forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Najplodonosnija strip godina
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 21/11/2007 : 13:51:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message
Ja bih rekao da ovo što je ove godine izašlo predstavlja najbolju godinu strip izdavaštva "na ovim prostorima".
Kad se vratim unazad i setim se šta sam sve od stripova nabavio ove godine, prosto ne mogu da verujem. Samo za ovaj CRŠ ce izaci toliko stripova koliko nije izlazilo odavno.
Možda da ovom temom napravimo mali, interni uvod pred konkurs za strip izdanje godine.
Ja se lomim izmedu Svagdanje, Kaste Metabarona, Toms Bara, Juhe za slomljena srca, Sambrova, Tamo gde pogled ne dopire... Svaki od njih mi je najbolji.

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 21/11/2007 : 14:18:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Da, hiperprodukcija hiperluksuznih, hiperogranicenih, hiperskupih izdanja... Nije li to nešto kao oksimoron? Kao Maksim Mrvica?
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 21/11/2007 : 14:25:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message
Kod nas toga nema, ali mi kažu da u Hrvatskoj ima puno i kiosk izdanja.

Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 21/11/2007 : 14:25:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message
quote:
Originally posted by kiky

Da, hiperprodukcija hiperluksuznih, hiperogranicenih, hiperskupih izdanja... Nije li to nešto kao oksimoron? Kao Maksim Mrvica?

Ili Minimaks?

Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 21/11/2007 : 14:28:11  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message
plodna godina svakako...vec nekoliko godina svaka naredna je još bolja. kad ce tome kraj? nadajmo se ne prebrzo
Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 21/11/2007 : 16:24:36  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message
Još da svu tu masu stripova netko i kupuje...

Dobro i šta mi sada treba da uradimo?
Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 21/11/2007 : 18:59:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message
quote:
Originally posted by flamboyant soul

Još da svu tu masu stripova netko i kupuje...

Zato treba povecati izvoz, a to smanjuje zaradu i povecava cenu i zato ovo trziste mora propasti...

Whenever You need hard center, I will be there...
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 21/11/2007 : 19:19:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Ti si ekonomist ili... ?

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 21/11/2007 : 19:22:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message
quote:
Originally posted by Renky

Ti si ekonomist ili... ?

Zavisi u koju se ruku uzme...
Pretendujem P.R. menadzer ili tako to...

Whenever You need hard center, I will be there...
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 21/11/2007 : 19:24:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Ah...

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Koresh
stripovi.com suradnik

3000 Posts

Member since 18/09/2004

Posted - 21/11/2007 : 19:56:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Koresh a Private Message
jebeš najplodonosnija kad se cijene 1 stripa vrte oko 100 kn. naklada par sto stripova samo za one punog džepa.
a što se tice kiosk izdanja, bilo je i boljih godina
Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 21/11/2007 : 20:11:56  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message
koja su kiosk izdanja propala ove godine?
Kriminal, Satanik
wondercity-jel ovo propalo ili je završen serijal??
NeOm
Nathan Never
još nešto??
Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 21/11/2007 : 20:16:52  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message
quote:
Originally posted by Man_of_Steel
Zato treba povecati izvoz, a to smanjuje zaradu i povecava cenu i zato ovo trziste mora propasti...

Izvoz gdje?
Da ih 'izvozimo' natrag u Italiju i Francusku/Belgiju?

Dobro i šta mi sada treba da uradimo?
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 21/11/2007 : 20:42:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:
Originally posted by jang

NeOm

NeOM nikada nije išao na kioske. i do daljnjeg je više "on hiatus" nego što je propao.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 21/11/2007 : 22:28:39  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message
Za mene je ovo pre svega godina `POVRATKA` stripovima posle 1992!

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

Witchblade
Senior Member

Croatia
2754 Posts

Member since 22/07/2002

Posted - 21/11/2007 : 23:06:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Witchblade a Private Message
quote:
Originally posted by Djole

quote:

NeOm

NeOM nikada nije išao na kioske. i do daljnjeg je više "on hiatus" nego što je propao.

I eto novog slogana za Lavirint i dekarinu izdavacku politiku

"All deaths horrible. Also inevitable. Nod. Get treat."
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 21/11/2007 : 23:20:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message
quote:
Originally posted by culfis

Potpuno isto i kod mene. Ideš li na CRŠ ili još nisi toliko utreniran?

Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 21/11/2007 : 23:29:21  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message
quote:
Originally posted by Raspucin

quote:

Potpuno isto i kod mene. Ideš li na CRŠ ili još nisi toliko utreniran?

Nazalost, ne idem! Tek sada `hvatam` kalendar, a i u skripcu sam sa vremenom za novi pasos, posto jos uvek imam onaj iz SFRJ!
p.s. Lepo se provedite!
p.s.2 Sta ces reci Feriju?

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 21/11/2007 : 23:34:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message
Pricicu mu sa sinom. Donecu mu na potpis prve Kandrakse i Plavu zvezdu. Zahvalicu mu se što mi je ulepšao detinjstvo i što sam zbog njegovih stripova uspeo da do tridesete ostanem dete. Mada mislim da cu se zbuniti i da cu verovatno da promumlam nešto što ni sam ne razumem.
Ne mogu da ti objasnim kolko se radujem što putujem. Ne racunajuci porodicni odlazak u Solun 1996. ovo mi je prvo putovanje u inostranstvo u životu.

Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 21/11/2007 : 23:54:42  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message
quote:

Pricicu mu sa sinom. Donecu mu na potpis prve Kandrakse i Plavu zvezdu. Zahvalicu mu se što mi je ulepšao detinjstvo i što sam zbog njegovih stripova uspeo da do tridesete ostanem dete. Mada mislim da cu se zbuniti i da cu verovatno da promumlam nešto što ni sam ne razumem.
Ne mogu da ti objasnim kolko se radujem što putujem. Ne racunajuci porodicni odlazak u Solun 1996. ovo mi je prvo putovanje u inostranstvo u životu.

Slika govori vise od 1000 reci... Ovo su vrata mog `kabineta`

A nesto sam stariji od tebe...
p.s. Nadam se da ces po povratku sa CRS-a, podeliti utiske sa nama u smislu nekog teksta ili topica!

Jel to štos iz Minhena?

Edited by - culfis on 21/11/2007 23:58:10
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2391 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 21/11/2007 : 23:56:01  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message
@Raspucin Najplodonosnija strip godina na ovim prostorima sigurno nije,bilo je nekada hiperplodonosnih godina,ali su to bila druga vremena.Ako si mislio na kvalitet objavljenih dela,onda bih i mogao da se slozim da je ovo jedna od najboljih strip godina na prostoru exYu.Sve sto si nabrojao stoji za kandidaturu za naj izdanje 2007.,a ja bih tu dodao i Ligu izuzetnih dzentlmena,Izbacivaca 2 i Zivotinjsku karmu...for now...

...BD, c'est la vie...

Edited by - axle munshine on 21/11/2007 23:58:11
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 22/11/2007 : 00:18:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message
Ja sam napisao samo one meni glavne. Izbacivace 2 nisam citao, Liga je sigurno u konkurenciji, Životinjsku karmu trebam da kupim.
Baš tako sam mislio na kvalitet stripova koji su izašli.

Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 22/11/2007 : 00:20:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message
quote:

quote:

Slika govori vise od 1000 reci... Ovo su vrata mog `kabineta`

A nesto sam stariji od tebe...
p.s. Nadam se da ces po povratku sa CRS-a, podeliti utiske sa nama u smislu nekog teksta ili topica!

kako da necu, drugarima sa upps sam obeca tekst za moju kolumnu koja mi kasni vec dve nedelje.
Da si ti doša mogli smo da napravimo koprodukciju, ti radiš fotke, ja tekst. To cemo da ostavimo za sledece druženje.

Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 22/11/2007 : 10:28:00  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message
quote:
Originally posted by Witchblade

quote:
Originally posted by Djole

quote:

NeOm

I eto novog slogana za Lavirint i dekarinu izdavacku politiku

IN JOR FEJS!

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=28087
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=28084
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=27253&whichpage=2

Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti!
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2391 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 22/11/2007 : 19:32:03  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message
quote:

Ja sam napisao samo one meni glavne. Izbacivace 2 nisam citao, Liga je sigurno u konkurenciji, Životinjsku karmu trebam da kupim.
Baš tako sam mislio na kvalitet stripova koji su izašli.

...pod hitno nabavi oba Izbacivaca,odlicni su,u svakom pogledu...neces se kajati ni jednog trenutka,siguran sam...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000