Author |
Topic  |
wanderer
Advanced Member

United Arab Emirates
3489 Posts
Member since 18/08/2004 |
Posted - 19/11/2007 : 09:10:39
|
Buduci da vec nekoliko godina redovito pratim strip festivale i uvijek nastojim biti redoviti gost upala mi je jedna zanimljivost u oko, radi se o slijedecem: Obicno uvijek na festivalima postoji neka tribina i konferencija gdje fanovi i posjetitelji postavljaju pitanja gostima i cesto puta ili imamo uzasnu tisinu koja moze izazvati i malih neugodnosti gostima zbog eventualnog pomanjkanja interesa ili druga situacija kada imamo hrpu glupih pitanja - "Tko moze pojesti vise: profesor okultis ili ciko", "Tko je jaci: blek ili zagor?","Da li se koriste halucinogene droge kod pisanja scenariaj??" pa onda neka kljucna pitanja vezana za sam rad autora/serijal/novosti/najave ostanu bez odgovora jer se nije imalo vremena za njih, dok se odgovaralo na gluposti.
S obzirom da imamo svega 1,5 sati na raspolaganju za tribinu sa glavnim zvijezdama, a CRS se vec jako jako priblizio, mozda ne bi bilo lose da se unaprijed na forumu dogovorimo za neke stvari koje nas sve interesiraju - pa da onda u subotu stvarno svi nesto i mozemo saznati od gostiju. a ne da informacije ima samo ekipa koja casti goste sa vecerom i smjestajom (ovo nema nikakvih negativnih konotacija) i onda mi ostali eventualno dobivamo informacije na kapaljku. Ionako ce najveci dio posjetitelja konferencije biti sa ovog foruma.
Sto se tice same konferencije, ja cu vjerojatno snimiti kompletno cijelu konferenciju, ali jos moram sa Zoletom popricati o nekim idejama, ako ce biti interesa da se mozda eventualno odradi kakav intervju sa svim autorima exkluzivno za stripovi.com (od Markosa onda ocekujem akreditacije ) i pitaju pitanja koja se ne stignu na konferenciji. naravno snimka ce biti dostupna svima cim stignem doma i prebacim je na net - dakle jos isto vecer
ako neko imam kakav dodatni prijedlog, kritiku, pitanje za goste obavezno ju nabaciti ovdje.
EDIT Pitanja forumasa: 1. Pitanje za Ferrija:koga bi predložili za svog nasljednika na crtanju naslovnica? 2. Za Burattinija:kad ce Zagor na neku dužu avanturu u Evropi? 3. Za Burattinija - Kojega od zagorovih neprijatelja mozemo ocekivati u skorije vrijeme - super-mike, hellingen, nat murdo? odnosno nekog od starih prijatelja? 4. Za Ferrija: Kakve su šanse da nacrta neki Mister No specijalac, bilo bi zgodno da nakon prvog i jedinog broja nacrta i jedan od zadnjih, pošto Mister No sad ide na kapaljku... 5. Za Burattinija: Kako zamisljate posljednju epizodu zagora? ili da li je vec mozda i napisana? 6. za buratinija/ferrija:da li postoji neki poseban razlog tbog kojeg se super-mike ne vraca? da li ga se cuva za neko posebno iznenadjenje? 7. za buratinija: da li se planira jos kakvo gostovanje sclavi-a u zagoru? 8. Kad ce Zagor ponovno sresti Akutana (ili ga je vec sreo u kojoj narednoj prici, npr. Maelstorm??)? 9. Pitanje za Buratinija - Zašto ponekad nosu kubure, a ponekad winchesterke i gatlinge? 10. Pitanje za Buratinija:Kad ce Zagor u Aziju (Tibet, Japan) 11. Gdje je Chicu ona njegova zarucnica Mjesecev cvijet? 12. Za Buratinija/Ferija: da li su razmišljali da serijal na taj nacin "odraste" - da se Zagor ili Chico ožene i da krene novo poglavlje u njihovom (ne nužno više zajednickom) životu? 13. Za Ferija: da li žali što nije nacrtao neku epizodu koju su crtali drugi crtaci? 14. Za Buratinija o novinama koje je uneo u zagorov karakter i kako se te promene odražavaju na one obožavatelje navikle na Nolitinog zagora. 15. BURATINI-Zašto se nikada ne desi da netko stvarno umre od Zagorovih prijatelja recimo u nekoj ekspediciji.Mislim da bi to dalo neki svojevrstan pecat,i siguran sam da bi recimo nastavak te neke epizode u kojoj je recimo stvarno umro Doc,ili Rochas,ili neki od Sullivanovih,Jim Gitara,...bilo tko da bi se taj nastavak ili drugi dio stripa puno više prodao i nekako bi probudi ostale Zagor fanove koji su možda vec polako se zasitili toga da su svi ti ljudi neranljivi odnosno da pokaže citaocima da su i oni samo obicni ljudi kojima se može dogoditi nešto strašno,pa cemo onda više strepiti u nekim drugim pustolovinama.Jer ja znam da kada je neki strip kao crvena vatra gdje idu 7 nekih likova u neki spopad da ce recimo Zagor i Tonka da ce preživjeti a ostali manje važni ce izginuti.Zašto jednom i neki drugi ne umre osim Zagora naravno. 16. Ferri-koja epizoda se njemu najviše svida odnosno mu je najzanimljivija ili mu najviše znaci i zašto.A ne mora da ju je baš on crtao nego onako najbolja od svih ikada izdanih. 17. Buratini-kako nalazi ideje za scenarije i jel se ponekad posvada sa crtacem oko toga.Recimo jel mu se ikada cini da je scenarij bio super pa je onda neki mladi crtac to nije znao nacrtati kako treba,kao što je recimo Ferri majstor horora recimo kad je nacrtao face,poglede onih ljudi u prici sa demonom.Da je to crtao neki neiskusni crtac dobili bi samo jednu obicnu pricu za malu djecu a tako smo dobili vrhunsku pricu.Jel se to možda njemu nekad desilo da mu je neki neiskusni crtac uništio pricu. 18. Ferri-kako izgleda njegov radni dan na Boneliju.Recimo kada se ustaje,pa onda ima li neki ritual da uvijek prvo popije kafu,pa kupi novine pa onda sjedne u kola ili ide na autobus pa onda kako pocinje sa radom,i tako.Nekako kako on vidi svoj posao odnosno svoj radni dan. 19. Za Burattinija: planira li se novo gostovanje organizacije 'Drugdje' i agenta Egdara Allana Poea 'Ravena' u Zagoru?
|
Edited by - wanderer on 22/11/2007 15:29:52
|
|
ordell
Senior Member

Slovenia
1901 Posts
Member since 20/08/2006 |
Posted - 19/11/2007 : 12:28:55
|
Stvarno,koja glupa pitanja.Pa sigurno da je Zagor jaci, a i ciko moze pojesti vise od okultisa. Jedino je pitanje o drogama na mjestu. |
 |
|
Aco
stripovi.com suradnik

.GIF)
Slovenia
6278 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 19/11/2007 : 13:09:56
|
Pitanje za Ferrija:koga bi predložili za svog nasljednika na crtanju naslovnica? Za Burattinija:kad ce Zagor na neku dužu avanturi u Evropi?
Ovo sam ih htio pitat i prošli put ali nije me bilo u subotu pa zato sada ponavljam. |
Bond.James Bond. |
 |
|
Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 19/11/2007 : 13:22:14
|
Ferri: Tko mu crta naslovnice? - šalim se, ne mojte ga ovo pitati:))) Burattini: Kad ce Hellingen, jer ocito nema kvalitete bez njega? Kad ce Nat Murdo (ono što Aco kaže - put po Europi, barem Škotska ponovno), jer ocito nema kvalitete bez njega? |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
 |
|
zagorovsky
Senior Member

.jpg)
Croatia
1835 Posts
Member since 07/08/2007 |
|
realist
Senior Member

Croatia
1206 Posts
Member since 09/09/2003 |
|
Dok Lester
Advanced Member

5078 Posts
Member since 15/11/2001 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 19/11/2007 : 14:29:18
|
Pa mislim da je Zoletov izvještaj o prijašnjem posjetu Ferrija i Burattinija bio dosta iscrpan u par brojeva Zagora, ako se ne varam... Ja sam ocekivao nešto tekstova poslije MAFESTA, no nije bilo nekakvih informacija niti tekstova na temu.
Isto tako, najbolje bi bilo nek Zole ili neko napravi uvodnu prezentaciju sa par osnovnih pitanja koje je wanderer možda postavio ovdje. No, treba pustiti i outsajdere sa nekolicinom "glupih" pitanja. U tome i leži šarm takvih konferencija... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Member since 30/04/2002 |
Posted - 19/11/2007 : 17:02:00
|
"No, treba pustiti i outsajdere sa nekolicinom "glupih" pitanja. U tome i leži šarm takvih konferencija..."
da ali je prosli put to bio dijalog izmedju jedne osobe, cini mi se talaje, i ferija i buratinija, a ne pitanja gostiju. stvarno bi bilo dobro da se dopusti vise posjetiocima da pitaju goste (iskreno mene ferri ne zanima, tako da se ne borim za sebe :-) jer na kraju krajeva gosti su i dosli zbog njih a ne da slusaju kako neko sa "privilegijom" postavlja milion pitanja (od kojih su neka moram priznati bila tipa: ko je jaci zagor ili blek?). neka se niko ne smatra prozvanim, ovo je cisto da se organizuje malo bolje ove godine. |
"…Some people will say anything to be thought of as clever and interesting…" |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

22346 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 19/11/2007 : 17:13:23
|
quote: Originally posted by zagorovsky
Bilo kome od njih samo ovo pitanje: Ima li nade za Supermikea 3. put???
Da i ako je moguce u narednih dvadeset godina 
evo par mojih prijedloga:
1. Hoce li se Frida opet "uskoro" pojaviti? 2. Isto pitanje sa Pupoljak koja je imala uloge u Srebrni vodopad i zig srama 3. Kada mozemo ocekivati Hellingenov povratak? |
 |
|
wanderer
Advanced Member

United Arab Emirates
3489 Posts
Posted - 19/11/2007 : 18:43:08
|
quote: Originally posted by verter ....od kojih su neka moram priznati bila tipa: ko je jaci zagor ili blek?). neka se niko ne smatra prozvanim, ovo je cisto da se organizuje malo bolje ove godine.
upravo s tim ciljem sam i pokrenuo ovaj topic-da se proba malo nesto organizirati, pa da evnetualno saznamo stogod novoga iz prve ruke... a ne da po 15-ti puta slusamo da li je blek jaci od zagora... prosli puta kada je bio ferri, super zanimljiv gost, a ispalo nekako uspavljujuce i monotono, cak bih se usudio i reci gotovo dosadno od strane publike, a "dida" ima toliko toga za reci |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 19/11/2007 : 23:39:38
|
U pravu je wanderer, bilo je toliko debilnih pitanja, a vrhunac je bilo stinkyjevo bas u vezi halucinogenih droga ali ne za scenaristu nego za Zagora. Odlicnan je predlog da napravimo listu pitanja pa da ta pitanja pre publike postavi organizator (Zole ili ko vec bude pored Ferrija ili Burratinija), a onda nakon toga neka se gosti prepuste pitanjima publike i njihovoj inspiraciji.
Kad je Supermajk u pitanju, odgovor koji smo dobili nije zadovoljio nikog prisutnog, a bio je i glupo obrazlozena neka vrsta teznje da se Supermajk ne pojavi cinjenicom da je Supermajk lik koji je potpuno zaokruzen svojim dosadasnjim pojavljivanjem i da tu nema sta vise novo da se kaze. Jedini razlog zbog kojeg mozda ne zele da pricaju o Supermajku je mozda to da su eventualno vec odavno nacrtali poslednju epizodu o Zagoru spremljenu za neka buduca vremena kad budu ukidali serijal u kojem ce taj susret za njim biti fatalan po Zagora. Ne vidim neki bolji razlog da se toliko obilazi ovaj lik. Ukoliko moje sumnje nisu istinite (a vredelo bi i to pitati Burattinija, odnosno kako on zamislja eventualnu poslednju Zagorovu epizodu ako bi do nje doslo), onda im valja predloziti da im neko od citalaca posalje scenario Zagorovog susreta sa Supermajkom ako je vec njima u Bonelliju toliko tesko da razmisljaju o njemu. |
 |
|
wanderer
Advanced Member

United Arab Emirates
3489 Posts
Posted - 20/11/2007 : 09:01:52
|
strah me buratinijevog odgovora ako ce reci da je vec napisana posljednja epizoda... sjetimo se prosli puta kada je rekao da je napisan posljednji chico - Chico & company, pa se u roku par godina i objavila ta posljednja epizoda  |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 20/11/2007 : 09:15:06
|
U biti, te smo goste vec vidjeli, i Ferrija i Burattinija, tako da se necu osjecati zapostavljenim ako propuste ljudi koje pitanje. ILi postave nekog glupo! Na neka pitanja vam ja mogu dati odgovor, naime, svi stari neprijatelji ce se eventualno vratiti (they always do, btw), a Supermark ce se vratiti po treci put kad Bonelli odapne (mislim da je zadnji put rekao samo preko mene mrtvog )
I nemojmo ispasti blesavi pa pred Ferrijem zvati Zagora Zagor sa Z. Budimo jedan korak ispred pa govorimo Cagor! E i kad smo vec kod toga, kako zovu Chica. Kod njih je Cico, pa me zanima kako to izgovaraju? |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
Thommo
stripovi.com suradnik

Croatia
1257 Posts
Member since 01/09/2003 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 20/11/2007 : 09:22:30
|
quote: Originally posted by Thommo
Pa isto kao mi. CI se cita CI, a CO se cita KO.
Tako sam i mislio, samo mi je trebala potvrda jednog Rjecanina! (Ili R(i)jecana?!) |
 |
|
wanderer
Advanced Member

United Arab Emirates
3489 Posts
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 20/11/2007 : 09:32:40
|
wanderer, ti bi mogao pitati dal bi Cagor mogao biti glasnogovornik gay zajednice s obzirom na njegov izbor da živi ko pustinjak sa muškarcem plemenita roda...
Ja bih pitao u kojoj ce se inkarnaciji pojaviti sad pojaviti Hellingen? I oce li konacno opet uvuci Sclavija u neki projekt. |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29625 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 20/11/2007 : 09:40:38
|
quote: Originally posted by DeeCay
U biti, te smo goste vec vidjeli, i Ferrija i Burattinija, tako da se necu osjecati zapostavljenim ako propuste ljudi koje pitanje. ILi postave nekog glupo! Na neka pitanja vam ja mogu dati odgovor, naime, svi stari neprijatelji ce se eventualno vratiti (they always do, btw), a Supermark ce se vratiti po treci put kad Bonelli odapne (mislim da je zadnji put rekao samo preko mene mrtvog )
I nemojmo ispasti blesavi pa pred Ferrijem zvati Zagora Zagor sa Z. Budimo jedan korak ispred pa govorimo Cagor! E i kad smo vec kod toga, kako zovu Chica. Kod njih je Cico, pa me zanima kako to izgovaraju?
    |
 |
|
wanderer
Advanced Member

United Arab Emirates
3489 Posts
Posted - 20/11/2007 : 10:13:17
|
wanderer, ti bi mogao pitati dal bi Cagor mogao biti glasnogovornik gay zajednice s obzirom na njegov izbor da živi ko pustinjak sa muškarcem plemenita roda...
Ja bih pitao u kojoj ce se inkarnaciji pojaviti sad pojaviti Hellingen? I oce li konacno opet uvuci Sclavija u neki projekt.
ovo sa sclavijem zvuci zanimljivo  btw, ne zivi zagor kao pustinjak, on cesto izmjenjuje partnere... ciko mu je vise onako usput |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 20/11/2007 : 10:20:57
|
quote: Originally posted by wanderer
Ja bih pitao u kojoj ce se inkarnaciji pojaviti sad pojaviti Hellingen? I oce li konacno opet uvuci Sclavija u neki projekt.
ovo sa sclavijem zvuci zanimljivo  btw, ne zivi zagor kao pustinjak, on cesto izmjenjuje partnere... ciko mu je vise onako usput
Da, da, Tonka, Drunky Duck, Going-Going... Sumnjao sam da je nimfomanijak, te mu kolibica u pustinji dode ko rehab ustanova, a Chico sredstvo da se odvikne od poroka.
Sjetio sam se jedne... Darkwood! Gdje je to, zašto i cija je to idea? |
 |
|
Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 20/11/2007 : 13:00:41
|
Cico i Cagor - je sam li ja živio u zabludi svih ovih godina ili...? Please, objasnite... i Helindena... please...?
Ako pitate za Darkwood (pensilavania) pitajte i za mocvaru Mo-hi-la? Kad ce Zagor ponovno sresti Akutana (ili ga je vec sreo u kojoj narednoj prici, npr. Maelstorm??)? Zašto ponekad nosu kubure, a ponekad winchesterke i gatlinge? Kad ce Zagor u Aziju (Tibet, Japan (v. film Posljednji samuraj... sa jajolikom sjekirom:))? Gdje je Chicu ona njegova zarucnica Mjesecev cvijet?
|
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
 |
|
angeliczg
New Member

Croatia
200 Posts
Member since 09/07/2002 |
Posted - 21/11/2007 : 22:02:15
|
kako su americki serijali poput Spider-mana i Supermana doživjeli šokantne promjene (kao brak glavnih junaka ili javno skidanje maske) - da li su razmišljali da serijal na taj nacin "odraste" - da se Zagor ili Chico ožene i da krene novo poglavlje u njihovom (ne nužno više zajednickom) životu? |
 |
|
wanderer
Advanced Member

United Arab Emirates
3489 Posts
|
Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
Posted - 21/11/2007 : 23:26:02
|
Ja cu pitati Ferija da li žali što nije nacrtao neku epizodu koju su crtali drugi crtaci. Pitacu i Buratinija o novinama koje je uneo u Cagorov karakter i kako se te promene odražavaju na one obožavatelje navikle na Nolitinog bezlicnog Cagora. Naravno necu reci ovo "bezlican". |
JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE |
 |
|
Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2457 Posts
Member since 03/05/2006 |
|
Topic  |
|