forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Ljubav i rakete
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 07/10/2007 : 23:33:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message
Ovo i nije tema o kojoj ocekujem raspravu. Bicu kratak.
Pre neki dan sam citao recenziju, malo nakon toga i privju. Ovo je Sto godina samoce! Ovo je stripcina!
Ja kupujem ove stripove koliko kad prvi put odem u Beograd.
Toliko.

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE

ordell
Senior Member

Slovenia
1901 Posts

Member since 20/08/2006

Posted - 08/10/2007 : 12:49:50  Show Profile Show Extended Profile  Send ordell a Private Message
Pored toliko stripova još nisam dao šanse tom izdanju, al hocu uskoro..
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29522 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 08/10/2007 : 13:54:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Sto godina samoce je dobra paralela, da.

Trouble will find me
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2337 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 08/10/2007 : 19:53:16  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message
Baš nije. Sto godina samoce je ipak prilicno bolje, pogotovo od prve knjige. U drugoj knjizi se stvari vec poprilicno popravljaju, dolaze bolje price. Human Diastrofizam je recimo odlican, možda cak najbolji od svih Betovih prica.

I druga knjiga od Jaimea bi isto trebala biti odlicna, puno bolja od prve ako ce ici Death of Speedy i Wigwam ban.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29522 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 08/10/2007 : 19:57:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Slazem se, sto godina samoce je ipak kategorija za sebe, ali diastrofizam je odlican, a pogotovo poison river.
I da, pravi Jaime dolazi u biti tek u drugoj knjizi. Death of Speedy ide u knjizi dva, a wigwam ban u trecoj.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 09/10/2007 : 00:36:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message
Sutra u pet ujutru putujem za Indjiju. kad se budem vracao svraticu do Beograda i kupicu ih. Možda vec sutra sa vama podelim prve utiske o izdanju, o prevodu....
Citao sam privju i odlepio. Sto godina samoce u latinoamerici Na Drini cuprija, a ovaj strip je stripovski Sto godina samoce.
To su najace knjige koje sam citao u životu i radujem se ovom stripu, kao retko kojem pre.

Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 10/10/2007 : 19:37:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message
lJUBAV I RAKETE SU SE RASPRODALI U DARKVUDU. IMA LI OVO STRIPA JOŠ NA LAGERU?

Go to Top of Page

William_Wallace
Advanced Member

Serbia
3173 Posts

Member since 25/04/2007

Posted - 10/10/2007 : 20:44:18  Show Profile Show Extended Profile  Send William_Wallace a Private Message
quote:
Originally posted by Raspucin

Doci ce verovatno u Alan Ford!

Every man dies,
not every man really lives.
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8212 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 10/10/2007 : 23:03:48  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
quote:
Originally posted by Raspucin

pa kako ne bi bilo
nažalost, naš narod nije sklon novome, vidiš i po broju komentara na recenziju koje je stanje

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 10/10/2007 : 23:20:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message
Ja sam, kao i drugi ovaj strip ovlaš pogledao u Darkvudu i zaboravio na njega da postoji. Pošteno receno, izgledao mi je kao da je crtan flomasterom. Nakon toga sam bio na Fibrinom sajtu da vidim ove nove stripove koji su izšli i ajde da procitam i privju Ljubavi i raketa.
Jebo te bog!
Kao kad sam prvi put citao Sto godina samoce.
Kad budu strigli prvi Fibrini stripovi u Alan Ford, odmah narucujem oba broja.
Hvale vredan potez da Fibre bude u Alan Fordu. Ustvari Miroslavove mušterije i jesu pravi kupci Fibrinih izdanja.
Skrenuce sa teme i reci da sam Fibrine stripove video i u knjižari Stubovi kulture u Beogradu. Šteta što ne beše i ovaj koji je tema ovog topika, a imao sam para kao šodera.

Edited by - Raspucin on 10/10/2007 23:23:03
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29522 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 10/10/2007 : 23:55:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Koliko znam, Fibrini stripovi bi vec trebali biti dostupni i u Alan Fordu, a novi izvoz stripova za Srbiju pripremamo za sljedeci tjedan, ukoliko bude sve po planu. Stoga, kad si vec toliko cekao, strpi se jos malo.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 11/10/2007 : 00:17:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message
Ja nigde ne žurim, takav sam tip- spor, ali zajeban na duge staze.

Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 26/10/2007 : 01:15:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message
Kupljeno.
Nisam ga još citao. Zašto? Zato što ih meracim. Danas sam posle rucka krenuo da malo dremnem, žena se iznenadila kad me je videla da sam sa sobom poneo oba toma Ljubavi i raketa, Ivanpire i Toms bar.
-Gde ceš sa tim?
Kažem:
-Da budu pored mene dok spavam.
-Da budu uz tebe dok spavaš?
-Da.
Onda je nastalo veselje. Poveli su bebu Mašu sa sobom i došli u sobu žena, sin i srednja cerkica Jana. Onda mi je sin posložio stripove na jastuk na kome inace spava moja žena. Namestio je tatine stripove da im bude udobno, da se ne nažuljaju valjda.
Srednja cerka, je malo ljubila mene, malo moje stripove, žena crkava od smeha, a beba Maša me je pogledala kao da razume šta je, pa i ona poce da cici od zadovoljstava...
Ma idila jedna, dragi moji prijatelji.

Tako je bilo danas u kuci porodice Vasic.
Ugodnu noc vam želim i da ne zaboravim, "živeli"!
P.S.
Ko pogodi zašto je živeli pod navodnicima, dobija od mene glancer Bluberija od Marketprinta na poklon.

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27225 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 26/10/2007 : 01:19:56  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
Oli je Zvizda izgubila?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 26/10/2007 : 01:24:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

osim
Senior Member

Vatican City
1686 Posts

Member since 12/11/2002

Posted - 02/11/2007 : 20:10:11  Show Profile Show Extended Profile  Send osim a Private Message
Evo, cela ova nedelja mi je trebala da procitam prvi album. Inace, ova godina je za mene puna razocarenja, pisao sam vec o tome, ako se oduzme par redovnih nastavaka Marketprintovih albuma i Sambrovi, zaista bih mogao da kazem da je vecina ostalog bilo samo bacanje novaca (ajd, nesto se baca zbog nostalgije ili cega vec, kao za Malog rendzera, Kena Parkera, Bleka, Marka...) ili to ipak nije toliko kao za preskupe albume.
Bio sam pre jedno 2 meseca u Darkwoodu (tesko mi pada da idem tamo, treba mi ceo dan, a mail im ne funkcionise, kao ni Marketprintu, uostalom, a Alan Ford, koji jedini uredno sve salje postom nema Fibrina izdanja), video ih, bilo mi preskupo, uzeo gore navedene nostalgicne stripove i to je to. A onda sam pre nekih mesec dana resio da skocim na jedno pre podne do Zagreba, redovna porodicna tura (dorucak u Ivici i Marici, rucak kod Bobana, kolaci kod Vinceka, steta sto nije bilo vremena za veceru u Vinodolu, pa onda do knjizare kod hotela Dubrovnik, pa do Turbo limacha i Croatia Recordsa, usput par kafica u bastama oko Ilice) i naravno neizostavno da se kupi nesto od stripova. Stripova koliko zelis, sve bih kupio, ali skupo! Izabrao sam, onako naslepo bas Ljubav i rakete...i posrecilo mi se!
Kao sto su moju 2006. godinu kad je strip u pitanju obelezili Spagettt brothers, tako ce 2007. biti u znaku Ljubav i rakete. Autor mi nista posebno poznat i blizak (vidim da stvara vec skoro 30 godina!). Crtez na prvi pogled daleko od onog za koji se ja lepim. Prica ne tako pitka, pomalo zbrkana. Spoj zbrkane price i jos zbrkanijeg crteza odbije vas vec posle par strana...
A onda... krene...vuce vas, uvlaci...onaj svima verovatno poznat osecaj...ne zelite da prestane...nadate se da ce da popusti, da ce se desiti neki pad, razocaranje...ali, ne, sve je bolje i bolje, sve vas vise vuce...prolaze godine, prepoznajete imena, marginalci postaje glavne zvezde, glavne zvezde su van zemlje ili pod zemljom...Disete duboko, vec ste se navikli, poklekli ste, prepustili se... a onda šok za šokom- igranje formom, majstorsko gospodarenje formom...maestralna kompozicija...
Evo me, ponovo disem duboko, ide vikend, a tu je i drugi album, neotvoren! Pa, šta cekam...
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29522 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 02/11/2007 : 21:09:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Osime, uljepsao si mi dan:) Ljubav i rakete su odlican, odlican strip, iako ne za svaciji ukus. No, problem je sto ljudi unaprijed odustaju, prije nego i probaju procitati. A ponekad se isplati riskirati.

Trouble will find me
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8212 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 02/11/2007 : 21:58:08  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
treba probat, isplati se, ja sam sebi uveo pravilo da prvo kupujem nove stripove, potpuno nepoznate, a ove hc bonelije sam gurnuo u drugi plan, ili skroz odustao (naravno, kp i mv idu pod obavezno)
nego, osime, kod drugog albuma nemoj gubit strpljenje, jer on pali sa zakašnjenjem, barem je tako bilo sa mnom, u svijet palomara sam upao odmah, i plivao kao riba u vodi (još da me luba oce istrljat), a za svijet magie i društva mi je trebalo da se ufuram dobrih 70-ak stranica

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29522 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 02/11/2007 : 22:07:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Maggie je malo problem, jer pocinje dosta nebulozno, ali kad se covjek probije kroz pocetak, stvari postanu bolje. Ali tek druga knjiga donosi pravu maggie i hopey!

Trouble will find me
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2372 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 02/11/2007 : 22:18:15  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message
Samo da kazem i ja koju...Zao mi je sto Fibrina izdanja ne dostizu mnogo vecu prodaju,koju u svakom slucaju,kvalitetom izdanja,dizajnom i izborom kvalitetnih stripova,apsolutno zasluzuju...Tu spadaju,naravno,i Love&Rockets...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2372 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 02/11/2007 : 22:23:15  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message
Ako je neko prethodni post shvatio kao nekakvo uvlacenje vlasniku Fibre i ovog sajta,onda mogu samo da kazem da gresi,i to mnogo...coveka ne poznajem,sem sa strip foruma i kao izdavaca,a prethodno izreceno je samo objektivno glediste neizlecivog i nepopravljivog ljubitelja Devete Umetnosti...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29625 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 02/11/2007 : 22:26:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
Ne brini se, nitko to nije tako shvatio.
Ionako si rekao ono sto svi znamo
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2372 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 02/11/2007 : 22:43:08  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message
quote:
Originally posted by supermark

Ne brini se, nitko to nije tako shvatio.
Ionako si rekao ono sto svi znamo

Nadam se da je tako kako kazes...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

William_Wallace
Advanced Member

Serbia
3173 Posts

Member since 25/04/2007

Posted - 02/11/2007 : 23:25:25  Show Profile Show Extended Profile  Send William_Wallace a Private Message
quote:
Originally posted by axle munshine

Samo da kazem i ja koju...Zao mi je sto Fibrina izdanja ne dostizu mnogo vecu prodaju,koju u svakom slucaju,kvalitetom izdanja,dizajnom i izborom kvalitetnih stripova,apsolutno zasluzuju...Tu spadaju,naravno,i Love&Rockets...

Slazem se u potpunosti!

Every man dies,
not every man really lives.
Go to Top of Page

osim
Senior Member

Vatican City
1686 Posts

Member since 12/11/2002

Posted - 03/11/2007 : 14:58:27  Show Profile Show Extended Profile  Send osim a Private Message
Nadam se da ce Fibrinih izdanja biti uskoro i u Alan Fordu, jer je to prava striparnica za one koji nisu iz Beograda, jer vrlo lako kupis sve sto zelis i dobijes postom, sto nazalost nije slucaj sa Darkwoodom. Inace, morace se opet u Zagreb... (sto i nije tako lose, samo ne moze se bas cesto :) )
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29522 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 03/11/2007 : 16:12:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Fibrinih izdanja ima u Alan Fordu, mada ne znam u cemu je problem, ti si dosad prvi koji se zali na slanje postom iz Darkwooda.

Trouble will find me
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.36 seconds. Snitz Forums 2000