodu. I nemojte se pravdati da nije bitan crtež i da je on bio u stilu Zagora - jer ako je tako onda citajte obicne knjige, jer crtež je ono što djeli knjjigu i strip! Ne citam stare Zagore jer su mi naivni; imam 20 godina, pa da cu nasilu trpiti price za djecu. Necu! Volim inovacije, razvojnost ideja, a ne staticnost i repetativnost. Da se razumjemo, ima i danas smeca od epizoda, ali te epizode upravo tako nazovemo (smecem) jer su na razvojnoj razini starih Zagora od prije 30 godina. Recimo, "Zeleni rubac" je danas smece, ali da je izašao prije 30 godina u vrijeme Moloka, Vukodlaka, mutanata... bio bi klasna epizoda. Ista stvar je i sa Kukci ubojice, Sjeme nasilja... |
|
|
|
senad7
Senior Member
Sweden
1713 Posts
Member since 06/08/2004 |
Posted - 20/09/2007 : 19:20:14
|
Moj glas je dobio Kandrax. Kainov povratak je takodje dobar kao i citava avantura po Africi.
|
Sudbina stripa ovisi o intiligenciji citatelja. |
|
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
Member since 31/08/2007 |
Posted - 20/09/2007 : 19:41:08
|
Mislio san se izmedu dvi-tri epizode i glasa san za blago jeana lafitea, nekako mi je ta epizoda baš ono dobro sila... Africke su dosta dobre, a od ostalih bacio san pogled na kandraxa i dobio jedno veliko razocaranje, da ne upotrjebin teže rici... |
|
|
Topic |
|